КРУИЗИ /тема 8/

• 118 864
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Здравей, "Bled", благодаря за отговора ти. Как да не се срамувам, като видях какви тъпи въпроси задавам:) Видях как стоят нещата с багажа. Круизът ни е далеко, но проверявам нещата по-отраничко Миналата година се изприщих организирайки пътуване из Куба през февруари и Круиз през декеври. Аз съм стар човек и ми идва в повече:) Та круизът е следният:
Цената за вътрешна каюта 679 € (на човек) x 2 = 1358 € за двама души.
08.09 – 19.09.2017 (12 дни) – Кораб Costa Favolosa 4*
1 Варнемюнде, Германия
2 Копенхаген, Дания
3 в морето
4 Амстердам, Холандия
5 Лондон / Доувър (Англия), Обединеното кралство
6 Хавър, Франция
7 в морето
8 Виго, Испания
9 Лисабон, Португалия
10 Гибралтар, Великобритания
11 в морето
12 Marseille, France
Пътуваме две семейства -4-ма възрастни. Багаж-обикновено с трите куфара и раница, но тук явно няма да е така:) Видях ограничения до 20-салонен и 6-ръчен? Ами -това е в общи линии. Лошото е, че колкото и да сме ходили по света на нито една точка от тези места не сме били, а само сме обикакяли около тях. Но и за  това го избрах. Притеснявам се много от връщането от Марсилия, но нали ти си ни ангела хранител:).......
Поздрави и лека нощ:)

# 376
  • София
Здравей, "Bled", благодаря за отговора ти.
Скрит текст:
Как да не се срамувам, като видях какви тъпи въпроси задавам:) Видях как стоят нещата с багажа. Круизът ни е далеко, но проверявам нещата по-отраничко Миналата година се изприщих организирайки пътуване из Куба през февруари и Круиз през декеври. Аз съм стар човек и ми идва в повече:) Та круизът е следният:
1 Варнемюнде, Германия
2 Копенхаген, Дания
3 в морето
4 Амстердам, Холандия
6 Хавър, Франция
7 в морето
8 Виго, Испания
9 Лисабон, Португалия
11 в морето
12 Marseille, France
Пътуваме две семейства -4-ма възрастни. Багаж-обикновено с трите куфара и раница, но тук явно няма да е така:) Видях ограничения до 20-салонен и 6-ръчен? Ами -това е в общи линии. Лошото е, че колкото и да сме ходили по света на нито една точка от тези места не сме били, а само сме обикакяли около тях. Но и за  това го избрах.
Притеснявам се много от връщането от Марсилия, но нали ти си ни ангела хранител:).......

Чудесен круиз...
Няма да се притесняваш, нали затова сме тук.

По принцип круизите с различни точки на тръгване/пристигане са по-трудни за организиране.
Но в днешно време и с тези полети решения има.
Още е рано за супер ниски цени от Марсилия към София или Букурещ.
Ще хванете самолет за Брюксел на 19.09.2017 вечерта. И на сутринта/20-09/ летите или за София или за Букурещ. В момента общо цената за такъв полет е 40-50 евро. Комбинират се Ryanair и Wizz Air.
Може да летите и Ryanair/Ryanair малко по-късно пак на 20-09.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 11:46 от Bled

# 377
Здравей, "Bled", благодаря за отговора ти.
Скрит текст:
Как да не се срамувам, като видях какви тъпи въпроси задавам:) Видях как стоят нещата с багажа. Круизът ни е далеко, но проверявам нещата по-отраничко Миналата година се изприщих организирайки пътуване из Куба през февруари и Круиз през декеври. Аз съм стар човек и ми идва в повече:) Та круизът е следният:
1 Варнемюнде, Германия
2 Копенхаген, Дания
3 в морето
4 Амстердам, Холандия
6 Хавър, Франция
7 в морето
8 Виго, Испания
9 Лисабон, Португалия
11 в морето
12 Marseille, France
Пътуваме две семейства -4-ма възрастни. Багаж-обикновено с трите куфара и раница, но тук явно няма да е така:) Видях ограничения до 20-салонен и 6-ръчен? Ами -това е в общи линии. Лошото е, че колкото и да сме ходили по света на нито една точка от тези места не сме били, а само сме обикакяли около тях. Но и за  това го избрах.
Притеснявам се много от връщането от Марсилия, но нали ти си ни ангела хранител:).......

Чудесен круиз...
Няма да се притесняваш, нали затова сме тук.

По принцип круизите с различни точки на тръгване/пристигане са по-трудни за организиране.
Но в днешно време и с тези полети решения има.
Още е рано за супер ниски цени от Марсилия към София или Букурещ.
Ще хванете самолет за Брюксел на 19.09.2017 вечерта. И на сутринта/20-09/ летите или за София или за Букурещ. В момента общо цената за такъв полет е 40-50 евро. Комбинират се Ryanair и Wizz Air.
Може да летите и Ryanair/Ryanair малко по-късно пак на 20-09.
Bled, проверих в сайта на Ryanair за Бюрксел -цената беше 61.99 с 20 кг багаж. , а от там до Букурещ- 43,55 ,общо: 110. Твоите цени без багаж ли са? Пък и не се виждаме четирима 50-65-годишни старци да разпъваме по пейките старите си кокали.... Дали няма друг вариант, дали да не изчакаме-все пак имаме 10 месеца....., но пък от друга страна виждам останали само 4 свободни места.....
Благодаря за пореден път!

# 378
  • София
baavale

Да, всички цени са без багаж. Каза, че вече си наясно с него.
Да, твърде рано е за тези полети, всичко може да се промени.
Ако бяха за близките месеци има хубави цени от 30 евро през Рим. Това е другия вариант.
Ако се наложи по-дълъг престой може да вземете една нощувка в Брюксел с разходка.
Имаш и други варианти с нормални компании в един и същ ден.
Примерно с Turkish през Истанбул, но цените...
За Букурещ има много варианти с доста кратко време за пристигане и престои в Париж, Лондон, Амстердам.
В същия ден за 5-6-7 часа сте там, но пак цените ? Примерно около 200 евро.
Можеш да помислиш, защото при тях ти влиза бройка ръчен и бройка чекиран багаж.

Здравейте, ние сме ходили на круиз. Много ни хареса като пътуване, като преживяване. Сега пак ни се ходи, но като че ли гледаме към островите - Карибски или Бахамски. Искам да намеря маршрут, в който не се ходи до САЩ, защото нямаме визи. Бихте ли ме посъветвали на кое да обърна внимание. Периода, който ме интересува е втората половина на август 2017. Подходящо ли е тогава да се ходи там, а и цената тогава не е ли по-висока  newsm78

С нас ще бъде малката дъщеря, която е на 15 год. На предишния круиз за нея платихме само пристанищните такси. Четох, че MSC е компанията, в която деца до 18 год. плащат само пристанищните такси. Дали такова нещо има и в другите компании не открих.

Тогава имам рожден ден, кръгла годишнина - 50 години навършвам и исках на рождения си ден да съм на по-екзотично място. Ако има по-евтина дестинация, като фиорди или към Азия съм склонна и да сменя.

Благодаря ви предварително  bouquet

rosi_030

Разбирам, че празника ти определя желанието, но…
Месец август аз бих отишла на Фиорди и север.
Кариби-Бахами се посещават предимно от ноември до Велик ден. Не, че през другото време няма круизи или почивки, но това е моето мнение.
Същото се отнася и за круизите без визи. През август възможностите са на минимум.
Визата не е фатална и аз ще ти кажа най-добрите круизи за тази цел.
Тръгването с оглед придвижване до там най-добре да бъде от Guadeloupe, Fort-de-France - Martinique, La Romana - Dominican Republic, Santo Domingo - Dominican Republic.
Примерно тези круизи:

Има варианти и от Аруба, Панама, Барбадос, Антигуа и Барбуда, Ямайка, Куба и др. Но става по-скъпо.

