КРУИЗИ /тема 8/

• 117 345
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Плевен
Герито, честита резервация! Звучи чудесно! Сигурна съм, че ще бъде чудесно. Аз също мечтая за Малта, а в съчетание с прекрасния кораб и Цирк дьо Солей няма как да не е! А децата са по-издържливи от нас, това не го мисли! Пожелавам ви страхотен круиз и после да разкажеш!
П.П. През кой сайт резервира и колко е цената за възрастен?

# 631
Разкажи, какво , къде, как и пр.
MSC Meraviglia - най-новия кораб, очаква се това лято да го пуснат. Нашия маршрут е 05 Ноември  Генуа- Неапол- Месина- Валета- ден на море-Барселона-Марсилия-Генуа. Всичко общо за тримата $1236.00 дадох сега $98.00 депозит и останалото до края на Август.
Този вариант напълно ме устройва като плащане защото мога да дебна и за още по-ниска цена ако излезе по-нататъшното, а в същото време си имам и нещо резервирано, за да знам да гледам и за самолет, хотел.

От всички опции се спрях на този кораб и маршрут, защото Октомври/Ноември са ми най-удобни за екскурзии в чужбина от към отпуска, климат, цени. А мечтата ми беше да посетя Малта (дано не се разочаровам) и Барселона. Освен това кораба ще бъде чисто нов и в крайна сметка си казах "като ще е гарга да е рошава" Simple Smile

Избрах каюта Фантастика. На места чета, че от лято 2017 ще предлагат и малък пакет напитки с нея, на други места чета че това ще е само за САЩ и Канада, на други места пише, че ще е за всички кораби. Ще поживеем ще видим Simple Smile
Та те така. Сега започва голямото планиране....

Поздравления, аз също си падам по новите кораби, миналата година бях на хармония на моретата, тази също като теб се оглеждам за Меравиглия, но наистина доста добре се запълват датите и каютите. Маршрута с изключение на малта съм го правил, но какво пък, самият кораб както съм казвал вече е отделен курорт и дестинация. Още веднъж поздравления за намирането на изгоден круиз и може да споделиш от къде го букна с такъв малък депозит.

# 632
Герито, аз от Малта се разочаровах само от голямата жега и оскъдните плажове  Sunglasses . Но пък ноември месец това няма да е кахър. Grinning Всичко друго според мен е интересно да се види, по-различно.
А Сирк дю Солей би трябвало от юни месец да са на Меравиля, 6 пъти седмично, с 2 програми  (според сайта на MSC).   Crazy

# 633
  • Пловдив
Гери, честито! Всяко зло за добро, вярвай ми! Сто пъти по-добре от предния круиз, който почти беше резервирала! Да се возиш на нов и ГОЛЯМ кораб е несравнимо и прекрасно! Ще се влюбиш в него, убедена съм  Hug И маршрута е прекрасен  Heart Eyes. И ние сме го правили и то два пъти , но пак бихме с най нов и голям кораб  Joy, без Малта. В Малта бяхме преди няколко години декември месец, много ни хареса, бихме отишли пак. Стария град им е много красив, времето е страхотно, въобще усещането е невероятно. За цирк дьо солей щом пише, значи е така. Знаеш, че забавленията на корабите са на уникално високо ниво и са нещото, което няма как да направиш, ако почиваш по какъвто и да е друг начин  Hug Що се отнася до пристанищата, имаш време, ще се подготвиш и на всяко ще може да се оправяш сама и съответно няма да имате излишни разходи за екскурзии. Кораба отплава май месец и аз също си мисля някой ден да го пробвам, само да смени маршрута, още повече, че цените са му съвсем достъпни.  bouquet
Домино, нали знаеш , че на Хармони водните акробати също са от цирк дьо солей? За това са и толкова невероятно добри.  Peace
Успек на всеки с круизите!

# 634
Любче, точно за това следя цените и отплаванията на Меравилия заради Цирк дьо Солей и тръпката да бъдеш на нов и голям кораб. Правилно казваш, че круизната почивка е уникална и по този критерий, че на друга няма да видиш толкова различни и добри представления. Както на Хармонито, сега сигурно и на Меравилия. Да маршрута без Малта е правен, но лятото, защо да не опитаме през ноември. Следващият нов кораб на МСЦ ще бъде пуснат 2018 и само с едно плаване в Европа и после се позиционира на карибите. Така, че ако искаме новото в Европа ще въртим едни и същи маршрути, но в различни месеци.

# 635
  • Плевен
Моля ви кажете ми - зарибихте ме с този сайт Вива воаяж, но моля да споделите - деца като сме май никак не е изгодно от там да резервирам или трябва ровене?

# 636
  • Варна
Благодаря ви, страхотни сте! Още повече се надъхвам като ви слушам!
Мъжа ми къде на майтап къде на истина казва, че толкова съм във вихъра си че от вълнение до Ноември ще прегоря. Много обичаме да пътуваме и от 10г насам поне веднъж годишно излизаме в чужбина- дори само до Турция или Румъния, друг път на по-далечко. Откакто има и евтини полети започнах сама да организирам пътуванията и седмици наред чета форуми, отзиви, маршрути и то само за една дестинация. Сега са 5-6 и направо ще изтрещя от информация (в добрия смисъл).
Чакайте да ви разсмея- сега като бяхме в Рим пак се бях подготвила с карти, пътеводител, разпечатано инфо от форуми. В хотела намерих още един пътеводител, та взех и него последните дни. И по едно време както сме седнали да отдъхнем на едни стълби, аз вдигам глава от книгата и какво да видя- до нас една двойка досущ като нас- въртяха един телефон с карта, после жената чете от пътеводителя, мъжа гледа отегчено. Умрях от смях, те половината двойки това правеха. Жените като пчелички четат, а мъжете претрепани от вървене мечтаят за биричка.
Гледам да балансирам и да не правя програма максимум, но след като в Йерусалим посетих Божи Гроб без да знам (дълга история-видях едни хора наредени и се мушнаха с тях) и без да си взема свидетелство за хаджийство (не че е безкрайно важно) се зарекох вече да не разчитам на случайността и да си "пиша домашното".

А за круиза- много се радвам че ще имаме и ден  а море, за да си починем и да опознаем кораба- както казвате то си е отделна дестинация.
Помня една позната беше ходила на круиз с дъщерите си тийнейджъри- вика от толкова забавления и емоции на кораба и на брега едва смогвали да се наспят хахаха.

# 637
  • Бургас
Реших! Гръцки острови плюс Кушадасъ!
Чудя се обаче, 3 нощувки и 4 острова или 4 нощувки ? В 4 -те се включва и Родос - цял ден и едни 200 лв. на човек още /за 1 ден и 1 остров/ newsm78 ooooh!
Моля, дайте съвет, струва ли си и Родос + 200 лв. или не  Rolling Eyes Thinking

# 638
Реших! Гръцки острови плюс Кушадасъ!
Чудя се обаче, 3 нощувки и 4 острова или 4 нощувки ? В 4 -те се включва и Родос - цял ден и едни 200 лв. на човек още /за 1 ден и 1 остров/ newsm78 ooooh!
Моля, дайте съвет, струва ли си и Родос + 200 лв. или не  Rolling Eyes Thinking

И да и не. Да, защото винаги е по-хубаво да обходиш с един круиз повече места. Не , защото 3 дневният пакет е напълно достатъчен да се докоснеш до гръцката култура, история, традиции, кухня и магията на Гърция. Успех.

# 639
  • София
Вие се шегувате явно с тези круизи на Celestyal, че ще усетите Магията на Гърция.
Те са просто една разходка по море, прекрасна като круиз. Но почти нищо повече.
Относно спирането в Родос, та то е най-съществено.

Monday   Piraeus (Athens), Greece   -   11:30
Monday   Mykonos, Greece   18:00   23:00
Tuesday   Kusadasi (Ephessos), Turkey   07:00   13:00
Tuesday   Patmos, Greece   16:00   21:00
Wednesday   Rhodes, Greece   07:00   18:00
Thursday   Heraklio (Crete), Greece   07:00   11:30
Thursday   Santorini, Greece   16:30   21:30
Friday   Lavrion (Athens), Greece   06:00   

Вижте часовете, само в Родос са достатъчни...
Останалото е минаване...
В никакъв случай не омаловажавам тези круизи. Но времето по островите е толкова малко, че остава само круиза и красотата от него и на него. Въпреки, че точно тези кораби са далеч от всички нови за които пишем.

НОВИНИ

Новите кораби през 2017

Viking Sky, 02 - 2017

Silver Muse, 04 - 2017

MSC Meraviglia, 05 - 2017

American Constellation, 05 - 2017

National Geographic Quest, 06 - 2017

MSC Seaside, 12 - 2017

Flying Clipper,  2017

Norwegian Joy, 2017

Majestic Princess, 2017

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 22:18 от Bled

# 640
  • Бургас
domino25, Bled  Hug Благодаря Ви! Споделям мнението, че новите кораби са за предпочитане и но все пак говорим и за бюджет  Heart Eyes  bouquet

Другото за което мисля е, дали 3 дневен с Миконос, Кушадасъ, Патмос и Санторини - от 10 до 21 ч. (което си е цял ден там) или 4 дневен, включващ и Крит, и Родос (цял ден) , но пък е малко времето в Санторини от 16,30 до 21.00 ч.  newsm78

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 11:54 от mle4ko

# 641
  • София
domino25, Bled  Hug Благодаря Ви! Споделям мнението, че новите кораби са за предпочитане и но все пак говорим и за бюджет  Heart Eyes  bouquet

mle4ko
Не исках да говоря точно за бюджета, защото тези круизи в повечето случай са доста по-скъпи от другите круизи и кораби. Това, което плащаш за 3-4 дни можеш да го ползваш за 7 дни на добри кораби и круизи.
Но не искам да те отказвам, напротив. Аз също имам доста с тях, защото става бързо и лесно с оглед на България. Просто за идеята и разходката...
Всеки круиз за мен е удоволствие. Но нека правим разлика.

Както и тези кораби с над 4-5-6 хиляди пасажери. Обслужването на кораби до 2-3 хиляди пасажери е в пъти по-добро. Както и всичко останало.
Сега има  яка надпревара в грандоманство на кораби. Докога не знам. Но има и такива компании, които не ги интересува този възход. Точно те държат на качеството. Но тук рядко се споменават.

Последният ти въпрос е до нагласа и желание. Зависи къде искаш повече. Но аз не те съветвам за 3 дни, лично не го правя.

# 642
  • Бургас
Блед, така е  Peace
Преди 3 години бях на Коста Фашиноса, който е 5 звезди. Сега съм далеч от идеята, че ще е същото откъм обслужване и лукс, но пък ще е приятно изживяване (размечтах се  Flutter)
Може би ще заложа на повечето нощувки .

# 643
  • София
//Герито//
За Малта дали видя ТУК
Най-хубавите плажове са Златния залив, Синята лагуна, Ghajn Tuffieha, Mellieha Bay, Ramla, San Blas и др.

ПРОМОЦИИ

Вече има и за...
MSC Meraviglia
03.12.2017 - 10.12.2017/както и много други дати в месеца/

Скрит текст:
Sunday, December 3   Genoa, Italy      6:00pm
Monday, December 4   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   7:00pm
Tuesday, December 5   Palermo, Sicily, Italy   Noon   6:00pm
Wednesday, December 6   La Goulette, Tunisia   8:00am   4:00pm
Thursday, December 7   At Sea      
Friday, December 8   Barcelona, Spain   9:00am   6:00pm
Saturday, December 9   Marseille, France   9:00am   4:00pm
Sunday, December 10   Genoa, Italy

399 евро /с таксите/

MSC Splendida
10.02.2017 - 17.02.2017

Скрит текст:
Friday, February 10   Barcelona, Spain      6:00pm
Saturday, February 11   Marseille, France   9:00am   4:00pm
Sunday, February 12   Genoa, Italy   8:00am   6:00pm
Monday, February 13   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   6:00pm
Tuesday, February 14   Palermo, Sicily, Italy   10:00am   5:00pm
Wednesday, February 15   Valletta, Malta   10:00am   6:00pm
Thursday, February 16   At Sea      
Friday, February 17   Barcelona, Spain   9:00am   

299 евро /с таксите/

Costa Pacifica
19.03.2017 - 26.03.2017/и други дати/

Скрит текст:
Sunday, March 19   Savona, Italy      5:00pm
Monday, March 20   Marseille, France   8:00am   5:00pm
Tuesday, March 21   Barcelona, Spain   8:00am   6:00pm
Wednesday, March 22   Valencia, Spain   8:00am   6:00pm
Thursday, March 23   At Sea      
Friday, March 24   Cagliari, Sardinia, Italy   8:00am   5:00pm
Saturday, March 25   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   6:00pm
Sunday, March 26   Savona, Italy

349 евро /с таксите/

Rhapsody of the Seas

Скрит текст:
Sa 29.04.17 Tampa (Florida) / USA 17:00
So 30.04.17 Key West / USA 11:00 18:00
Mo 01.05.17 Auf See
Di 02.05.17 Auf See
Mi 03.05.17 Philipsburg (Sint Maarten) / Kleine Antillen 07:00 16:00
Do 04.05.17 Auf See
Fr 05.05.17 Auf See
Sa 06.05.17 Auf See
So 07.05.17 Auf See
Mo 08.05.17 Auf See
Di 09.05.17 Auf See
Mi 10.05.17 Auf See
Do 11.05.17 Malaga / Spanien 08:00 18:00
Fr 12.05.17 Cartagena / Spanien 07:00 14:00
Sa 13.05.17 Barcelona / Spanien 06:00

14 дни 499 евро

Celebrity Constellation

Скрит текст:
1   Abu Dhabi, U.A.E.   -   18:00
2   At Sea   -   -
3   Muscat, Oman   7:00   17:00
4   At Sea   -   -
5   At Sea   -   -
6   At Sea   -   -
7   At Sea   -   -
8   At Sea   -   -
9   Aqaba (Petra), Jordan   10:00   21:00
10   Suez Canal Transit   23:00   -
11   Suez Canal Transit   -   13:00
12   At Sea   -   -
13   Athens   6:00   18:00
14   Katakolon (Olympia), Greece   10:00   18:00
15   At Sea   -   -
16   Civitavecchia (Rome), Italy   5:00   

15 дни 599 $

# 644
  • До морето
Може ли линк към тази промоция за 03-10.12.2017 на Маравиля?

Общи условия

Активация на акаунт