Отговори
Здравейте! Имам момченце на 4 г. От известно време с мъжа ми забелязваме странно поведение, иска да си играе с кукли, животни, а не предпочита колички, прави необичайни жестове за момченца, много е милостив, предпочита да гледа детски филми за момиченца като "Клуб Уинс", "Замръзналото кралство" и др. и се вживява повече в женските роли.Много обича да пее и обяснявя, но с по мек глас. Дали имам повод да се притеснявам и ако е така към какъв специалист да се обърна? Предварително благодаря на тези които ме посъветват какво да правя.

# 1
Извинете, но какво точно Ви притеснява? Че  момченцето Вие чувствително дете, мило и нежно......по начина по който представяте нещата, явно се притеснявате дали ще се развива като 'истинско' момче....Не знам до колко сте либерални, но това може да е само етап за вашето детенце. Ако край него има и повече женско присъствие или отсъствие на мъжко влияние( ако таткото отсъства често), а може и детето да  има нужда точно то това, да се държите с него по-внимателно и нежно....За такова нещо всеки родител трябва да реши и не мога и нямам право да Ви съветвам. Но замислете се и обмислете вариантите. Готови ли сте да приемете, че детето е различно? Ако да-то проблем няма. Ако не- може да се обърнете към психолог, за да разгадае какво провокира този тип поведение. Ако това е просто етап от живота на детето също може да се обърнете към психолог, ако поведението му наистина е притеснително за Вас. Но се опитайте и да анализирате обстановката у дома, сред децата, с които играе, градината, бабите, детегледачки...всичко. Ако то по цял ден е подложено на такъв тип маниери от околните, ако примерно е постоянно пред телевизора, на който се въртят именно такива сериали. Говорете с него какво точно му харесва в играта с кукли, защо му харесва точно това филмче.....И кога е започнало това поведение, някакъв по-явен или ярък момент има ли, с който да свързвате тази промяна у детето?

# 2
  • София
Пепи, половата идентификация започва от около 6-тата година, ако не се лъжа... Така че съм искрено учудена от поста. Не разбирам кое те притеснява... Ако се фиксираш върху това, което виждаш като проблем обаче, мога да ти гарантирам, че ще си създадеш проблем.
Може би е добре да говорите с психолог - за да ви даде насоки за размисъл - на вас, не на детето... според мен... все пак не ви познавам.
Успех!  bouquet

# 3
Моето момиченце пък най-много обича да си играе с камиончета и коли. На кукли не обръща никакво внимание. Ни най-малко не се притеснявам, и не разбирам какво притеснително има при твоето момче.

# 4
Отлично помня, когато бях малка на около 6 годинки, точно когато започва половото съзряване при децата ,че си играех само с пистолети, камиони и се правех на момче. Като ме питаха как се казвам вместо женското си име казвах мъжкото такова примерно ако се казвам Даниела казвах Даниел  Grinning. И така бая време, нашите не знам да са се притеснявали. Сега съм една доста суетна жена като всяка друга предполагам и няма нищо мъжко у мен. Не се притеснявай, това е просто етап. Няма как на тази крехка възраст да има индикации за нещо друго.

# 5
Мисля че особено ако е гледан от жени е абсолютно нормално да подръжава на този пол.
Моето на 2 получи розова прахосмукачка и ютия. Влечеше го с пълна сила да глади и чисти. За сметка на това на 6 има доста изразени мъжки качества. Та даже и се влюби в съученичка.

# 6
  • Нейде из лудите гори...
Няма за какво да се притесняваш. Според мен е ОК момчетата да играят с кукли, да бъдат мили и да пеят песни, все пак и те бащи ще станат и трябва да имат "тези умения".
Ако идете при психолог, той ше работи с вашата нагласа, а не с детето. На тази възраст е нормално да се експериментира. Моята 4 годишна дъщеря се вълнува от багери, камиони, супергерои, в момента е със счупена ръка от дивотия, поведението й не ме притеснява. Аз бях същата.

# 7
  • София
Нормално е да си играе с кукли и да гледа различни детски филмчета. И синът ми има и количка за кукли, бебета, сервизи за кафе, кухня с тенджери. Куклите ги гушка, гали, пее им. Това са различни фази, през които минават. Оставете детето да се развива нормално и не го обременявайте с вашите предразсъдъци.

# 8
Кумът ми е на 35 и любимите му играчки от детството са куклата Ани и нейната количка,а човека хиииич не е  с различна сексуалност от общоприетата за нормална(100% съм сигурна  Laughing ) ,женен и с близнаци.Човекът гордо си обяснява,че са му били любими и че и децата му си играят с тях Simple Smile

# 9
Брат ми като беше на четири-пет сме го заварвали облечен с мои рокли и гримиран с червилата на майка ми. Също много чувствителен и миличък беше. В училище беше любимец на момичетата, защото винаги ги защитаваше и пазеше. Когато беше на 12-13г. баща ми дори го попитал в мъжки разговор между тях да не би да е гей. Брат ми хем се обиди малко, хем му беше смешно. Сега си е голям респектиращ мъж, но все така внимателен към жените.
Та в тази връзка си мисля, че може и при твоето дете да е просто характер, а също и подражаването играе голяма роля. Детенцето е още малко, личността му тепърва ще се формира. Не мисля, че трябва да се притеснявате, а по-скоро се радвайте, че не е някой малък разбойник.  Hug

# 10
  • София
Моят син в момента развозва надуваем Спайдърмен в количка за кукли, храни го и го оригва. Бил му майка... Mr. Green
Успокоява ме единствено, че ме пита дали ще се оженя за него, когато стане голям. Grinning

# 11
  • Оптимист по принуда
Честно казано, по-глупава тема не бях отваряла скоро.
Първоначално по заглавието помислих, че на детето му има нещо наистина пу-пу .
Към авторката - спри да слушаш мъжа си и обкръжението, че е много назад, щом не псува още и не удря други деца, което, естествено, ще го направи истински мъжкар.  ooooh!

# 12
Честно казано, по-глупава тема не бях отваряла скоро.
Първоначално по заглавието помислих, че на детето му има нещо наистина пу-пу .
Към авторката - спри да слушаш мъжа си и обкръжението, че е много назад, щом не псува още и не удря други деца, което, естествено, ще го направи истински мъжкар.  ooooh!
+1
Дъщеря ми /3 години/ обожава да си играе с пистолети и камиончета, редовно вози камиончето в бебешката количка, баща ѝ в чудо се видя с нея, защото иска да си играят заедно. Joy
Не виждам нищо притеснително, но всеки сам решава какво ще предприеме спрямо детето си.

# 13
Само влизам да кажа, че във филмчето Клуб Уинкс към главните герои присъстват и батковци със специални сили. Не че съм много запозната, но съм се заглеждала няколко пъти.
Дъщеря ми (4г) умира за пистолети и камиони. Брат и пък (1г и 8м) постоянно разкарва бебето и с количката, слага го на гърне и го храни с шише. Не виждам нищо притеснително. Цял живот съм си играла с коли и камиони, нямам нито една кукла. За сега нямам проблем в сексуалната ориентация.

# 14
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
имах двама състуденти - единият обратен, другият само с жени се занимаваше.
първият разказваше, как като дете все се е преобличал като Зоро, рицар и подобни, все в битки участвал. вторият пък един път си призна, че се е преобличал като принцеса....  Mr. Green
та трудно е от детството да се правят изводи за по-късната ориентация.

и аз имам момче на 4г. и скоро ми каза, че иска грим да се гримира и го заведах в магазина да си избере. избра си едни зелени сенки и си омаза целия. като видя колко трудно се махат и реши да рисува с тях.
по цял ден прави дискотека вкъщи, танцува, кара ме да танцувам и пея  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт