Смятате ли, че ще ни превземат "онези" хора?

• 24 581
  • 252
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ама точно. Съдбата им е да живеят на чужд гръб, като в същото време са и абсолютни неблагодарници, крадци и престъпници (90% от тях).

# 91
Да!
Приемаме факта,че родителите на дете Х нямат стандарт,израснали са в такава среда и не са променили своя живот до появата на своето дете.....

Да разбирам ли, че си записал детето/децата си в училище, където преобладават циганчета?

# 92
  • София
Той няма деца. Но съм сигурна,че БИ ги записал. Бих била щастлива да го видя тва. Всъщност не бих била щастлива за никое дете, записано в циганско училище.  Cry

# 93
Да!
Приемаме факта,че родителите на дете Х нямат стандарт,израснали са в такава среда и не са променили своя живот до появата на своето дете.....

Да разбирам ли, че си записал детето/децата си в училище, където преобладават циганчета?

Не! Аз не се асоциирам с горепосочения пример.
Но смятам,че всеки един човек може да изгради финансово стабилен живот.
И след това може да помисли за деца....
Ако лице Х израсне в лоша среда и не се промени  Tired- неговите деца ще попаднат в училище отговарящо на неговото финансово положение/социална принадлежност!
Вината за това положение може да се търси единствено при родителите!
Те са изградили този живот и съзнателно са поставили детето си в такава среда.
Въпросът е индивидуален и не може да се разглежда спрямо етническа принадлежност.

# 94
Той няма деца. Но съм сигурна,че БИ ги записал. Бих била щастлива да го видя тва. Всъщност не бих била щастлива за никое дете, записано в циганско училище.  Cry
НЕ!
Защото аз не съм част от тази социална група.
Родителите определят/ изграждат стандарта на децата си!

*социална група- ниски доходи,без стандарт и цели в живота
*стандарт =/= пари

2008г
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346996.75;topicrefid=20

+ Google ми показа това:

Къде в София има такива училища?
Защо нямате социална отговорност към тези деца и не им помогнете?

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 16:57 от missoni

# 95
Аз съм напълно съгласна от парите от данъците ми да се отделят, така че на всяка от "онези жени" да се слага спирала след като роди второто си дете. Дори ми се струва справедливо и спрямо тях.

# 96
  • София
Абе има нещо. Такива мнения до преди година щяха да бъдат цензурирани или поне оплюти от дежурните толерантни. Пък сега... само нацисти и какви там още бяха сме останал във форума. И в някакъв вестник го писали тия дни  Joy

# 97
Аз съм напълно съгласна от парите от данъците ми да се отделят, така че на всяка от "онези жени" да се слага спирала след като роди второто си дете. Дори ми се струва справедливо и спрямо тях.
Ако това е нейният избор, да. Иначе се отива в посока, в която хора, считащи себе си за носители на култура и етични принципи, не биха искали да поемат.

# 98
Абе има нещо. Такива мнения до преди година щяха да бъдат цензурирани или поне оплюти от дежурните толерантни. Пък сега... само нацисти и какви там още бяха сме останал във форума. И в някакъв вестник го писали тия дни  Joy
За кое?
Не приемам расовата принадлежност да определя развитието на държавата и да застрашава раждаемостта.
Бедните хора получават финансови помощи.
Всеки, който принадлежи към тази социална група - http://pomosti.oneinform.com/molbi/  Peace

# 99
  • София
Най-добре да се спрат всякакви помощи. И да се прилагат законите и за тях. Само това е начина.

# 100
Ами ако предположим, че децата на хората, които са финансово стабилни, учат в частни училища. А тези - на финансово нестабилните - в държавни. Добре, но например един учител в частно училище получава 800-900 лв., детето му не може да учи в частно училище ( таксата е около 7000лв. годишно). Това важи и за децата на хора и с други професии. А, пропуснах учителите в държавните училища - те по тази логика не заслужават децата им да учат в частно училище.
Логиката е стабилна  Peace

# 101
Ами ако предположим, че децата на хората, които са финансово стабилни, учат в частни училища. А тези - на финансово нестабилните - в държавни. Добре, но например един учител в частно училище получава 800-900 лв., детето му не може да учи в частно училище ( таксата е около 7000лв. годишно). Това важи и за децата на хора и с други професии. А, пропуснах учителите в държавните училища - те по тази логика не заслужават децата им да учат в частно училище.
Логиката е стабилна  Peace
Ами който няма пари за частно училище и отива в държавното училище, за да служи за пример на ромчетата. Да видят и те какво значи дете от добро семейство и да се интегрират.
 Логиката е стабилна нали?  Wink

# 102
Като не ви изнася ситуацията-раждайте и вие по 4-5 деца.Дядо ми 7 са били българчета в семейството.Ама не -ще имате по едно и то ще учи в Харвард.Ето това е снобското,префърцунено мислене.Ония хора създават живот-деца.Дори,само за това са за уважение.

# 103

Ти с какво им помогна?

Душата, за трети път ще те попитам. Ще запишеш ли детето ти в училище, където преобладават циганчета?

# 104

Ти с какво им помогна?
Нали вашето дете учи в училище с роми?!
Има разлика между първия ми коментар и начина, по който искате да продължи темата Peace

Общи условия

Активация на акаунт