Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 052
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • ту тук, ту там
Момичета, от два дни домашният апарат ми засича аритмия. Кръвното ми е по-скоро ниско, пулсът - учестен. Някой с опит или знания за такъв случай?

# 151
  • Бургас
Здравейте,ползвали ли сте спрей Рескю на др.Бах?Позволен е за бременни при неспокойство,стрес и др.

# 152
  • Стара Загора
На мен рескюто въобще не ми действа :/

# 153
  • Бургас
На мен рескюто въобще не ми действа :/
Спрей или блистери използва?

# 154
  • Стара Загора
Спрея даже доста често си пръсках

# 155
Ралица, доколкото знам между 120-160 или 170 са добри резултатите. А септември е другата седмица. Те в София ни пускат тонове на 2 седмици, така че сигурно всичко е наред.  Peace
Редактирам се леко, ако ти е казала началото на септември, другата седмица след сряда отиди пак, че ти си напреднала седмица вече! Успех и леко раждане!
Да, и аз знам, че в тези граници е ок, но нали е хубаво и амплитуди да има. Все пак мисля, че е спинкало, а тук записите не продължават повече от 10 минути... Иначе отивам другата седмица, защото ако трябва да съм точна тя ми каза след 5-ти,но няма кой да чака Simple Smile

# 156
Момичета, от два дни домашният апарат ми засича аритмия. Кръвното ми е по-скоро ниско, пулсът - учестен. Някой с опит или знания за такъв случай?
На мен ми прескачаше сърцето, докато бях бременна. На периоди бях, не се случваше през цялата бременност! Доколкото знам е нормално.

# 157
  • София
По време ма бременност кръвното се покачва и често има сърцебиене. Нормално е, аз туптях цялата.

# 158
  • ту тук, ту там
Благодаря, надявах се, че не е нещо много притеснително! Lady Stardust, на кардиолог пращали ли са те?
Ирайн, сърцебиене не е ли просто учестен пулс, аз си го имам постоянно сега, мисля, че аритмия е неравномерен пулс и "прескачане" на сърцето. Нали не греша?!  newsm78

# 159
  • Бургас
И аз имам от няколко дни,но е на моменти. За сега мисля да си направя едно ЕКГ,но го отдавам на бременността и това,че лежах в болница тези дни.Попитах за спрея на Рескю ще го пробвам при следващо сърцебиене или напрежение.

# 160
  • София
Спреят Rescue съдържа екстракт от джанка, повет, жълтак, слабонога, гарвански лук - в изключително малки количества. Другото е вода и глицерин. Цената е безумно висока, а е позволен за деца и бременни, понеже практически нищо силно действащо няма в него. Няма фармакологична обосновка този спрей да лекува сериозни състояния като сърцебиене или аритмия, каквито коментирате по-горе, освен ако не са симптоми единствено на стрес (заради плацебо ефекта). А при бременните може да са следствие на далеч по-сериозни неща. По-добре да се консултирате с лекар - АГ.

# 161
И при мен се получава аритмия, но кръвното ми е нормално. Сестрата само ме попита от сега ли съм така или от преди и това беше. И мои приятелки са по същия начин и на тях нищо не са им казали да взимат.

# 162
Не стигнах до кардиолог, защото докато споделя с гинеколога си и се оправих. Но направих консултация с лекаря, при който правих фетална ехокардиография на бебето (кардиолог). Та той каза, че е нормално.

# 163
  • ту тук, ту там
Благодаря много!

# 164
Здравейте, момичета.
Първа бременност ми е и не знам как се усещат контракциите. От три дена корема ми се втвърдява отгоре. Става като камък, не ме боли. Това подготвителни контракции ли са? Последния един час вече няколко пъти стана така, чудя се дали да звънна на лекарката  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт