Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 55

• 75 342
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Обадих им се и са ми го пуснали, в последствие, но резултатите не са никак добри:
глюкоза - 0мин-5.68, 60мин-8.40, 120мин-5.41(реф.ст-ти - 2.8-6.1)
инсулин - 0мин-18.63, 60мин-109.74, 120мин-67.58(реф.ст-ти - 1.9-23.00)

# 616
  • София
Здравейте! Четох мненията за "офисната" хистероскопия, но искам да попитам. Този цитотек за какво го дават, за обезболяване или за нещо друго.Трябва ли да си взема друго обезболяващо. Как се чувствате като го сложите, пишкате ли повече. . Защото аз ще пътувам с автобус и се притеснявам. Също и за връщането си след манипулацията, пишете че няма болка, а по-скоро некомфортност, проблем ли ще е да се прибера пак с автобуса. Ох, малко объркано го написах, ама се притеснявам с това пътуване.

Здравей Simple Smile Цитотекът е за да омекне и сама да се разшири шийката на матката, така камерката за хистерото ще влезе много по-лесно. Той не е обезболяващо! Предполагам, че може да вземе 1-2 аулина преди процедурата, но това, което чувам е, че била поносима и смятам,ч е няма да имаш никакъв проблем да с евърнеш с автобус, ноз адължително си сложи голяма превръзка, защото от матката изтича някаква течност, което явно се слага при процедурата Rolling Eyes

# 617
  • Sofia
Имам дилема  Thinking, надявам се на следващия цикъл да започна къс протокол, но ми се очертава 3 ден неделя първо, и второ заминавам на командировка за 5 дни  ooooh!. Чудя се дали ще успея някак да съчетая нещата (дали преглеждат в неделя - Цветков). И също така ако все пак успея да се вместя на преглед преди да замина на командировка и започна стимулация, бихте ли ми казали колко често ще ме викат на преглед - дали ще е през ден или през 3? Не зная какво да правя, нито да отменя командировката нито нищо...не зная и аз как да постъпя  Sad.

# 618
Имам дилема  Thinking, надявам се на следващия цикъл да започна къс протокол, но ми се очертава 3 ден неделя първо, и второ заминавам на командировка за 5 дни  ooooh!. Чудя се дали ще успея някак да съчетая нещата (дали преглеждат в неделя - Цветков). И също така ако все пак успея да се вместя на преглед преди да замина на командировка и започна стимулация, бихте ли ми казали колко често ще ме викат на преглед - дали ще е през ден или през 3? Не зная какво да правя, нито да отменя командировката нито нищо...не зная и аз как да постъпя  Sad.
В неделя непреглежда доктора.Ще се запишеш за втори ден събота.Иначе отначало не те вика толкова често.Дава ти терапията и си вземаш лекарствата и те вика на 9-10 ден.

# 619
  • София
Моят къс протокол в клиниката беше инжекция Елонва на 2ри ден и после ме викнаха чак на 9ти ден на преглед Peace Според мен си запишиз а 2ри ден час, на мен 3ти ден ми се струва късно Thinking

# 620
Галето прави скоро хистеро - така са й влезли гадините в матката Peace
Прогестерон за какво ви е с чхг, не е ли по-добре в деня на трансфера?
  Нали преди хистерото ги бяхме изчистили.Микробиологията беше чиста,неможе да са от тогава.По скоро са от преди това когато ги имаше и във влагалището. Явно тогава с някоя манипулация сме ги вкарали в матката.

# 621
Има разлика между мб на влагалище, мб на цервикален канал, и мб на маточна лигавица.
Когато има нещо в маточната лигавица, то може да е латентно (скрито), и при снижен имунитет около МЦ, когато лигавицата се изчиства,да даде тласък.
 За това някои гинеколозите с дългогодишен стаж изписват повторен курс на антибиотик по време на МЦ кървенето,за да атакуват хроничен процес, но пък това може да важи за по старата генерация антибиотици.

По повод инсулина пак да споделя какво каза моят ендокринолог - когато имало високи стойности на инсулин не настъпвало оплождане или делене на клетките на ембрито.

# 622
  • Sofia
galetosweet,  Buena esperanza благодаря  Hug

# 623
Здравейте! Четох мненията за "офисната" хистероскопия, но искам да попитам. Този цитотек за какво го дават, за обезболяване или за нещо друго.Трябва ли да си взема друго обезболяващо. Как се чувствате като го сложите, пишкате ли повече. . Защото аз ще пътувам с автобус и се притеснявам. Също и за връщането си след манипулацията, пишете че няма болка, а по-скоро некомфортност, проблем ли ще е да се прибера пак с автобуса. Ох, малко объркано го написах, ама се притеснявам с това пътуване.

Здравей Simple Smile Цитотекът е за да омекне и сама да се разшири шийката на матката, така камерката за хистерото ще влезе много по-лесно. Той не е обезболяващо! Предполагам, че може да вземе 1-2 аулина преди процедурата, но това, което чувам е, че била поносима и смятам,ч е няма да имаш никакъв проблем да с евърнеш с автобус, ноз адължително си сложи голяма превръзка, защото от матката изтича някаква течност, което явно се слага при процедурата Rolling Eyes

Благодаря ти!
И още едно питане за цетотека, чета че предизвиква гадене и други подобни, на някой случвало ли му се е?

# 624
  • София
В средата на юли, в деня на трансфер ми при Стаменов, изследваха прогестерон, защо не знам. Беше над 60, тест -.

Shocked Над 60 ли, ма то горната референтна не беше ли 18, доста височък ми се струва, то е добре да е над референтната малко,з а да имитира бременност вс едно, ма при толкова висок не презрява ли лигавицата newsm78
Не знам. Той доктор на трансфер не знаеше резултат, не беше готов. При новия опит ще питам. Персенска ми е отказвала трансфер при над 3 в 2-3 дни преди пункция и последва замразяване на Е.. Толкова бързо ли нараства този прогестерон, че на 5 ден беше такъв?
След ову/пункция е нормално да нараства стремглаво прогестерона. Така и трябва. И като се има предвид, че на 7 ден след ову му е пика...

# 625
Благодаря ти!
И още едно питане за цетотека, чета че предизвиква гадене и други подобни, на някой случвало ли му се е?

Цитотекът не се приема орално, а вагинално. Няма никакво гадене, никаква болка след процедурата. Не се шашкай! Можеш спокойно да пътуваш с автобус, просто преди това отиди до тоалетна. Течността, която изтича, е водата от апарата. Това е! Може да се появи леко зацапване за няколко дни, но е напълно нормално. Успех!

# 626
Благодаря ти, Clear. Знам, че е вагинално, но така прочетох в листовката му.

# 627
Момичета, мои познати се замислят за бебе. Попитаха ме дали могат да отидат просто така в Надежда, за да се изследват. Ако имат някакви проблеми да започнат да ги решават. До сега не са правили опити за бебе. Ако може да им пуснат изследвания и да ги прегледат изцяло. Ако е възможно към кого да се обърнат, знаете ли?

# 628
Момичета, мои познати се замислят за бебе. Попитаха ме дали могат да отидат просто така в Надежда, за да се изследват. Ако имат някакви проблеми да започнат да ги решават. До сега не са правили опити за бебе. Ако може да им пуснат изследвания и да ги прегледат изцяло. Ако е възможно към кого да се обърнат, знаете ли?
Не, не могат. Трябва да запишат час за първичен преглед, за който ще чакат.

# 629
Казабланка, твоите познати да правят опити и да не мислят щуротии. Преди години е било ако 2г. няма резултат тогава се търси причина. Сега е 6м-1г. според години на мъжа и жената.

Общи условия

Активация на акаунт