Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 178
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
За бели мебели в спалнята,избрах тъмно сини стени и кафяв мокет
http://zanna.snimka.bg/daily/dom.619659.37361925

Ако не е много нахално, може ли да попитам откъде е лампата?Чудна е.

# 466

Like_Smoke , не бих сложила праг, освен ако нямаш втори сифон, но пак ще имаш проблем с наклоните

В настоящата баня има един сифон. Ще правя втори.
С тези наклони ми се наклони мозъкът направо  Laughing

Относно шкафовете - какво ще съхраняваш в тях? Терасата открита или закрита е?

При предишната ми веранда с открита фронтална част, ползвах спокойно шкафове от пдч, които преработих - нямаха никакъв проблем нито от влага, нито от студ.

# 467
Абсолютно открита, няма и покрив.

Какво ще съхранявам ли? идея си нямам, но като за начало мебелите от терасата...скара и подобни

# 468
Абсолютно открита, няма и покрив.

Какво ще съхранявам ли? идея си нямам, но като за начало мебелите от терасата...скара и подобни

Ахаа, ясно.
Не мога да помогна с личен опит, но моя позната в Бавария има нещо като сандъци, чийто капаци и са с покритие тип покрив - вътре държи разни мебели, но са наистина обемни.

# 469
Не мога да помогна с личен опит, но моя позната в Бавария има нещо като сандъци, чийто капаци и са с покритие тип покрив - вътре държи разни мебели, но са наистина обемни.
И тук ги има такива, но...аз искам нещо по-различно. Както казва мъжът ми, що да не направя някой на луда калинка  Mr. Green единия щкаф ще има скара, в него ( имам обща идея и чертеж какво искам да е), другият, ще е за мебелите...ако успеем и колелетата да сложим...цена няма да има Laughing

# 470
  • София
Мама 123, много хубав ви е станал апартамента, браво.
Тъмносинята спалня е прекрасна.
И всичко е някак си толкова светло и просторно  Hug
Даде ми наистина много идеи как да оправя един тавански мезонет в Пловдив.  bouquet bouquet bouquet

# 471
Нашата баня също е много малка, 1.60 на 1.40. Избрахме светли и дълги (60х20) плочки, за да разширим оптически помещението, и добавихме декоративни от същия модел на дълги раета. Декоративните сложихме на цялата стена, на която е монтирана тоалетната и душа, както и един ред плочки на едната странична стена до декоративните и ги разделихме от основните с метален фриз.
Ето снимка на проекта и снимки на полуготовото помещение. Ако някога завършим този безкраен ремонт ще покажа и нещо готово  ooooh! Laughing
. Мечта ми бяха тези раираните лочки, но се разминах с тях. Банята е страхотна

# 472
Тъкмо се чудех, как може без червено, в апартамента на Титина и видях червено по плочките в банята  Laughing. Банята направо си е огромна Simple Smile. Хубава е.
За терасата, като откриеш решение, много моля да го споделиш, защото имам такива мисли и аз, но за сега първо, че не е на дневен ред терасата в къщи, второ беглите ми проучвания, не откриха подобно решение. Току виж, ти го измислиш и аз го "открадна"  Hug. Аз си представям едни пейки тип сандъци, в които да слагам столове и др подобни, ама някой първо трябва да ги изчертае, а и не мога да си представя, какъв ще им е капака, който всъщност ще е едновременно и седалка, на която ще седят да кажем възглавници за сядане и после всичко да влиза някъде и да е непромокаемо, да не влиза вода вътре  newsm78
Аз си представям масичка и столове и пейка да омаслявам, и да си ги държа така, на отворено.

Столовете да се побират така зимата под масата. (Всъщност ще имам и част с пейка и ниска масичка и отделно по-висок кът за хранене).
А сандъците всъщност да събират саксии ненужни, неща за пресаждане, пръст, препарати за цветя, дребни инструменти. Но ми се ще някак и възгланците да има как да прибирам там и затова търся решение, което да е непромокаемо. Може би пък точно нещо тип колибка да има някъде отделно...

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 10:33 от пахистахис

# 473
  • София
Ето как изглежда нашата баня в апартамента, който показах. Много е малка (отново), но имаме и  шкаф, а това е пространството под душа.
Апартаментът няма мазе и вкафовете ми бяха много важни. За това всички легла със с чекмеджета, за това и шкафът в банята, за това и вградения гардероб.

Предвиждам като се върнем да има и шкафове на терасите, но все още не съм ги измислила как  (от какъв материал) ще са, че трябва да издържат на ниски температури.

Titina, разби ме с тази завеса с чушки  Crazy Laughing
А мога ли да попита, защо решихте мивката да е в ъгъла, а не душа? Много е странно душът да е до вратата и да я мокри, вместо там да е мивката и да не трябва да прекосиш цялата мокра баня (ако някой се е къпал), за да си измиеш ръцете  newsm78

Josellyn, прекрасна ви е банята, дано скоро приключите с ремонта, че е голяма мъка с майстори в къщата  ooooh! После с нареждането на мебели е друго, но замазки, лепене на плочки....  Sick ooooh!

пахистахис, защо ти е да е чак толкова непромокаемо? Ако е добре затворено не виждам какъв е проблемът, нали няма да го поливаш с маркуч  Joy
На моята тераса диванът е с ракла. Слагам всичко там и няма проблем, а не е непромокаем, обикновен дървен диван си е, но лакиран (докато не ме хванат лудите да го изшкуря и омасля, ама май няма дае това лято)
Тази маса със столовете в нея е сууууупер  bouquet От къде е?

# 474

пахистахис, защо ти е да е чак толкова непромокаемо? Ако е добре затворено не виждам какъв е проблемът, нали няма да го поливаш с маркуч  Joy
На моята тераса диванът е с ракла. Слагам всичко там и няма проблем, а не е непромокаем, обикновен дървен диван си е, но лакиран (докато не ме хванат лудите да го изшкуря и омасля, ама май няма дае това лято)
Тази маса със столовете в нея е сууууупер  bouquet От къде е?

Моята идея е за пейка, не диван.  Пейките, понеже са като дъсчици с луфт между тях отгоре, не си представям от вътрешната страна на отварящата се седалка какво трябва да има, че да не влиза вода вътре. Аз с маркуч няма да го поливам, ама като завали, то небето ще го облива, а зимата сняг ще го затрупа. Не знам всъщност как да го обясня това с притеснението ми а мокренето...

Нещо такова примерно, все си мисля, че ако няма нещо от вътрешната страна, ще си влиза вода.

А горната снимка с масата и столовете е просто взета от пинтерест примерна. Виждах такива предложения във vivre и някъде из сайтове, но не помня, защото както казах не ми е на дневен ред в момента терасата. Просто се заприказвах, покрай питането на Титина и желанието за "кражба на идеи" Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Редактирам се, намерих линка от вивре, само дето е кръгла

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 11:41 от пахистахис

# 475
А ако се остъкли?Или не искаш? Не виждам иначе как ще се реши проблема при дъжд и сняг.Все ще трябва да местиш/прибираш.Не е опция.Терасата на свекитата е остъклена едната част и масата и дивана се падат точно под покрива.

# 476
Абсурд, да се остъкли Simple Smile. Още повече, че говорим за покривна тераса 22 кв м с уникална гледка както към 3 посоки, така и към звездите  Wink. За да се остъкли, трябва да има покрив, който не съществува в конспекта. И тип "пергола" по тази причина отпада. То заради тая тераса са компромиси за скосове и малка баня, никога не бих си затворила този оазис с гледка, за бягство от градския бетон:). Тентичка само ще има малка, която да прибирам вечер, когато са срещите ми със звездите и мечтите Simple Smile.

Забравих, mama123, харесва ми показаното и не само спалнята. Поне аз видях още много красиви неща. Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 11:49 от пахистахис

# 477
  • Beyond the stars
За бели мебели в спалнята,избрах тъмно сини стени и кафяв мокет
http://zanna.snimka.bg/daily/dom.619659.37361925

Същата идея имам за спалнята с такова магично тъмно синьо ,дали може още снимки в общ план? Мебелите от къде са ?
Прекрасна морска панорама  Heart Eyes

# 478
Има едни стъклени панели, които се прибират един под друг. Мобилни са, а и много красиви, но и цената няма да е ниска. Би се получило много добре, защото стоят елегантно и ненатрапчиво. Но щом и покрив няма, цената ще стане повече от терасата, но пък ще имаш и зимна градина.
Нещо подобно.
http://stroeji.bg/product_view.php?w=230

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 11:57 от Мохини

# 479
Благодаря, Мохини, зная за тази възможност, но тя също изисква наличие на покрив, който както писах не е част от "конспекта".  WinkПросто искаме простор и откритост. А има и още една тераса, която ако толкова е нужно да се превърне в зимна градина, би могло.
Преди време много си мислех за това решение в предишния апартамент, но така и не остана време и средства. За вътрешна тераса са много удачен и елегантен вариант и според мен.

Общи условия

Активация на акаунт