Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 026
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Щом ти ср гади,каквото и да ядеш ще ти се гади.Препоръчвам препечена филийка с малко масло и шарена сол,чубрица.Аз закусвам пастет,пържени филии,сладко.Но на мен почти никога не ми се гади и си ям както и преди.

# 616
Cveti, като ми се гадеше до 4 месец, сутрин веднага със ставането имах на нощното шкафче солетки или бисквитки! И хапвах по една-две, наистина без тях ми беше по-зле  Peace иначе лека закуска, хляб с масълце и кашкавал. Сума ти време само това понасях за закуска! Понякога с корнишонче или доматче Simple Smile
А за гаденето, единствено ме облекчаваше лимон! Често просто си смучех резенчетата. Постоянно местех по стаите чинийка с нарязан лимон Simple Smile

# 617
Пастет , лютеница , сандвич с кашкавал и домат най - често това(2 филийки хляб закусвам).Отделен въпрос , че след 2 часа макс и пак ям  Laughing

# 618
  • Бургас
Аз редувам мюсли крънч или филийка с нещо солено и зеленчук.Когато ми се гадеше закусвах само солети и айрян.Много помогна при мен айряна.

Аз да ви попитам след като се влезе вече 45 дневния преди термин колко често се ходи на преглед?

# 619
Аз редувам мюсли крънч или филийка с нещо солено и зеленчук.Когато ми се гадеше закусвах само солети и айрян.Много помогна при мен айряна.

Аз да ви попитам след като се влезе вече 45 дневния преди термин колко често се ходи на преглед?
Аз имам часовете напред и ми е писано през 2 седмици.
А аз да попитам това за лаптопа да не го държим в краката си вярно ли е ? Толкова ли може да вреди  Shocked

# 620
  • Телиш/Плевен
А аз да попитам това за лаптопа да не го държим в краката си вярно ли е ? Толкова ли може да вреди  Shocked
И при мен прегледите бяха на всеки две седмици, както и при сестра ми.
За лаптопа - едва ли точно той е най-вредното нещо на света. Mr. Green Въобще не съм ги чела и мислила тези неща, държах си го както ми е удобно. То всяко нещо вреди в някаква степен, но според мен не бива човек чак толкова да се вманиачава. Peace

# 621
  • София
Момичета, пуснах изследвания  за кръв  и урина .
За урина в  резултата  пише : ( +) положителен резултат за белтък .

24-часовото изследване с урина се казва микроалбуминурия.
Сведи месото до минимум, то е храната, която натоварва най-много бъбреците.
Лекар ще ти каже какво да правиш.Успех!

# 622
Аз на  месо не съм  наблягала или прекалявала -просто не ми се ядеше много ,особено в началото .Хапвам повече сирене и кашкавал  .

За лаптопа -по-скоро  топлината върху краката и скута да не влияе отрицателно и да предизвика контракции .

# 623
  • Пловдив
Оцет, твърде кисело, твърде солено и въобще силното овкусяване в комбинация с недостатъчен прием на вода натоварват много бъбреците  Peace

# 624

А аз да попитам това за лаптопа да не го държим в краката си вярно ли е ? Толкова ли може да вреди  Shocked

hope работата ми е на компютър и се е стигало и до 16 часа да ми е на краката. Лекарят ми знае, защото трябваше да лежа и се консултирах с него, каза, че няма проблем. Само гледам да ми е на бедрата, възможно най към колената, да не ми е до скута и му слагам отдолу нещо по дебело да не ми загрява върху мен.
За прегледите от този месец ми казаха да ходя два пъти месечно.

# 625
  • София
Има вероятност да е отчетен белтък в урината и при неправилно даване на самата проба.

# 626
Mia,благодаря  - обнадеждаваш ме -и аз имам едно такова усещане   ,че може да е грешка резултата .
Някак си не му тръгна както трябва на това изследване :
Дадох  урина първия път -една баба смесила чашките .
На следващия ден -празник-казаха коя е дежурната лаборатория,отиваме -тя не работи ,тръгнахме  до друга ,та обикаляне ,аз си изпих тироксина,мина време ,ядох ,хич не беше първа сутрешна урина вече...
Дано ,ще повторя изследването .

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 09:14 от sladka_torat_vkusna

# 627
  • София
Mia,благодаря  - обнадеждаваш ме -и аз имам едно такова усещане   ,че може да е грешка резултата .
Някак си не му тръгна както трябва на това изследване:
Дадох на урина първия път -една баба смесила чашките .
На следващия ден -празник-казаха коя е дежурната лаборатория,отиваме -тя не работи ,тръгнахме  до друга ,та обикаляне ,аз си изпих тироксина,мина време ,ядох ,хич не беше първа сутрешна урина вече...
Дано ,ще повторя изследването .

Направи както аз направих при моя втори опит, защото аз имах същия проблем като теб. Вземи си контейнерче от аптеката, сутринта си правиш тоалет и даваш урина, като първата струя я пропускаш. Като дадеш контейнерчето обаче, не прави моята грешка и не казвай, че е стерилна, че тогава ще ти направят микробиология, която не ти е нужна. Даваш я за обикновеното изследване, да се види белтък и седимент. Ще видиш, че и при теб всичко ще е наред. Peace

# 628
Ами бременните ставаме глупаво разсеяни-контейнерчета имам у дома и вместо да направя това ,което описваш ,аз бързах за лабораторията в 7,30 ,да стискам и т.н.
Да бях се сетила Simple Smile .Благодаря

# 629
Здравейте, мили момичета. Моля за съвет и мнение. Вчера реших да си направя тест 3 дни преди очакваната менструация, защото предният ден имах кафяво-розово зацапване. Тестът показа 2 черти. До тук прекрасно, само че вчера имах пробождания на периоди ниско долу в дясно. Не съм ходила на лекар, защото е прекалено рано, но се обадих и лекарят каза, че не са добър признак тези пробождания и ми каза да почвам Дуфастон 2 пъти дневно. Ужасно притеснена съм. Sad Чак на 3-ти съм на преглед. Моля споделете, защото какво ли не ми минава през ума. Благодаря Ви.

Общи условия

Активация на акаунт