КРУИЗИ /тема 8/

• 117 423
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Много, много ви благодаря! Нещата ми се избистриха, сега остава всичко друго да е наред и ще разказвам после как е било с ХармониТо . Домино  Grinning, на теб много ти благодаря , ти беше първия пионер с този кораб, изпитател направо.  bouquet

# 121
Zdraveite, I Nie se zavyrnahme vchera! Shte pisha po-kysno po-podrobno, samo za Marsisilq da kaja, che ot tam kydeto beshe nashiq korab- na MSC spiraha I Costa I drugi. Kato slezesh ot koraba, sledvash zelenata liniq I sled okolo 1km hodene pesha, na edno krygovo (v samoto pristanishte si e) ima FREE Shuttle ot pristanishteto do Jouliette. Tam kydeto te ostavq shuttle e mnogo udobno, zashtoto ot tam trygva HopOnHopOff, koito polzvahme I otidohme do NotreDam s nego. Ima I turistichesko vlakche, koeto pak tam spira.

# 122
Здравейте, момичета!
Много, много ви благодаря! Нещата ми се избистриха, сега остава всичко друго да е наред и ще разказвам после как е било с ХармониТо . Домино  Grinning, на теб много ти благодаря , ти беше първия пионер с този кораб, изпитател направо.  bouquet

Радвам се, наслаждавайте се. Хармония на моретата е много повече от кораб, той е една цяла туристическа дестинация. През 2017 дано имаме време, късмет, парички и разбира се свободни каюти да се качим на следващото поколение нов кораб, този път на MSC Meraviglia . 

# 123
  • Sofia
Привет!
И ние се завърнахме вчера. Доволни, отпочинали и готови да се мятаме на следващия кораб  Flutter

Няма да се спирам подробно на всички пристанища, някои са дъвкани многократно.
Ще споделя само информация, която не открих тук и може да е полезна.

Катаколон - има автобуси преди самия изход от порта и непосредствено след него, които за 10 евро двупосочно извозват до Олимпия. Там изчакват 2 часа. Билетът за Олимпия е комбиниран - комплекс+музей. Двата часа стигат и за двете, без много мотане.
Аз лично резервирах предварително места в такъв автобус, но нямаше нужда.

Миконос - за достигане на града ползвахме лодки SeaBus, които тръгват от порта. Движат се на половин час, като след 17:00 разреждат през час. Но наблюдението ми е, че като се напълни, тръгва, дори да не е точния час по разписанието. 2 евро на човек в посока.
Градчето е живописно, разглежда се обстойно за около 3-4 часа.
Ходихме и до първия плаж, южно от мелниците, но не ми хареса.
Има и бусчета, които извозват до по-специални плажове.

Атина - Билетът за автобус Х80 струва 4,50 евро и важи 24 часа за всички автобуси и метро в града. Ако вече сте посещавали Акропола и другите централни забележителности, горещо ви препоръчвам новата опера и библиотека . Х80 минава покрай нея, после може да продължите с него или с друг транспорт до центъра.

Дубровник - Има нещо като автогара непосредствено след бариерите от порта (вдясно). Оттам автобус 1 ви води право в стария град. Билетите, закупени от будката или билетния офис, са по 12 куни в посока (3,35 лв.), а от шофьора - по 15 куни.
На улицата пред порта може да хванете и 1а, 1б или 3 - до стария град.
Има и туристически бусчета, които разхождат из целия Дубровник, който също е много интересен.
Ако нямате куни, взимат в евро или с кредитна карта.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 09:27 от Tari Tasartir

# 124
  • София
Tari Tasartir
Кратко, точно и ясно  Peace

luba_rizova

Капри
Казали са ти доста неща, виж за Капри ТОВА и ТОВА

По всяка вероятност питаш за лифта до Mount Solaro. Той не тръгва от Капри, а от Анакапри.
Това, което тръгва от пристанището Марина Гранде е въжена линия/Фуникулар/, която те отвежда в центъра на Капри. През 15 минути за 1,80 евро.

Лифта е друго и струваше 11 евро две посоки и 8 в една.

Марсилия малко ТУК и ТУК

Ла Специя - порта е далеч от гарата, но не и от града. Проблема е, че това е в едно круизен и промишлен порт и има обикаляне. Корабите вече спират на Molo Garibaldi...Ако буса ви закара до Piazza Giuseppe Garibaldi, после може и пеша до гарата.
Ако ви остави около Piazza Giulio Beverini е далече...Питайте да не губите време. Иначе разходката през града е приятна, ако имаш време...
Ако има друго, сутринта летим за Атина, като се върна...или ми пиши тук bled@mail.bg
Ако не, приятно плаване и незабравими спомени...

ПРОМОЦИИ

Norwegian  Escape

Скрит текст:
10/08   Miami, Fl
(Depart 07:00 PM)
10/09   day at sea
10/10   day at sea
10/11   St.Thomas, Vi
(08:00 AM - 06:00 PM)
10/12   Tortola, British Virgin Islands
(07:00 AM - 03:00 PM)
10/13   day at sea
10/14   Nassau, Bahamas
(12:00 PM - 07:00 PM)
10/15   Miami, Fl
(Arrive 08:00 AM)

От 310 евро/25 $ бонус/

Цената на същия круиз за ...
September 17, 2016
September 24, 2016
е 249 евро !!!

Norwegian  Getaway

Скрит текст:
10/09   Miami, Fl
(Depart 04:00 PM)
10/10   day at sea
10/11   Roatan, Bay Islands, Honduras
(10:00 AM - 06:00 PM)
10/12   Belize City, Belize
(08:00 AM - 05:00 PM)
10/13   Costa Maya, Mexico
10/14   Cozumel, Mexico
10/15   day at sea
10/16   Miami, Fl

От 310 евро/25 $ бонус/

Цената на същия круиз за ...
September 18, 2016
September 25, 2016
е 249 евро !!!

Regal Princess
10 дни

От 530 евро

Скрит текст:
Day 1   Thu   Oct 27   New York City
      Depart 5:00 pm
Day 2   Fri   Oct 28   Cruising

Day 3   Sat   Oct 29   Cruising

Day 4   Sun   Oct 30   Cruising

Day 5   Mon   Oct 31   Philipsburg
Arrive 8:00 am   Depart 11:00 pm
Day 6   Tue   Nov 1   St. John's/Antigua
Arrive 8:00 am   Depart 5:00 pm
Day 7   Wed   Nov 2   Cruising

Day 8   Thu   Nov 3   Bonaire
Arrive 7:00 am   Depart 5:00 pm
Day 9   Fri   Nov 4   Cruising

Day 10   Sat   Nov 5   Cruising

Day 11   Sun   Nov 6   Fort Lauderdale
Arrive 6:00 am

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 01:12 от Bled

# 125
И аз накратно да се отчета. Пътуването беше от Геноа, с MSC Armonia, вичко беше организирано много добре при качването, за около 30 мин и бяхме вече в каютата, на 8 дек, с прозорец, която беше приятна изненада. очаквах, че ще е много по-тясно, но не беше, като се има в предвид, че бяхме с дете. Естествено корабът изглеждаше като кану пред другите кораби, (Harmony of the Seas, Navigator of the Seas, Prezioza, Princess, Royal Caribean, Diadema  Blush Blush Blush)
Но като за първи круиз, корабът ни хареса, от храната имаше какво да се желае, особено на закуска, много бедно. и най вече от хигиената в бюфета, беше под всякаква критика!! Другото семейство, с което бяхме това им беше 7ми круиз, и 4ти с MSC, и те казаха, че нивото много е паднало и са го ударили на икономия много и не бяха доволни, но за нас беше ОК, тъй като нямаме база за сравнение.
Пристанищата бяха Марсилия, Палма, Ибиза, Ливорно, като навсякъде ,където имаше ползвахме хоп-он-хоп-оф. или фри шатъл, превоз и екскурзия от кораба не сме ползвали. От всички места най-много ми хареса в Палма. Ако някой го интересува нещо да пита...

# 126
  • sofia
Кофти е когато имаш с какво да сравниш, аз мисля, че не е паднало нивото на МСЧ, а просто нивото на този кораб е такова, заради това са тези цени на пътуванията.
Аз бях много разочарована от кораба!

# 127
Кофти е когато имаш с какво да сравниш, аз мисля, че не е паднало нивото на МСЧ, а просто нивото на този кораб е такова, заради това са тези цени на пътуванията.
Аз бях много разочарована от кораба!

Много точно,
и когато кораба не е хубав наистина, освен ниската цена другото което може да ме привлече е разбира се маршрута. Както и обратното-има маршрути които съм ги правил вече, но заради кораба ще ги пробвам пак.

# 128
Здрастий десет години работихме семейно на круизни кораби. Брат и сестра, музикант и рецепция. За нас най-важен беше маршрута, а не корабите. Бяха ни писнали по 6 месеца на вода.

# 129
Здрастий десет години работихме семейно на круизни кораби. Брат и сестра, музикант и рецепция. За нас най-важен беше маршрута, а не корабите. Бяха ни писнали по 6 месеца на вода.
Последният ми круиз беше на Хармония на моретата на Роял карибиън, незнам за другите, но това наистина си беше преживяване и заради кораба. Аквашоуто, леденото шоу, театъра, бионик бара, повдигащия бар и пр.

# 130
# 131
# 132
  • sofia
да не дава Господ!

# 133
  • Пловдив
 #Crazy #Crazy #Crazy #Crazyточно това четох аз на страницата на Роял карибиън  ooooh!, а от неделя се качвам на кораба ... как така е паднала тази лодка с тези хора, как е била закачена, какво е станало, и то по време на учебната тревога  Sick , а толкова съм по принцип спокойна на корабите. Хеле пък на Роял Карибиън, викам италианците сигурно са гола вода, ама тези ... направооо

# 134
#Crazy #Crazy #Crazy #Crazyточно това четох аз на страницата на Роял карибиън  ooooh!, а от неделя се качвам на кораба ... как така е паднала тази лодка с тези хора, как е била закачена, какво е станало, и то по време на учебната тревога  Sick , а толкова съм по принцип спокойна на корабите. Хеле пък на Роял Карибиън, викам италианците сигурно са гола вода, ама тези ... направооо
Няма страшно! От такива медйни писанки и вътрешни мои страхове си отмених планувана от преди 6 месеца супер изгодна почивка в Турция. Смело напред ПРИЯТЕЛИ!

Общи условия

Активация на акаунт