С какво ви дразнят свекървите- 68

• 97 725
  • 830
  •   1
Отговори
# 690
Свеки днес с нов конфликт - нямало нейна снимка с бебето в нашата фотокнига от лятото! Щял да я забрави някой ден като не била тук. "Чужди" хора имало по снимките. И държи тон на всичкото отгоре  Shocked

Този път я няма по случайност. Следващият ще е съвсем целенасочено!

# 691
  • при късмета
изгубен-щъркел, като видя, че си писала в темата, знам, че ще ме изуми твоята свекърва с нещо.
А тя къде спа цяло лято, че не е проявила желание да се снима с детето? И те децата като, че по цял ден из албуми се ровят и така само помнят хората

# 692
# 693
  • Оптимист по принуда
Точно.

# 694
Кажи че няма да я  забрави,защото не може да я запомни. Аз пък не обичам да ме снимат и ще недоволстват от това, бабата бяга  от снимки. Та  не я разбирам.

# 695
  • Winterfell
Моята пък прекалява със снимките. Всеки път като и гостува детето после са едни фото сесии,едно чудо във ФБ.На всичкото отгоре се е снимала с количката с бебето и големия син и си я е сложила като профилна снимка. Днес ни видя и като взе  да се превзема ''На баба момиченцетоо"....като се сетя какви ги върши преди 9 месеца за това момиченце,ми идеше да и фрасна един централно.

# 696

Абсурт, дразненето й май идва от там, че свекървата е "любимата баба".
Явно, но аз друго си мисля- ти имаш наблюдение върху майките на момичетата и виждаш, че им търпят простотиите, защото са си техни..........докато свекървите нямат тази причина- снахата е чуждата, нейните простотии да ги търпи майка й.
Свеки търпи простотиите на сина си, ама той, ако не го нашие жена му, няма претенции нито в гледането, нито в готвенето- важното е да вървят нещата и мир да има.
По това се различават двата пола. Peace
Както също и снахата не е длъжна да търпи простотиите на свеки, да си търпи простотиите на родната й майка. Свеки си има син, той да й търпи капризите и сръдните. При нас така беше.
От една страна майка ми ме занимава непрекъснато с някакви глупости, добре, тя си е моя майка, на нея мога да й кажа две приказки и да си решим проблема, но на свекървата не мога. От снахата се приема всичко много лично, защото е чужда. Когато синът й й каже нещо, което на нея не й допада - това не може да е така, то идва от снахата. Ако кажа аз нещо, което не й допада, то задължително идва само от мен, синковеца не може да вземе такива решения, които мама златна не харесва. Ако си мълча, за да не я обидя, ами пак не е доволна. Не говоря с нея, не споделям с нея, ами виновна съм.  Laughing

# 697
  • София
JonyBonboni, пак навреме си направила тези важни житейски изводи.  Hug
Аз достигнах до тях след повече от 20 години брак ooooh! А се имам за що-годе интелигентен човек! Ами направо съм си тъпа патка - да се мъча да й угаждам, че да не се разстройва, да не се обиди, да не тормози мъжа ми ... въобще причини, за да й се играе по свирката Stop И накрая какво установих? Че живея чужд живот, а не собствения си! Сложих точката рязко, чак още не й се вярва! Нека тормози сина си, не мен с претенциите си! И тя го прави, нищо че много го обича.
Проблемът ми е, че сега се е прехвърлила на децата и им говори глупости. Даже и не ми се повтарят. Добре, че средният ми син нещо като го притеснява идва и споделя, та навреме правя корекциите.

# 698
Yellow, на мен крушката ми светна 5м. след като родих. Тогава направих първият опит да поговоря с нея. Имаше подобрение следващите 3м., но изведнъж си помисли не знам и аз какво и започна пак с номерата. Аз една седмица мислих как точно да постъпя, не съм се карала директно с нея, защото неспането покрай детето ми взема цялата енергия и не бих искала и малкото, която ми е останала да я хабя за нея. Пак съм се направила на широко скроена и намирам адекватно обяснение за поведението й - мъжка майка с двама сина и мъж. Свикнала да я слушат, да й се чува думата и т.н. Аз пък съм най-малкото дете и все са се опитвали да ми угаждат. Еми, ето ти сблъсък. Яд ме е, че аз мога да осмисля всяка ситуация и да махна небрежно с ръка, но простия човек си остава прост.
Има майки, които се вкопчват в децата си и не им дават никакъв шанс за самостоятелност и все гледат децата да са им до задниците. Сакън. Дано някой ден не съм такава.  Praynig
Ако обаче се опитва да дрънка щуротии на децата, за мен ще е плюс. Ще ги уча да отсяват истината.  Peace

# 699
  • Оптимист по принуда

Ако обаче се опитва да дрънка щуротии на децата, за мен ще е плюс. Ще ги уча да отсяват истината.  Peace
С това тя може само и единствено да ги отврати от себе си така, че да не искат да я погледнат. Личен опит. Ако са в подходящата възраст да осмислят нещата обаче.
Иначе е много вярно и не един пример имахме тук, че когато синчето каже нещо на мама, то той задължително има слушалка в ухото, в която жена му му говори.

# 700
И аз сравнително рано успях да стигна до извода, че ако всеки си се занимава със своите родители и ако има проблем го решава той с тях/без снахата/зетя да се намесват/, това е предпоставка за спокойни семейни отношения.
В повечето случаи всеки е склонен да прости недостатъците на своите родители и по - лесно намира общ език да се справи с тях.

# 701
  • София
А при мен е точно обратното - аз съм възпитана от строга майка, никога не са ми угаждали, нито са ми давали възможност да се налагам. Въобще възпитана съм какво съм длъжна, но не и на какво имам право Cry
В началото на брака ни мъжът ми все ми обясняваше как те били възрастни и няма да се променят, а аз съм млада и интелигентна и по-добре да направя компромис и т.н. И тук ставаше дума за много неща, включително такива, които касаят само нас двамата, но тя винаги се месеше под предтекст, че е загрижена и и ни мисли доброто, или пък че традициите са такива, или пък какво ще кажат хората - излагали сме ги.  Rolling Eyes И така направо ни обсеби живота - моят мъж така е свикнал, а пък аз все си мислех, че някъде ще свършат претенциите, ама те не свършиха.
И така, когато от една дреболия миналата година направо вече се взривих и казах край. Обясних на мъжа ми, че вече съм стара и проста, както майка му е била, когато се оженихме. Тук ще направя една вметка - когато се оженихме ние бяхме на по 21, а свекървата на 45. Точно толкова на колкото бях миналата година. Т.е. когато съм била на 21 е вероятно 40 и плюс годишните да са ми изглеждали стари, но пък не съм ги смятала за прости. Но тъй като мъжът ми все ми внушаваше, как те са възрастни и не могат да се променят, а аз съм млада и трябва да разбирам и отстъпвам, реших да се възползвам от теорията му и му обявих, че вече има стара и проста жена и да не чака компромиси от мен. Да се спасява както може Wink И сложих край на общуването, защото не можах да намеря друг изход. Аз нищо не искам от нея - само да си живея живота без тя да изказва мнение за всяко нещо, че и да настоява да я слушаме и всичко да става на нейната.
Скоро се замислих и за друго - големият ми син е на 22. И представете си ситуацията, в която той се жени, а аз започна да се меся в живота му и да изисквам от жена му и него и въобще правя всичко, което прави свекърва ми. И представете си как той казва на жена си - Ти си млада и интелигентна, отстъпи й, тя е вече възрастна и си има разбирания и е късно да се промени. Ей, хора, лично ще го удуша, а себе си ще гръмна! Честно ви казвам! Аз съм обикновен човек, нямам кариера, нямам пари, но на 46 нито съм стара, нито съм проста, нито съм закостеняла чак толкова, че да не мога да изпитвам емпатия към хората и да имам нормални отношения с тях. За мен това би било унизително синът ми да мисли така за мен и да тормози жена си заради мен. Обаче на моята свекърва хич не й пука! Важното е какво тя мисли, иска и прави. Другите кучетата да ги ядат!
Стана дълго, извинете, но днес ми е много криво по друг повод и ми дойде отвътре! Повече няма да ви занимавам с драмите си! Извинете

# 702
 !Yellow , никога не е късно човек да започне да живее нормално

# 703
Много дълго си търпяла.

# 704
изгубен-щъркел, като видя, че си писала в темата, знам, че ще ме изуми твоята свекърва с нещо.
А тя къде спа цяло лято, че не е проявила желание да се снима с детето? И те децата като, че по цял ден из албуми се ровят и така само помнят хората

Много ме изнерви, направо отидох да си легна, защото щях да избухна иначе! Успя да развали един прекрасен момент - тъкмо си бяхме получили албума и си го разглеждахме с мъжа на спокойствие, спомняйки си къде и какво сме правили. И успя да го помрачи. Най-вече тона и беше потресаващ. Все едно сме на 15 години и ни нарицава кралицата-майка, която не става от дивана по цял ден Tired

В новото жилище ще си сложа направо нейн портрет, че да не и забравим физиономията.

Общи условия

Активация на акаунт