КРУИЗИ /тема 8/

• 117 365
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
"Влака се хваща от Livorno Centrale, но е далеч от порта. Трябва да ползваш автобуси до там или такси.
Виж как ТУК"

Да, този сайт http://shorebee.com за екскурзиите е много интересен, надявам се всичкото инфо за спирки, номера на автобуси и т.н. да е актуално

# 61
Скрит текст:
А защо се ходи в Миконос? Нещо по-специално освен общото впечатление?

Един от красивите острови, странна архитектура, типична за южните острови на Гърция. Доста гейове има. Има едни вятърни мелници, красиви са. Като цяло е красиво място с особена атмосфера.

П.С. На нас ни отмениха Кушадасъ...вместо там, ще спираме в Черна гора... Sad
Благодаря!
Не съжалявай за Кушадасъ! Сигурно е за добро!

Аз съжалявам повече за Валета, Малта - защото покрай Кушадасъ, отмениха и нея...Пак ще спираме на тъпия Корфу. Аз бих предпочела Крит, но интересно защо не сложиха Крит и да запазят Малта (сигурно, защото на Крит ще им е по-скъпо), а решиха да ходим до Корфу и Черна гора...яд ме е, ама това е положението. Sad

Лично мнение-Черна гора е по-живописна и има прекрасни неща за разглежданедокато Кушадъсъ с Ефес са едни руини ,че и ако е пек ooooh! Не омаловажавам Ефес,но основните му красоти са в музея му във Виена,а на място, малкото което е останало ConfusedХрамът на Артемида е една фантазия насред полето т.е. реално няма какво да се види и остава Къщата на Дева Мария.Е, там ако си напишеш желание се сбъдва-при мен се сбъдна ,де Laughing Успех и приятни пътувания!

Благодаря. bouquet

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 23:11 от DeltaAzimut

# 62
  • София
Включвам се и благодаря на всички,които помагат с офертите..

# 63
Спешен въпрос мога ли да отида на кораба без да съм получил документите?

# 64

Честно казано не знам... newsm78 Нали се попълва информация за паспорти, имена, печатат се билети преди круиза...

# 65
  • гр. София
Момичета и аз това искам да попитам. Цените на екзкурзиите  организирани от круизната компания са в този диапазон и наши познати казват, че може да използваме шатълите и след това сами да се разхождаме. Ние сме много любознателни с моя съпруг и тъй като този круиз ще ни е единственият за тази дестинация се притеснявам да не се окаже, че просто сме се повозили на кораб. Но пък ако има и по - евтин вариант, защо пък да не се възползваме.
И още един въпрос. Колко време предварително е записването, че въпреки, че круиза е през ноември, на някой екскурзии има отметка , че има ограничени места.
Deny6  и нашият круиз е с Holland American  , но с друг кораб. На вас дадоха ли ви бонус борд кредит и кредит за напитки и казаха ли ви за какво може да го използвате.

Не, Анет, нямаме бонуси с борд кредит Simple Smile Да си изкарате хубаво ноември месец, ще следя с интерес как е района в зимния му вариант, а аз ще опиша нашия, живот и здраве, като се приберем Simple Smile

Bled, мерси, отварям темите веднага Simple Smile

luba_rizova, мерси и на теб за инфото, даваш ни надежда Simple Smile

# 66

Честно казано не знам... newsm78 Нали се попълва информация за паспорти, имена, печатат се билети преди круиза...

Мерси, но дано някой се включи с информация.

# 67
на кой кораб искаш да идеш без документи бе човек, нали имаш резервация, защо не са ти изпратили на мейл билета?

# 68
на кой кораб искаш да идеш без документи бе човек, нали имаш резервация, защо не са ти изпратили на мейл билета?

Защото резервирах ласт и няма време за чакане. Ще рискувам. Тръгваме тази нощ.

# 69

Защото резервирах ласт и няма време за чакане. Ще рискувам. Тръгваме тази нощ.

Ама влез в сайта на круизкомпанията, с номера на потвърждението, което сте получили и имената си и си изпринти билетите и попълни документите. Не е трудно това.

# 70
  • София

Мерси, но дано някой се включи с информация.

Съжалявам ако не съм успяла да помогна навреме...Ако сте тръгнали може да прочетете по пътя.
Писала съм по въпроса и друг път...

Питането не е пълно. Коя компания, кой кораб, кое пристанище, къде е резервирано ? Не навсякъде е еднакво.
По принцип може да се отиде без получени документи, но при определени условия. На нас ни се е случвало няколко пъти, защото нашите резервации са предимно в последния момент.
Но грижата за това трябва да се поеме от агента. При самата резервация вие вече сте дали всички необходими данни, остава те да ги оформят. Когато си лоялен клиент става още по-лесно.

Нямаше да има last minute ако не можеше да се качваме при такива случай.
Има круизи на които днес резервираш и на другия ден или следващия се качваш.
Това ни се случи последно в Маями. Резервирахме от хотел и се качихме в други ден.
Уговорихме всичко с агента онлайн и те въобще не изпратиха документите към нас, а бяха насочени към кораба. Защото ако документите тръгнат към агента, а после към клиента...времето няма да стигне. Въпреки, че всичко става онлайн, но не сте само вие. Ако тръгнат към вас и ваша поща, ще трябва да разпечатвате по пътя, хотел....Не става като в хотел, показваш телефона и готово...
В случая отидохме с паспортите, поеха ни и всичко беше там.
Подобни случай със само няколко дена аванс сме имали още доста.
Тук трябва да отбележим, че има пристанища и терминали в които не можеш да влезеш без тези документи. И предварителната уговорка е задължителна. Не всеки по трасето е в течение на всичко.

Компаниите не бързат да оформят документите ако има повече време. Изчакват да видят как върви запълването. А и това не е изгодно за вас в повечето случай с гарантирана кабина, очаквайки upgrade.
Документите често пристигат 7-10 дена преди круиза ако нямате вече определена кабина.

Дано BobiS1 няма проблеми. Ако резервацията е от наш агент, значи мърлява работа. Ако е от чужд, явно той не е настоявал достатъчно да си изясни кое-как.

Има и други причини при които могат да ви върнат...
Паспорти с по-малко от 6 месеца напред.
Липса на необходими визи.
В определени региони и компании млади хора до 18-21 год. възраст трябва да са с по възрастен в каюта.
Малки деца трябва да пътуват със законен настойник или пълномощно.
Бременност - условията са различни.
Видни здравословни причини.
Физически увреждания.
И т.н.

И ние рискуваме често, но с някакво покритие, застраховка иначе става безсмислено.
Риск е също пътуването в деня на круиза, всичко става, трябва поне ден аванс. Вече сме имали такъв проблем заради самолети.

# 71
Има ли някой който ще пътува с кораб Фантазия на МС си  от 11.09.2016г. от гунуа

# 72
Искам за попитам по-вещите в круизите , дали  е възможно  от круизната компания/в случая msc/  да ни  изненадат  с по-хубава каюта,нашата е на 10 палуба с балкон и сме трима възрастни с едно дете. Да кажа че  номера на каютата ни е определен , та се питам има ли шанс да ни изненадат с някоя по -голяма  каюта   , че като ги разглеждах  през сайта и направо не  виждам къде  ще си сложим куфарите в тая теснотия

# 73
Искам за попитам по-вещите в круизите , дали  е възможно  от круизната компания/в случая msc/  да ни  изненадат  с по-хубава каюта,нашата е на 10 палуба с балкон и сме трима възрастни с едно дете. Да кажа че  номера на каютата ни е определен , та се питам има ли шанс да ни изненадат с някоя по -голяма  каюта   , че като ги разглеждах  през сайта и направо не  виждам къде  ще си сложим куфарите в тая теснотия

Зависи колко е пълен кораба. Нас, обаче, никога не са ни изненадвали.

# 74

Зависи колко е пълен кораба. Нас, обаче, никога не са ни изненадвали.

Каквото съм заплатил това са ми предоставили, изненадаха ме само, че цената на пакета алегрисимо при цена на сайта 26 евро на човек на ден на кораба ми го продадоха на 30 евро, но пък сравнени с останалите компании с кораби от този клас си беше евтино, вие на кой кораб ще сте? и по кой маршрут?

Общи условия

Активация на акаунт