За децата виж 1 стр. на 6 тема, ако има друго питай…
В различните региони заплащането за децата е възможно да варира. Информираш се точно за избрания круиз…

# 379
  • Бургас
Скрит текст:

baavale

Да, всички цени са без багаж. Каза, че вече си наясно с него.
Да, твърде рано е за тези полети, всичко може да се промени.
Ако бяха за близките месеци има хубави цени от 30 евро през Рим. Това е другия вариант.
Ако се наложи по-дълъг престой може да вземете една нощувка в Брюксел с разходка.
Имаш и други варианти с нормални компании в един и същ ден.
Примерно с Turkish през Истанбул, но цените...
За Букурещ има много варианти с доста кратко време за пристигане и престои в Париж, Лондон, Амстердам.
В същия ден за 5-6-7 часа сте там, но пак цените ? Примерно около 200 евро.
Можеш да помислиш, защото при тях ти влиза бройка ръчен и бройка чекиран багаж.

Здравейте, ние сме ходили на круиз. Много ни хареса като пътуване, като преживяване. Сега пак ни се ходи, но като че ли гледаме към островите - Карибски или Бахамски. Искам да намеря маршрут, в който не се ходи до САЩ, защото нямаме визи. Бихте ли ме посъветвали на кое да обърна внимание. Периода, който ме интересува е втората половина на август 2017. Подходящо ли е тогава да се ходи там, а и цената тогава не е ли по-висока  newsm78

С нас ще бъде малката дъщеря, която е на 15 год. На предишния круиз за нея платихме само пристанищните такси. Четох, че MSC е компанията, в която деца до 18 год. плащат само пристанищните такси. Дали такова нещо има и в другите компании не открих.

Тогава имам рожден ден, кръгла годишнина - 50 години навършвам и исках на рождения си ден да съм на по-екзотично място. Ако има по-евтина дестинация, като фиорди или към Азия съм склонна и да сменя.

Благодаря ви предварително  bouquet

rosi_030

Разбирам, че празника ти определя желанието, но…
Месец август аз бих отишла на Фиорди и север.
Кариби-Бахами се посещават предимно от ноември до Велик ден. Не, че през другото време няма круизи или почивки, но това е моето мнение.
Същото се отнася и за круизите без визи. През август възможностите са на минимум.
Визата не е фатална и аз ще ти кажа най-добрите круизи за тази цел.
Тръгването с оглед придвижване до там най-добре да бъде от Guadeloupe, Fort-de-France - Martinique, La Romana - Dominican Republic, Santo Domingo - Dominican Republic.
Примерно тези круизи:

Има варианти и от Аруба, Панама, Барбадос, Антигуа и Барбуда, Ямайка, Куба и др. Но става по-скъпо.

За децата виж 1 стр. на 6 тема, ако има друго питай…
В различните региони заплащането за децата е възможно да варира. Информираш се точно за избрания круиз…

BLED знаех си, че с теб трябва да споделя терзанията си. Реших - сменяме дестинацията и почвам да търся фиорди и север. Сега вече знам и кога да търся за островите и може пък да паднат визите и да вземем следващ круиз с друго начало. Мнооооооого ти благодаря  bouquet. Наместих  вече много планове.

# 380
Отново да помоля да споделите за подходящо място за настаняване /преди и след круиз/ във Форт Лодърдейл или Маями, от което сте останали доволни и което е било удобно за придвижване до круизния порт? Praynig

# 381
  • София
Port Everglade, Fort Lauderdale /Форт Лодърдейл (Флорида)
http://www.porteverglades.net/

Miami, Miami Beach, Florida / Маями порт
http://www.miamidade.gov/portmiami/cruise.asp

Както казах съм писала, както и за околности. Но снимките липсват, знаете защо и ще актуализирам информацията.
Снимките са направени от терасите на хотелите ни, корабите, плажа и т.н.

Има пристанища и пристанища. Port Everglade е от тези изписани с големи букви, едно от най-големите в света. Челно място в класацията за най-голям круизен порт..
Държи рекорда за най-много приети круизни кораби в един и същ ден -15-.
Изумителна цифра, каква организация, колко хора трябват, какво зареждане, каква охрана….не ми се мисли.
Както и за най-много обслужени пътници в един ден…54,700 пасажери. И това се случи през тази 2016 година.
Порта има над 30 кея, но 11 от тях са за круизи. Като на няколко от тях спират най-големите кораби в света.
От тук тръгват и двата най-големи кораба Allure of the Seas и Oasis of the Seas на които ние имахме щастието да поплаваме.

Пристигането тук става на летището във Форт Лодърдейл, както и на това в Маями.

Първото е доста близо до корабите, както и хотелите в различни райони около порта и плажовете.
За да кацнете тук, трябва да летите с прекачване от Европа в някой от градовете в САЩ, най-често Ню Йорк. Дори с прекачване, можете да излетите от София и на същата дата да сте вече тук и да се качите на кораб в рамките на 24 часа. Тоест, ако пристигнете преди обяд на летището, на обяд вече ще сте на кораба. Това разбира се е рисковано от гледна точка на закъснението на някой от полетите, което може да ви вгорчи пътуването. Нормалното е да имате винаги поне един ден в повече.

Такъв е и въпроса в случая с дни преди и след круиза. Като пристигането е в Маями.
Всичко изглежда сравнително близо, но въобще не е така.
Тук властват шатълите, такситата и накрая транспорта. $$$ движат всичко.

Пред кораб

Всички уважавани хотели имат собствен транспорт.
Всички фирми Rent a Car разполагат със собствени автобуси.
Затова казвам въпрос на резервация. Много точно и стриктно се изпълнява всичко.
Оставят ви пред вратата на хотела, пред кораба или до наетата кола.

Още от летището ще разберете за какво става въпрос.
В случая пристигате в Маями и примерно трябва да стигнете до хотел на Маями Бийч.
На ниско ниво при излизане спират http://www.supershuttle.com/?port=MIA
Записвате се, казвате посоката и изчаквате да пристигне вашия бус, който ще ви остави пред вратите на хотела ви, където и да е той.
За да прецените разликата между шатъл и такси вижте следната таблица:
http://www.miami-airport.com/pdfdoc/TAXI-SUPERSHUTTLE_RATE-MAP.pdf

Остава да споменем и възможностите с градски транспорт. Те не са за пренебрегване, ако багажа не ви е твърде много.
За изключително ниска цена, спрямо предишните варианти ще стигнете където трябва.
От средата на летището в Маями се движи MIA Mover  Влакчето е безплатно...
Ще бъдете откарани до градските автобуси, както и до колите под наем.
Остава да се качите на автобус 150 и само за 2.25 $ сте до хотела и плажа.
http://www.miamidade.gov/transit/bustracker.asp?RouteID=150& … 9&Sequence=12

Разписание…

Само да добавя, че Metromover http://www.miamidade.gov/transit/images/system_map_mover.png
Което е в Маями също е напълно безплатно, а съвсем не е късо като това на летището.
Скрит текст:
Stations
School Board
Adrienne Arsht Center
Museum Park
Eleventh Street
Park West
Freedom Tower
College North
Wilkie D. Ferguson, Jr.
Government Center
Miami Avenue
Third Street
Knight Center
Bayfront Park
First Street
College/Bayside
Riverwalk
Fifth Street
Eighth Street
Tenth Street/Promenade
Brickell
Financial District

Как ще се придвижите летище-хотел, хотел-порт, порт-хотел, хотел-летище зависи изцяло от вашите резервации. За хотел, кола под наем, круиз и т.н.
Хотелът на Маями Бийч е най-добре да е на Ocean Drive или Collins Avenue, както и в някоя от преките на тях. Така ще ви бъде удобно ако ползвате автобус или каквото и да е друго.

Когато разполагате с поне три нощувки преди круиза препоръчвам да резервирате поне двете на Маями Бийч. И тази преди круиза във Форт Лодърдейл, по възможност близо до порта.
И последната нощувка след круиза да бъде в Маями, Даунтаун в близост до летището.
Хотели има за всеки вкус и джоб. Мога да помогна…

Как да организираме краткия престой за да видим повече. Два дена са си два.
Големи предимства и за двете места/както и още/ дава автомобил под наем.
Правим го вече няколко пъти и все откриваме нови възможности за разглеждане.
Но ако това не е вариант следват други.
Всичко трябва да се разгледа както от сушата, така и от водата/много важно/.

