Сполучливи имитации на маркови парфюми - 16

• 132 855
  • 739
  •   2
Отговори
# 195
  • София
Под носталгични, ретро ли имаш предвид?
Нищо не съм пробвала...нямам идея къде в София мога да подуша, а и предвид цените май по-добре да не знам Whistling

Аз си поръчах от Джодекс Sahara Noir и Champaca Absolute...утре ще дойдат, чакам ги с нетърпение Blush Blush
Лирен продължават да е ми отговарят във фейсбук Sad Много исках да го поръчам това Коко.
Днес пак се бях напръскала с него в Сефора и на двете китки и такъв облак се носеше от мен, една приятелка ми каза, че и мириша на стара ракла Mr. Green

Преди малко си купих от Лидл доста хваления  "Мадам Гламур".Е, има защо-много добро копие на Шанел Heart Eyes
И аз го взех Blush Още не съм го разносила, само на китките.

А парфюмите на Лидл къде мога да видя на какво отговарят?

А Расаси обсъждали ли сте в темата? Те не се водят точно имитации, но знам че някой доста наподобяват определени дизайнерски парфюми.

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 19:01 от ~Étoile~

# 196
Дида,880 Interlude Amouage-аз лично не ти препоръчвам този парфюм нито имитацията му,нито в оригинал.Парфюмите на Амуаж са много сложни и носталгични.Аз лично само един техен харесвам засега. Peace
Благодаря ти!А кой си заслужава на Парфен?Искам да си взема някакъв парфюм преди да затвори.

# 197
  • София
didabs, този въпрос вече си го задавала и си получила отговор.
На Парфен кои имитации са хубави?

# 198
Преди малко си купих от Лидл доста хваления  "Мадам Гламур".Е, има защо-много добро копие на Шанел Heart Eyes
И аз го взех Blush Още не съм го разносила, само на китките.

А парфюмите на Лидл къде мога да видя на какво отговарят?
Чудесен е /"Мадам Гламур" на "Лидл"/, изпръскала съм вече 2 шишета и имам трето у нас...Обожавам го в края на зимата, на прага на пролетта, тогава розата солира, заедно с личито и лимона... Heart Eyes
Някъде по темите сме обсъждали и другите парфюми на "Лидл".
"Woman I" е имитация /далечна!/ на "Шанел 5", но има качества като самостоятелен аромат /ползвала съм го с удоволствие/.
Чувала съм, че синият парфюм на "Лидл" е имитация на "Cool Water", а оранжевия - на "Трезор " или "Жадор"...но на мен нито единият, нито другият не ми допаднаха при проба в "Лидл".
Имат два мъжки - "златният" е имитация на "1 Милиън", а "сребърният"....забравих,  Blush, ще те излъжа....
Дамски имат още един - пуснаха го по Коледа, имитация на дамският "Boss Orange - Hugo Boss", който не беше лош...
Ето тук:
http://www.parfumo.net/s_ext.php?q=lidl
могат да се видят ароматите на "Лидл" както и кой на кого прилича /според ползвателите на сайта/.
 Peace

П.П. нещо не ми се получи линка.... newsm78
http://www.parfumo.net/Perfumes/Lidl

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 20:07 от solar_fields

# 199
  • В един копнеж!
Здравейте, дами! Най-добрата имитация на Ели Сааб, Парфюмът? Имах  мостра с оригинала, но ми привършва. Blush

# 200
  • Бургас
Да,под "носталгични" имах предвид точно ретро за ароматите на Амуаж.Ели Сааб е добър при Баргело,между другото при мен след 20минути точно този парфюм/проба от оригинала/ се развива като добре познатия стар Ейлиън само,че по-лека негова версия Shocked.Явно на различните кожи е много променящ се...Усещам страшно много цитруси и жасмин.

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 20:21 от Bright Crystal

# 201
  • София
Другият мъжки на Лидл е подобен на http://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Bottled-383.html

# 202
Да,под "носталгични" имах предвид точно ретро за ароматите на Амуаж.Ели Сааб е добър при Баргело,между другото при мен след 20минути точно този парфюм/проба от оригинала/ се развива като добре познатия стар Ейлиън само,че по-лека негова версия Shocked.Явно на различните кожи е много променящ се...Усещам страшно много цитруси и жасмин.

