Подсъзнанието може всичко/66 Линкове за всички техники има на 1 стр.

• 106 077
  • 781
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
 SenkoTron
Скрит текст:
Той е слаб, болен и нещастен човек, който не може да се справи с живота си и се е превърнал във вампир за хората, които все пак заради кръвната връзка са около него.Благодарни са осъзнатите хора.Той е зависим и затова мрази хората, от които е зависим.Много добре те разбирам.И аз съм в някаква подобна схема и търся начин как да изляза от нея, но на принципа аз печеля и другия печели.Нали знаеш, когато човек е най-лош, всъщност най-много го боли и има нужда от обич.Проблема е ,поне за мен е да се дистанцирам и да не се обиждам,  да не блокирам сърцето си и мисля си, че това ще стане, когато успея да простя.Те те вкарват в такава схема на отрицателни емоции, че те заразяват и ти поемаш техния товар.Затова си гневен и ядосан.Въпреки, че ги знам тези неща и аз не мога да се справя.Сигурно изплащам дълг от минал живот, което не ме прави по-щастлива, но със сигурност нещо в мен "позволява" да съм в тази схема иначе нямаше да бъде така.

# 181
Галчудо: Осазнатите хора си патят най-много. Мен явно ме мрази защото отидох да следвам, след като той явно не пожела. Моята най-голяма грешка е че се върнах обратно няколко години след това отстъпвайки на настояванията на майка ми. А си бях взел там живота в ръце. Явно ме мрази, защото вместо да изхарчва там по 50 лв на вечер за купони, дискотеки и алкохол е харчил по 10-20. Нищо че сигурно пак се е омацвал като едва ли не за последно. И друго заради което ме мрази са окултните ми интереси - хич не му пасват на псевдо-християнската нагласа. Разправя че чете библията, че вярва в Господ, че следва уж заповедите, а на практика прави точно обратното. Явно е и забравил, че съм се опитал да му помогна с окултни методи при заминаването му, но това вече е друг въпрос. Иначе много се бие в гърдите колко е вярващ и как другите щели да горят в Ада (визирам предимно себе си, макар че едва ли съм само аз в ума му като го казва), а той иначе като се ядоса за дреболии, започва да кълне със жар семействата на другите, без изобщо да отчита какво може да причини на собственото си семейство с подобни клетви. Като  му казах ми се изрепчи, че ме е било страх да не съм умрял (Клетвата му е: "Да ти умре семейството!"), на което му отговорих че на мен може да не ми пука че ще умра, ама така наврежда и на родителите ни. Да не мислиш, че много ме чу? Още поне месец се сипеха подобни проклятия само защото някой му се препречил в играта или не играе както на него му се ще, като че всички едва ли не са длъжни да му четат мислите и да изпълняват. И заради това сипе проклятия при това със жар, а иначе се пише много голям християнин. Четял библията - и като му казах колко магически текстове и инвокации са скрити в нея и взе да скача че не било така и съм си си го измислял. Да, ама не. Лично съм чел текст от библията, в Апокалипсиса, който е такава мощна инвокация че направо ми спря тока тогава. Добре, че дотогава имах натрупан известен опит с инвокациите ... А друг един приятел каза че ако някой търси качествени и действащи проклятия, трябва само да знае къде да погледне в Библията за да ги намери. После не случайно казват - "Прочети Библията, че да повярваш". То след толкова много скрити магически неща накрая или ще се обърнеш или ще превъртиш. И проблема е че повечето фанатици са чели по няколко пъти библията и дотам са ги промили че вече друго не знаят. От собствен опит съм се убедил че с подобни сили шега не бива. Нито пък е добре да се викат за щяло и нещяло. И определено ми е писнало от подобни схеми за които говориш. Затова в повечето случаи се държа хладно-дистанцирано, за да не изригна и аз по случайност и да причиня и аз проблеми. А на братлето ми болестта му е незачитаното му его и в следствие на това алкохола, с който явно много се чувства силен и безнаказан. Ако съм на законописците ни, при доказана употреба на алкохол наказанието да не е 1/2, ами да е х2 или дори х3 на предвиденото. Особено при пътните произшествия. Ха да приемат и да го спазват да видиш дали няма сериозно да намалеят престъпленията и пиянските злополуки по пътищата. Като знаеш че вместо 6м ще отнесеш 1.5г още повече ще се замислиш дали да пиеш преди да караш. И Никакви условни присъди в тоя случай. Дори да има възможност, самата употреба на алкохол автоматично да ги изключва. Тогава ще почнем да се оправяме малко по малко Wink.

