Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 194
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • DE
sladkarka, много хубава работа сте свършили. Само хубави моменти да имате в жилището.
Силно ме впечатли бастуна.

SkyBlue, страхотна гледка  Heart Eyes

# 406
  • Варна

Ох получих сърцетуб! Гледката! И патио! Не, не, не мога така!  Laughing

Моля те покажи и патиото къде ще е. Открито, закрито?

Патиото ще е 12м на 4м, с 4 колони, като там където ще е терасата отгоре (8 на 4м) ще е закрито, а останалото ще бъде с греди, които ще могат да се затварят или отварят дистанционно. Отстрани искам цялото да е открито, в смисъл няма да остъклявам, но смятам да сложа някакви кабана пердета, които да могат да се затварят при нужда. Иначе и от патиото гледката ще е чудна, като изключим решетките на оградата, но нея нямам право да променям. Виж на терасата парапетът ще е стъклен със сигурност.
...

Моля момичетата, които са ме цитирали, да изтрият цитата, защото не ми се иска да оставям снимки тук и ще ги махна до 24 часа. Благодаря! [/spoiler]
Контеса- в Южна Калифорния
Обичам, обичам, обичам!

Момичета за това говоря - патио колкото гарсониера! Скайблу от вчера само такива гледам, сърцето ми е разбито да знаеш! Такава наслада за очите, толкова се радвам за вас!

# 407
Страхотно е наистина!Със здраве да му се наслаждавате.😊 Гледката е супер!

# 408
  • София
До сега не бях осъзнавала, че кубичните плочки всъшност са ромбове в различен цвят.. Embarassed
http://www.theblog.parsonarchitecture.com/2016/05/new-kitchen-preview/

http://www.artobrick.com/arto-tile-collections/concrete/diamond-artillo

Едит: Много ми хареса тази лампа:
http://www.vosgesparis.com/2016/08/arigato-lamp-by-grupaproducts.html?m=1

# 409
  • София
sladkarka, много хубаво и стилно. Като гледам май е същия като нашия, но вие сте го почнали от начало, та до край. Ние примерно в стаята сменихме само тапетите и сложихме щори. И едва сега сменихме вратата.

# 410
  • Варна
Сладкарка, чудно жилище е станало - бяло и светло. нам, че офис столът в дневната е много удобен, но стои много "служебно". Може би трябва да потърсите нещо хем удобно, хем по-домашно. Мож еби нещо такова...

# 411
Благодаря за милите думи, момичета. bouquet Интериорът ми си има недостатъци и аз ги виждам много добре. Някои неща са поправими, за други се дразня, защото са от прибързване, а с трети просто съм се примирила.
Стените изглеждат напълно равни, не ми се мисли дори как се постиха това в ЕПК  #Crazy
Банята е супер, но не разбрах какво ѝ е римското, освен травертинът  Party
Стените всъщност не са равни в смисъл да са плоски, но са гладки заради добрата шпакловка. Относно банята - в началото мислех да е римска. С леко грапави плочки, релефни фризове, мозайка... Мислех, че спокойно ще можем да си го позволим... hahaha много наивно.
Скрит текст:
За сувенирите - може да ги извадя, но ще обмисля внимателно как да стане. Магнитите отстрани на хладилника, например, много ме радват. Heart Eyes

Аз само бих пренаредила кухнята, но казваш че позицията на комина е повлиял да е така.
За съжаление, при нашия бюджет, за кухнята просто няма друга конфигурация, която да е с достатъчно плот и удобна за работа, а с мъжът ми готвим много. Не само положението на комина, но и малките размери на бокса ни принудиха да правим компромис с дизайна. Действително, можехме да я направим по поръчка и с вградени уреди, но цената щеше да стане 2.5-3 пъти по-висока и да отнеме време. Отделно, че ние нямахме друго имущество освен лаптопи, книги и един бързовар Crazy, и трябваше бързо да освободим старата квартира.

