Рим - четиринадесета тема

• 95 929
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, цялото си пътуване до Рим планирах благодарение на Вас, и  имам един въпрос: На 25.09. е последната неделя от месеца и посещението  във Ватикана е безплатно, тогава е обаче и полета ми обратно за България в 19.10 часа от летище Fiumicino. Смятате ли, че ще ми стигне времето от сутринта да  разгледам Ватикана и да успея до 17 часа да бъда на летището. Притеснявам се, тъй като предполагам, че на безплатния ден ще има много хора и е възможно да се влезе по-късно, пък и не знам колко време ще ми е отнеме обиколката там? Благодаря предварително!
Ако отидеш сутринта рано да чакаш на опашката със сигурност ще успееш, има достатъчно време според мен.

Някой ако го интересува, на 21 септември откриват официално ремонтираните Испански стъпала.

# 76
Много благодаря, и още един въпрос: резервирах си онлайн билети за Колизеума и ми изпратиха имейл, с някакъв букинг код, но билети не виждам, трябва ли да им пиша да ми изпратят билети, или просто да разпечатам този код и него да използвам?

# 77
Много благодаря, и още един въпрос: резервирах си онлайн билети за Колизеума и ми изпратиха имейл, с някакъв букинг код, но билети не виждам, трябва ли да им пиша да ми изпратят билети, или просто да разпечатам този код и него да използвам?

При покупката на билети има две опции, да ти изпратят билета на ел.поща или да си го вземеш от касата.Предполагам, че това е код да си вземеш билета от касата, което не е добре, защото пак ще трябва да чакаш на опашката.Не съм много сигурна, твоят код какъв е, с цифри и букви или бар код?

# 78
  • София
Здравейте, в средата на ноември с колеги си организирахме пътуване до Рим. Ще бъдем 5 човека и понеже полета за връщане към София е ранен предпочитам да поръчаме такси до летището - Чампино. Не съм наясно, но ако може някой да ми препоръча сайт от където бих могла да резервирам трансфер на поносима цена, при положение,че ще сме 5 души би трябвало да е някакво ванче. Благодаря предварително

# 79
Здравейте, в средата на ноември с колеги си организирахме пътуване до Рим. Ще бъдем 5 човека и понеже полета за връщане към София е ранен предпочитам да поръчаме такси до летището - Чампино. Не съм наясно, но ако може някой да ми препоръча сайт от където бих могла да резервирам трансфер на поносима цена, при положение,че ще сме 5 души би трябвало да е някакво ванче. Благодаря предварително
Някой беше доволен от http://www.romapickup.it/trasferimento/ciampinoaeroporto/, но не съм го ползвала лично.
За тези шатъли също имаше положителни отзиви, но май няма до Чампино
http://www.consorziotrasportopersone.it/en/tariffe/.
Те обаче май са само от летището до центъра.
На първа страница също има линк за шатъл.Него съм го ползвала и със сигурност те взема от адрес и кара до летището.
Поради това, че сте 5 човека ще ви излезе по-скъпо.В колко ч. е полета?

# 80
  • София
Някой беше доволен от http://www.romapickup.it/trasferimento/ciampinoaeroporto/, но не съм го ползвала лично.
За тези шатъли също имаше положителни отзиви, но май няма до Чампино
http://www.consorziotrasportopersone.it/en/tariffe/.
Те обаче май са само от летището до центъра.
На първа страница също има линк за шатъл.Него съм го ползвала и със сигурност те взема от адрес и кара до летището.
Поради това, че сте 5 човека ще ви излезе по-скъпо.В колко ч. е полета?
Благодаря,ще разгледам. Иначе полета е от 8:00 часа, а ние ще сме отседнали в района около Ватикана. Търсим цена около 50евро, което мисля е постижимо, но ще видим

# 81
  • Варна.
Какво мога да взема в ръчния багаж?
Прочетох за козметика до 100 мл, но в плик (от къде да се сдобия с такъв)?
Цигари мога ли да нося?
Питам за компания Райънеър.

# 82
Аз имам прозрачен несесер с цип (нещо подобно) и използвам него. Не съм летяла с Райън еър, а с Уиз, но предполагам че това не е от значение в случая.

# 83
Аз съм купувала от Лидъл такива торбички със закопчаване отгоре.

# 84
  • където и да е,само да не съм сама

Има ли смисъл да вимам Рома пас за деца на 13,10 и 5 год или само за нас големите?

Да си повторя въпроса ако може, че не ми станаха ясни нещата.
Има ли безплатни музеи за децата или по-ниски цени?

# 85
Цигари мога ли да нося?
В сайта на летище София има достатъчно информация за забранените неща, за багажа, за всичко. Компанията няма значение, защото не те ти проверяват багажа Wink
Да, можеш да вземеш цигари (не като за продан Simple Smile )
Пликове дават безплатно на летището, но лично аз си взех от Кауфланд (пише пликове за сандвичи с цип).

# 86
  • Варна.
Цигари мога ли да нося?
В сайта на летище София има достатъчно информация за забранените неща, за багажа, за всичко. Компанията няма значение, защото не те ти проверяват багажа Wink
Пликове дават безплатно на летището, но лично аз си взех от Кауфланд (пише пликове за сандвичи с цип).
Благодаря за отговора, пиша само с цел да вметна, че някои лица, които за жалост не живеят в София  Sunglasses, им е по-удобно да летят от Букурещ напр.
Намерих си прозрачен плик с цип измежду ученическите вещи на детето, сложила съм си някакви дребни пресипки от важна за мен козметика, другото се надявам хотела да предлага.

Тръгваме утре, тревожа се малко за дъждовната прогноза, като се надявам да не е прекалено мокро и да успеем да видим скромно планираните ни две забележителности за петте дни престой - Сикстинската капела и Колизеума, за които сме купили билети он-лайн, освен това имаме резервация за ресторант - http://www.ristorantemaccheroni.com/.
Всички останали планове са да дишаме римски въздух Heart Eyes

# 87
Цигари мога ли да нося?
Благодаря за отговора, пиша само с цел да вметна, че някои лица, които за жалост не живеят в София  Sunglasses, им е по-удобно да летят от Букурещ напр.
Намерих си прозрачен плик с цип измежду ученическите вещи на детето, сложила съм си някакви дребни пресипки от важна за мен козметика, другото се надявам хотела да предлага.

Тръгваме утре, тревожа се малко за дъждовната прогноза, като се надявам да не е прекалено мокро и да успеем да видим скромно планираните ни две забележителности за петте дни престой - Сикстинската капела и Колизеума, за които сме купили билети он-лайн, освен това имаме резервация за ресторант - http://www.ristorantemaccheroni.com/.
Всички останали планове са да дишаме римски въздух Heart Eyes
Желая ти незабравими дни в Рим!
Наслади му се! Simple Smile

# 88
  • Русе, България
Не съм писала в темата досега, но я попрегледах (както и по-стари) последните две седмици. Утре заминавам аз, в рамките на нашите почивни дни. Специално благодаря (на отдадените в списването най-вече) bouquet за чудесната идея да бъде съставен маршрут и план за посещение ден по ден. Когато решихме да направим екскурзията, взех и пътеводител, книжен. Имам сантимент от минали пътувания към изданията на National Georgraphic и отново избрах такъв. Не успях да изчета всичко, но се ориентирах добре, а след прочетени мнения тук съставих някакъв план за това, какво да посетим.

Ето в кратък вариант на какво съм се спряла:
Ден 1: Колизеумът и Римският форум; Домус Ауреа; Св. Климент; пл. Чинкуеченто, от където да потеглим с автобус за разходка; Фонтана ди Треви; пл. Навона.
Ден 2: Ватикана и замъка Сент'Анжело; пешеходна разходка в района под моста на замъка (ще следваме маршрут от пътеводителя).
Ден 3: Трастевере на длъж и на шир Grinning (отново разходка по предварителен маршрут); оттам или с корабче, или с трамвай чааак до парка Боргезе; галерията за съвременно изкуство; вила Боргезе; площад Испания.
Финито!

Не съм била досега в италианската столица и ще се придържаме към най-основни туристически места. Старах се да го планирам така, че да не препускаме от обект на обект, ще видим как ще се получи в крайна сметка. Смятаме да се възползваме от РомаПас, с подобни карти във Валенсия ни беше много удобно (макар че не съм тръгнала да смятам до стотинката, дали все пак цената на картата не идва твърде висока сравнено с единичните цени на посещаваните места).

Приятно пътешествие на всички, които отиват скоро в Рим!

# 89
  • Вестерос
Здравей аз ти предлагам като вземете автобуса за пл. Навона (ако сте пеша от Клементе е около 50 минути и ще се потопите в малки италиански улички.) НО ако сте решили с автобус слезте на Ларго ди Аржентина  там е убит Цезар, от там на 3 минути е Санта Мария Сопра Минерва базиликата с много сладко слонче обелиск на Бернини. На 50 м. от базиликата е Пантеона. Не го пропускайте. От Пантеона е 5 минути пеша, даже може по-малко до площад Навона. От там аз бих тръгнала към ди Треви пак пеша из готините улички. Около 40 минути е някъде, зависи от хода. От ди Треви до площад Испания е 10, 15 минути Simple Smile

А След Колизеума и Римски Форум лично бих разгледала Императорските форуми , Монумента Виктор Емануел и площад Кампидолио и от там към Ларго ди Аржентина и другите.

А вторият ден след Ватикана и Сан'т Анджело, бих отишла до Клементе. Ако ще ходите във Ватиканските музеи обаче за мен няма смисъл да се връщате към Клементе.

В такъв случай бих си оставила Клементето за третия ден. Аз лично прекарах 3 часа в Трастевере и ми беше пре достатъчно и бих оползотворила времето за Вила Боргезе, не галерията, а градините Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт