Избор на сушилня - 6

• 112 757
  • 722
  •   1
Отговори
# 240
vtvt, какви са тези толкова дълги програми?! Аз нямам повече от 2ч.20 мин. Досега влажни (леко) дрехи съм имала само на програма за ютия, и то на 500 оборота центрофуга. A сме с втора употреба AEG. След проба на всички програми сякаш предпочитам средната за смесено пране. Дълга е 48 мин и дрехите ми излизат сухи.

# 241
vtvt, какви са тези толкова дълги програми?!

Проблемът на vtvt не в програмите на сушилнята, а в центрофугата не пералнята ѝ...

# 242
... На 400 оборота си тече вода от прането направо.
Мисля, че не би трябвало да е така, нещо vtvt е сбъркала или сушилнята е спряла на пауза ако някой я е натиснал без да иска, или е бил пълен резервоара. Или е сложила много голямо к-во дрехи. Просто не мога да повярвам, 4 часа и половина сушилня е абсолютно ненормално.
От моята пералня на 600 оборота си излизат прилично изцедени дрехите. При предишната старата - също. Тази на вилата на 600 оборота - също. Не помня най-старата Перла отпреди 20+ години на какви обороти беше, но пак течащо пране след центрофуга не съм вадила.
Да се похваля изпрах си едно палто на програма ръчно пране. Съставът му е 60% вълна, 20% кашмир, 20% полиамид. Метнах го най-нахално в сушилнята на програма вълна с опция "sensitive" беше 15-20 минути. Излезна влажничко и съвсем леко намачкано. Оставих го на терасата два-три дни, днес е в перфектно състояние, въобще не се е скъсило, спестих си 12 лева химическо чистене newsm68

# 243
Вие с какви перални перете на колко оборота и за колко време ви се сушат дрехите. в сушилните.  А защо на мен ми се сушат толкова време. Но коя програма за колко време я нагласяте или си я пускате както си излезе времето автоматично. Значи пералнята ми е за 5кг като не я пълня до натъпкване а да има място да си завъртя ръката вътре свободно. Това нещо прехвърлям в сушилнята която е с барабан за 9л. Има място да се ширят и сушат. Оборотите са ми малки но не текат като ги извадя. А защо вдига толкова пара и суши толкова дълго все още не знам. Затова ще ви следя и разчитам на вашите мнения. Доволна съм от пералнята пера без градуси не ми скапва дрехите и не ми се иска да я сменям.
Не смеем да я пипаме много. Пише в инструкцията че може да се спира да се маха изсъхнало пране или да се добавя но ни е страх още. Вие спирате ли ги да ги проверявате и после дали си продължават пак програмите.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 15:40 от vtvt

# 244
Вие с какви перални перете на колко оборота и за колко време ви се сушат дрехите. в сушилните.  А защо на мен ми се сушат толкова време. Но коя програма за колко време я нагласяте или си я пускате както си излезе времето автоматично. Значи пералнята ми е за 5кг като не я пълня до натъпкване а да има място да си завъртя ръката вътре свободно. Това нещо прехвърлям в сушилнята която е с барабан за 9л. Има място да се ширят и сушат. Оборотите са ми малки но не текат като ги извадя. А защо вдига толкова пара и суши толкова дълго все още не знам. Затова ще ви следя и разчитам на вашите мнения. Доволна съм от пералнята пера без градуси не ми скапва дрехите и не ми се иска да я сменям.
Не смеем да я пипаме много. Пише в инструкцията че може да се спира да се маха изсъхнало пране или да се добавя но ни е страх още. Вие спирате ли ги да ги проверявате и после дали си продължават пак програмите.
На мен и пералнята и сушилнята ми излизат автоматично време, когато задам програма, до сега не съм увеличвала.
Оборотите обикновено са 800 на пералнята.
Аз в сушилнята суша само на екстра сухо, което е за памучни материи, когато задам тази програма времето е 3:10мин и в последствие намаля, около час и половина суши... Като на последните минути ги мени става 1мин, после 3мин, пак 1,пак 3...но това продължава не повече от 5-10мин и приключва цикъла.
Пара или влага няма при мен, усеща се само топлина в помещението.
Не съм с Хотпойнт, но е странно.
Моята най - дълга програма е тази за екстра сухо 3:10, при теб как така 4:30, че и не напълно изсушени дрехи...
Аз бях пускала отначало разни програми, ама оставаше леко влажно прането и се преориентирах към пускане само на "екстра сухо", не отврям да проверявам, тъй като тя сама си намаля времето и когато е готова спира.
Случвало ми се е 2,3пъти чаршафите да не са абсолютно сухи, но просто аз обичам всичко да изпера наведнъж и я препълвам, но за половин час, когаго ги извадя от уреда са изсъхнали напълно.
Та погледни си инструкциите, може да си избрала програма, която не ги изсушава напълно, а памучните се сушат на най - високи градуси.

# 245
Чаршафите излязоха парещи и сухи просто едно долнище се беше пъхнало в калъфа и излезе малко влажно но не мокро. Притесни ме че като зададохме пълното слънце за екстра сухо беше се задало час 4.40мин. явно на по долното слънце 4.10мин. пуснахме и просто чакахме и влизахме то време на време да наблюдаваме какво става и до къде е стигнало времето като изписа 1мин седнахме и гледаме уж да свърши и си викаме тази една минута стана почти 40мин.  и времето стана от 18.45ч до 22.30ч почти 4 часа и не мога да разбера защо така след като вие сушите за 2 часа средно.
А тази влага защо така много излиза вие казвате че става топло като я бутна от страни и от пред и отзад си е  топла но и много влага вдига нещо не е както трябва ли и аз не знам помагайте.

# 246
Защото сушим дрехи с центрофуга 1 000 -1 200 оборота, аз чаршафите ги пускам и на 1 400 оборота.
При 400 оборота остатъчната влага/вода в прането е много повече, съответно увеличава времето за сушене.

# 247
....и времето стана от 18.45ч до 22.30ч почти 4 часа и не мога да разбера защо така след като вие сушите за 2 часа средно.

Проста аритметика - защото са ти много мокри дрехите. Тези 400 оборота имат значение, аз центрофугирам на 800 - 1000 и времето за сушене е час, час и половина, максимум два ако съм я напълнила с дебели хавлии и халати.

# 248
  • на Мелмак
Аз центуфугирам на 1200 -1400 оборота, сушенето не ми отнема повече от час.
Ако центрофугирам на 400 сигурно ще се суши 4ч.

# 249
  • София
Съвременните сушилни са в повечето случай добри,от друга страна техниката сега се подменя поне на пет години. Според мен по евтн но по нов модел, па след някоя година още по нов.

!?!?!?

Ако нещо ми се повреди за 5 години ще го поправя, няма да го подменям - и ще имам едно наум за марката. Ако повече от 1 нещо се повреди за 5 години, никога няма да купя от тази марка отново...

# 250
Аз днес вече не издържах и се обадих на сервиз за моята whirlpool.Утре ще дойде човек да я види.Явно съм изтеглила късата клечка.Много съм разочарована.

# 251
  • София
vtvt Понеже са ти малко оборотите, съответно има доста вода в прането, макар и да не капе от него, проверявала ли си контейнера за вода по време на работа - да не би да се препълва? 4:30 часа за сушене е прекалено много. Моите чаршафи и на 600 оборота да ги пусна, не ми суши токова време /не съм с хотпойнт/. Ако ги исуша на 1000 оборота даже си скъсява първоначалното време /около 2,50ч. не помня точно/ на екстра сухо. Кавото и да е определено си заслужава да инвестираш в нова пералня.

# 252
Или поне пускай още веднъж центрофуга. Щом ти пълни на пране 5 литра вода, смятай колко време и трябва да изсуши...

# 253
  • Ланкър, планините Овнерог
vtvt, ние сме с Аристон (на 6г, веднъж ремонтирана вече) и повече от 2ч сушене не е имало. Най-малко на 1000 оборота пускам центрофуга. Най-много ползвам програмата за чаршафи и хавлии, на пълно слънце (всякакви дрехи пускам на нея). Само пухенките ги пускам на програмата за олекотени завивки от изкуствена материя. Като стигне до около 10-15 мин, обикновено връща на 40 мин.

# 254
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
vtvt, миналия декември си купих сушилня, но пералнята ми беше стара ... на 18 години и с 500 оборота центрофуга ... Първите пъти като при теб беше ... После започнах да пускам центрофугата на пералнята по 2 пъти, а като перях хавлии и 3 пъти - времето и количеството вода в контейнера на сушилнята значително се намали ... От 2 месеца съм с нова пералня ... Е, още повече се намали времето на сушилнята, защото пера с 1000-1200 оборота на сушилнята. И, да ... налагаше ми се, преди да започна да пускан по 2 пъти центрофугата на пералнята, да изпразвам контейнера за вода на сушилнята по време на цикъла, за да продължи да суши ...

Общи условия

Активация на акаунт