Маями
Big Bus Miami
http://eng.bigbustours.com/UploadedFiles/Miami_Map_September_201 … _201609071644.pdf
Три линии и много важно Boat Tour включен в цената. Разгледайте и ако има въпроси съм насреща.

Форт Лодърдейл
http://www.junglequeen.com/
Това е водния тур, който в голяма степен ще ви покажа това райско място и то от водата.

http://evergladestours.com/
Тази възможност е също задължителна, като може да се направи и от двете места. Резервирате от хотела, взимат ви и ви връщат в него.

И разбира се да не забравяме плажовете, трябва много време да им се наситите.

Fort Lauderdale само по себе си е едно прекрасно място, не само за потегляне с круизни кораби. Наричано още Венецията на Америка, но в много по-голям мащаб.
Но в случай няма много време за отпускане.

Тук може да се насладите на плажна ивица, която няма край. Колкото и да се строи, хотели и частни резиденции, няма опасност от пренаселеност на плажа.

Тези места се отличават с мащабите си, богатството си и своята уреденост. Няма да видите нещо, което не си е на мястото и някой, който не знае какво прави.
За къщите около каналите да не говорим, но това е друга тема, надхвърляща възможностите на повечето хора.

Влизането на пристанище Everglade става при строг контрол, предимно само с превозни средства. Територията му е толкова голяма, че друг начин няма. Всичко е толкова уредено, на всяко кръстовище табели, регулировчици, полиция, че и да искаш трудно ще се объркаш.

Ще дам само един пример, качването на най-големите кораби, които споменах става за броени минути. От влизането в терминала до стъпването на кораба, не трябва да отнеме повече от 30 минути. Вие преценете как се получава при положение, че трябва да се приемат 6360 пътника/персонал 2165/???

Тръгването от тук е невероятна атракция, не я пропускайте, заемете място на горна палуба при потегляне, задължително. Това, което се вижда от кораба, няма как да го видите от сушата. Корабите потеглят след обяд след 16 часа един след друг, това е невероятна гледка, както за тези на сушата, така и на самите кораби. Корабите се движат покрай богати къщи и резиденции, приветствани от самите собственици.

Тук има толкова круизи, че се намират невероятни цени, въпроса е да дойдеш до тук…Пожелавам го на всеки…

Хотелът, който препоръчвам във Fort Lauderdale е

В дясно на снимката...сниман от кораба ни.
https://pier66.hyatt.com/en/hotel/home.html
Не мислете, че цената е прекалено висока.
Разположението спрямо круизите е повече от необходимо.
Поста стана много дълъг и мога за хотелите да напиша допълнително ако е нужно.

От асансьора на горния хотел.

Отново да помоля да споделите за подходящо място за настаняване /преди и след круиз/ във Форт Лодърдейл или Маями, от което сте останали доволни и което е било удобно за придвижване до круизния порт? Praynig

Miralex

Не съм те забравила, просто не исках да претупвам.
Толкова написах, а мисля, че нищо не съм споменала. Толкова има още.
Питайте ако трябва конкретно...

От хотел...

rosi_030

Това беше и за теб. При добри обстоятелства ти го пожелавам от сърце...

# 382
Здравейте,
И аз бих искала да попитам вече ветераните в круизите какво ще кажат за тази оферта:

https://crusit.bg/kruizi/pregled-na-kruiz/?hash=903174871324763a … 01971c7977c89b4fc

Ще бъдем с дете на 6 години и по принцип това са места, които досега не сме посещавали. До Генуа е удобно от Милано, така че началното пристанище не го мисля - много добре е обяснено по - нагоре. Датите са за март, като въпроса ми е дали биха пуснали по - добри цени. Сега излиза, че е на промоция и от агенцията ме карат да запазвам. Мисля, че излиза около 70 евро на човек на ден във външна каюта.
Друг въпрос е доколко е важен класът на каютите в този вид кораби - задължително ли е да е външна и към премиум ли да се насочим?
Съжалявам, че станаха много въпроси, но предпочитам да питам някого, който е пътувал дали с Коста, дали с конкретния кораб.  Или пък ако има други изгодни предложения за периода и конкретно за Средиземноморието.

Предварително благодаря!

# 383
  • София
2016 - 2017 Best Cruises
Излязоха най-добрите в бранша по различни критерии...

Стойност цени - услуги

Celebrity Cruises
Royal Caribbean
Norwegian Cruise Line
Carnival Cruise Line
Princess Cruises
Holland America
Costa Cruises
MSC Cruises

За семейства

Disney Cruise Line
Royal Caribbean
Carnival Cruise Line
Norwegian Cruise Line
MSC Cruises

За двойки

Crystal Cruises
Regent Seven Seas Cruises
Azamara Club Cruises
Океания Cruises
Celebrity Cruises
Cunard
Holland America

Лукс !!!

Crystal Cruises
Regent Seven Seas
Океания Cruises
Silversea Cruises
Azamara Club Cruises

За Кариби

Disney Cruise Line
Celebrity Cruises
Crystal Cruises
Royal Caribbean
Carnival Cruise Line
Океания Cruises
Silversea Cruises
Norwegian Cruise Line
Holland America
Princess Cruises
Costa Cruises
MSC Cruises

В Средиземно море

Celebrity Cruises
Океания Cruises
Silversea Cruises
Azamara Club Cruises
Costa Cruises
Royal Caribbean
Norwegian Cruise Line
MSC Cruises
Cunard
Holland America
Princess Cruises

Здравейте,
И аз бих искала да попитам вече ветераните в круизите какво ще кажат за тази оферта:

https://crusit.bg/kruizi/pregled-na-kruiz/?hash=903174871324763a … 01971c7977c89b4fc

Ще бъдем с дете на 6 години и по принцип това са места, които досега не сме посещавали. До Генуа е удобно от Милано, така че началното пристанище не го мисля - много добре е обяснено по - нагоре. Датите са за март, като въпроса ми е дали биха пуснали по - добри цени. Сега излиза, че е на промоция и от агенцията ме карат да запазвам. Мисля, че излиза около 70 евро на човек на ден във външна каюта.
Друг въпрос е доколко е важен класът на каютите в този вид кораби - задължително ли е да е външна и към премиум ли да се насочим?
Съжалявам, че станаха много въпроси, но предпочитам да питам някого, който е пътувал дали с Коста, дали с конкретния кораб.  Или пък ако има други изгодни предложения за периода и конкретно за Средиземноморието.

Предварително благодаря!

^VALINA^
Не са много въпросите, питай спокойно...

С две думи  хубав круиз - добра цена
Не е от Генуа, а Савона.

Да, на промоция е за BG.
По-ниска цена е възможна, но с малко. Защото цената е с таксите.
Гаранция няма...

Била съм на този кораб доста отдавна.

Основната разлика в кабини Classic и Premium е къде се намират.
Първите са на най-ниските декове, а вторите на всички останали.
Premium имат възможност за безплатен 24-часов рум-сервиз. Предимство за членове CostaClub удвояват броя на CostaClub точки. 350 CostaClub точки за всеки ден от круиза.
И дават 10% отстъпка за следващ круиз.

За теб...
Costa Pacifica

ПРОМОЦИИ

В момента има цени от Брюксел до Маями и Орландо/две посоки/ от 299 евро.
В комбинация с много добри цени за круизи...

MSC Cruises обявиха, че MSC Magnifica от 5 януари 2019 год. ще тръгне на круиз за 119 дни.
Цените започват от $ 16.999....

http://www.cruisesonly.com/promotion/cruise-event.do?signup=yes& … m=1&segid=373

Pullmantur's Horizon
Скрит текст:
Wednesday, November 23   Malaga, Spain      4:00pm
Thursday, November 24   Casablanca, Morocco   9:00am   7:00pm
Friday, November 25   At Sea      
Saturday, November 26   Grand Canary Island, Canary Islands   7:00am   7:00pm
Sunday, November 27   Tenerife, Canary Islands   7:00am   
86 евро

Скрит текст:
Sunday, November 20   Marseille, France      5:00pm
Monday, November 21   Barcelona, Spain   9:00am   6:00pm
Tuesday, November 22   At Sea      
Wednesday, November 23   Malaga, Spain   7:00am   4:00pm
Thursday, November 24   Casablanca, Morocco   9:00am   7:00pm
Friday, November 25   At Sea      
Saturday, November 26   Grand Canary Island, Canary Islands   7:00am   
110 евро

Скрит текст:
Thursday, December 1   Lanzarote, Canary Islands      11:59pm
Friday, December 2   Fuerteventura, Canary Islands   9:00am   6:00pm
Saturday, December 3   Grand Canary Island, Canary Islands   7:00am   11:00pm
Sunday, December 4   Tenerife, Canary Islands   7:00am   11:00pm
Monday, December 5   La Palma, Canary Islands   10:00am   6:00pm
Tuesday, December 6   At Sea      
Wednesday, December 7   Agadir, Morocco   7:00am   7:00pm
Thursday, December 8   Lanzarote, Canary Islands   1:00pm   

150 евро

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 00:51 от Bled

# 384
Bled, много благодаря за подробната информация. Захващам се да изучавам линковете и ще питам при нужда.

А има ли във форума пътували с Princess cruises? Какви са ви впечатленията от пътуването? Има ли гала вечери, дрес код или някакви по-специални изисквания?

# 385
Bled, много благодаря за подробната информация. Захващам се да изучавам линковете и ще питам при нужда.

А има ли във форума пътували с Princess cruises? Какви са ви впечатленията от пътуването? Има ли гала вечери, дрес код или някакви по-специални изисквания?

И аз благодаря и нямам думи за написаното за Маями. Блед оня с жълтите шорти от Магеланците съсипва форума като лишава хората от такива като теб. Кога ли и аз ще се махна.Стоя заради колегите.
Бил съм на принцесите нищо по различно от другите.

# 386

Да, пътували сме с Принцес. Няколко страници назад съм описала.
Има гала вечери, има дрес код за гала вечерите, ако желаете да ги посетите. Защото може и да не го правите - има големи бюфет-ресторанти с много хубава и богата храна.
Иначе няма по-специални изисквания, освен да не си забравяте доброто настроение. Simple Smile

# 387
  • София

И аз благодаря и нямам думи за написаното за Маями. Блед оня с жълтите шорти от Магеланците съсипва форума като лишава хората от такива като теб. Кога ли и аз ще се махна.Стоя заради колегите.
Бил съм на принцесите нищо по различно от другите.

Молба
Ще помоля отново да не се намесват други форуми в нашите приказки тук.
Не ме интересува къде и какво.
Всеки сам си решава къде ще помага и как ще го прави.
Всички, които са решили да се свържат с мен вече са го направили отдавна.
Ако там темите за круизи не вървят си има причина.
Нуждаещите се от информация и помощ  са тук.
Дали в темите или на лични те са го решили.
Пак моля да си гледаме форума тук и да не нападаме или споменаваме язвително други.

За Princess Cruises и аз съм писала. На мен ми харесват.
Пак да повторим Дрескода не е задължение, а желание. Ако не искаш да се ангажираш с него просто не посещаваш тези места. Има достатъчно други възможности, които да се използват.
Въпреки, че аз много не го разбирам круиза без тези вечери и си нося необходимото винаги.
Гала вечерите на Princess зависят от дължината на круиза...
До 5-6 нощи - 1
До 13 - 2
До 20 - 3
До 28 - 4
Нагоре минимум - 5
Има и изключения при различни круизи и територии.

# 388
Момичета, някой да е ходил с круиз до Канада? Изискват ли се визи или ако си с корабна екскурзия не е нужно? Благодаря  bouquet

# 389
Благодаря за мненията за Princess. Намерих споделената информация. Уж следя форума отдавна, но съм го пропуснала...
А иначе, гала вечерите и официалният дрес код не ме плашат  Laughing, но увеличават багажа, затова исках да знам необходимостта от тях предварително.

Общи условия

Активация на акаунт