Подсъзнанието може всичко/66 Линкове за всички техники има на 1 стр.

• 106 069
  • 781
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, чета ви от известно време и понеже се заговорихте за осъждането на хората, искам да ви попитам как се справяте, когато става дума за близки хора. Когато тези хора постоянно искат нещо, няма значение дали е материално или физическа помощ, и мрънкат докато не го получат. Без да се интересуват дали можеш да им го дадеш или да им помогнеш. А в същото време, когато ги помолиш за нещо малко, директно ти казват, че не могат да се занимават с теб или почват да се оплакват колко са болни или заети. Надявам се да нямате такива познати, но всякакви съвети и разсъждения по темата биха ми били полезни. Благодаря ви.  Hug Heart Eyes

# 166
Нинжи: Аз карам на принципа: Каквото повикало, такова се обадило. Значи ако имаш възможност, кръстосваш ръцете и краката за да затвориш аурата си и им казваш едно твърдо НЕ. Щом те се правят на луди въпреки всичката помощ, която си им оказала, значи е време да я ограничиш и да преценяваш на кого, с какво и кога. А кристосването ще те предпазва от несъзнателни опити за вампиризъм в/у теб, които могат да променят понякога решенията ти ако са достатъчно силни.

# 167
За мен влюбването е уговорено много отдавна от нас и хората, които срещаме, някъде дълбоко в нас, подсъзнателно. Това е най-хубавото усещане, през което минаваме. А когато е съпроводено и с любов от пръв поглед, защото и такава има,остава незабравимо.
Друг е въпросът, че за мен такива любови са обречени на раздяла, но това е друга тема.

Влюбена вечер на всички!

# 168
Много тъжна вест получихме.
Скрит текст:
Свекър ми починал тази сутрин, неочаквано и внезапно Cry Известно време няма да пиша във форума.

# 169
  • на острова на мечтите
Много тъжна вест получихме.
Скрит текст:
Свекър ми починал тази сутрин, неочаквано и внезапно Cry Известно време няма да пиша във форума.
О, моите съболезнования spoko
Скрит текст:
  Опитай се да приемеш загубата без голямо стресиране, за да помогнеш и на съпруга си. А и покойниците преминават по-лесно в отвъдното,ако не скърбим много . Топло те прегръщам ! 

# 170
За мен влюбването е уговорено много отдавна от нас и хората, които срещаме, някъде дълбоко в нас, подсъзнателно.
Друг е въпросът, че за мен такива любови са обречени на раздяла, но това е друга тема.
Мхм, все едно да научим нещо един от друг и след това - всеки по своя път. И на мен ми се струва, че има нещо такова. Въпросът ми е породен от някои случки напоследък, които ме вкараха в размисъл.

Галче,  spoko

# 171
С.О. точно това се получава-научаваме неща за себе си и после продължаваме напред. След такива любови се променяме наистина изцяло и окончателно. Това са отношения на друго енергийно ниво.

Галче,  Hug

# 172
Нинжи: Аз карам на принципа: Каквото повикало, такова се обадило. Значи ако имаш възможност, кръстосваш ръцете и краката за да затвориш аурата си и им казваш едно твърдо НЕ. Щом те се правят на луди въпреки всичката помощ, която си им оказала, значи е време да я ограничиш и да преценяваш на кого, с какво и кога. А кристосването ще те предпазва от несъзнателни опити за вампиризъм в/у теб, които могат да променят понякога решенията ти ако са достатъчно силни.
Под това бих се подписала и съветът да кръстосаш ръце в такъв случай е много добър. Някои хора биха те ползвали, докато позволяваш, без значение дали е нечестно, неморално и пр. Ти решаваш докога да са ти меки очите и къде да поставиш границата, защото за някои хора явно такава не съществува. Това, че един човек ти е близък, дори и кръвен роднина, не му дава право да се възползва от теб, само ти му даваш това право. А постоянното мрънкане си е един вид изнудване. Случвало ми се е някой да иска от мен нещо, което не мога да направя и да се почнат едни разправии, които нямат нито край, нито смисъл. В такъв случай вече казвам, че колкото съм могла, съм дала от себе си и повече от толкова не мога и точка. На когото не му харесва, да се оправя, както намери за добре.

# 173
  • на острова на мечтите
Под това бих се подписала и съветът да кръстосаш ръце в такъв случай е много добър. Някои хора биха те ползвали, докато позволяваш, без значение дали е нечестно, неморално и пр. Ти решаваш докога да са ти меки очите и къде да поставиш границата, защото за някои хора явно такава не съществува. Това, че един човек ти е близък, дори и кръвен роднина, не му дава право да се възползва от теб, само ти му даваш това право. А постоянното мрънкане си е един вид изнудване. Случвало ми се е някой да иска от мен нещо, което не мога да направя и да се почнат едни разправии, които нямат нито край, нито смисъл. В такъв случай вече казвам, че колкото съм могла, съм дала от себе си и повече от толкова не мога и точка. На когото не му харесва, да се оправя, както намери за добре.
newsm78Малко ме обърква подобна теория. Всъщност доста ме обърква Thinking Значи,ако някой смята да се възползва от мен, и дори го прави, в частност е и моя грешката, че съм  допуснала да постъпва така. Ако мога да помогна, не се дърпам,  давам с удоволствие и после ми се връща даденото двойно. Иначе за какво съм тук, и за какво пиша всички хубави и възвишени думи,а на практика не ми се получава да обичам ближните си . Дев по горе беше пуснала нещо много хубаво, желая ти щастие,кажете на всеки желая ти щастие Heart Eyes Hug Опитай по този начин. Изпрати любов и добри пожелания и виж какво ще се получи bouquet
Скрит текст:
Искам да ви разкажа за моята първа учителка по италиански. Една финна дама,мила и вечно любезна. Дори и изнервените прислужници в Икономическият техникум, където ползваме зала, и понякога,в началото, идваха готови за кавга, щом им се усмихна шест и кажеше:кажи,мила! се отдръпва а щастливи и поласкани. Невероятна жена! Когато се изнервят и ми се ще да крещя се сещам за нейните невероятни методи да бъде мила Hug
Обичам ви!

# 174
danilu: А ако не можеш да помогнеш и въпреки това ти пилят на главата да го направиш тогава какво следва? Ако отсрещния не иска да разбере че не можеш какво правиш тогава? Ще повтаряте до безкрай "Направи или ми дай това - Не мога да го направя"? Има според мен моменти, когато като не искат да те чуят и да те разберат, понеже вече по навик са свикнали да получават всичко каквото поискат и тогава единствения вариант е да се сопнеш ако трябва и да откажеш и при това да си държиш на отказа. Мога да ти дам пример от моя опит в подобна ситуация, ако се налага.

# 175
  • на острова на мечтите
SenkoTron, всеки от нас е изпадал в подобна ситуация. И аз включително. Но това беше преди. Сега не ми се е случвало. Помагам с удоволствие и радост,когато мога. Дори на хора,които предния ден са ми отказали помощ. С отказа си ме научиха,че нямам нужда от помощ. Simple Smile
Пак повтарям,че ние допускаме да ни пилят главата с абсурдни искания. Не е луд,който изяжда два зелника......
Аз изпращам обич на който досада повече  bouquet

# 176
danilu: И аз предпочитам предимно да помагам, но просто има моменти, в които трябва да се каже Не, стига толкова. Права си, че не е луд тоя, дето изяжда двата зелника - лудия е тоя, който му ги дава. Само че понякога, като даваш безвъзмездно ти се иска да видиш и нещо повече от поредното Дай. Или поредното циврене след като си отказал с опити да те накарат все пак да дадеш, дори да не можеш. Мда, ние допускаме да ни пилят главите, но докато не кажем достатъчно твърдо и достатъчно брой пъти НЕ повечето ще продължават да го правят. Принудих се да отуча точно с подобни методи брат ми от някой навици спрямо мен. Това, че се е превърнал в алкохолик отдавна, не означава че трябва да праща другите да му купуват алкохола след като го мързи и си намира извинения да кара другите да го правят вместо него. Значи не съм броил колко пъти се е случвало да ходя да му купувам бира посред нощите. Разбира се накрая се оказа че си е плащал с кутия цигари, които понякога ми е взимал. Само че съм виждал и отношението му, когато се забавиш да отидеш или недай боже да му откажеш да го направиш. След ват закани и заплахи и всякакъв друг подобен сорт неща, само и само да успее да се наложи. Ами почнах да му отказвам ходенията дори срещу цигари (които той прекрасно знае, че мога да спра когато си поискам и оттам си губи лостовете за натиск). Почнах да му казвам Не в 90% от случаите в които иска да ходя вместо него. Отказах да му слушам заплахите (просто ги пропускам край ушите си) и постепенно се спря да иска да му купувам алкохола. Опитва пак от дъжд на вятър да си пробута номера (ако мине) ама редовно си получава отказа и напоследък дори тези му опити поизчезнаха. А знае много добре, че ако скочи на бой не само че няма да си постигне целите, но дори ще си самонавреди с това далеч повече отколкото иска. Така, че по-добре да кажеш не, отколкото да ги оставяш да ти се качват на главата, и да повтаряш това Не докато накрая щат или не щат разберат, че номера няма да мине и се откажат. То поне някаква форма на зачитане да се виждаше при него, ама тя липсва. Значи може 20 пъти да отидеш дори без нищо и ако на 21-вия път му откажеш, ще ти се изсипе такава помия на главата, че съвсем ще ти се прииска повече да не ходиш вместо него. Хич не ме интересува колко ще е пиян, щом приема кутията цигари като средство както за разплащане, така и за натиск, и се използва именно за натиск ами много му здраве тогава - сам си засра пътеките. Излиза че отношенията ни са били бизнес, ама той държи да е шефа и да командва, и като види че не му се връзват вече става дебела работата и може да се стигне до бой. Щом отношенията ни са били бизнес, то аз съм избрал да се оттегля от тоя бизнес и да му покажа, че нито подкупите му, нито заплахите му, нито изнудванията няма да проработят с мен. Колкото повече се оставя човек на подобни манипулации, толкова повече ще му ги прилагат. И накрая ще го изкарват и него виновен на пук на всичко сторено досега. Така, че има моменти, в които щеш или не щеш трябва да си дебелокож, за да разберат че и ти си човек и имаш някакви права.

# 177
  • Бургас
SenkoTron , разбирам, защото виждам себе си в една ситуация, в която се чувствам така, но
" Само че понякога, като даваш безвъзмездно ти се иска да видиш и нещо повече от поредното Дай."-самата дума безвъзмездно предполага да не очакваш нищо в замяна.А ние очакваме и се обиждаме, когато не го получим.Очакванията ми явно са големи, защото се чувствам разочарована и все още не мога да простя, но това искам да постигна по отношение на моята ситуация, тогава мисля, че този товар, ще падне.

# 178
Галчудо: Под безвъзмезно разбирам поне едно Благодаря  да каже, ама не смутолевено, колкото да го има на отчет, а по-искрено и да се усети някаква поне малка благодарност. Той го раздава тиранин, отдавна съм го разбрал това, само дето не може да си проявява тиранията до степен която му се иска, няма поне засега такава власт и това допълнително му тежи. Много му се иска да има зависими от него до такава степен, че да ги ползва както му оттърва срещу огризки или нещо с което да ги държи. Беше години в Испания, някой от приятелите му отидоха при него, после се изнесоха. Колко помощ им е оказал не знам, има сигурно подобна, но те като го познават и му знаят номерата и проблемите, явно стоят само необходимия минимум време, през което да се оправят и да си стъпят на крака и после бягат далеч от него, разбира се оставяйки си някаква задна вратичка евентуално да могат да му се обадят за нещо. А той тука ги псува,м че им бил помогнал пък те после не го зачитали. Като му виждам какви са му изпълненията, мога да си представя защо бягат при първа възможност. Когато се прибрах и видях какви ги върши (още не бях наясно точно какъв е проблема с пиенето му) излязох с него да се поотрезви след негова кавга с баща ни. Баща ми ми вика: Остави го, ще му мине, Аз викам той все пак ми е брат. На следващия път като се оказах аз двуличника, изменника и ддз още какъв вече започнах да стоплям за какво иде реч по малко. После като се появи това изнудване с цигарите окончателно схванах за какво иде реч. Значи като си пиян и някой е на друго мнение, автоматично тоя някой става едва ли не враг номер 1 и е готов да скочи на бой и да го потроши. Само защото не си видял нещо в зелено, ами си го видял в червено, каквото е било, може да ти налети. После се чуди, що като е супер сваляча и жените толкова го обичали и ддз още какво, защо и те се стремят да изчезнат от живота му на скорост. А на мен ми се струва, че всяка, която го е видяла в действителната му светлина (а то става доста бързо явно) много бързо решава, че не и трябва за мъж агресивен алкохолик и му отрязва квитанциите. А манипулациите му може да минат донякъде на ученичките и на по-неопитните още жени (защото си е майстор в манипулирането). Ама явно и те като изпитат на гърба си за какво става дума и се изнасят на скорост. Само секса, колкото и да е добър не стига за сериозни отношения. Или може да стигне в 2% от случаите.

# 179
И аз гледам винаги да помагам,но се научих същевременно,че идва един момент,в който трябва да кажеш не,защото не трябва да пренебрегваш себе си,своето време и енергия и да ги пилееш.Като даваме трябва и да получаваме,нали така е закона  Grinning Дори да е едно простичко благодаря,мил жест,отделено внимание ответната страна също трябва да даде
 Simple Smile Примерно случи ми се при приятелка на майка ми,която е лекар,да отида на преглед.Не пожела да ми вземе пари.Затова отидох и й купих хубав подарък и цвете,защото знам,че много обича цветя  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт