Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 195
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Няма да е прекалено, цветът е много светъл и ще ок. Бих сменила первазите, хубавият паркет си иска хубави первази.

# 256
С ръка на сърцето си прзнавам, и ако искате ме обявете за луда,че лачената кухня много ми харесва, но фасадата е пълен цирк, а и всичко друго вътре е тотален миш-маш.
Щом "лачената" кухня ти е харесала, ето идея как да си преобразиш секцията в хола.  Wink
Мен лично би ме заболяла главата от такива силни и агресивни цветове.
Синя кухня
Скрит текст:
Баня синьо и бяло
Скрит текст:
Харесвам масата и подредбата на огледалата
Скрит текст:
Малко снимки преди и след:
Скрит текст:
Преди
Скрит текст:
След
Скрит текст:
Преди
Скрит текст:
След
Скрит текст:
Преди
Скрит текст:
След
Скрит текст:
Преди
Скрит текст:
След
Скрит текст:
И едно преобразяване на дома - малко шаби шик без розово, малко икеа, малко тюркоаз и любима сива кухня  Heart Eyes
http://www.hgtv.com/shows/fixer-upper/a-new-home-and-a-fresh-beg … exas-mom-pictures
Апартамент в скандинавски стил, в който бих живяла с удоволствие
http://www.trendir.com/cozy-apartment-decorated-in-pure-modern-s … andinavian-style/

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 15:00 от Алиска

# 257
Защо показвате главно американски интериори? Та тук мебелите и пространствата са огромни и неприложими в български условия.

# 258
  • София
Благодаря ви, момичета!  bouquet
Тати наистина беше прекрасен художник и най-добрият баща на света!

Дорис, а за Кандински не се бях замисляла, но му беше сред най-любимите художници. За картините на тати ще те разочаровам, но решихме нищо да не се продава. Искам да мога да оставя на сина си красиви спомени, които да го радват цял живот, а на мен да ми напомнят за тати.

Макарон, за виждането на някои от картините, само кажи кои (та да ги извадя) и идвай да пием кафе/чай или каквото се сетиш  Hug

# 259
  • Варна
Защо показвате главно американски интериори? Та тук мебелите и пространствата са огромни и неприложими в български условия.
абсолютно " в Тексас всичко е голямо".

Скоклестите мебели не натоварват пространството, може би затова ИКЕА придоби популярност много малко корпусни мебели и дивани на крачета предлага бг пазара. Колко български производители серийно произвеждат такива шкафчета за антре например и колко размера и колко модела? Не мога да ги разбера, изработват ги за ИКЕА, но не правят собствени серии.

Mid Century става и ми харесва, могат да се получат добри неща.

# 260
Всъщност цикламената секция би била яка, обаче е прекалено, твърде много цикламено,дори и за мен.А и съвсем с нищо няма да ми се върже.
А и разбрах, че не мога да преобразя секцията току така, много работа ще е и не е за човек, който не разбира. Ще трябва да се изшкурка цялата секция, нито знам какви лакове са ползват и все си мисля, че ще ми излезе през носа, тъй като нищо не знам как се прави. По-добре направо нова.
Това не ми харесва на съвременните секции, че са твърде малки, не ми е никак достатъчно просторанството, защото слагаш един грамаден телевизор, някоя снимка, сувенир и точка.
На мен ми трябва голяма секция, за вещи и книги.
Скандинавският апартамент не ми хареса. Никак даже, но другите неща ми допаднаха.
Не мога да се оттърва от чувството за стерилност и болница особено с тези огледала подредени едно до друго, ни в клин ни в ръкав, направо ме ужасиха. Mr. Green

# 261
  • София
Преправянето на секцията не е кой знае колко сложно и не изисква особени познания, а преди всичко- мерак.
Скрит текст:
Мъничко зашкурване, колкото да захване; боро контакт; каквато решиш на цвят акрилна боя или латекс и лак на водна основа. Един ден работа и никаква миризма, но да не спамим темата за интериора с точната процедура. Няколко пъти ти пуснах линк към темата за преправяне на мебели, но явно не ти е останало много време, затова го описах. Има си отделна тема за това и там ще ти дадат достатъчно съвети и различни мнения.

Скрих текста, защото му е другаде мястото  bouquet

Относно функционалността на голямата холна секция-мастодонт, тя е неоспорима, като изключим, че няма място за съвременните телевизори, което ми е и големият проблем с тях. Вторият е, че в долната част са адски широки, за да са стабилни и не може да се сложи зад диван, което е моята пъклена мисъл за моят мастодонт - да го превърна в библиотека, нооооо диванът ще дойде прекалено напред. Вторият проблем е, че с времето почти на всички, вратичките и всичко останало се е разкривило и ако в началото са изглеждали добре, сега нещата далеч не стоят така и се разпростират в различни посоки. Мастодонтът на свекървището има отклонение в горния край между отделните модули - повече от 10 см, а отзад стената е на поне 12-13 см пак в горния край Sick Като добавим и безбожно кривите стени на панелките в България се получава просто потресаваща картинка.  Hug

Дорис, Мид сенчърито наистина е страхотно, абе знаели са как да живеят навремето и са се радвали на живота.

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 18:31 от 7no6ti

# 262
  • Варна
Рових се нещо назад и попаднах на поста на Blue water

Цитат
Индустриален-лофт - изглежда неуютен, но за мен това е жилище, в което се чувстваш винаги млад и  бохем.
Не искам никой да обидя, но това жилище не е за хора, които когато им е студено си слагат терлици, а за такива, които когато им е студено си сипват едно.

Няма какво да добавя, освен, че много ми липсва  Hug

п.п.
Отдавна искам да ви попитам какви дрехи предпочитате едноцветни, симпли или цветни, шармантни. Много ми е интересно като в никакъв случай не е нездраво любопитство.

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 18:53 от Doris

# 263
7 нощи, видях линка към темата, но от толкова инфо ще се объркам,а ти ми го написа толкова изчерпателно и ясно  bouquet Hug наистина нямам време да чета тази тема, а и нямам и голямо желание да си кажа честно  Grinning
ще го дам като идея да видим какво ще стане  Simple Smile
латекс бял ще кпувме и без това,наай-добре ще е да е бяло

# 264
...
Отдавна искам да ви попитам какви дрехи предпочитате едноцветни, симпли или цветни, шармантни. Много ми е интересно като в никакъв случай не е нездраво любопитство.

Черни, бели, сиви, сини и рядко червени. Определено съм в черно-сивата-бяла гама предимно. Също, както е И в жилището ни Simple Smile

Имам моменти на шарени рокли и пастелни дрехи, но са редки.

7 нощи ,съболезнования! Картините и цветовете са прекрасни!

И аз мисля, че Мид сенчъри-то е наистина страхотно и доста ми харесва и на мен. И аз щях да питам защо само американски интериори се показват, когато те нямат никакъв еквивалент с маломерността на нашите български жилища?

Алиска, харесаха ми белите и сините интериори.  bouquet

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 20:10 от Анонимен

# 265
  • София
Причината да хвърлям око на американските и английските интериори е най-голямата ми слабост - кухнята. Повчето от любимите ми кухни са техни , останалите предимно скандинавски.

Прегледах българските интериори в Dibla , но много малко от тях ми харесаха.

http://www.dibla.com/project/apartamient-v-zh-k-iztok (харесаха ми столовете и баните)
http://www.dibla.com/project/proiekt-bobi-i-dienitsa (всичко без спалнята)
http://www.dibla.com/project/liatna-prikazka (почти всичко , много ми харесаха почките как обединяват помещенията и прехода към паркета в дневната за първи път не ме дразни, предполагам заради контраста)

Кубична баня ще я потърся .

# 266
  • София
Гардеробът ми е като картините на тати - пълен с какви ли не цветове  Grinning
Предимно са наситените и ярки, но винаги добре подбрани в цветова комбинация.
От време на време ме хващат периоди, в които ми се носят определени цветове, но явно е до разположение на духа. Най-важна е кройката на дрехите и как ми стоят и разбира се - цветът (има понякога два леки нюанса и с единият изглеждам супер, а с другия - като "умряла краставица"  Sick
В гардероба си наистина имам какво ли не, какво е цветово, така и в стилово отношение, но преобладава коприната. Hug Обичам ефирни дрехи, които трептят с всяко мое движение; дълбоки деколтета и задължително подчертана талия, защото иначе приличам на бъчва каквато съм ниска...  Rolling Eyes

Покрай блога на Вероник и аз вчера се заплеснах по съчетаването на сервизи...... Заболя ме и главата и душата. Как все най-скъпия порцелан си харесвам, а не ми се ограбва банка  Laughing Освен да мина през битака, може някой циганин да няма идея какво продава и да намеря някое съкровище  Whistling

Така, а сега за американските интериори..... ами завиждам им за пространствата, ама най-откровено, въпреки, че предпочитам някой апартамент с 5-6 метрови тавани в Европа с огромни прозорци и стенописи, нооо това са мечти и продължавам да си живея в панелката.
Американските интериори са си за вдъхновение, какво като нямаме нищо подобно у нас. Въобще виждали ли сте нормални и красиви снимки на ремонтирани панелки, че да са достойни да ги обсъждаме тук, защото аз - не  newsm78

PS: Докато писах има нов пост, та се редактирам, добре де, има няколко апартамента, но те не са панелки, а ново строителство и пак са толкова малко.

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 20:10 от 7no6ti

# 267
  • Варна
Попитах ви за гардероба, защото около мен има някаква закономерност поне четири приятелки имам, които са доста екстравагантни и смели в дрехите, а за интериор възприемат 1-2 цвята - бежово и кафяво, семпло и ненатрапчиво.

# 268
Doris, нормално е човек да е много по - смел в облеклото, отколкото в обзавеждането. И така е и "правилно", ако изобщо има правилно поведение. Все пак човек си сменя дрехите ежедневно, а се обзавежда за поне 5, 6 години напред, а често и докато си смени жилището Simple Smile.
Да не говорим, че за жилищен интериор, ако избереш  нещо супер екстравагантно и модерно, вероятността след година две вече да не е чак толкова модерно, и направо да те дразни е голяма. Помня бума  на зебраното в корпусните мебели . След няколко години вече никой не им се радваше особено.
За обществения правилата са рзлични, но повечето добри ресторанти например сменят интериора през три години, не защото е овехтял, а защото са наясно, че посетителите вероятно ще се отегчат след известно време, и е необходима промяна.
Аз предпочитам по - неутрални цветове за трайните елементи в интериора, а  цветовете да идват от картини и живи цветя или друга предпочитана от обитателите му декорация в едно жилище. Но съм доста смела при избора на цветове и комбинация от цветове в дрехите . И обожавам екстравагантни шапки и аксесоари.

# 269
  • София
Кураж, страхотен сайт! Намерих си цялостна идея за един апартамент в бъдеще.

Обличам се модерно, даже младежки - стрийт стайл - дънки с ризи, рокли, всякакви цветове лятото, зимата също не мога да търпя изцяло черно примерно. И в облеклото, и в интериора съм склонна на експерименти и смели решения. http://ak1.polyvoreimg.com/cgi/img-set/cid/186458007/id/CMrsvrKw … mu7EJQ/size/l.jpg

Общи условия

Активация на акаунт