Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 55

• 75 390
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Аз сега имам проблем с микробиологичната биопсия.Има изолирани ентерококи и ешерихия.Незнам сега от къде дойдоха.Доктора се чуди какъв антибиотик да изпише който да действа и на двете и да е за парентерално приложение.

Какво значи докторът се чуди? Няма ли антибиограма?
  Оф и аз незнам какво значи.Каза ми че не е измислил подходящ антибиотик и ще ми звънне по -късно като го измисли.Преглеждаше и неможехме много да говорим.

# 586
Да пишеш какво са ти назначили, че и на нас ни е интересно.

# 587
  Беше права уназин ми изписа на система за 6 или на 8 часа за 5 дни,после през устата за 5 дни и после контрола.

# 588
Брей, че сложно назначение.

# 589
  • София
Тоя уназин го мислех за наай-безобидния антибиотик, ама явно не е.
Ня бебетата го дават  Rolling Eyes

# 590
Преди да достигне активната си форма се превръща в две субстанции ампицилин и сулбактам, като е подходящ за лечение на инфекции причинени от пеницилин-резистентни бактерии.

Ясно е, че при нас се наблюдава често снижен имунитет.
Но въпреки всичко ми се струва, че трябва още малко да се завиши хигиената и дезинфекцията в болницата.
Не съм обърнала внимание акушерките, които асистират на доктора, дали си слагат ръкавици.
Забелязах, че има дезинфектант в близост до стола за преглед, но се зачудих, кога има време акушерката да дезинфекцира стола след мен.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 20:29 от Анонимен

# 591
  • София
Преди да достигне активната си форма се превръща в две субстанции ампицилин и сулбактам, като е подходящ за лечение на инфекции причинени от пеницилин-резистентни бактерии.

Но въпреки всичко ми се струва, че трябва още малко да се завиши хигиената и дезинфекцията в болницата.
Не съм обърнала внимание акушерките, които асистират на доктора, дали си слагат ръкавици.
Забелязах, че има дезинфектант в близост до стола за преглед, но се зачудих, кога има време акушерката да дезинфекцира стола след мен.
Има време, то не е толкова времеемко. Виждала съм да го правят

# 592
Да, мисля, че го прави, докато се обличам.

# 593

незнам какво се случва вече но след всяка манипулация,която ми правят се появяват всякакви гадини.

# 594
  Беше права уназин ми изписа на система за 6 или на 8 часа за 5 дни,после през устата за 5 дни и после контрола.
Бая схема са ти изпраскали. Аз бях 3 дни на по 6 часа и 2 дни през устата. Ама ще изтрепете всичко Hug

Бамба, става и за бременни, и за деца. В Надежда всичко вече лекуват с него Mr. Green

# 595
  • София
Бая АБ съм изпула през живота си, ма тоя сефте от вас го чувам Rolling Eyes Аз другия месец също ще правя микробиологична биопсия, отказах се от тая за прозорец, а имунологична съвсем не съм имала намерение.Та предполагам, че и на мен ще ми намерят нещо.
Галето, дано изтрепете всичко и да не се повтарят повече тия инфекции bouquet Иначе и мен многи ме е страх от биосиите точно заради това, че мобе а внесат нещо от някъде.

# 596
А Гале, микробиологията на влагалищния секрет чиста ли ти беше, или не сте правили преди биопсията и след лапарото?

# 597
И аз мин год преди трансфера бях на уназин за 5 дни.схемата бе 2 бр на 6 часа през устата.

# 598
  • София
А Гале, микробиологията на влагалищния секрет чиста ли ти беше, или не сте правили преди биопсията и след лапарото?
Взе ми думите от устата! Гале, сподели, моля!

# 599
Взе ми думите от устата! Гале, сподели, моля!
  Сега не сме правили микробиология.Март месец имах ентерококи на микробиологията.Тогава пих 7 дни ципрофлоксацин и се изчистиха.От април не съм правила микробиология.Освем тогава да сме ги вкарали при някоя манипулация в матката.А ешерихията незнам от къде дойде.Доктора каза,че в канала има ешерихия а вътре в матката ентерококи.

Общи условия

Активация на акаунт