Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 86 869
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Утре нашия най-малък бате има рожден ден. Малката иска да му направи торта сама. ooooh! Може ли някоя рецепта за торта която е по силите на 12 годишна принцеска.  chef

# 76
  • plovdiv
Цитат
Някой си купуваше патешки изрезки от Метро ,искам утре да си купя ,но не знам на кой щанд да ги търся в тоя огромен магазин , как да ги открия.Може ли някой да ми помогне Praynig
Намират се във витрините за замразени храни.

# 77
Цитат
Някой си купуваше патешки изрезки от Метро ,искам утре да си купя ,но не знам на кой щанд да ги търся в тоя огромен магазин , как да ги открия.Може ли някой да ми помогне Praynig
Намират се във витрините за замразени храни.
Благодаря ти Hug

# 78
Утре нашия най-малък бате има рожден ден. Малката иска да му направи торта сама. ooooh! Може ли някоя рецепта за торта която е по силите на 12 годишна принцеска.  chef

http://lussisworldofartcraft.blogspot.ca/2015/11/chocolate-balls-cake.html
Не съм ползвала миксер, нито форма за торта. Моята щерка я направи почти сама за 8-я си рожден ден Peace

# 79
  • München, Deutschland

Една мноооого любима торта у нас:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329366
Само че към маскарпонето добавям крем фреш, т.е. заквасена сметана с висока масленост, вместо течна. На нас така ни е по-вкусно, а и детето няма нужда да се занимава с миксери...

# 80
http://lussisworldofartcraft.blogspot.ca/2015/11/chocolate-balls-cake.html
Не съм ползвала миксер, нито форма за торта. Моята щерка я направи почти сама за 8-я си рожден ден Peace

Тази е днес за бате, а тази на chrissy ще я правела на 18 за годишнината ни. Simple Smile
Много благодаря за рецептите! Hug bouquet Hug

# 81
  • München, Deutschland
Успех на младата дама! Simple Smile После да ни я похвалиш тук. Simple Smile

# 82
viki_kati , честит празник и много късмет на баткото!  newsm59 Ако позволиш ще ти предложа още една рецепта. В нея нито се вари, нито се пече, идеална за начинаещи кулинарки.

http://www.vkusnoteka.bg/2014/03/blog-post_26.html

Тортата е страхотна и се прави много лесно.

# 83

А,  моето предложение е за СМЕТАНОВА ТОРТА "РОШЛА" . Много вкусна и лека. Пропорциите и могат да се намалят на половина.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.30

ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!!

# 84
Някой ще ми каже ли как да съхраня по някакъв начин или консервирам ябълки за зимата за щрудел?
Тази година сигурно е годината на ябълките Laughing,дървото ни се е прекършило от плод.
Трябва да се погрижим за плодовете, пък не сме много умеятни. Wink

# 85
Аз съм замразявала настъргана тиква и после си я ползвах за баница и сладкиши. Предполагам, че и с ябълките ще стане. Макар че те са издръжлив плод и ако не са наранени ще издържат дълго време (на по-хладно). Може и мармалад от ябълки да си направиш.

# 86
Увити една по една във вестник,в касетка или заровени  в жито,но това са стари  прийоми,който няма хладно място като мен  съхранява за кратко.Замразяването е вариант за  по-късен период , увиването предпазва  от засъхване известно време ,до януари примерно,по нататък не е оставало  плод  при на.

# 87
Ми май ще настържа известно количество и ще замразя във фризера.Пък за по-дългосрочно съхранение май няма да се получи.Мишките ще ги изядат, ако ги сложа в мазата на блока ни LaughingНа друго място нямам къде ConfusedЩе раздавам на приятели и така.

# 88
  • в сърцата на децата <3
Ако имаш робот с ренде - става бързо. Рендосай ги и ги затвори в буркани, без захар, без нищо, само плод. После отваряш, овкусяваш според рецептата и правиш щрудели и пай.

Между другото в нашата маза също има гризачи. Но имам едно старо легло (от онези с пружините) и съхранявам касетки с плодове под него, на хладно. Може би ако имаш килер или някой по-студен шкаф... Или мокро помещение тип "перално" в което реално да имаш само пералня и сушилня, но не се отоплява зимата... Друг вариант е да ги нарежеш на тънко и да ги изсушиш - или в печката на 30-40 градуса с вентилатор, или на слънце, или ако имаш дехидрататор. Друго не се сещам. Замразени не съм правила, няма ли да се разкашкат? Тиквата все пак е по-твърда и устойчива, няма толкова вода в нея  newsm78

# 89
  • WonderLand
Момичета,  искам да направя мариновани фъстъци,  но не се сещам как може да стане. Ще ми се да пробвам някак с горчица,  чили,  но се притеснявам така ако ги изпека оваляни в горчица да речем,  дали нямя да загорят. Някакви идеи и предложения имате ли?

Общи условия

Активация на акаунт