КРУИЗИ /тема 8/

• 118 880
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Блед, ще замоля за малко инфо относно  превоза за  круиз - Варнемюнде -Марсилия. Много отдавна сме ходили във Варнемюнде с влак от Берлин, но нищо не помня... А за Марсилия чета из нета разни указания за пътуването, но ти си най-информирана  за всичко!!!
Благодаря:)

# 361
Здравейте на всички пътешественици! Моля за малко помощ Simple Smile, тези които са го минавали този маршрут или тези,които просто знаят повече по темата! Ще ходим на круиз от 25.11 от Генуа , до Барселона,Мароко,Тенерифе, Лас Палмас, Малага, Рим и Генуа. Аз съм прочела за по-интересните забележителности, според времето,което имаме,но ме интересува и друго
 - Тъй като тръгваме от Генуа, това е и началната точка, за колко време горе-долу се качват всички на борда ? Чака ли се доста ?
 - В Барселона ще ни извозят ли до статуята на Христофор Колумб? Пътуваме с MSC Simple Smile И ако да, на място чакат ли местни таксита или екскурзоводи,които ти предлагат да те заведат на определени места или всеки сам си се организира ?
 - Прочетох, че за Малага пак имало транспорт до центъра,така ли е ?
 - И за Рим...знам,че се спира на около 60 км от Рим? Реално с какво можем да стигнем до него. с колко време изключвайки пътуването до и от него ще разполагаме за разглеждане ? Наясно съм,че това е Рим и 1 седмица не е достатъчна, но все пак:)
Всякаква друга полезна информация според Вас, ще я приема с радост Simple Smile
Благодаря на всички предварително Simple Smile

# 362
Mомичета, има ли голяма разлика в круизните компании, по-точно ме интересува между MSC и Costa. Искахме да пътуваме с круиз от/до Хавана. Бяхме избрали дата за м.Януари. Видяхме, че октомври имаше промоции и отидохме в една туристическа компания за връзка с круизната компания. Голяма грешка! Вината си е наша - подходихме много несериозно. Оказа се, че организацията за круиза е сериозна, а въпросната компания - некомпетентна. Така или иначе изпуснахме промоциите и местата на Хаванския круиз, докато ни прехвърляха от един служител на друг. Сега гледаме за презокеански круизи /над 15 дни/ от Карибите до Еврпа за м. Март/Април. Някой има ли препоръки?

# 363
  • София
...А във Вива Войаж още в самото начало иска да посоча държава, но опциите са само САЩ, Мексико и Канада  newsm78
Вероятно ползваш американския сайт - пробвай с разширение co.uk -  аз ползвам английската версия.
Ти си знаеш как да си организираш нещата по пътуването, но за мен месец по-рано не е точно ласт минит.
Цената е висока за мен, за други може да е ОК.
Убедена съм, че ще има оферти с по-ниска цена, само не зная кога точно ще се появят. Laughing

Права си, грешния сайт гледам  Mr. Green На английската версия на сайта цената е 900 паунда :/

# 364
  • София
Варнемюнде - Warnemunde
http://www.rostock-port.de/en/cruise-shipping/warnemuende-cruise-center.html

Можем да го приемем и като Росток/Рощок/ - Rostock
http://www.rostock-port.de/en/cruise-shipping/port-calls.html

Корабите спират така в Варнемюнде

Тъй като има възможност само за три кораба, понякога се използват и пристаните малко нагоре по реката към Rostock.

Съотношението за тази година е 160 са били обслужени във Warnemünde и 21 в морското пристанище.