# 182
Нинжи: Аз карам на принципа: Каквото повикало, такова се обадило. Значи ако имаш възможност, кръстосваш ръцете и краката за да затвориш аурата си и им казваш едно твърдо НЕ. Щом те се правят на луди въпреки всичката помощ, която си им оказала, значи е време да я ограничиш и да преценяваш на кого, с какво и кога. А кристосването ще те предпазва от несъзнателни опити за вампиризъм в/у теб, които могат да променят понякога решенията ти ако са достатъчно силни.
Под това бих се подписала и съветът да кръстосаш ръце в такъв случай е много добър. Някои хора биха те ползвали, докато позволяваш, без значение дали е нечестно, неморално и пр. Ти решаваш докога да са ти меки очите и къде да поставиш границата, защото за някои хора явно такава не съществува. Това, че един човек ти е близък, дори и кръвен роднина, не му дава право да се възползва от теб, само ти му даваш това право. А постоянното мрънкане си е един вид изнудване. Случвало ми се е някой да иска от мен нещо, което не мога да направя и да се почнат едни разправии, които нямат нито край, нито смисъл. В такъв случай вече казвам, че колкото съм могла, съм дала от себе си и повече от толкова не мога и точка. На когото не му харесва, да се оправя, както намери за добре.
newsm78Малко ме обърква подобна теория. Всъщност доста ме обърква Thinking Значи,ако някой смята да се възползва от мен, и дори го прави, в частност е и моя грешката, че съм  допуснала да постъпва така. Ако мога да помогна, не се дърпам,  давам с удоволствие и после ми се връща даденото двойно. Иначе за какво съм тук, и за какво пиша всички хубави и възвишени думи,а на практика не ми се получава да обичам ближните си . Дев по горе беше пуснала нещо много хубаво, желая ти щастие,кажете на всеки желая ти щастие Heart Eyes Hug Опитай по този начин. Изпрати любов и добри пожелания и виж какво ще се получи bouquet
Скрит текст:
Искам да ви разкажа за лице моята първа учителка по италиански. Една финна дама,мила и вечно любезна. Дори и изнервените прислужници в Икономическият техникум, където ползваме зала, и понякога,в началото, идваха готови за кавга, щом им се усмихна шест и кажеше:кажи,мила! се отдръпва а щастливи и поласкани. Невероятна жена! Когато се изнервят и ми се ще да крещя се сещам за нейните невероятни методи да бъде мила Hug
Обичам ви!

Не виждам какво объркващо има в това да даваш докато прецениш и като видиш, че не можеш повече или че отсрещната страна само те използва, да покажеш твърдост и да сложиш точка. Времето и усилията, както бе отбелязано, са ценни и трябва да се разходват справедливо, а не да се хвърлят на вятъра. Да защитиш себе си от злоупотреби не пречи да говориш (и мислиш) възвишено и да обичаш ближния.
Сенко Трон, това за инвокациите в библията ме заинтересува. Смяташ ли, че за незапознат и незащитен човек е опасно да чете определени пасажи? И изобщо, моля за малко повече информация. Извинявам се на другите в темата за въпроса, но все пак и това е свързано с подсъзнанието.

# 183
Смятам, че подобно четене може лесно да обърне човек към християнството, включително и да го направи фанатик в тези неща. Още си спомням как замина брат ми за Испания и как искаше да му направя ритуала, и как като се върна беше вече фанатизиран вярващ, дето едва ли не всички друго мислещи и особено окултисти ги праща директно в Ада. Японците имат един лаф - оризов християнин т.е. човек, който  християнин само на думи, нищо че е иницииран в християнството посредством кръщение. Та той много ми напомня за подобно нещо. Уж спазвал божиите заповеди, пък на практика излиза нещо противоположно на твърденията му. А тази инвокация за която говоря ми я посочи човек, който се занимаваше по него време с Гоетия и демоните там, като при това изучаваше и християнските неща, вкл. и библията. Същия човек ми показа и как промяната на няколко думи, които не бъркат смисъла на текста, отслабват значително силата на инвокацията. Така че ако тези неща не са изкуствено създавани с определена цел, здраве му кажи. Защото да създадеш мощна и качествена инвокация може да ти отнеме много време, включително и години. Дори и по инстинкт да я създаваш, пак е възможно по-късно с промяната на някой думи да я засилиш като сила или съответно да я отслабиш. Доколкото си спомням се намираше някъде към Агнеца пред троновете или наоколо, не помня точното и местоположение, помня само че беше в Апокалипсиса. А преди това бях инвокирал 7-те Главни Бога на Шумеро-Асирийския пантеон накуп, така че имах някаква представа какво да очаквам, само че мощта и беше меко казано като че съм инвокирал поне 2 или 3 накуп. Докато при 7-ната усетих 5 различни вибрации едновременно, то при тази имах чувството че е само една вибрация, но с утроена сила. Така че за опасно - едва ли е толкова опасно, но със сигурност може да стане ако започнат да се натрупват много и различни подобни неща докато се чете Библията. Просто в крайна сметка дори хора от други религии могат да бъдат обърнати в християнството с подобни методи. Камо ли за атеисти или други невярващи и разчитащи на собствени сили. А самите християни могат, особено ако са по-чувствителни да бъдат доведени до фанатизъм след подобни неща. Или до изблици на екзалтация.

danilu: Няма нищо лошо в това да даваш и си права че в повечето случаи ти се връща поне толкова, колкото си дал, ако не и повече. Но все пак не е лошо да има някаква мярка в определени случаи. Като видиш, че си само като батерийка и те използват като имат проблеми без да ги интересува ти как си и какво чувстваш и мислиш за нещата, по-добре е да позатвориш кранчето докато се осъзнаят (ако се случи), нищо че ще има обвинения и опити за възвръщане на предишното статукво, което им е било от полза. Винаги може пак да го отвориш после, ако видиш че вече си заслужава и са си понаучили урока. А и имаше един хубав лаф: Прекален светец и Богу не е драг Wink.

# 184
Точно. А и си припомних това:

Не приемай нищо лично
Чуждите работи не ви касаят. Всичко, каквото хората говорят или правят - това е проекция на собствената им реалност, това е техният собствен "сън". Ако изработите в себе си имунитет към чуждите възгледи и действия, ще избегнете много безполезни страдания.
(От "ЧЕТИРИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ", Дон Мигел Руиз)

# 185
SenkoTron, благодаря за подробната информация. Винаги е добре човек да е запознат и да има едно наум.
Кехлибаровка, много бих желала да си изградя подобно отношение, което да ме предпази, но май е като да вървя против собствената си природа. По-лесно ми се струва просто да се избягват хората, които причиняват неприятности. Колкото до цитата за чуждите възгледи и т.н. според мен ключова е думата ЧУЖДИ,  защото никой, когото считаш за чужд, не може да те засегне толкова силно или да ти причини истинско страдание. Това може само човек, когото по една или друга причина си допуснал близо до себе си.

# 186
  • Бургас
Сенко, алкохолизма е болест.Би могьл да използваш способностите си да му помогнеш в тази посока, ако успееш да се абстрахираш от гнева си на ниво висш Аз. Peace

# 187
Благодаря ви за разсъжденията. Въпроса ми бе провокиран от отношенията на родителите на мъжа ми към него и към мен. Помагаме им доколкото можем, защото са му родители и ги уважаваме. Аз не очаквам нищо от тях. Нито благодарност, нито някаква помощ. Не ги моля и за услуги. Но ми е жал за мъжа ми. Той е от хората, които като имат възможност, винаги помагат. Вярва, че колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Че колкото си по-добър с другите, толкова и светът е по-добър към теб. Не е срещал такова отношение от друг човек. Болно му е, че родителите му се сещат за него, когато имат нужда.  И когато отидем да ги видм се почва едно мрънкане. Няма значение за какво. И двамата много се натоварваме. Но те са му родители и нито аз, нито той можем да престанем да се тревожим за тях или да им помагаме.

Като видиш, че си само като батерийка и те използват като имат проблеми без да ги интересува ти как си и какво чувстваш и мислиш за нещата, по-добре е да позатвориш кранчето докато се осъзнаят (ако се случи), нищо че ще има обвинения и опити за възвръщане на предишното статукво, което им е било от полза. Винаги може пак да го отвориш после, ако видиш че вече си заслужава и са си понаучили урока. А и имаше един хубав лаф: Прекален светец и Богу не е драг Wink.

SenkoTron: Добре си го казал "ако се случи". Пробвали сме за неща, които не са наистина важни. Не се получава. И определено не ни смятат за светци. Ако ги питаш тях, казват "какво пък толкова си направил". Или "Аз за какво съм те раждала, нали да се грижиш за мен."

# 188
  • на острова на мечтите
Вижте, аз пак повтарям, че помагам, когато мога. Винаги. Но не позволявам да злоупотребяват с мен.
Учудва ме фактът,че след като тук се предлагат,четат и споделят мъдри книги и мисли, накрая сме на нивото на не запознатите с всички тези полезни техники хора. Аз използвам много хоопонопону. И винаги действа.
Нинжи, и роднините на мм не ми се радваха много. Аз ревях като луда вечер и си изкарвах всичко на скъпия.  Но откакто съм тук във форума съм се променила съвсем.Научих се да се самоуважавам и да не позволявам да ме използват и унижава.  Мрънкат, при казват зад гърба ми, ама аз като ги видя така им се усмихвам и радвам, че не знаят какво да правят. Ако се опитат да ме поднесат за начинът ми на обличане, казвам нещо от рода на, да бе, вярно, ама малко лудост не пречи,нали. Стои ми страхотно този цвят,или рокля,а? И в същото време се усмихвам с 32 каратова усмивка. Понеже съм се съгласила с тях, няма начин да ми се противопоставят. Често остават объркани,че се радвам на критиката им.
В айкидо _то, техниката е да се отбегне ударът, са се отместим леко и да оставим ударът да се плъзне край нас. По този начин "противникът"  губи равновесие а  ние си запазваме силата и енергията. Опитайте bouquet
Галдучо, Кехлибаровка Hug Много хубаво казано!

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 18:54 от danilu

# 189
  • на Мелмак
Днес попаднах на това, ще ми е интересна книгата:

http://www.economy.bg/lifestyle/view/25521/Umeem-li-da-spirame-

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 07:39 от etty775

# 190
  • Бургас
Принципно е така, Дани, в болшинството отношения,но наистина има отношения, в които си прекалено "въвлечен" и не можеш да се дистанцираш достатъчно за да си неутрален, отношения в които боли.Може би прошката е лечението, но как да го постигнеш точно сега, когато те боли и де факто ти падаш на "нивото" на другия, даже всъщност става така, че ти поемаш товара от негативни емоции и страдаш Rolling Eyes Да знам, че ние правим своя избор несъзнателно и го позволяваме, но как да излезем от тази ситуация?

Ети, аз виждам само статии.

# 191
  • на Мелмак
Редактирах  Hug
Хубав ден на всички - прощавайте!

# 192
  • Бургас
Благодаря!  В голяма степен отговаря на моя въпрос  Simple Smile  мисля, че вече съм стигнала до прозрението, остава да намеря и покоя и изцелението.

# 193
Ети, на мен също ще ми е интересна тази книга. Благодаря ти, че сподели  Hug

# 194
danilu, те не говорят против мен. Те са недоволни от живота. Свекър ми е едно дете, родителите му са били добре финансово и е свикнал да получава всичко. Докато са били живи родителите му, те са се грижили за всичко. След като се е оженил и свекървата се е научила на лесното. След като са починали родителите на свекър ми, сега очакват сина им /моят мъж/ да се грижи за тях. Само един пример ще дам. Преди месец късно вечерта свекър ми звъни на моя мъж, че не е добре и не може да диша. Естествено отидохме да го видим и го закарахме до кардиологична болница /Ние живеем в малък град, където болницата е под всякаква критика. Няма дори дежурен кардиолог през нощта./ В спешното го прегледаха и казаха, че състоянието му не е толкова сериозно, ще го приемат и ще му направят изследвания. Обаче свекър ми се успокои, че няма да умира и отказа да остане в болницата, искали сме да го уморим. Прибрали сме се в 3 ч. през нощта и на другия ден сме били на работа. Това не мога да го приема. Хем иска нещо, получава го и накрая пак не е доволен. И не мисли ли, че тормози така сина си, мене да ме остави, аз съм чужда. Не само, че не мога, но и отказвам да приема такова отношение от родител към дете.

Общи условия

Активация на акаунт