офис столът в дневната е много удобен, но стои много "служебно". Може би трябва да потърсите нещо хем удобно, хем по-домашно.
Не просто служебно (с кавички), стои направо нелепо (без кавички)! Това е столът на мъжа ми, той си го избра, страшно e комфортен и струва колкото спалнята Tired. За лампите, бюрото в ъгъла и този стол беше непреклонен. Във Виена сме били с такива столове и съм знаела колко са удобни... И не само това, масата също не ми харесва и ми се иска да я сменя с нещо подобно и далеч по-леко (но пък не е разтегателно):
Скрит текст:
А може просто да променя плота с корк или лист дъбов фурнир, ще видя. Thinking

Може ли да напишеш диванът от къде е?
Диванът е от Икеа, триместен Backabro. Но мисля, че вече не предлагат такива рамки, а само калъфи.

Последно, че стана много дълъг пост. Embarassed С мъжа ми сме почитатели на фламандската живопис, по-специално на Питер Брьогел. Намерихме файл с доста голяма резолюция на "Нидерландски пословици" и решихме да го разпечатаме като прилично голям постер, да го сложим над дивана (в рамка) и да издирим всички пословици.Crazy Но се оказа, че при качествен печат от 25 Mb файл може да се получи постерче 45 x 60 см.ooooh! Някой с идеи какво да правя?

# 412
  • Варна
Скрит текст:
Благодаря за милите думи, момичета. bouquet Интериорът ми си има недостатъци и аз ги виждам много добре. Някои неща са поправими, за други се дразня, защото са от прибързване, а с трети просто съм се примирила.
Стените изглеждат напълно равни, не ми се мисли дори как се постиха това в ЕПК  #Crazy
Банята е супер, но не разбрах какво ѝ е римското, освен травертинът  Party
Стените всъщност не са равни в смисъл да са плоски, но са гладки заради добрата шпакловка. Относно банята - в началото мислех да е римска. С леко грапави плочки, релефни фризове, мозайка... Мислех, че спокойно ще можем да си го позволим... hahaha много наивно.
Скрит текст:
За сувенирите - може да ги извадя, но ще обмисля внимателно как да стане. Магнитите отстрани на хладилника, например, много ме радват. Heart Eyes

Аз само бих пренаредила кухнята, но казваш че позицията на комина е повлиял да е така.
За съжаление, при нашия бюджет, за кухнята просто няма друга конфигурация, която да е с достатъчно плот и удобна за работа, а с мъжът ми готвим много. Не само положението на комина, но и малките размери на бокса ни принудиха да правим компромис с дизайна. Действително, можехме да я направим по поръчка и с вградени уреди, но цената щеше да стане 2.5-3 пъти по-висока и да отнеме време. Отделно, че ние нямахме друго имущество освен лаптопи, книги и един бързовар Crazy, и трябваше бързо да освободим старата квартира.

офис столът в дневната е много удобен, но стои много "служебно". Може би трябва да потърсите нещо хем удобно, хем по-домашно.
Не просто служебно (с кавички), стои направо нелепо (без кавички)! Това е столът на мъжа ми, той си го избра, страшно e комфортен и струва колкото спалнята Tired. За лампите, бюрото в ъгъла и този стол беше непреклонен. Във Виена сме били с такива столове и съм знаела колко са удобни... И не само това, масата също не ми харесва и ми се иска да я сменя с нещо подобно и далеч по-леко (но пък не е разтегателно):
Скрит текст:
А може просто да променя плота с корк или лист дъбов фурнир, ще видя. Thinking

Може ли да напишеш диванът от къде е?
Диванът е от Икеа, триместен Backabro. Но мисля, че вече не предлагат такива рамки, а само калъфи.

Последно, че стана много дълъг пост. Embarassed С мъжа ми сме почитатели на фламандската живопис, по-специално на Питер Брьогел. Намерихме файл с доста голяма резолюция на "Нидерландски пословици" и решихме да го разпечатаме като прилично голям постер, да го сложим над дивана (в рамка) и да издирим всички пословици.Crazy Но се оказа, че при качествен печат от 25 Mb файл може да се получи постерче 45 x 60 см.ooooh! Някой с идеи какво да правя?

На мен много ми харесва! Точно като за белия ми период. Чудесни са белите гардероби, стоят ненатрапчиво на белите стени и не превземат пространство. Много харесвам и вратите с матирани стъкла...но в магазина празни Mr. Green после "прозира" съдържанието като се напълнят.

Само си мисля, дали не би стояло добре да се сложат още едни рафтчета до тези на кухнята?
+1 за масата с дървен плот ще е по-добре, но това винаги може да се направи. Както и да се добави табла зад спалнята...

Браво за идеята за постера и пословиците, но изобщо не мога да помогна за файла.

# 413
Sladkarka, вариантите са ти два - или да го разпечаташ 45 х 60, или да го направите по-голям, но качеството ще падне, Този размер при каква резолюция за печат се получава? Ако е при 300 dpi можете да паднете на 200, че даже и на 150, при положение, че няма да се гледа много отблизо.

# 414
Привет мили дами!
Сигурно всички са виждали онези градински люлки предназначени само за зимна градина ,но дори за под навес не стават защото през ноща тапицериите им овлагват и е неприятно да се седне.
Размечтала съм се за всесезонна такава ,която може да се постави на открито под дърветата и да не загуби нищо от красотата и комфорта си.За съжаление това което успявам да намеря е само на картинка и по чуждите сайтове ,а на мен ми се иска да ида да видя на живо ,да седна и тогава да платя.
Виждали ли сте нещо подобно у нас? Praynig

http://livny.all.biz/bg/gradinska-lyulka-g4416845#.V8a8Yc_ympp

# 415
  • Варна
mamamari
Импресия Провадия, правят дървени конструкции и мебели за градина
http://impresia.net/product/lyulka-lotos

Метал Арт Пловдив от ковано желязо
http://www.martstudio.eu/index.php?page=products&cat=1&pid=126

И много други като гугълна градинска люлка ковано желязо...

И още бяло с чуден аксесоар

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 15:38 от Doris

# 416
Чудесни са белите гардероби, стоят ненатрапчиво на белите стени и не превземат пространство.
Само си мисля, дали не би стояло добре да се сложат още едни рафтчета до тези на кухнята?
Както и да се добави табла зад спалнята...
Благодаря, Doris. Коя стена имаш предвид за още рафтове? Табла зад леглото искахме от самото начало, но икейската е много дебела - 28 см, и сега не много активно търсим и мислим друг вариант. Отделно не смеем да монтираме каквото и да е на стената, защото изглежда тя е гипсова (не от гипсокартон, а някакви блокчета) и може или да не задържи, или да влезем при съседите... Затова и дървеният куб от страната до прозореца стои на пода, а не на стената.
А има и такива варианти. Heart Eyes Обичам чистата геометрия на бял фон.
Скрит текст:

Sladkarka, вариантите са ти два - или да го разпечаташ 45 х 60, или да го направите по-голям, но качеството ще падне, Този размер при каква резолюция за печат се получава? Ако е при 300 dpi можете да паднете на 200, че даже и на 150, при положение, че няма да се гледа много отблизо.
Много благодаря! Малкият размер е бил за 300 dpi. Ще пробваме с по-ниска резолюция.

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 16:08 от Анонимен

# 417
  • София
Геометрията много ми допадна,но опирайки си главите на нея, след време ще се захаби. Rolling Eyes

Аз да ви се похваля, цял ден си драскам и като цяло спретнах проект за хола. Ще съм ви много благодарна за мнения и предложения:

Ето го проекта:
Скрит текст:
Голяма секция (вероятно бяла), ТВ, а под него разните декодери, DVD... Страничната чат на секцията (до вратата) ще е със стъклени врати, вътре ще има огледала отвсякъде и осветление. Рафтовете ще са стъклени. Това най-отляво е докъде ще се отваря вратата на балкона. Веднага до нея е пианото (електрическо, затова изглежда така), а черната табуретка е специалният стол. Всички шкафове ще са с пуш бутони. Точките са ориентировъчното им място и няма да се виждат. По стената ще има мноого картини. Вратата ще е с естествен фурнир, в зависимост от останалата дървения в хола. Двете странни на форма неща на долния шкаф би трябвало да са вази/дамаджани, но може да са и скулптури, или една скулптура и една ваза. Отгоре ще има гипсов корниз с вградено осветление. (може и под горните рафтове да има осветление, но не е ясно още.

В оцветен вариант с видима врата на балкона, защото се отваря навътре и без нея:

НЕЩО СЕ БЪГНА ФОТОШОПА и боядиса вратата жълта. Естествено, няма да е такава. Или ще е бяла, или с естествен фурнир в зависимост от останалата дървения в хола. Свъклото няма да е стъкло, а ще е витраж, но не съм решила още какъв. Ще го направя накрая.

Това е вариант с няколко картини. Това е примерен вариант и ще има още картини... Не съм сигурна, дали въобще ще са тези. Трябва да хвана и да си преровя картините и да реша кои искам да сложа в хола.

Така, а това е стената с прозореца, на нея няма да има нищо освен пердета и полица от около 25см под прозореца.

"Птичи поглед" на хола. От ляво надясно: Лежанка с много възглавници и балконската врата. На северната стена е пианото и секцията. Вратата е 90см и се отваря навътре. На западната стена е библиотеката, а пред нея - диванът. Пред него има заоблена ретро масичка за кафе с втори плот отдолу на разстояние. В северозападния ъгъл е масичка с лампа отгоре. До нея е креслото. На пода ще има голям килим или персийски, или чипровска черга:

От ляво е библиотеката. Следва маса с лампа отгоре и фотьоил. После е любимата ми соц маса за 6 човека ( в разгънато състояние - 10/12), която ще е допряна до стената, за да не заема много място. Така могат спокойно да седнат 4 човека (а за момента сме само трима). Цялата стена ще е с картини. Отгоре ще има гипсов корниз с вградено осветление:

И накрая - обърканата стена с библиотеката. Довечера ще я направя наново. Би трябвало да има врата, библиотека, триместен диван и масичка в ъгъла. На тавана пак ще има гипсов корниз с вградено осветление:

Това е ламинатът и е поставен като се нанесохме:

А това е масата, на която ѝ предстои реставриране:

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 16:09 от 7no6ti

# 418
  • Варна
Чудесни са белите гардероби, стоят ненатрапчиво на белите стени и не превземат пространство.
Както и да се добави табла зад спалнята...
Благодаря, Doris. Коя стена имаш предвид за още рафтове? Табла зад леглото искахме от самото начало, но икейската е много дебела - 28 см, и сега не много активно търсим и мислим друг вариант. Отделно не смеем да монтираме каквото и да е на стената, защото изглежда тя е гипсова (не от гипсокартон, а някакви блокчета) и може или да не задържи, или да влезем при съседите... Затова и дървеният куб от страната до прозореца стои на пода, а не на стената.
А има и такива варианти. Heart Eyes Обичам чистата геометрия на бял фон.
Скрит текст:

До тези рафтове още едни, колкото широчината на горните шкафчета, от тавана до плота, погледнато от масата за хранене, ще се вижда бяла плоскост с рафтчета.

п.п има и още една табла икейска от дървени дъскички изключително елементарна, но точно това ми харесва, но пък ми се струва доста скъпа, а може да се направи от всеки.

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 16:17 от Doris

# 419
Скрит текст:
До тези рафтове още едни, колкото широчината на горните шкафчета, от тавана до плота, погледнато от масата за хранене, ще се вижда бяла плоскост с рафтчета.
Ясно, разбрах. Проблемът е, че ъгълът между стеничката и стената с шкафовете е много далече от правия. Ако сложа втори рафт, пространството между двата ще е клинообразно и ще личи безобразно. Затова и тези рафтове ги взехме по-къси и не ги монтирахме близо до дългата стена, защото и там ъгълът е тъп.

Икейската табла ми е позната, тя е за стенен монтаж (при нас не става заради гипсовата стена) и ще се наложи да махнем рафтовете от мъжовата ми страна, защото пък той няма да може да си отваря вратите гардероба докрай и да си издърпва органайзерите. Crazy Какво да кажа - все някъде не ни достигат сантиметри...

Общи условия

Активация на акаунт