Хубавото за Варнемюнде е, че гарата е на метри от корабите.
http://www.bahnhof.de/bahnhof-de/Warnemuende.html

От гарата се стига до Росток за 20 мин., а до Берлин за 2-2.30 мин.
Гарата я търсите като Warnemünde Werft, разписания в
Ако искате да наемете кола, има на http://www.caro.info/

Корабният трафик се следи в http://www.rostock-port.de/en/rostock-port/portview.html

В близост може да видите един от най-старите Университети в този регион Universität Rostock.
Още по-старата Kröpelin Gate, имаше вход 3 евро.
Посетете и църквата Warnemünder Kirche .
Отдалеч ще видите и фара, който стои там много повече от 100 години.
Има още няколко църкви заслужаващи внимание Marienkirche, Nikolaikirche, Abbey of the Holy Cross-където е и музея на историята.
Невероятни сгради като Ständehaus-областен съд. Както и кметството.
Още Stone Gate, Petrikirche-кулата на свети Петър близо до реката...
И да не забравяме, че това са курортни селища, но зависи от сезона и времето.

Круизите от Warnemunde станаха достъпни с евтиния полет на ryanair до Берлин/с цени започващи под 10 евро/. След това влака/с цени от 12-13 евро/ и сте до корабите...

Това беше заради теб.
Блед, ще замоля за малко инфо относно  превоза за  круиз - Варнемюнде -Марсилия. Много отдавна сме ходили във Варнемюнде с влак от Берлин, но нищо не помня... А за Марсилия чета из нета разни указания за пътуването, но ти си най-информирана  за всичко!!!
За Марсилия сме писали много, но ще се опитам отново да кажа най-важното, ако не намираш друго.

Ако няма отговори ще се включа и за другите момичета при възможност.

ПРОМОЦИИ
Появиха се промоции относно Bigger Than Black Friday
http://www.cheapcruises.com/promotion/cruise-event.do?signup=yes … m=1&segid=373

Скрит текст:
luba_rizova
♥0 ср, 09 ное 2016, 14:12   #345  
Цитирай
Бледски, ще те замоля да споделяш оферти за Бляк фрайдей, ако излезнат своевременно, че много искаме да круизваме зимата...............

Пуснах ти и за Сингапур по-назад...

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 14:53 от Bled

# 365
  • София
Mомичета, има ли голяма разлика в круизните компании, по-точно ме интересува между MSC и Costa. Искахме да пътуваме с круиз от/до Хавана. Бяхме избрали дата за м.Януари. Видяхме, че октомври имаше промоции и отидохме в една туристическа компания за връзка с круизната компания. Голяма грешка! Вината си е наша - подходихме много несериозно. Оказа се, че организацията за круиза е сериозна, а въпросната компания - некомпетентна. Така или иначе изпуснахме промоциите и местата на Хаванския круиз, докато ни прехвърляха от един служител на друг. Сега гледаме за презокеански круизи /над 15 дни/ от Карибите до Еврпа за м. Март/Април. Някой има ли препоръки?

Има огромна разлика между различни компании.
В случая между цитираните няма голямо разминаване, класата е почти еднаква.

Рано е за тези круизи, по-точно за добри цени. Сега обратните са наред от Европа...

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 15:02 от Bled

# 366
  • София
Здравейте на всички пътешественици! Моля за малко помощ Simple Smile, тези които са го минавали този маршрут или тези,които просто знаят повече по темата! Ще ходим на круиз от 25.11 от Генуа , до Барселона,Мароко,Тенерифе, Лас Палмас, Малага, Рим и Генуа. Аз съм прочела за по-интересните забележителности, според времето,което имаме,но ме интересува и друго
 - Тъй като тръгваме от Генуа, това е и началната точка, за колко време горе-долу се качват всички на борда ? Чака ли се доста ?

Всички се качват с часове, но това няма значение. Ако сте там възможно най-рано влизате бързо и започва обикалянето на кораба с хапване.

- В Барселона ще ни извозят ли до статуята на Христофор Колумб? Пътуваме с MSC Simple Smile И ако да, на място чакат ли местни таксита или екскурзоводи,които ти предлагат да те заведат на определени места или всеки сам си се организира ?

Това е автобуса, който ще ви извози до паметника...

https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/faq/cruise-ship-termi … ise-terminal.html

До центъра не, шатъл ще ви извади от порта до парка. Което си е в града и започва разходката.

- И за Рим...знам,че се спира на около 60 км от Рим? Реално с какво можем да стигнем до него. с колко време изключвайки пътуването до и от него ще разполагаме за разглеждане ? Наясно съм,че това е Рим и 1 седмица не е достатъчна, но все пак:)

Също шатъл ще ви изкара от порта. След това за 1,50 евро отивате до гарата. И още 5 евро с влака до Термини, Рим.

Ако имаш конкретни въпроси питай, защото е писано много по маршрута.

Постовете ги написах умишлено отделно, да се намират по-лесно по даден въпрос.

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 15:21 от Bled

# 367
Здравей, knick_knack,  това беше последният ни круиз, също с МSC:) , та по темата:
-имаме практика преди круиз да тръгваме ден преди това. В Генуа на прилична цена спахме тук:https://www.booking.com/hotel/it/b-amp-b-delfino-blue.bg.html?aid=376395;label=bookings-naam-UtRZLJBunYAltyTSPotcFgS67409633898%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap21%2C022%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atikwd-15349264036%3Alp1001467%3Ali%3Adec%3Adm;sid=d8a58dfc2c653580f2d3fa7afea4bcb0, където от прозореца си гледаш кораба. На следващата сутрин си оставяш  багажа в хотела  и си разглеждаш Генуа.После се прибрахме с автобуса точно до хотела. От там пеш до терминала. Чекирането е доста бавно, освен, ако не сте се чекирали онлайн.selo
-в Барселона си купихме карта за метрото и спокойно обиколихме плануваните неща.Таксита има, има и шатъл от кораба, има си и мнооого екскурзии наMSC Simple Smile Най-добрият вариант е да се организирате с още едно семейство и да си поделяте разходите за такси или кола под наем, но в големите градове излиза най-евтино и бързо с метро.
-в Малага не  ви трябва транспорт от пристанището - всичко е под носа ви. Има си и панорамни автобусчета. Същото важи и за Мадейра. За Тенерифе си закупихне екскурзия(и аз не знам защо)Simple Smile, но на края на тура слязохме на един прекрасен плаж, поплажувахме си добре(декември) при 30-градусова жега и после се прибрахме с градски транспорт срещу евро, мисля.
- за Рим си купихме екскурзия, не ни се рискуваше. Далеко е, времето е малко, а обикалянето голямо.
Ако те интересува друго- на разположение съм:)

# 368
Варнемюнде - Warnemunde
http://www.rostock-port.de/en/cruise-shipping/warnemuende-cruise-center.html

Можем да го приемем и като Росток/Рощок/ - Rostock
http://www.rostock-port.de/en/cruise-shipping/port-calls.html

Корабите спират така в Варнемюнде

Тъй като има възможност само за три кораба, понякога се използват и пристаните малко нагоре по реката към Rostock.

Съотношението за тази година е 160 са били обслужени във Warnemünde и 21 в морското пристанище.

Хубавото за Варнемюнде е, че гарата е на метри от корабите.
http://www.bahnhof.de/bahnhof-de/Warnemuende.html

От гарата се стига до Росток за 20 мин., а до Берлин за 2-2.30 мин.
Гарата я търсите като Warnemünde Werft, разписания в
Ако искате да наемете кола, има на http://www.caro.info/

Корабният трафик се следи в http://www.rostock-port.de/en/rostock-port/portview.html

В близост може да видите един от най-старите Университети в този регион Universität Rostock.
Още по-старата Kröpelin Gate, имаше вход 3 евро.
Посетете и църквата Warnemünder Kirche .
Отдалеч ще видите и фара, който стои там много повече от 100 години.
Има още няколко църкви заслужаващи внимание Marienkirche, Nikolaikirche, Abbey of the Holy Cross-където е и музея на историята.
Невероятни сгради като Ständehaus-областен съд. Както и кметството.
Още Stone Gate, Petrikirche-кулата на свети Петър близо до реката...
И да не забравяме, че това са курортни селища, но зависи от сезона и времето.

