Дългото чакане след трансфер 53

• 73 503
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Саманта, отдели 20 минути  и попълни онлайн формата с възможно всички подробности, пусни я и отиди докато чакаш при Еленчев  Peace Щом си с толкова силни болки съм сигурна, че няма да ти се наложи чакането от година  Wink  Направи каквото можеш, пък може и да те изненадат  Hug

# 136
Точно, ако на Стаменов му е интересен и достатъчно труден случая (той нали такива предпочита Mr. Green ), ще се заеме по-бързо Simple Smile

# 137
Момичета още в събота попълних формуляра и го изпратих.Доста писане му изписах.Днес бях в Щерев да си взема болничния след пункциата и направо казах на лекарката че искам операция да ми махат матката.Отговор:Такова кардинално решение не се взимало от раз.Ще правя ЯМР в Пловдив в Каспела,вече записах час.А хирург гинеколозите в Щерев били в отпуска до края на месеца.На 1ви или 2ри ще ме вземат за консултация.Ако е тръгнало към дебелото черво можело да не се съгласят на операция.Иначе ми предлага с донорски яйцеклетки инвитро.Но на мен не ми се иска.Взе да ми обяснява че от стимулациите ендометриозата прогресирала.А аз като разправям че умирам от болки.Само ми се казва стискай зъби да забременееш.Е,то стискаш,стискаш Ама до един момент.После не става.

# 138
  • София
Саманта, запиши си час за доктор Еленчев. В Щерев няма кой да те оперира. Болката в таза говори за огнище в червата. Това се прави от коремен хирург като доктор Григоров.
За момента Стаменов не ти трябва. Ти трябва да махнеш както трябва ендометриозата. Предишните операции не са направени добре, не е изрязано каккто трябва огнището и то се връща бързо. Трябва правилния екип да те оперира.

Като те слушам за махане на матката ми иде да те напредаша, честно. Я се стегни. Какво е това нещо. Знам най-добре за какво става въпрос, за болки и всичко, но има решение и то не е да махнеш матката.

Пак ти повтарям и ще спра дотук за да не досаждам на момичетата. При Еленчев не се чака. След 2 седмици можеш да си запишеш час. Когато той види за какво става въпрос и говорите за операцията, ако е толкова сложно, колкото при мен той ще сформира екип, в който да влезе и Григоров и най-вероятно и Стаменов. Еленчев е вероятно един от най-добрите, ако не и най-добрия онко генекологичен хирург, а нашите ендометриозни огнища наподобяват като структура точно тумурните образувания.

Това да се мотаеш в Щерев и по други места не върши работа. Не си губи времето. Попълнила си онлайн регистрацията - добре. Това е за репродуктивната клиника. Остави нещата така. Насочи се да си оправиш проблема с ендометриозата.

А, и още нещо. Последните проучвания на ендометриоза показват, че тя продължава да се развива и след като дойде менопаузата, т.е няма цикъл. Това проучване много сериозно променя досегашните теории. Не се поддавай на самосъжаление. Бъди силна.

# 139
Саманта,

Изчакай да мине време, още си много емоционална.
Иди и на друга консултация.
Аз съм чела, че с твоята диагноза не може да се забременее и първо трябва да се лекува/оперира според случая.
Какви донорски яйцеклетки - това узаконено ли е в БГ ?  Shocked

# 140
Какви донорски яйцеклетки - това узаконено ли е в БГ ?  Shocked
Отдавна Peace

# 141
Може би се ползват чужди банки ,както с мъжкия материал, защото ние нямаме спермобанки наши.

# 142
Може би се ползват чужди банки ,както с мъжкия материал, защото ние нямаме спермобанки наши.
За кое да се ползват чужди банки? newsm78

# 143
  • София

И яйцеклетки и сперматозоиди, си се ползват български  Peace

# 144
Magnollia записах час за 31 август.Тъкмо ще съм взела ЯМР резултата.Дано да се похваля с добри новини.Ще ви държа в течение.

# 145
Саманта, много силно ти пожелавам успех!
Дано насоките на момичетата ти помогнат, да се оправят пораженията от ендометриозата и след това да се случи най-голямото ти желание - да си бременна!  Hug

# 146
Благодаря Stela Wink И на всички момичета желая успех от все сърце и душа.

# 147
Саманта, иди на консултация в Истанбул, ще получиш мнение на международно експертно ниво.  Hug

# 148
  • София
Samanta, не се отчайвай и не мисли такива крайни решения. Махането на матката нищо няма да реши. Послушай Magnollia, много добре ти е написала. Тя е минала по този път и говори от опит. Аз съм с две ръце за д-р Еленчев. Не пречи да се консултираш, докато чакаш. Не мисля, че има проблем и със записването на часове при него.
Днес говорих с андролозите, от последното ни икси, СГ на ММ била едва ли не перфектна, ставал дори за донор Simple Smile жалко, че моите Я не стават.

# 149
Саманта, слушай Магнолия, тя знае какво говори. За разлика от лекарите в Щерев, които не могат да се справят със сложни случаи. Ако беше казала, че си там, щях да ти кажа веднага, че опитът ти е обречен. Те взимат парите и само ти губят времето, ако нещата при теб не вървят като по учебник вдигат ръце. От собствен опит го казвам.
На мен примерно ми бяха казали, че нищо не може да се направи и да си осиновим дете. Да, ама сега съм бременна! Бягай от там, моля те!
И как така ще си махаш матката?! Успокой се малко и запиши часа при Еленчев, няма да съжаляваш!

Още нещо много ми е интересно. Мая, защо си мислиш, че донорството на яйцеклетки е забранено? Защото е неправилно ли, или нехуманно?
За мен това само говори колко много не го приемат хората, а в крайна сметка това е просто един прекрасен жест от жена, която знае какво щастие е да бъдеш мама и е пожелала да даде шанс на друга жена да го разбере. Замислете се.

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 16:57 от Elektra.13

Общи условия

Активация на акаунт