Кристалче, може и на носталгия да ме е ударило, но си поръчах мостра и ми хареса. Обичам и Ейлиъна, обичам и други стари аромати...При мене Ели Сааб е коренно различен от Ейлиъна.
Като добавка, не знам как е при вас, но в различни периоди усещам как с кеф нося един парфюм, в следващ момент отскачам към коренно различен аромат, после го нося консервативно известно време и когато определен аромат ме " застреля" изведнъж, го грабвам и изоставам другите.

Знам ли - настроение, състояние на духа!!!!

# 203
  • София
~Étoile~, парфюмите на Расаси е коментирала няколко пъти KDS. Благодарение на нея  bouquet успях да се запозная с известна част от ароматите. Почти всички, които пробвах ми харесаха. Всъщност не ми харесаха само два от около десетина. Наистина наподобяват на някои от дизайнерските - The One D&G, Amor Amor Cacharel, Hypnose Lancome, ако не се лъжа и Ultraviolet. Единственият, който имам към момента е Rasasi Emotion, който наподобява на Boss Woman, а трайността му е много-много добра. Следващият, който предстои да купя е Al Hobb al Abady Rasasi. За съжаление го пробвах в неподходщ сезон и не успя да разкрие красотата си, но това не ме спира от покупка.  Simple Smile На мъжа ми взех Rasasi Yazan Men - страхотен аромат в топлото време, а представям си в по-хладното и подходящо какъв ще бъде.
Надявам се KDS да се включи с повече информация, както и DeetronHug

# 204
Малко офф, но ако някой има желание да помирише Амуаж в оригинал, има ги в един магазин за нишова парфюмерия на Калоян 5 или нещо такова. Преди година-две ги имаше. Предупреждавам, че не е за простосмъртни  Grinning

# 205
~Étoile~, парфюмите на Расаси е коментирала няколко пъти KDS. Благодарение на нея  bouquet успях да се запозная с известна част от ароматите. Почти всички, които пробвах ми харесаха. Всъщност не ми харесаха само два от около десетина. Наистина наподобяват на някои от дизайнерските - The One D&G, Amor Amor Cacharel, Hypnose Lancome, ако не се лъжа и Ultraviolet. Единственият, който имам към момента е Rasasi Emotion, който наподобява на Boss Woman, а трайността му е много-много добра. Следващият, който предстои да купя е Al Hobb al Abady Rasasi. За съжаление го пробвах в неподходщ сезон и не успя да разкрие красотата си, но това не ме спира от покупка.  Simple Smile На мъжа ми взех Rasasi Yazan Men - страхотен аромат в топлото време, а представям си в по-хладното и подходящо какъв ще бъде.
Надявам се KDS да се включи с повече информация, както и Deetron.  Hug
Имах от почти година една отливка от Enzo на Rasasi La Yuqawam, мъжкия. Преди седмица я излях на едната си китка. Кожа, още кожа и пак кожа, а отдолу плод. Съвсем лек фин плод. Цял ден си миришех на кожа, въпреки над 30 градусовата горещина и отвратителната влага на родното място. Познати любопитно ме гледаха в краката да не би да съм с ботуши на това пустинно слънце и в ръцете да ни би да крия с кожени ръкавици посред лято екзема. Мих го и продължи да бълва кожа, макар и приглушено. Ако някой търси кожа, Rasasi La Yuqawam определено е такава, при това добра. За мен обезкуражаваща е само цената, защото не съм от хората които държат на всяка цена на притежанието и би било емоционална , а не рационална покупка. Но, рационалното и емоционалното са по често индивидуални.

P.S. Намерих още една такава отливка/нали така се казват тези малки мострички?/, но на Rasasi DAAREJ Men. В следващите дни ще драсна някой ред и за него.

