Неработещ телефон

• 1 265
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, направих грешката да си взема смартфон от OLX и сега съжалявам, защото се оказа, че има много проблеми, за които даже не подозирах. Смених му панела, за което дадох доста пари,но ето че му изгоря диаплея и сега нищо не става от него.Какво да го правя? Направо в кофата зя боклук или за рециклиране да го дам някъде? Исках поне за части да го вземат в един сервиз, но ми казаха, че вече си поръчват нови части и не им трябва.
Ще се радвам, ако някой може да ми даде съвет. newsm78

# 1
Каква марка,модел е тоя телефон ? Провери колко ще ти излезе смяната на дисплея.
Разбирам,че си вложила много пари до сега и точно затова направи една проверка, не бързай да го хвърляш.

# 2
HTC Desier, с една сим карта и е на 3 години. 100 лв струваше смяната на панела.Ако го дам в сервиз, ми се струва, че не разбират и само пари вземат, няма гаранция, че ще проработи. Като го дадох първия път очаквах поне да си направят труда и да го диагностицират.Вече не искам да го нася так там. Как по- друг начин бих могла да разбера какво му има и колко ще ми струва? Thinking

# 3
100 лв. смяна на панел ми се струва много  Shocked Не че съм сменяла скоро и съм наясно с цените де ама...

Как да разбереш какво му има по друг начин, не знам. Можеш да опишеш какви "ядове" ти създава и да те насочим какво може евентуално да е ама най-вероятно пак ще опреш до сервиз. Занеси го някъде за диагностика. Едва ли ще ти вземат много, но поне ще добиеш представа какво точно му е.

Гугълнах смяната на дисплей на HTC ... Понеже не си уточнила точно кой Desire , смяната на дисплея, според точния модел , варира между 60 и 72лв. ( от някакъв произволен сайт).

# 4
Ужас, то все едно нов си купувам. Нищо чудно в сервиза да искат около 100-ина. Яд ме е вече и не искам пак в същия сервиз да го нася, защото съм разочарована.
Иначе след смяната на панела добре работеше. А сега екрана му при пускане изобщо не светва.Иначе батерията му се зарежда. Дори и за рециклиране да го предам - поне няма да ме е яд, че хем съм дала пари, нерви и труд, хем не става нищо от него.Затова хората вече и в сервизите не ги искат за ремонт. Странно ми се вижда. А може би толкова и разбират. Само пари вземат и се оправяй после.А модела е Desier X.

# 5
Изпускала ли си телефона ?

Сещам се за варианта да си поръчаш дисплей от алиекспрес например и да отидеш някъде само да ти го сменят. Предполагам,че ще се върже една идея по-евтино.

П.П Че доста хора в сервизите не разбират - така е. Аз не съм специалист, но баща ми е и дълги години се занимаваше основно с това - ремонт на телефони. Та виждала съм такива специалисти ,че да ти се завие свят.  ooooh!

# 6
Благодаря за отговорите. Аз лично не съм го изпускала, но предишния собственик може би. А това "алиекспрес" какво е? Малко по- късно ще погледна в гугъл.Като не съм сигурна какво правя, се боя да не се окаже глупост. Бих се радвала на консултация със специалист. Да ми каже честно какви са му перспективите.Дали въобще няма и други проблеми. Иначе панелът му е чисто нов, но сега това се оказа недостатъчно.

# 7
Наистина с телефоните втора ръка изобщо не си е работа.

Общи условия

Активация на акаунт