Рим - четиринадесета тема

• 95 917
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте,
Може ли да препоръчате екскурзовод на български за Рим?
Също да попитам за Ватиканските градини дали някой е ходил, прочетох че има и влакче, което ги обикаля. Благодаря ви.

# 61
  • Варна
Domus Aurea  е мястото, където се влиза с каски. Отворено е, мисля, от миналата година. Това е вилата на Нерон.
Дааа, не бях запомнила името- това е! Много много благодаря!

# 62
  • Варна.
Мога ли в Италия да плащам с дебитна карта, също да тегля пари от банкомат?
Благодаря

# 63
  • Sofia
Благодаря
Аз където съм ходила-по музеи, магазини, хотели, както и в повечето заведения може да се плаща. В Рим само за входа в замъка "Сант Анджело" май не можах да платя с карта. Но таксите за теглене трябва да си проверите оттук, по-високи са и всяка банка си има правила и такси, като има разлика и според вида на картата-Маестро, Виза...

# 64
Здравейте,
моля за малко помощ. В началото на ноември смятаме да посетим Рим. От нетърпение рано-рано съм седнала да проуча маршрута, за да няма изненади... Та, питането ми е: знае ли някой с какъв автобус бихме могли да се придвижим от площад Навона до гара Термини? Ще съм много благодарна, ако ми помогнете Simple Smile

# 65
Здравейте,
моля за малко помощ. В началото на ноември смятаме да посетим Рим. От нетърпение рано-рано съм седнала да проуча маршрута, за да няма изненади... Та, питането ми е: знае ли някой с какъв автобус бихме могли да се придвижим от площад Навона до гара Термини? Ще съм много благодарна, ако ми помогнете Simple Smile
Има варианти тук, обаче копирай целия адрес:
Скрит текст:
https://www.google.bg/maps/dir/Roma+Termini/Piazza+Navona,+Roma, … 4783699,15z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x132f61a439c0ffef:0xa4307dbef261a994!2m2!1d12.5022603!2d41.9009273!1m5!1m1!1s0x132f6083c19d1c3d:0xa35724562e82334a!2m2!1d12.4730718!2d41.8991623!3e3
Винаги ползвам гугъла и до сега е бил 100 % точен Simple Smile
Нали виждаш най-отгоре, че можеш да кликнеш на градски транспорт....

# 66
Автобус 64 от спирка  VITTORIO EMANUELE/NAVONA( от самия площад се върви малко и се излиза на corso Vittorio Emanuele) за 10 спирки, дават го на всеки 5 мин., но не разчитай на това.

# 67
  • IT
Автобусът е що годе редовен, още повече сега се подписа нов договор между общината и Атак и увеличават броя на трамваи и автобуси.

# 68
Много благодаря за отговорите, а дали пък не е възможно да се вземе пеша?  Thinking  Някак не мога да си представя разстоянията, гледайки ги на карта... много далечни ми се струват

# 69
Много благодаря за отговорите, а дали пък не е възможно да се вземе пеша?  Thinking  Някак не мога да си представя разстоянията, гледайки ги на карта... много далечни ми се струват
Възможно е, защо не. Разстоянието  на този маршрут е Distanza Percorsa: 3893 Metri.
Ако ще е пеша, по-добре да минете по друг маршрут, примерно - Навона,Пантеона, Фонтана Треви,Виа дел Куиринале,площад Република и Термини.

# 70
  • Варна.
Благодаря
Аз където съм ходила-по музеи, магазини, хотели, както и в повечето заведения може да се плаща. В Рим само за входа в замъка "Сант Анджело" май не можах да платя с карта. Но таксите за теглене трябва да си проверите оттук, по-високи са и всяка банка си има правила и такси, като има разлика и според вида на картата-Маестро, Виза...

Благодаря,
имам предвид дебитната карта МастърКард на ДСК, тази която си ползвам по ежедневие, дали няма да ми трябва друга, Виза или друга?

# 71
  • Варна.
Ще летим от Отопени Букурещ до Рим, препоръчайте ми къде на едно място можем да нощуваме една нощ, да ползваме трансфер до летището и да оставим колата на паркинг за една седмица.

# 72
  • IT
A на кое летище кацате?

# 73
  • Варна.
A на кое летище кацате?
Питам за Букурещ - хотел до Отопени с паркинг, където можем да оставим автомобила за времето, в което ще бъдем в Рим.

# 74
Здравейте, цялото си пътуване до Рим планирах благодарение на Вас, и  имам един въпрос: На 25.09. е последната неделя от месеца и посещението  във Ватикана е безплатно, тогава е обаче и полета ми обратно за България в 19.10 часа от летище Fiumicino. Смятате ли, че ще ми стигне времето от сутринта да  разгледам Ватикана и да успея до 17 часа да бъда на летището. Притеснявам се, тъй като предполагам, че на безплатния ден ще има много хора и е възможно да се влезе по-късно, пък и не знам колко време ще ми е отнеме обиколката там? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт