Сполучливи имитации на маркови парфюми - 16

• 132 818
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
KDS, би ли споделила дали Ajmal се предлагат в магазинната мрежа и къде, за да се впусна в тестове?

Откривам в търсачката само Enzo.
Не съм ги виждала по магазините. Аз ги купувам от Ензо.  Peace

Много се зарибих с тези Расаси, набелязах си Egra, Dareej ,Abyan и може би Roohey Tehbak

~Étoile~, Roohey Tehbak прилича на една от версиите на Опиум.
Аз също харесвам Чампака Абсолю от Джодекс и си го пазя, въпреки че го нося много рядко. Сахарата я размених отдавна. Не се спогодихме, не мога да я нося. Не съм пробвала оригиналите и на двата, нямам идея до колко си приличат.
Момичета и момчета, не искам да ангажирам никой с личното си мнение за Аджмал, Расаси и т.н. Това, че на мен ми харесва нещо, не означава, че ще допадне и на другите. Надявам се да не стана причина за недоволни отзиви. Освен това не твърдя, че парфюмите им са изключителни или нещо невиждано до сега. Винаги, когато хваля даден аромат имам впредвид съотношението качество/цена.  Peace

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 16:43 от KDS

# 226
Благодаря за отговора Hug Дали имитацията на Black Bvlgari във версията на баргело е достатъчно добра? Hug

# 227
  • София
А някой тествал ли е Zara Applejuice- във Фрагрантика го дават като имитация на Chance Eau Tendre, дали има нещо вярно  newsm78 Подариха ми го, а нямам път към Зара тези дни да го тествам...та да знам дали да го отварям въобще или да го разменям/подарявам?

bouquet

# 228
  • София
Лидълският ми Coco Mademoiselle / с три думи Suddenly Madame Glamour още се носи от мен! Дотук 10 часа.

# 229
"Момичета и момчета, не искам да ангажирам никой с личното си мнение за Аджмал, Расаси и т.н. Това, че на мен ми харесва нещо, не означава, че ще допадне и на другите. Надявам се да не стана причина за недоволни отзиви. Освен това не твърдя, че парфюмите им са изключителни или нещо невиждано до сега. Винаги, когато хваля даден аромат имам предвид съотношението качество/цена."

Ни пише KDS и е напълно права. В допълнение искам само да кажа, че тези цени които сега наблюдаваме при тези марки няма да са същите утре, тоест, след една-две години. В тази насока има много примери, но винаги се сещам за Envy, който не започна с цената с която завърши. Втората бе непоносима. Разбира се има и други които залязват в обратна прогресия, но това са или неща с проблемно качество или марка която е нехайна в реформулирането на нещата си. И Rasasi и Ajmal са много продуктивни и независимо, че главна цел им е източния пазар, няма как да не извадят неща които да са харесат в Европа. Хвърляйте по едно око на тези фирми защото им предстои да се развиват в пазарно отношение. Надявам се и в качествено. Мострите не струват милиони, а понякога са на по-евтина цена от това което представят. Не е необичайно милилитър като мостра да струва 1 лев , а това което представя на опаковка да е 1,5–2 лева за милилитър, макар  и рядко.

# 230
  • София
Момичета и момчета, не искам да ангажирам никой с личното си мнение за Аджмал, Расаси и т.н. Това, че на мен ми харесва нещо, не означава, че ще допадне и на другите. Надявам се да не стана причина за недоволни отзиви.
Всеки си носи глава на раменете, ти си споделяш личното мнение, ние си решаваме дали да се повлияем или не от него.
Аз изчетох всичко, което ми показа търсачката за Расаси и съм решила да рискувам( с по-евтините им предложения разбира се Wink ).
Roohey Tehbak точно зарди приликата с този Опиум съм набелязала.
Egra - четох в парюмната тема че много наподобявал Нарцизо Родригес, но бил идея по-сладък...и лампичката ми светна, Нарцизото ми допада доста, но много нетраен и предвид цената му не мога да преживея този недостатък.
Dareej - сравняват го с Хипноуз, от който съм изхабила 2 големи бутилки в оригинал и сега го имам във версията на Роксан, която е доста прилична и на мен ми допада, въпреки че има разлика с оригинала, по-скоро наподобява Hypnose Eau Legere, от който също изхабих една бутилка- голяма( направо са си като оръжие между другото, добре че са трайни и не се налага да си ги разнасяш в дамската чанта), абе нещо средно между двата е Роксана.
Abyan - пък го сравняват с Паризиен, който като излезе доста ми допадаше, но все нещо го изместваше и с времето стигнах до решението, че не ми се дават тези пари за този аромат, но пък Расасите е супер бюджетно.

http://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Sacrifice-for-Her-15097.html - това също ме зариби много Crazy Crazy Crazy

Чампака Абсолю не съм пробвала и аз в оригинал, но Джодекса много ми напомня Черната Орхиея като дух( имам я в оригинал нея и ги сравнявах), нямам предвид че са сходни аромати( въпреки че има допирни точки на моменти), а по скоро самото усещане...определено не е за всеки ден, ако отида на работа с него сигурно ще ме помолят да си ходя Laughing

nunkata333, точно тамян Confused

За Ноар на ТФ във версия на Заг бях писала, че първите 15 мин ми е мъжки...днес пак тествах, амо да- оставам си на това мнение, след това се развива и става коренно раличен, все едно съм сложила друг парфюм Heart Eyes

# 231
  • Бургас
Оф,дали да не взема да "изпаткам" насляпо два от парфюмите на  Аджмал Thinking Лоши хора сте,страшни зарибители.Ето тези набелязах за себе си,аз избягвам покупки без тест....но дали да не рискувам,после трябва да бия КДС,че ми е и наблизо. Laughing Hug http://www.enzo.bg/ajmal/entice-pour-femme-2-parfjumna-voda-za-zheni/      http://www.enzo.bg/ajmal/ravish-ii-parfjumna-voda-za-zheni/      http://www.enzo.bg/ajmal/senora-parfjumna-voda-za-zheni/

# 232
А Al harmain някой пробвал ли е ? Чета тук за едно компотче- Max'd, което уж им замирисало на Terre d'Hermes и му гледам цената и пирамидата. Шафран, плодови нотки, дървесни нотки, цветни нотки и мускус. Цената народна  – 21,9 лева за 100 милилитра. Че бил и за зимата и за лятото.  Сигурно е дневен и нощен. Grinning Остава сам да се взъстановява в шишето с пъпкуване. Чудо!

# 233
  • Бургас
Ооо, да. Този го взех на мъжа ми. Наистина прилича на Terre, мисля че писах и за него по-рано. Не е същия, естествено, но са сходни. Помня, че в един ден двама познати го питаха дали не е с този на Ерме.
Проблемът е, че не съм сигурна дали не е променен изцяло аромата на Ал Харамейн, защото ми се струва, че има нова версия, в същата опаковка.  newsm78
Иначе и от Ал Харамейн съм пробвала доста неща, повечето от които са масла. Имат попадения и те.  Peace
Брайт, сподели впечатления, ако решиш да рискуваш, но все пак не ти препоръчвам. Аз редовно купувам на сляпо, но и вкусът ми е прекалено разнороден  Rolling Eyes

# 234
  • Бургас
Мда,със сигурност ще споделя и май ще поръчам за себе си и за моя.На него незная какво да избера,тези парфюми са ми тъмна Индия.Дали да не му поръчам този дето Гъдьо показа Laughing,да го видим дали е дневен и нощен Laughing.Щом Кдс казва,че прилича на Ермеса е така аз и се доверявам.Само,че той харесва Шанели повече,незнам този дали ще му допадне. Thinking Гледах този Abyan,но се отказвам,щом прилича на Парисиен,който не харесвам.И аз обожавам Хипноуз на Ланком,имах оригинала и версията на Лорис,чудя се и за този-http://www.enzo.bg/rasasi/daarej-for-woman-parfjumna-voda-za-zheni/ или този-http://www.enzo.bg/rasasi/maa-arwaak-for-her-parfjumna-voda-za-zheni/ Толкова много набелязах и се обърках,просто незная кои да поръчам. Blush ~Étoile~ ти поръча ли? Laughing

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 15:51 от Bright Crystal

# 235
  • Бургас
Малко встрани от темата с парфюмите на Расари, искам да ви благодаря за информацията за предстоящото затваряне на Парфен-Бургас. Задължително ще отида да проверя и подновя един страхотен парфюм от тях-  627   Angel      Thierry Mugler, при мен избива една опияняваща нотка шоколад. Предложете ми някои други техни неща, които да помириша. Да са по-тежки, подходящи за есен/зима  bouquet

# 236
  • Бургас
Мда,със сигурност ще споделя и май ще поръчам за себе си и за моя.На него незная какво да избера,тези парфюми са ми тъмна Индия.Дали да не му поръчам този дето Гъдьо показа Laughing,да го видим дали е дневен и нощен Laughing.Щом Кдс казва,че прилича на Ермеса е така аз и се доверявам.Само,че той харесва Шанели повече,незнам този дали ще му допадне. Thinking Гледах този Abyan,но се отказвам,щом прилича на Парасиен,който не харесвам.И аз обожавам Хипноуз на Ланком,имах оригинала и версията на Лорис,чудя се и за този-http://www.enzo.bg/rasasi/daarej-for-woman-parfjumna-voda-za-zheni/ или този-http://www.enzo.bg/rasasi/maa-arwaak-for-her-parfjumna-voda-za-zheni/ Толкова много набелязах и се обърках,просто незная кои да поръчам. Blush ~Étoile~ ти поръча ли? Laughing
Брайт, за Rasasi Maa Arwaak for Her мисля, че ще прилича на Black XS, така като гледам, не знам дали да рискуваш, прецени. Колкото до мъжкия Al Haramain Max'd - моя наистина прилича на Terre d'Hermes Hermes , но не съм сигурна дали ароматът не е променен, както писах вчера.  Peace

# 237
  • София
Привет отново и от мен! Извинявам се, че не можах да се включа по-рано... Честно казано, шокиран съм да прочета, че арабските парфюми са намерили толкова много нови фенове  Party За мен това е супер новина... Crazy  Party

Не знам до колко обаче е удачно да пишем тук и разводняваме темата за имитационна парфюмерия  Confused Rolling Eyes
Може би е време да изтупаме от прахта една прастара тема за арабските парфюми...

В този ред на мисли, подозирам, че може би много дами нямат интерес към арабски парфюми и се чудят защо ли им спамим тук, та ще се опитам да се вкюлча максимално кратко и бързо.

Имам 3 парфюма на AJMAL и от 3те съм много впечатлен, а също и проба от още един - различни са от Расаси, Ал Харамайн и други, които съм тествал. Разликата се състои в това, че ги усещам много по-близо до западните композиции, като имат чудесни фини нюанси, носят познат европейски стил и усещане за класен парфюм.

Rasasi Maa Arwaak for Her - този го взех преди години за жена ми - и да, права е KDS има много общо с дамския Пако Рабан блек ексес, но за мен има доста и от Ланком ла виест. Такъв тип е - полодово-гурме, но не е накъртващ или задушаващ. Нотките на какао и гурме пачули са отчетливи.

Относно Ajmal - за жалост, два от мъжките аджамли, които имам вече са изчерпани.
Специално за Bright Crystal, искам да спомена този - Accord Boise Ajmal for men

http://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Accord-Boise-14040.html

Убеден съм, че ще допадне на мъжа ти, както и на почти всеки мъж над 25г. Уникалено любим ми стана!!! Думи нямам да го опиша - хем е мъжествен и улегнал, хем е закачлив и модерен, подправъчен и опушен... Още от качеството на картона на кутията става ясно, че вложено доста старание в този парфюм. Чудесния и нестандартен дизайн на бутилката, както и страхотния аромат затвършват картината.  Heart Eyes

По-натам мога за още дамски и мъжки арабски да пиша...

Наистина изписах премного извън темата за имитационна парфюмерия, а за мен Расаси, Аджмал, Ал Харамайн, Ард Ал Заафаран и тн марки не са имитации и може би неправилно ги коменитраме тук.

Извинявам се искрено и от сърце на тези, които се чудят защо тука няколко души спамим за арабски неща... Надявам се да си намерим точното място скоро и не отместваме темата.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 00:31 от Deetron

# 238
  • Бургас
Deetron,аз мисля,че няма за какво да се извиняваш,напротив ще очаквам твоите и на КДС впечатления за тези парфюми с нетърпение,тук в тази тема или в другата,където пожелаете.Благодаря ти за предложението за мъжлето,сега "трескаво" избирам. Mr. Green Heart Eyes bouquet

# 239
Рефан - 345. Rosa Excelsa D&G  -  отзиви за този?

Общи условия

Активация на акаунт