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 23:01 от Гъдьо

# 206
  • Бургас
Нищо, ама нищо общо не намирам между Ели Сааб и Ейлиън при мен.  Shocked
Колкото до имитациите на Ле Парфюм Ели Сааб, най-много ми харесва тази на Ди енд Пи, след това на Баргело. Всички други са доста по-назад.  Peace

На мен 880 на Парфен ми е един от любимите техни аромати. Определено не е ретро, но не мога да отрека, че е доста нестандартен. Не съм писала много за него, защото не познавам оригинала, както и нищо друго на Амуаж /тук ги няма никъде за проба/. Почти съм сигурна, обаче, че 880 го нямаше в бургаския магазин на Парфен. Всъщност тук бяха заредили много малко неща от имитациите на нишовите аромати.

~Étoile~, за парфюмите на Расаси сме писали  назад из темите - тук и в парфюмната. Може да намериш информация с търсачката. Ако не успееш, пиши, ще ги нахвърля набързо, защото няма как да повторя всичко, пробвала съм доста техни неща.  Peace
Rasasi Yazan Men го взех на мъжа ми веднага след като го пуснаха, той е ново предложение на марката. Страхотно попадение е. Запалих доста познати мъже по него и определено отзивите са много добри. Все пак имайте впредвид, че е за любителите на ориенталски тип аромати, не е цитрусов свежак.
Rasasi Egra Men - хладен, зелен, горски аромат, много приятен, също с добра трайност. Сравняват го с един аромат на Creed, но аз не съм го пробвала, така че не мога да кажа нищо.
Гъдьо, Rasasi La Yuqawam Men наподобява на Тосканската кожа на Том Форд. Ароматът не е подходящ за времето в момента, по-скоро може да те усмърти.  Wink Парфюмът на Расаси отново не е точно копие - по-сладък е и по-малинов, но е невероятно добър и с отлично качество. Определено си заслужава цената.
Dareej Men Rasasi също е хубав, мек и ориенталски. Момчетата в парфюмната тема писаха, че напомня на  V Valentino, но аз и него не познавам. Имай впредвид, че и той е по-подходящ за по-хладно време, сега малко се губи и не се разкрива изцяло.  Peace

Наскоро пробвах нови аромати от Ajmal и Police. Ако търсите много добра и качествена версия на Ейлиън, ето това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Sacrifice-for-Her-15097.html;,
Друга версия на Ейлиън, но по-синтетична и с не толкова високо качество, но пък на добра цена е ето това:
http://www.enzo.bg/police/the-sinner-toaletna-voda-za-zheni/
Версия на Хипнотик Пойзън:
http://www.enzo.bg/police/forbidden-toaletna-voda-za-zheni/
Ето това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Raindrops-15090.html
напомня на Коко М., но е доста по-плодово, по-сладко и по-искрящо. Цената е супер, отлична трайност.
http://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Shadow-Amor-32718.html - от типа на Амор Амор е, но доста по-цветен, с много фрезия. Трайността е чудесна.
http://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Senora-35223.html - този определено ми е новият любимец - страхотен аромат - сладък, ориенталски, балсамов, с много актуално звучене.  Heart Eyes Ако харесвате Декаденс на Марк Джейкъбс, горещо ви го препоръчвам за проба. Не е точно като него, но споделят някои общи черти. И последно искам да направя пак уговорката, че парфюмите на Ajmal за които писах, не са точни копия, но имат препратки към въпросните дизайнерски.  Peace

# 207
  • Бургас
Абсолютен Ейлиън е на моята кожа Ели Сааб,пак сравнявах,мъжлето и той потвърди.За пореден път се убеждавам как парфюмите "седят" на всяка кожа по-различен начин до степен... Crazy,да не мога да разпозная почти някой от моите парфюми върху приятелките ми.Толкова различно излъчване,нямам думи направо...Затова ми е интересно как се развиват при Вас.Аз съм супер щастлива,че открих  все пак една доста по-лека негова версия,макар да не го харесвам никак.Чудех се защо не ми допада и Е.Сааб,а то ето защо било. Laughing Дида,можеш да си поръчаш от сайта на Парфен три безплатни мостри и да го видиш парфюма на Амуаж дали ще ти допадне,но почти съм убедена,че няма. Wink

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 00:51 от Bright Crystal

# 208
KDS, би ли споделила дали Ajmal се предлагат в магазинната мрежа и къде, за да се впусна в тестове?

Откривам в търсачката само Enzo.

# 209
Момичета, има ли добра имитация на този парфюм?

Общи условия

Активация на акаунт