Круизите от Warnemunde станаха достъпни с евтиния полет на ryanair до Берлин/с цени започващи под 10 евро/. След това влака/с цени от 12-13 евро/ и сте до корабите...

Това беше заради теб.
Блед, ще замоля за малко инфо относно  превоза за  круиз - Варнемюнде -Марсилия. Много отдавна сме ходили във Варнемюнде с влак от Берлин, но нищо не помня... А за Марсилия чета из нета разни указания за пътуването, но ти си най-информирана  за всичко!!!
За Марсилия сме писали много, но ще се опитам отново да кажа най-важното, ако не намираш друго.

Ако няма отговори ще се включа и за другите момичета при възможност.

ПРОМОЦИИ
Появиха се промоции относно Bigger Than Black Friday
http://www.cheapcruises.com/promotion/cruise-event.do?signup=yes … m=1&segid=373

Скрит текст:
luba_rizova
♥0 ср, 09 ное 2016, 14:12   #345  
Цитирай
Бледски, ще те замоля да споделяш оферти за Бляк фрайдей, ако излезнат своевременно, че много искаме да круизваме зимата...............

Пуснах ти и за Сингапур по-назад...
Боже, Вled, богиня си!

# 369
Привет! След дълго избиране и ровене по сайтове, резервирахме круиз със следния маршрут:
1   Ft. Lauderdale, Florida    -
2   Princess Cays, Bahamas    
3   At Sea    -
4   St. Thomas, U.S. Virgin Islands    
5   Antigua, Antigua & Barbuda    
6   St. Lucia    
7   Barbados    
8   St. Kitts, St. Kitts & Nevis    
9   At Sea    -
10   At Sea    -
11   Ft. Lauderdale, Florida    
    Преглеждайки темата назад /вярно не много задълбочено  Wink/ не намерих споделено инфо за изброените пристанища.
    Обръщам се с молба към Bled и други потребители, посетили или познаващи района да ми помогнат с информация къде е удобно да търсим нощувка преди заминаването от Форт Лодърдейл, с какво да се придвижваме от и до круизните пристанища, какво да търсим да видим или опитаме, какво не бива да пропуснем и т.н. Изобщо ще бъда благодарна за всякакви идеи, информация или споделени линкове относно организиране на престоя ни.

Последна редакция: нд, 13 ное 2016, 20:27 от Miralex

# 370
Здравейте!
Харесала съм следния маршрут:
    Genoa, Italy      17:00
2    Barcelona, Spain   13:00-   18:00
3    At sea
4    Casablanca/Marrakech, Morocco   08:00-   22:00
5    At sea
6    Santa Cruz de Tenerife/Canary Is., Spain   08:00   17:00
7    Funchal/Madeira Is., Portugal   09:00   17:00
8    At sea
9    Malaga, Spain   08:00   14:00
10    At sea
11    Civitavecchia/Rome, Italy   09:00   19:00
12    Genoa, Italy
Цена 669 евро и 130 евро прист.такси.
Круизът е на МSC-м.март 2017г.
Моля,пътувалите и Блед за мнение за маршрута , цената и периода на круиза.
Има ли вероятност за по-ниска цена ?
Благодаря.

# 371
  • София
Привет! След дълго избиране и ровене по сайтове, резервирахме круиз със следния маршрут:
2   Princess Cays, Bahamas    
3   At Sea    -
4   St. Thomas, U.S. Virgin Islands    
5   Antigua, Antigua & Barbuda    
6   St. Lucia    
7   Barbados    
8   St. Kitts, St. Kitts & Nevis    
9   At Sea    -
10   At Sea    -
11   Ft. Lauderdale, Florida    
    Преглеждайки темата назад /вярно не много задълбочено  Wink/ не намерих споделено инфо за изброените пристанища.
    Обръщам се с молба към Bled и други потребители, посетили или познаващи района да ми помогнат с информация къде е удобно да търсим нощувка преди заминаването от Форт Лодърдейл, с какво да се придвижваме от и до круизните пристанища, какво да търсим да видим или опитаме, какво не бива да пропуснем и т.н. Изобщо ще бъда благодарна за всякакви идеи, информация или споделени линкове относно организиране на престоя ни.

Има писано доста от мен в тези и други теми.
Това ми е едно от любимите пристанища и сме тръгвали от него много пъти...
За колко дни става въпрос преди или след круиза и кога ?
Ако трябва ще пиша отново по подробно. Имаме доста нощувки в района...

Здравейте!
Харесала съм следния маршрут:
    Genoa, Italy      17:00
2    Barcelona, Spain   13:00-   18:00
3    At sea
4    Casablanca/Marrakech, Morocco   08:00-   22:00
5    At sea
6    Santa Cruz de Tenerife/Canary Is., Spain   08:00   17:00
7    Funchal/Madeira Is., Portugal   09:00   17:00
8    At sea
9    Malaga, Spain   08:00   14:00
10    At sea
11    Civitavecchia/Rome, Italy   09:00   19:00
12    Genoa, Italy
Цена 669 евро и 130 евро прист.такси.
Круизът е на МSC-м.март 2017г.
Моля,пътувалите и Блед за мнение за маршрута , цената и периода на круиза.
Има ли вероятност за по-ниска цена ?
Благодаря.

Маршрута е прекрасен, правили сме и точно същия круиз.
Март месец също не е лош за него. Трябва малко повече късмет с времето.
Цената, погледнато реално за дните 11, е добра. Но не мн.добра или отлична.
Круиза доколкото знам е на MSC Magnifica. Сравнително нов кораб 5-6 год.
Корабът ще върти този маршрут март и април, като по-късните дати са на двойна цена в момента.
От една страна когато са повече еднакви круиза има възможност за падане на цената.
Но маршрута е доста търсен и няма гаранция. Още повече, че цената не е от най-високите.
Дори да падне няма да е с много.

За да може сами да преценявате дадена цена смятайте колко е на ден.
Когато е дневно 50 и надолу евро е ниска, отлична цена. От 50 до 70 средно, компромисно. Над 70-80 дневно е висока. Това заедно с таксите и за този клас кораби.
В случая си на кантар 72-73 евро.

В момента има седемдневни круизи на MSC по 199 евро+такси. Това е ниска цена.

Примерно
MSC Splendida

Много дати
199+120 евро
319/45-46 евро на ден

Скоро ще ти напиша и за Марсилия...

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 00:30 от Bled

# 372
  • Бургас
Здравейте, ние сме ходили на круиз. Много ни хареса като пътуване, като преживяване. Сега пак ни се ходи, но като че ли гледаме към островите - Карибски или Бахамски. Искам да намеря маршрут, в който не се ходи до САЩ, защото нямаме визи. Бихте ли ме посъветвали на кое да обърна внимание. Периода, който ме интересува е втората половина на август 2017. Подходящо ли е тогава да се ходи там, а и цената тогава не е ли по-висока  newsm78

С нас ще бъде малката дъщеря, която е на 15 год. На предишния круиз за нея платихме само пристанищните такси. Четох, че MSC е компанията, в която деца до 18 год. плащат само пристанищните такси. Дали такова нещо има и в другите компании не открих.

Тогава имам рожден ден, кръгла годишнина - 50 години навършвам и исках на рождения си ден да съм на по-екзотично място. Ако има по-евтина дестинация, като фиорди или към Азия съм склонна и да сменя.

Благодаря ви предварително  bouquet

# 373
За колко дни става въпрос преди или след круиза и кога ?
Ако трябва ще пиша отново по подробно. Имаме доста нощувки в района...
Кацаме в Маями. Имаме три нощувки преди круиза и една след него. Периодът е началото на януари. Питането е къде да резервираме нощувки в Маями или във Форт Лодърдейл. Евентуално как да ги разпределим, ако спим и на двете места, с оглед да разгледаме нещо из района.

# 374
  • София
Марсилия
http://www.marseille-port.fr/en/Page/Cruise/12854

Повечето круизни кораби спират тук

Скрит текст:
Port of Marseille - Gate 4
Chemin du Littoral
13015 Marseille
GPS
43°20'24.5"N 5°20'25.1"E
Това е Môle Léon Gourret Gate 4 където могат да акустират до 7 големи кораба. Най-новата част е и най-отдалечената в края MPCT. Тоест от тук ви е най-далеч за трансфер и придвижване. Получава се близо 2 км. цялото разстояние на разположението на кейови места. Говоря за ТОВА

Ако не се извозите от кораба ви чака ходене. На следващата карта се виждат най-добре тези места/надолу и зум/.

Ако агента през който сте резервирали ви каже номера на кея ще знаете точно къде спирате. Ето още по-ясна снимка с всички Pier-Кей…

Всяка компания предлага трансфери/5-10-15 и евро/, но те струват пари. Разстоянието до Стария порт е голямо и такситата също не са никак евтини.
Има и евтини трансфери, но не за всички кораби и компании.

Но почти всички компании не споменават за безплатния трансфер, който се организира от самия порт. Разбираемо за да си купите от тях. Една добре пазена тайна.
Но след като слезете и малко повървите ще срещнете тази информация…

Безплатния шатъл е много удобен ако имате късмет да го хванете.
Работи петък, събота и неделя. Движи се през 30 минути от 9.00 до 17.00 часа, ако няма промени, че такива имаше. Очакваха се още дни, включваха и вторник.
Тръгва оттук

което e в началото на кейовите. Ако сте от близките, супер.

Ще ви закара до Place de la Joliette където вече имате всичко необходимо.

Ако това не се получи, защото разбира се ако се изсипят няколко кораба с хиляди пасажери за кой по-напред автобус през 30 мин. ?

Отивате съвсем близо на спирката на градските автобуси 35 и 36…

Те ще ви закарат пак където трябва Terrasses du Port и Joliette. И от там накъдето искате, метрото и пр.

Ако не ви се обикаля много ползвайте…
Hop-On, Hop-Off Bus
Решение, защото времето от кораби не е много.

Също така и  Petit Train  
Романтично и приятно…

Остава да видите колкото може повече…
Vieux Port
Площад Cours Julien
Булевард La Canebière
Квартал Vieil Aix
Също и Le Panier
Базилика Notre Dame de la Garde
Музей Arts Africains, Océaniens Amérindiens, Santon, Histoire de Marseille...
Palais de Longchamp
Iles du Frioul
Major Cathedral
Basilica of St Victor
The Corniche
Има още много, но няма да имате време.

Ако всичко това вече е видяно, следваща цел е Прованс.
Към Aix-en и… Това ще отнеме 30-40 минути.
До Avignon е малко по-сложно,  ще отнеме поне 1,30 минути.
Но ако се съчетае с Aix-en, може да се взема влак оттам до Avignon.
Ако се съчетае бързо, пак час или 1,30мин.
Автобуси, влакове и маршрути
http://www.rtm.fr/en/travellers-guide/getting-around/st-charles-bus-station
https://www.trainline.eu/trains/avignon-tgv/aeroport-marseille-provence-bus

И не на последно място Граф Монте Кристо  
https://www.frioul-if-express.com/en

Още възможности...

Каквото не можах да кажа погледнете и в това много добро ръководство

Надявам се до тук да сме свършили необходимото ? Варнемюнде и сега Марсилия...

Ще се опитам да отговоря и на всички останали, според възможностите ми.

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 14:56 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт