КРУИЗИ /тема 8/

• 118 337
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте!
Има ли някой ходил към Куба? Трябва да събера информация.Записахме круиз за Май.2017.

# 481
Здр отново ☺ тъй като не съм пътувала до Италия,Истания и т.н ми се струва много сложно предвижването от Фиуменчино (летище) до Чивитавекия. Чета в другите теми ,но не намирам по подробен отговор. Тъй като ще преспим в хотел 1 ден преди круиза и 1 ден след дали да не резервирам трансфер от хотела някой знае ли колко струва?

# 482
От летището до пристанището на Рим няма пряка връзка за съжаление . Тъй като ще нощувате в Рим удобно е  за летището да ползвате шатълите , а до пристанището влак-всичко това спира и тръгва от гара Термини.Ако нощувате наблизо -ще спестите време и път.

# 483
  • София
Виждам, че сте натрупали доста въпроси, но за съжаление в момента нямам възможност за включване.
Накратко на последния...

Bibon4e
Никак не е сложна тази процедура летище - порт...
Хващаш трансфера от летището до Термини за 4 евро.
После с влака за 5 евро до Чивитавекия. От гарата трябва да има трансфер до порта за 1,50 евро.

Относно качване - слизане не винаги е еднакво.
Времето за качване на борда на кораба е посочено в  документи/винаги/. Не планирайте пристигане на кея преди определеното време, корабът може да не е готов да се качите.
Това, че тръгва късно/19ч./ не означава винаги започване на качване в стандартното време/което е след 11 часа/. Но това е за кораби тръгващи обикновено към 17 часа.
Корабът е възможно да използва 2-3 часа за допълнително обслужване преди плаване.
Всички пасажери трябва да бъдат проверени не по-късно от 60-90 минути преди обявеното време за отплаване.
Можете да слезете последни, часовете също са обявени предварително по групи. Няма проблем да пропуснете вашата и да слезете накрая. Но трябва да изчаквате извън каютата/за освобождаването и също има час, обикновено 7,30-8,30 часа/. При ранно пристигане.

Другите въпроси изискват по-дълги отговори и не ми е възможно. Не искам да ги претупвам.

# 484
Здр отново ☺ тъй като не съм пътувала до Италия,Истания и т.н ми се струва много сложно предвижването от Фиуменчино (летище) до Чивитавекия. Чета в другите теми ,но не намирам по подробен отговор. Тъй като ще преспим в хотел 1 ден преди круиза и 1 ден след дали да не резервирам трансфер от хотела някой знае ли колко струва?

Трансферът е 65 евро.

# 485

Трансферът е 65 евро.
На човек или ☺

# 486
  • София

Трансферът е 65 евро.
Не може да няма някакъв директен влак/автобус от летището до гарата на цена 5-10 Е.

# 487

Трансферът е 65 евро.
На човек или ☺

На човек. Това ако ползвате трансфер от корабната компания.

# 488

Трансферът е 65 евро.
Не може да няма някакъв директен влак/автобус от летището до гарата на цена 5-10 Е.

Директен влак и автобус от летището има до централна гара в Рим и след това се хваща друг влак до Чивитавекия. След това трябва автобус до порта, после шатъл или пеша до гейта. Може и пеша от гарата в Чивитавекия до порта, но е далече, а с багаж...сложничко е...

Ние си взехме трансфер от кораба до аерогарата. Чиста работа, но е скъпичко, да. Казах вече, излезе ни 65 евро на човек.

# 489
  • София

Трансферът е 65 евро.

Директен влак и автобус от летището има до централна гара в Рим и след това се хваща друг влак до Чивитавекия. След това трябва автобус до порта, после шатъл или пеша до гейта. Може и пеша от гарата в Чивитавекия до порта, но е далече, а с багаж...сложничко е...

Ние си взехме трансфер от кораба до аерогарата. Чиста работа, но е скъпичко, да. Казах вече, излезе ни 65 евро на човек.

Това ясно, но момичето иска от летището да стигне до хотела, не до порта. Предполагам трябва да попиташ в хотела дали предлагат такава услуга.

# 490

Трансферът е 65 евро.

Това ясно, но момичето иска от летището да стигне до хотела, не до порта. Предполагам трябва да попиташ в хотела дали предлагат такава услуга.
Точно ☺

# 491
Момичета, харесах си Круиз с Епик, 14/04. от Барселона, 9нощ. Barcelona, Spain; Day at Sea; Tangier, Morocco; Day at Sea; Las Palmas, Gran Canaria, Spain; Arrecife, Spain; Day at Sea; Malaga (Granada), Spain; Day at Sea; Barcelona, Spain.
Моля ви някой ако види на добра цена да сподели. Аз го намирам във вивавояж на 578 GBP.

# 492
  • София
По-добре късно отколкото никога semy, отговарям с малко въпроси в твоя пост...

В края на краищата резервирахме круиза по Норвежките фиорди още сега, защото някои категории каюти бяха вече разпродадени. Та сега няколко конкретни въпроса, ще съм ви благодарна за помощта:

1. Тръгваме от Хамбург. За там имаме самолетни билети, кацаме предния ден. Предложение за хотел или поне за квартал, в който ще ни е удобно за достъп до порта? Е, и да не те е страх да се прибереш в района по тъмно  Mr. Green

За този въпрос трябва да знаеш къде ще спре кораба. Възможностите са четири, HafenCity, Altona, Überseebrücke and Steinwerder.

2. Круизът приключва в Саутхемптън. Предложение за най-оптимално придвижване от порта до някое от Лондонските летища? От порта няма ли шатъли до летищата? Не знам, но ми се върти нещо, че от някое летище имаше директен транспорт до порта в Саутхемптън, но даже не помня къде съм го прочела.

Има възможности, но кое летище ?

3. Кои екскурзии от дадените към круиза си струват и кои да направим сами или да си платим за тях? За разходките из градовете ще се справим вероятно сами (и с вашата безценна помощ), но гледам има оферти за железницата от Флам и разни други разходки из природата ...

За да се отговори на този въпрос трябва маршрута, кораба и наличните екскурзии...

Виж и ТУК

За сега, толкова с въпросите  Simple Smile Предния път бях така желязно подкована от вас за круиза из Средиземноморието Simple Smile

Момичета, харесах си Круиз с Епик, 14/04. от Барселона, 9нощ. Barcelona, Spain; Day at Sea; Tangier, Morocco; Day at Sea; Las Palmas, Gran Canaria, Spain; Arrecife, Spain; Day at Sea; Malaga (Granada), Spain; Day at Sea; Barcelona, Spain.
Моля ви някой ако види на добра цена да сподели. Аз го намирам във вивавояж на 578 GBP.

Засега няма...

ПРОМОЦИИ

Вторият плаща 50 %.

MSC Splendida
7 дни от / до Барселона 06.01.2017
от 349 евро Бонус 30 евро на кабина

Fr 06.01.17 Barcelona / Spanien 18:00
Sa 07.01.17 Marseille / Frankreich 08:00 17:00
So 08.01.17 Genua / Italien 08:00 18:00
Mo 09.01.17 Civitavecchia (Rom) / Italien 08:00 19:00
Di 10.01.17 Palermo (Sizilien) / Italien 10:00 17:00
Mi 11.01.17 Valletta / Malta 10:00 18:00
Do 12.01.17 Auf See
Fr 13.01.17 Barcelona / Spanien 09:00

Costa Diadema
7 Tage ab/bis Barcelona 09.01.2017
от 379 евро Бонус 20 евро на кабина

Mo 09.01.17 Barcelona / Spanien 19:00
Di 10.01.17 Palma de Mallorca / Spanien 08:00 17:00
Mi 11.01.17 Auf See
Do 12.01.17 Civitavecchia (Rom) / Italien 08:00 19:00
Fr 13.01.17 La Spezia / Italien 09:00 20:00
Sa 14.01.17 Savona / Italien 07:00 17:00
So 15.01.17 Marseille / Frankreich 08:00 17:00
Mo 16.01.17 Barcelona / Spanien 09:00

Costa Mediterranea
от 366 евро

Saturday, January 28   Marseille, France      5:00pm
Sunday, January 29   Savona, Italy   8:00am   5:30pm
Monday, January 30   Naples (Capri), Italy   2:00pm   8:00pm
Tuesday, January 31   Palermo, Sicily, Italy   9:00am   4:00pm
Wednesday, February 1   Valletta, Malta   9:00am   2:00pm
Thursday, February 2   At Sea      
Friday, February 3   Barcelona, Spain   9:30am   5:00pm
Saturday, February 4   Marseille, France   9:00am   

# 493
Здравейте,

Страхотна тема.  Поздравления.

Имаме резервиран круиз за 2017 година от 25.03. до 11.04.  Дубай - Генуа. с MSC Fantasia
Търсих в предните теми, но не можах да намеря информациия за следните пристанища:

- Акаба, Йордания         тук имаме 10 часа
- Кор ал Факан , ОАЕ     тук имаме 10 часа
- остров Сир Бани Яс    тук имаме   8 часа
- Маскат , Оман            тук имаме 10 часа

Ще ми бъде полезна всякаква информация. Какви екскурзии сте буквали за тези пристанища и как ?
Кое си заслужава да се посети в  г.и. пристанища ?

Обещавам като се върна подробен пътепис със снимки !  Simple Smile

# 494
Здр да ви попитам къде акустират корабите в Палма де майорка? Бих искала да посетя плах Kalo di moro и ме интересува дали ще ни е близко или далеч

Общи условия

Активация на акаунт