Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 082
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Благодаря за бързите отговори. Хем ме е страх , хем нямам търпение да си гушна малкото мъниче 😄
В абсолютно същото положение съм! Моя термин е за 27-ми и откачам вече от притеснение. Аз също се тормозя с въпроса кога трябва да тръгна към болницата..
Мене ме интересува задължително ли корема "пада" преди раждане? Защото моя си стои високо горе все още ..

Моят до последно не падна,ами изтекоха водите и се наложи секцио.

# 511
Да, дала съм си тези граници, защото си знам гените и апетита  Blush иска ми се обаче по някакъв начин да не стигам до 20.
Майка ми е качила 20 + кг с мен, а с брат ми около 15. А аз съм нейната структура. Вярвам, че това има общо. Много трудно отслабвам и имам малка воля, затова ми се иска още от сега да се придържам към нормалните граници,че иначе като си се знам, колко се вглеждам в себе си и как държа да не съм дебела,ще има да се вайкам.
Не мога и не трябва да пазя диети, да се ограничавам сега, но поне малко от малко ми се иска да осъществявам някакъв контрол.
Засега-нач. на 4-ти месец съм +3 -4 кг.,което ми се струва съвсем в границите.

# 512
Иванина Йовчеви, благодаря и на теб леко раждане  Praynig Peace Чакаме момиченце  Heart Eyes
По въпросите за кг по време на бременност и според мен + 20кг са много, но аз качих точно толкова за съжаление. Страшно много ми тежат, задъхвам се, болят ме колената, потя се страшно много... Да не говорим, че никакви дрехи не ми стават.. а това съм си виновна изцяло аз - доста хапвах 4-5-6-7 месец. Ако можете да не се тъпчете, бъдещи мамчета, ще е най-добре, че аз никак не се чувствам комфортно в тялото си в момента.
sea.sea, а защо се наложи секцио при теб, ти ли така поиска? В смисъл, това, че са изтекли водите ти не означава, че трябва секцио, нали?

# 513
Моята ориятелка качи 28 кг.
Свали 10 още с раждането,4 беба,5 водите,после още 7,след известно време.
Аз ходя на частно,там ми останови бремемнността,после тя ми даде препоръки за професор в МД.И сега др.седмица отивам при него,с направление от личната за ЖК.
Дано да се харесаме.
Мисълта ми е,че ти си казваш дали искаш да те следи док. при която досега си била.а др.въпрос е дали тя води ЖК.Моята се занимава главно с операции и затова не я избрах.
А пък от тази,която ми прави ултазвука за БХС съм меко казано очарована.Също доцентката при,която ходя на частно ми я препоръча.Един от водещите специалисти по ФМ.
Доц.Карагьозова.С удоволствие бих се следила и при нея.

# 514
  • София
Не,но коремът беше много високо,имах само 1 см разкритие и водите изтекоха.3-ма лекари ми казаха,че шансът да родя естествено е под 10 % . Питаха ме дали искам да пробваме все пак,но аз реших при тези обстоятелства да е секцио. Надявам се живот и здраве при едно следващо раждане да родя нормално.

В последствие се оказа,че момичето,с което бяхме в 1 стая е било в същата ситуация като моята,само че тя все пак е искала да пробва естествено,над 12 часа са мъчили да предизвикат раждане без никакъв успех и накрая и тя е била със секцио.  Confused

# 515
Майка ми е качила 20 + кг с мен, а с брат ми около 15. А аз съм нейната структура. Вярвам, че това има общо.
Аз също вярвах, че има общо. Имам същата структура на тялото като майка ми, само дето тя е качила над 30 килограма с първата си бременност, а аз качих 16.

# 516
  • Телиш/Плевен
Майка ми е качила 20 + кг с мен, а с брат ми около 15. А аз съм нейната структура. Вярвам, че това има общо.
Аз също вярвах, че има общо. Имам същата структура на тялото като майка ми, само дето тя е качила над 30 килограма с първата си бременност, а аз качих 16.
Сигурно има общо, но няма как да важи за всички. Майка ми е била бременна 4 пъти, все по около 20 кг е качвала. Ние със сестра ми, макар да сме с нейната структура, качихме по 10.

# 517
Не мисля, че падането на корема има нещо общо с това как ще родиш. Все пак всяка жена е с различна структура и на някои повече им личи като се случи, а при други е почти незабележимо. Честно казано изобщо не знам падал ли ми е корема, за мен си беше еднакъв като височина през цялата бременност.
Няма как всички да качват еднакво, важното е да се яде що годе балансирано и разбира се да се следят важните за здравето параметри. Лошото е че точно по време на бременност доста се увеличава апетита  Embarassed . Аз не съм се лишавала от нищо, но съм гледала да не прекалявам.

# 518
  • София
Има общо   Peace Когато бебето е високо и не иска да слиза шансът да се роди със секцио се увеличава доста.

# 519
Разбира се, винаги може да си "намериш" причина за да родиш секцио. Тази е чисто нова за мен.

# 520
Доколкото съм чела, неслизането на бебето си е основателна причина за секцио, често и непланирано и нежелано! А не знам дали бих предпочела да ми "скачат" върху корема, че бебето да слезе, пак със съмнителен успех и евентуални поражения на личните ми чаркове newsm78

# 521
  • София
Явно само за вас. : ) Не съм привърженик на секциото,но ако бебето не слезе или не му се "помогне" няма как да се роди.

# 522
Явно само за вас. : ) Не съм привърженик на секциото,но ако бебето не слезе или не му се "помогне" няма как да се роди.
За мен и лекаря, при който раждах. Съмнявам се, че и в чужбина това е причина за секцио, но бг поводи да искаш. Не ми се спори, все пак не сме медицински лица, гинеколози съвсем, така че всеки е свободен да има мнение и да си го изказва. Скачането върху корема няма да го коментирам...

# 523
По въпроса с килограмите аз качих само 10. Другото което искам да кажа е че днес бях при гинеколожката . Провери ме за разкритие и имам 3 сантиметра. Каза че бебето е по голямо 3кг и 600гр. Каза също и че ако не родя до три четири дни ще трябва да постъпвам в болница. И че ако родя сега нормално,но ако пренося ще съм с операция. И се шашнах..

# 524
  • Вестерос
Не се шашкай, всичко ще мине добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт