Смятате ли, че ще ни превземат "онези" хора?

• 24 636
  • 252
  •   1
Отговори
# 150
"Онези" хора всъщност за простите такива, а с тях мисля сме загубили войната от доста време. Все пак държавата е ръководена от мафия. И то мафия по тъп италиански маниер от 70-те години. Ако цигани, образовани обаче, говорещи на български и пазещи историята ни са реалните наследственици на България, нямам да имам проблем.

За мен са важни езикът и културата ни. Първо че са древни, второ имат огромна заслуга за европейското развитие и ще е срамота да останат само спомен. Цветът на кожата и етносът за мен са без значение. И без това сме миш-маш от какви ли не различни народни напливи, продължили над 1000 години. Та това аз колко съм бяла и той колко е кафяв е без значение.

От значение е, че кафявият е неграмотен, лесно манипилируем, но и да сме честни, не е видял много добро на среща. И ако някой наистина открие начин да интегрира стълкновение от хора, което не иска да бъде интегрирано и да ги обедини с друга група хора, която не иска да има нищо общо с първата - ще си заслужи нобеловата награда за мир. Не сме единствената държава, бореща се с подобен проблем. И ще е велико постижение.

Но не - докато браним най-важното българско нещо - езикът, не може да става дума за превземане.

# 151
Философията "от днес за утре" я имат и много българи и техните деца....
Учителите също използват тази философия....  Tired
Положението в България е такова (за съжаление сме изостанали в много сфери - една от тях е интеграцията на ''онези'' деца)
Да де, ама българите не ходят по селата да ограбват, изнасилват и убиват бабички.
А "онези" деца не са интегрирани по цял свят, не е български патент, колкото и да ви се иска да го изкарате такъв.

# 152
  • Варна
Ония хора създават живот-деца.Дори,само за това са за уважение.

Уважение ли? Ти на кой свят живееш? Щото раждат до откат? Че то това всяко животно го може.

# 153
По-умните от тях сами търсят начин да се интегрират.
Правя разлика между самите тях.
В селото на майка ми са точно такива, прогресивни. Имат по 2, рядко 3 деца, децата учат, родителите са по Гърция и пращат пари, имат хубави и чисти къщи.
В селото на баща ми са от другия модел, мързеливи и крадливи, с по 5+ деца, за нищо не стават. Naughty

# 154
  • Пловдив
Не знам дали се грижат, но според мен пак е по-добре за децата, отколкото да живеят в гетото.
Ако не се грижат, по-добре в гетото.
Не теб как ще ти е хем далеч от вашите, каквито и да са те, хем с чужди хора, на които не им пука за теб?

# 155
  • Варна
Познавам дете от "малцинствата", осиновено като бебе и гледано в нормален дом. Расте и говори като моето дете. На това дете му се дава съвсем нормален старт в живота, който и ние искаме за нашите деца и се стараем да им го осигурим. Познавам и едно семейство от същия етнос. В смисъл, лично се познаваме, близки отношения. Домът им не се различава от моя, въпреки че като местоположение е на границата между нормалните квартали и циганското гето на Варна. Имат едно дете, работят, плащат сметки и данъци. Абе, стараят се да оцеляват без да го правят по престъпен начин и със собствени сили. Значи може.

На мен ми харесаха разсъжденията на Бронте.

# 156
Tочно така, само образованието може да ги изкара от нищетата, но не виждам реални стъпки по интеграцията им в училище, а точно обратното - оформят се цигански училища, в които никой друг не се записва по обясними причини. И като ги завършат тези цигански училища, ако въобще ги завършат, отново са на опашката за помощи.
Не само по интеграцията им в училище, а по интеграцията им изобщо няма никакви реални стъпки. Няма и да има в обозримо бъдеще, защото за дебелогъзите и дебеловрати БГ политици е изгодно циганите да са безпросветна, деградирала маса електорат, чийто глас се купува с 20 лв. и тройка кебапчета.

# 157
Има и по-страшни хора, дето да ни превземат.

Между другото, сега като един Нерон гледам отвисоко едни пожарища тука...второ огнище и се разширява, искри във въздуха. До утре може да има цял квартал за разчистване.

# 158
Мамасита, кои са по-страшните хора, дето визираш, нашествениците, наричани бежанци ли? Опасността е непосредствена и съвсем близка. До края на месеца ще разберем със сигурност дали са ни продали.

Дали изгасиха вече тютюневите складове?
Ей, тия хора не се наядоха на пари, да им приседнат до девето коляно Close Twisted Evil

# 159
Мутро-плутокрация. Купуват си достъп до институциите, които държат цивилизацията и ги развалят, защото управляват с други принципи.

# 160
  • София
"онези" ни превземат с "елегантна" осмоза.
налице е обратна дискриминация, която е по-лош вариант на естествената такава.
светът е голям и Хитлер дебне отвсякъде. но неговата народност коя е?
личната ми толерантност е сведена до критичен минимум.
абсолютен егоистичен сноб съм. да се съглася с определението дадено по-напред.

# 161
Хареса ми написаното от laseen.
Един ден европейските културни институции може да хвърлят пари по проекти за запазването на последните индивиди на един от най-древните народи, населявали Европа, а именно българския. Любопитни руснаци да учат развален български език от учители с ориенталски черти и да цъкат с език, как всяка втора дума им звучи познато, а онемели французи да разглеждат албуми с репродукции от изографисаните ни църкви и да недоумяват, как европейската ни цивилизация е допуснала изчезването на такъв народ... Последните наши издънки може да живеят в резервати, а червенобузи възпълнички американци да се трупат по летните ни празненства за да учат стъпките на най-популярните ни хора... Естествено на входа на резерват "България" мургавелки ще продават билетчета и собственоръчно направени от медни жици "прабългарски" амулети и сувенири...

Всяко едно общество, развито или не, си има закони. Въпрос на интелектуален капацитет е намирането на баланса между инстинкта за самосъхранение и разумната хуманност. "Хуманност" и "демокрация", които водят до самоунищожение, се вписват от историята единствено в графа "грешки". След тях остават само руините...

Харесват ми последните промени на закона за раждаемостта в Китай, касаещи основно населението в големите градове. Съпрузи могат да имат вече по две деца, само ако са в състояние да ги подсигурят финансово.
Колко дискриминационен може да бъде подобен закон, приложен по нашите земи?

# 162
много хубав пост -емоционален и тъжен  Confused

# 163

Харесват ми последните промени на закона за раждаемостта в Китай, касаещи основно населението в големите градове. Съпрузи могат да имат вече по две деца, само ако са в състояние да ги подсигурят финансово.
Колко дискриминационен може да бъде подобен закон, приложен по нашите земи?

Това е моята теза във всички теми за имането на деца.
Няма значение на колко години си и от каква раса/етнос, деца трябва да се раждат само, ако имаш финанси да ги образоваш.
От паразити няма нужда. Naughty

# 164
  • Galaxy 13197853088
Цитат
Смятате ли, че ще ни превземат "онези" хора?

Разбира се. Природните закони не се  преборват с
флаери и декларации.А и така е редно. Негодните
общества да бъдат заменяни с по-читави. Разбира
се, това е от гледна точка на еволюцията, а не на
хедонистичните модели.

Общи условия

Активация на акаунт