В момента чета...48

• 78 093
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Вероятно балсам за устни някакъв се има предвид.

# 661
  • Belgium
Да, ясно  Laughing

За мен определено проблемът не е основно в превода.

# 662
Оф, да, аз пък не вързах, че на устните не може да е парфюм. Laughing

# 663
  • Пловдив
Започнах тази

# 664
Деси, кажи после как ти се е сторила.  Peace

Аз пък започнах Орхан Памук и Странност на ума. Чета я в оригинал и си сричам.  hahaha Първа среща ми е с автора, не знам дали е най-добрия избор.  Mr. Green Сигурно ще я чета един месец. Малко депресарска история, тягостна. Така ли ще върви до края? Да не взема да си тегля ножа..  Laughing Лу?

# 665
  • Belgium
Мери  hahaha

И аз я четох около месец, това да не те притеснява въобще. А в оригинал само мога да си представя колко е сложно. Но Памук е минорен автор, не можеш да очакваш ведра безмозъчност от него  Laughing В книгата има и много интересни неща от турската история. Чети си бавно, когато си в настроение за подобно четиво и туй то.

# 666
  • Mediterraneo
Най- после зачетох Слугинята. И не мога да я оставя!

# 667
Прочетох "Смъртта на мисис Макгинти" на Агата Кристи. Чудесна книжка.

Започнах .

# 668
Точно вчера се чудех на надписа на една хранителна добавка, която пия: "вегетариански сминдух"  newsm78
И за да не е спам, чета Шантарам. Уникална книга, преживявам я вече месец, до около 700 страница съм и често мисля за някои от нещата, казани там. Изобщо не бързам. Какъвто и да е края, няма да промени мнението ми. Пътуването до сега си заслужава пет звезди отвсякъде. Когато я прочета, ще пиша повече  Party

Мноого изкуствена книга за мен. Така и не успях да я завърша. Лично за мен автора е лишен от всякакъв талант да разказва - имаше супер много псевдомъдрости, които на пръв поглед изглеждат дълбоки, но са супер безсмислени, а секс сцените ми бяга вулгарни и зле описани.. Sick Не можах да повярвам на Грегъри Дейвид Робъртс и това е. Единственото, което ме докосна от всичко беше: 'Sometimes we love with nothing more than hope. Sometimes we cry with everything except tears.'

И все пак моето мнение не е кой знае какъв критерий, аз току що завърших "Човек на име Уве" и й дадох 5 звезди, с което повечето тук не биха се съгласили, така че.. Grinning Все пак браво за геройството 700+ страници не са малко  Peace

Аз май ще започна: "Баба праща поздрави и се извинява"

# 669
На 65 страница съм за сега е лекичка и става Simple Smile

# 670
След като глътнах за 5 дни първата книга от Игрите на глада , а можех и за един , ако имах повече свободно време  Grinning Grinning
Снощи започнах втората книга от поредицата - Възпламеняване , и съм вече на 20 % от нея , че я чета на ел.книгата.
По въздейства психически втората засега  Hug

# 671
  • София
Точно вчера се чудех на надписа на една хранителна добавка, която пия: "вегетариански сминдух"  newsm78
И за да не е спам, чета Шантарам. Уникална книга, преживявам я вече месец, до около 700 страница съм и често мисля за някои от нещата, казани там. Изобщо не бързам. Какъвто и да е края, няма да промени мнението ми. Пътуването до сега си заслужава пет звезди отвсякъде. Когато я прочета, ще пиша повече  Party

Мноого изкуствена книга за мен. Така и не успях да я завърша. Лично за мен автора е лишен от всякакъв талант да разказва - имаше супер много псевдомъдрости, които на пръв поглед изглеждат дълбоки, но са супер безсмислени, а секс сцените ми бяга вулгарни и зле описани.. Sick Не можах да повярвам на Грегъри Дейвид Робъртс и това е. Единственото, което ме докосна от всичко беше: 'Sometimes we love with nothing more than hope. Sometimes we cry with everything except tears.'

И все пак моето мнение не е кой знае какъв критерий, аз току що завърших "Човек на име Уве" и й дадох 5 звезди, с което повечето тук не биха се съгласили, така че.. Grinning Все пак браво за геройството 700+ страници не са малко  Peace

Аз май ще започна: "Баба праща поздрави и се извинява"
Зависи от книгата, аз доста бързо ги изчетох тези 700+ страници, даже нямах спомен, че са толкова. На мен Шантарам много ми допадна, но разбира се всичко е въпрос на вкус  Peace
Харесвам книги, за които има противоречиви мнения.

Най- после зачетох Слугинята. И не мога да я оставя!
И аз бях така, страхотна книга.

На мен нещо Савската царица не ми върви Confused

# 672
  • София
И аз съм от харесалите "Шантарам", страхотна книга е според мен.  Heart Eyes Знам, че има и хора, които не я харесват. Но ако трябва да се сравняват "Уве" и "Шантарам", за мен "Уве" е на светлинни години по-назад.  Mr. Green

По темата - започнах "Уважаеми господин М." на любимият ми Херман Кох. Отзивите за тази книга са, че е по-слаба от "Вечерята" и "Вила с басейн", но се надявам да я харесам.

Завърших "Изумруденият град" на Дженифър Игън, закичих я с 2 звездички в ГР... Не беше моя.

# 673
  • София
Аз прочетох "Пътят към Литъл Дриблинг". Четеше ми се нещо подобно, забавлявах се с книгата.
Сякаш никога не съм чела подобен роман - хем има елементи на пътепис, хем малко информация за автора, а също така и интересни исторически, икономически и всякакви други факти за британците.
Единственото нещо, което по едно време започна да ме дразни е как авторът за всяко населено място започваше разказите си с "Тук има (или няма) кафе, книжарница, мсарница"...

Довечера мисля най-сетне да започна "Момичето от влака". Някой дали вече гледа филма?

# 674
Аз започнах NW на Зейди Смит. Стилът е страхотен, Зейди е известна с него (чета на английски, не знам как е преводът, но предполагам, че е добре) и си личи, когато човек се прехвърли на автор от нейната класа. Peace Съвсем в началото съм, ще видим дали ще ми хареса и тази книга, както ми хареса "Бели зъби", но авторката я харесвам със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт