В момента чета...48

• 78 441
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Приключих с двете книги на Марк Леви - "Първият ден" и "Първата нощ". Определено останах разочарована, историята съвсем не бе това, което очаквах, а първата книга честно казано беше излишна.
Сега съм се прехвърлила на Георги Бърдаров и неговата "Аз още броя дните". Чета я по малко, защото съм убедена, че краят й ще ме стисне за гърлото... Агония и удоволствие в едно... Cry

# 646
А сигурно ли е, че "веганското пачули" не е дело на преводача? Как е в оригинал? Simple Smile

# 647
  • София
Чета "Дамата с кученцето". Не мога да кажа, че имам премного наблюдения, но руските писатели винаги са ми много емоционално вътре в главата в детайла...  и даже не мога да го обясня като хората...

Изключителни са тези разкази! На мен страхотно много ми харесаха! Heart Eyes

# 648
А сигурно ли е, че "веганското пачули" не е дело на преводача? Как е в оригинал? Simple Smile
В оригинал е същото - "...wandering off on her own, Satchel takes the amulet in her hand and sees a vision of the single most handsome boy she’s ever seen in her life; Dylan, finding her, takes the оpportunity to kiss her, and though his lips taste of honey and vegan patchouli, she pushes him away, revealing what the amulet told her;..."
Има веган парфюми - http://www.veganbeautyreview.com/2015/03/ultimate-vegan-perfume-guide.html , веган сапуни и т.н.
Прочетох първите 3 книги от серията The Color of Heaven на Джулиан Маклийн https://www.goodreads.com/series/115679-the-color-of-heaven . Като се изключат болестите  Confused... приятни, интересни, 3/5.

# 649
Предполагам, че под "веганско пачули" се има предвид "неизпитван върху животни парфюм с аромат на пачули" - по-дълго е, но е по-ясно. "Вегански" май все още се асоциира най-вече с храна.

# 650
  • София
Започнах "Савската царица" снощи, оценката и в ГР е висока...ще видим Simple Smile

# 651
  • София
Точно вчера се чудех на надписа на една хранителна добавка, която пия: "вегетариански сминдух"  newsm78
И за да не е спам, чета Шантарам. Уникална книга, преживявам я вече месец, до около 700 страница съм и често мисля за някои от нещата, казани там. Изобщо не бързам. Какъвто и да е края, няма да промени мнението ми. Пътуването до сега си заслужава пет звезди отвсякъде. Когато я прочета, ще пиша повече  Party

# 652
Прочетох Един по един на Крис Картър. И съм потресено потресена.  Grinning Crazy Как може да има толкова извращения и кръв в една книга. Не че не го очаквах, но.. май наистина не очаквах да е чак толкова много. В предните му книги май нямаше толкова много кръв, да му се невиди!  Laughing И точно, когато историята те грабва най-много, започва да прескача в друга ситуация и те държи в напрежение и разгръщаш страниците като обезумял.  Joy #2gunfire #Crazy hahaha
Иначе за историята, връзките, последователността... 5 звезди дадох в ГР.
Би ми се искало да не пише толкова брутални, кървави криминални случаи. Simple Smile Важното е да продължава да пише. Grinning
Вени, гледам, че има две неиздадени, все още, книги на български. Едната, всъщност, дори още не е публикувана изобщо.  Laughing  Crazy Whistling

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 13:39 от Merry.

# 653
  • София
Мери, следя го аз изкъсо тоя човечец Крис Картър. Всичко съм чела, вкл. и едно нещо, което се оказа разказ, а не роман. Гледам, че последната книга се очаква да бъде публикувана през 2017 г.

# 654
Аз имам на още 3 да се "насладя".  Laughing
Тоя разказ и той ли е кървав?  Mr. Green

# 655
Кървавите истории никак не ме привличат.  Peace
Маришка и аз съм сред феновете на "Шантарам".
Чета "С вкус на прясна лимонада" на Мамен Санчес,харесва ми.

# 656
На мен ми остават още няколко страници до края на "Безкрайният план" на Алиенде и я оценявам много високо. Peace Отначало бях скептично настроена, не бях чела нейна книга с мъж в центъра на историята, непривично ми беше. Но Исабел Алиенде си е Исабел Алиенде - историята е все така увличащо разказана, цветна, с внимание и към вътрешния живот на героите, и към историческия и политически контекст (в случая периода около войната с Виетнам).

# 657
  • София
Аз имам на още 3 да се "насладя".  Laughing
Тоя разказ и той ли е кървав?  Mr. Green
Ох, остави, аз помислих, че съм набарала нова книга. Взимам четеца, вадя кабели, прехвърлям книгата почвам да чета и тя свърши  Shocked! Та общо взето единственият ми спомен е, че имах повече копи-пейст, отколкото четене  hahaha.

# 658
  • Belgium
Предполагам, че под "веганско пачули" се има предвид "неизпитван върху животни парфюм с аромат на пачули" - по-дълго е, но е по-ясно. "Вегански" май все още се асоциира най-вече с храна.

Т.е. устните му миришат на парфюм, който не е тестван върху животни?

Велико   Mr. Green

Бъзик с клишето, но определено не се е получил.

# 659
Е, върху превода може да се помисли, но предполагам, че идеята е тази. Peace

Общи условия

Активация на акаунт