Казармата

• 41 919
  • 395
  •   1
Отговори
# 240
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Това - "Една жена (мъж) каза", "Чул(а) или прочел(а) съм" моля да запазят мненията за себе си. След като не сте отслужили или преминали военно обучение няма как да знаете какво е. "Баща ми", "брат ми" - ами вие не сте били на тяхно място за да знаете какво е било наистина.
In4hi,
оф, казарма и изграждане на морални устои, моля те Simple Smile
Моралните устои си ги изграждаш в семейството, а в казармата - доусъвършенстваш.

# 241
  • Тра-ла-ла
И аз съм ЗА казармата. Не виждам защо мамините и татините синчета да не прекарат 6 месеца в научаване на нещо полезно. Ма било загуба на време. Те тия 6 месеца така или иначе ще си ги изгубят в ловене на покемони, селфита, епилации, висене по кафенета и прочие "смислени" дейности само, че не накуп, а по няколко часа на ден. Винаги може да се измисли по-осъвременена форма на казармено/военно обучение. Като най-важното е да се научат на цялостна дисциплина - да се подчиняват, да се съобразяват, да могат да преглъщат егото си, да работят в екип, да оцеляват сред хора и кофти условия както в ментален, така и във физически аспект. И да научават разни полезни неща не от vbox и youtube. Да, казармата не замества нито първите 7, нито следващите 7 години. Но може малко от малко да вкара момчетата в пътя на мъжествеността Mr. Green

# 242
Категорично против! Чаках мъжа ми да си изкара казармата. Видях какво "научи" и какво изживя. Толкова загубено време, толкова пропиляна младежка енергия, толкова олигофренирани воении. Дисциплина, морали, устои няма - само закона на джунглата, който на нищичко не учи.

Да не говорим за пострадалите - убити, самоубити, осакатени момчета  ooooh!

Дано никога не се върне повече казармата!

# 243
Ако първите 7 години липсват казармата нищо няма да компенсира, напротив.

# 244
И аз съм ЗА казармата. Не виждам защо мамините и татините синчета да не прекарат 6 месеца в научаване на нещо полезно...
О, мамините синчета се уреждат на подходящите местенца и там ги галят с перце или се освобождават по разни причини. Не ги мисли тях Peace
Дори да не се, след казармата излизат още по-озлобени и цял живот прилагат тормоза в/у околните, по-слаби от тях (жените и децата си).
Това е другото, освен скатаването, което се усвоява добре в казармата - тормозът в/у по-слабите психически или физически.

# 245
.... И да научават разни полезни неща не от vbox и youtube. ...

И кои са тези полезни неща, които хората не могат да научат извън казармата, а без тях не могат?
Стига с тия момчета, нека щом нещата са толкоз полезни, то да ги научат всички.  Laughing

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 12:29 от Judy

# 246
  • инфантилно и разглезено хлапе
Категорично против! Чаках мъжа ми да си изкара казармата. Видях какво "научи" и какво изживя. Толкова загубено време, толкова пропиляна младежка енергия, толкова олигофренирани воении. Дисциплина, морали, устои няма - само закона на джунглата, който на нищичко не учи.

Да не говорим за пострадалите - убити, самоубити, осакатени момчета  ooooh!

Дано никога не се върне повече казармата!
Трудностите и несгодите каляват характера и волята.
 А казармата не е да се учи дисциплина, морал и т.н, а за да може да се защитиш в случай на външен конфликт, инвазия или форсмажорни обстоятелства.
 Ако чужда войска отцепи парчета от държавата или започне да навлиза на територията ти, освен да стоиш и да блееш жално като отиваща на заколение овца, какво друго можеш да направиш?

# 247
Така е. Но в казармата човек има основните неща сервирани наготово. Нито в края на месеца мислиш как да платиш наема/ипотеката, защото иначе ще спиш на улицата, нито се чудиш как да събереш стотинки, за да има какво да сложиш на масата и да нахраниш децата си или как утре ще излезеш със скъсаните си обувки в снега.
Реалният живот е пъти по-каляващ. Не са малко случаите в другите страни, в които влизат в професионалната армия, защото не могат да си осигурят горните изброени неща. А когато ги уволнят опират до просешка тояга.

# 248
  • Тра-ла-ла
О, мамините синчета се уреждат на подходящите местенца и там ги галят с перце или се освобождават по разни причини. Не ги мисли тях Peace
Дори да не се, след казармата излизат още по-озлобени и цял живот прилагат тормоза в/у околните, по-слаби от тях (жените и децата си).
Това е другото, освен скатаването, което се усвоява добре в казармата - тормозът в/у по-слабите психически или физически.
Имам предвид всички мамини и таткови лигльовци, а не конкретно връзкарчетата. А психически тормоз върху по-слабите съществува извън казармата и е в пъти, пъти повече. Не съм забелязала възрастните мъже около мен, които са ми разказвали за някоя друга скатавка в казармата, да са станали такива несериозници в живота си Grinning Но подобни неща забелязвам у младите мъже, които не искат да поемат отговорност за собствените си действия, какво остава за жена, деца, родители и недай си боже родина. Ако стане война - сегашните мъже до 30г. ще побягнат първи, подтичвайки в слим панталончетата си и пускайки статус със снимка във фейсбук.

Judy, да, няма лошо и момичета да ходят на някакво обучение. За това и написах да е някаква осъвременена форма на казарма, да е с по-кратък срок. Ама не се хващайте за думата казарма и да изтрещявате. Може да се нарича военно обучение, курс по оцеляване и как ли още не. Едни 3 месеца през някое лятото. Да се научат на самостоятелност, на дисциплина, да постегнат малко нежните или затлъстели организми, да положат малко физически труд, да се напънат и да постигнат нещо сами без помощта на родителите, да постоят известно време без компютри и смартфони. Определено ще им е от полза да получат обучение по оказване на първа помощ, да се научат на самозащита, да стрелят, да се ориентират, как да реагират при бедствия, да се научат да работят в екип, а не да мислят само за собствения си задник. Даже си мисля, че подобно обучение е добре да се случи към 15-16тата година на всяко тийнче.

# 249
Така е, съществува и извън казармата, затова е излишно да го има на още едно място. Има статистика за инвалидите след гаврите там, не мисля, че щеше да съществува, ако я нямаше казармата.

Младите мъже на сегашните си години са пъти по-зрели от някогашните. Едно време си живееха в родната къща с всичко осигурено и въобще не са имали и задача да се замислят за основните неща, етажа осигурен, мама принася, булката шета, държавата осигурила работа на 100%, живот Laughing

# 250
  • Тра-ла-ла
Младите мъже на сегашните си години са пъти по-зрели от някогашните. Едно време си живееха в родната къща с всичко осигурено и въобще не са имали и задача да се замислят за основните неща, етажа осигурен, мама принася, булката шета, държавата осигурила работа на 100%, живот Laughing
Аз нямам подобни наблюдание върху младите поколения. Ще се радвам, ако свестните сред тях не са единици. А мъжете от старите поколения може и да са получавали на готово, но до едно време. После дойде демокрацията  Grinning Баща ми и майка ми не са живяли в кат от къща, а са изплащали апартамент, но на нормални вноски, така че всеки месец аз и брат ми да не се чучвстваме като сомалийски деца  Laughing Но забиваме в друга тема.

# 251
  • Sofia
Така е. Но в казармата човек има основните неща сервирани наготово. Нито в края на месеца мислиш как да платиш наема/ипотеката, защото иначе ще спиш на улицата, нито се чудиш как да събереш стотинки, за да има какво да сложиш на масата и да нахраниш децата си или как утре ще излезеш със скъсаните си обувки в снега.
Реалният живот е пъти по-каляващ. Не са малко случаите в другите страни, в които влизат в професионалната армия, защото не могат да си осигурят горните изброени неща. А когато ги уволнят опират до просешка тояга.

Защо смесваш нещата?
Войната не е "нормален", както е в контекста ти, живот.
И по време на война войниците не мислят как ще си осигурят чорбата, шинела и ботушите. Имат си други грижи.

# 252
Да, много добри са ми впечатленията от днешните младежи.
Но не се учудвам от приказките колко са лоши, всяко поколение казва това за следващото Laughing
Скрит текст:
Ако говориш за ипотеките към ДСК - то е като да си купиш кутия цигари днес Simple Smile
Но си права, да не забиваме натам.

Защо смесваш нещата?
Войната не е "нормален", както е в контекста ти, живот.
И по време на война войниците не мислят как ще си осигурят чорбата, шинела и ботушите. Имат си други грижи.
Защото не говорим за война, а за казармата.

# 253
  • Sofia
Така де!
Нали говорим за какво подготвя казармата.

# 254
Цитат
Ама не се хващайте за думата казарма и да изтрещявате.

Ама не се хващайте за изтъркани изрази и отминали идеи, доказали хилядократно своята безсмисленост.  Laughing
Светът е отворен и подобни идеи няма как отново да се възродят из него. Отворете и вие ума си, за да разберете, че по този начин полезни неща не се научават. Самите вие само полза ще имате от това. Напротив, придобиват се купища негативни преживявания без нужда и се губи маса ти време, което може да се оползотвори наистина добре, когато човек има избор да го направи.
Това, че нечии деца си губят времето по някакъв си начин не ви касае. В подобни институции времегубенето е много по- голямо, в допълнение - и всеобщо. Освен това следва да имате предвид, че всеки живее различно и че вашата гледна точка за изгубено време си е нищо повече от ваша си гледна точка. Вие пък вашето не го губете и толкоз. Възпитавайте си вашите деца така, че да нямате нужда от институция, която да ви оправя грешките след това. Някои родители си го постигат по съвсем нормален начин.
Желая ви успех в узряването и осъзнаването!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт