Подсъзнанието може всичко/66 Линкове за всички техники има на 1 стр.

• 106 082
  • 781
  •   1
Отговори
# 195
Нинжи: Аз си мисля, че родителите му използват някой фрази, за да втълпяват чувство на задължение и вина. И докато виждат че има успех, ще продължават да го правят. Сигурно и ако виждат колебание също ще продължават да се опитват да се наложат. Да помагаш е хубаво нещо, но не и когато ти го вменяват като задължение по този бих го нарекъл егоистичен начин. Методаъ, който ползва Данилу е добър, но едва ли много лесно ще проработи при вас. Все пак си струва да се опитате с него да видите доколко ще успеете да ги смирите. Аз съм далеч по-прям и брутален в подобни ситуации, ако имам нещо, което мога да изполлзвам като контра и е достатъчно сериозно много не се колебая да го използвам, независимо, че след 2-3 използвания ми се случва да чуя неща от сорта на: "Само на това ли лежиш" или "това вече сме го чували". На подобно нещо аз отговарям, че колкото и да са направили за мен, все пак това е моят живот, и ако прецакат нещо (което се случи м/у другото) потърпевшият съм аз, а не те. Макар, че в моя случай и те донякъде са потърпевши. Но пак е в следствие на техни настоявания и моята грешка да ги послушам след 2-3г упорстване да карам както аз искам.

etty775: Докато четях статияте се заислих колко автоматично правя вече точките 1-3, а понякога и останалите. Има наистина една мисъл, която съм запомнил: "Мъдрото спокойствие е лечител на душата". Само че аз ги изпълнявам по малко по-различен начин от описания, особено що се касае до контролирането на гнева. Когато избеснея, аз се оставям гнева да ме завладее изцяло за няколко секунди. След това го разпръсквам около себе си или просто се опитвам да визуализирам една пустота в която няма нищо. При мен поне това обикновенно работи, но си има особености. Гневът не трябва да се насочва към човека (или хората), които са ги предизвикали. Трябва просто да се разсее наоколо. В противен случай съответния човек може да бъде засегнат от насочения гняв и да си има неприятности било скоро след това или понякога се проявяват няколко дни или дори седмици по-късно. Спомням си и за един приятел, който казваше, че като избеснее, около него има опасност да изгорят някой ел. уреди - буквално. Друг начин, за който се сещам за освобождаването от негативните емоции е да ги насочите към някоя от стихиите. Огън - за да ги изгори, вода - да ги погълне и неутрализира (хармонизира), Въздух - да ги разсее или Земята - просто да ги погълне. Просто си представете съответната стихия като мисловна картина и изпратете негативните емоции към нея, като ги виждате като на екран как биват неутрализирани и същевременно вие самите усещате олекване от освобождаването от негативите.

Галчудо: Знам, че алкохолизмът е болест, но за да започнеш лечението и първо трябва да признаеш пред себе си че е такава и че искаш да се освободиш от нея. Докато съзнателно и целенасочено не го направи ( а той не смята да го прави доколкото усещам, защото алкохола му дава "прекалено много" сила и извинение евентуално да се скрие зад състоянието си), всякаква странична помощ ще е само временна и особено от мен - със адски съмнителен резултат. Най-вероятно ако опитам пряко ще бъда посрещнат на нож с отричания и контра обвинения, а ако се случи и да е пил - нищо чудно и пряка физическа агресия. Ако не в момента, то ще е по-късно. Разбира се донякъде мога да огранича нещата, но и това си иска редовна поддръжка, отделно дето може да повлияе и на моите неща, ако реша да правя нещо различно освен да го ограничавам. Говоря за РОНХНУ - видях един път като страничен резултат от експериментите ми с нея, как в продължение на 3-4 месеца вместо "стандартните" 3х2.5л бира + твърдо, той несъзнателно пиеше само х1 бутилка и почти не се докосваше до по-твърд алкохол. Само че това изисква на всеки 3 дни подновяване и отделно влияе и на всичко друго, което може да ми скимне или да се наложи да направя наоколо. Което ще рече, че повечето ритуали, които евентуално бих решил да направя ще са поне с 50% по-малко ефективни от нормалното без нея. Има и друг вариант с АИЛХА, но там нещата могат да станат много дебели ако сбъркам нещо, или не го оформя с достатъчно голяма прецизност. Защото значението на тази руна е Откриване, Разпечатване, Взлом. Тя може тотално да го освободи от навика му, но изисква прецизно дефиниране на намерението. Да не говоря, че използвайки подобни средства мога лесно да вляза в конфликт със свободната му воля и оттам евентуално аз да си имам неприятности по-късно.

Данилу: Айкидото не работи само с предварително отбягване на удара, но също така се стремим да го пренасочим не само в безопасна за нас посока, но и да използваме и силата му за неутрализиране на нападателя. Не знам дали си тренирала айкидо, но почти всеки захват си има 2 форми - едната е когато го отбягваме странично извън тялото му, а другата е когато се налага докато правим захвата да се обърнем с гръб към него за момент. При 2-рата се използва допълнителен удар за да се предпазим ние да не получим подобен при изпълнението и. Wink

# 196
Днес попаднах на това, ще ми е интересна книгата:

http://www.economy.bg/lifestyle/view/25521/Umeem-li-da-spirame-

И аз виждам статия, а не книга, но е чудесна и много благодаря!

# 197
  • на Мелмак
Пише, че книгата излиза и са дали цитат от нея.
Статията е за книгата.

# 198
  • на острова на мечтите
Сенко, ами аз точно това имам предвид. Да приложим на практика, това,което сме научили . Peace
Нинжи,моето беше само пример за едната страна на ситуацията при мен.  Иначе прилагам този подход навсякъде. Моите близки ме познават добре и знаят кое може и кое не може да се иска Wink Но съм си ги обработила със сериозно и категорично НЕ отдавна. Едва ли ще ги промените след толкова години.
И не мисли ли, че тормози така сина си, мене да ме остави, аз съм чужда. Не само, че не мога, но и отказвам да приема такова отношение от родител към дете.
Не искаш да зачетеш фактите,но няма и как да ги промениш в твоя случай. Или можеш! Използвай твоята интелигентност и го направи. Опитай се да им изпращаш положителни мисли и пожелания bouquet Обикновено помага.
Аз прилагам обичам те,прости,съжалявам, благодаря, повтаряйки го като мантра,винаги когато ситуацията е неприятна, или критична.
Днес попаднах на това, ще ми е интересна книгата:

http://www.economy.bg/lifestyle/view/25521/Umeem-li-da-spirame-
Hug

# 199
  • на острова на мечтите
И да, прочетете много внимателно откъса от книгата. Там са скрити отговорите на много от проблемите, за които си говорим напоследък. Етту Hug bouquet

# 200
Аз като се ядосам #Cussing out и несъзнателно ставам по-непохватна, ако съм кухнята се самонаранявам, изтървам предмети и т.н. Аз го отдавам на това, че мисълта ми не е в настоящия момент и съответно концентрацията ми липсва...точно мисъл като препускащ кон Blush И като добавим и факта, че съм интровертен тип, който дълго търси думи, за да изрази чувства и емоции и става...  ooooh!

Колкото до помощта за "неблагодарни хора", според мен зависи от нагласата.
Аз напоследък се стремя да правя толкова добро, колкото мога, без да се замислям и когато е по-голямо от теб...е трудно да запомниш, за кого какво си направил и...и спираш да очакваш в замяна.

А за думите, най-добре да мислим само по този начин, думи...по-добре да пропускаме някои такива покрай ушите си.

И пак зависи дали нас такъв вид едностранна помощ ни натоварва. Ако това е така, сигурно скръстването на ръцете е по-ползотворно за нас самите Peace

# 201
Пише, че книгата излиза и са дали цитат от нея.
Статията е за книгата.
Благодаря. Аз помислих, че на другите им излиза и самата книга за теглене.

# 202
Днес е новолуние.
Пожелавайте и сбъдвайте Hug
“Никога
не се отказвай
от нещо, за което
мислиш всеки ден!”

# 203
Днес е новолуние.
Пожелавайте и сбъдвайте Hug
“Никога
не се отказвай
от нещо, за което
мислиш всеки ден!”

Благодаря за напомнянето и за хубавата мисъл!

# 204
  • на Мелмак
Поръчах си книгата , сега да я дочакам  Crazy

# 205
  • на острова на мечтите
Всичко може да се постигне,стига да го поискаме наистина Peace Аз след прочитането на откъса от книгата, намерих точката на покой за себе си. Прекрасно усещане Heart Eyes
Днес си свалих част от книгата на Wayne Dyer за античното учение на  китайския мъдрец Лао-Тцу. Много интересно до тук. Дори само началото на книгата ме заинтригува. И още една книга пак от Wayne "Никакви извинения". За нея ще споделя по-нататък Hug
Ето каква мисъл ми попадна тия дни: Колкото по- силно стискаме шепи, толкова по-малко вода успявам е да задържим.  Бях забравила тази мисъл. Много важно правило,когато си пожелаваме нещо много силно, да не забравяме да държим широко отворени шепите.
Ох,малко объркан пост,ама пак бързам,извинете!!!!!

Последна редакция: вт, 04 окт 2016, 10:30 от danilu

# 206
Благодаря на всички, че се включиха с мнения и съвети по моя въпрос. Знам, че не мога да ги променя или да ги накарам на сила да се променят.  Хоопонопоното го използвам, почнах да пожелавам щастие на всички още като ги видя. Четох и една стара тема за смирението. Дано да успея да го постигна.

Ето каква мисъл ми попадна тия дни: Колкото по- силно стискаме шепи, толкова по-малко вода успявам е да задържим.  Бях забравила тази мисъл. Много важно правило,когато си пожелаваме нещо много силно, да не забравяме да държим широко отворени шепите.
Тази мисъл и на мен много ми харесва. Благодаря  Hug

Вижте пък аз на какво попаднах днес:

Разтърсваща притча: каква е разликата между щастието и нещастието?
Един човек починал и понеже бил праведен, отишъл в Рая.
Там било прекрасно - зелени поляни, обсипани с цветя, вечна пролет, изобилие от всички блага. Дълго се радвал праведникът на своята участ, но един ден го заглождило любопитството и казал на Бога:
- Господи, позволи ми да видя Ада!
Съгласил се Бог и му отворил небето, за да хвърли поглед към грешниците и техните мъчения.
Каква била изненадата на праведника, когато видял абсолютно същата картина, както и в Рая - прелестна природа, изобилие на блага... Единствената разлика била, че всички хора, които били там, изглеждали изключително нещастни, плачели и страдали от участта си.
- Защо плачат, Господи? - попитал праведникът. - Не виждат ли, че живеят в Рая като нас?
- Не - отвърнал Бог. - Те си мислят, че нищо не им е дадено. Те вярват, че в Рая е съвсем различно и много по-хубаво. Това е единствената разлика между вечното райско блаженство и адските мъки.

https://www.edna.bg/svobodno-vreme/raztyrsvashta-pritcha-kakva-e … htastieto-4644870

# 207
Много хубава притча и мисъл по-горе.
Благодаря, че ги споделихте!

# 208
  • на острова на мечтите
Нинжи bouquet,Благодаря!
Днес си закупих книгата за Тао,или пътят. Вчера изчетох откъса,който свалих от книжарницата. Страхотни мисли,невероятна е книгата.
Желая ви обич!

Последна редакция: вт, 04 окт 2016, 19:13 от danilu

# 209
Нинжи bouquet,Благодаря!
Днес си закупих книгата за Тао,или пътят. Вчера изчетох откъса,който свалих от книжарницата. Страхотни мисли,невероятна е книгата.
Желая ви обич!
Благодаря! На теб и близките ти също! А този Лао-Тцу да не е известният Лао-Дзъ? Питам понеже сходството е подозрително голямо.

Общи условия

Активация на акаунт