РУСЕ-моят град!

• 68 500
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
Амбър, много точно ти е пояснението, благодаря.
Само едно уточнение ще направя.
Ученето на НЕ е от начало в паралелката с интензивно изучаване, а тези с разширено продължават с езиците / втори АЕ/ от там, докъдето са стигнали.
Нашият младеж , естествено, продължава в паралелка с разширен НЕ.
За интензивната от свидетелството се вземат точките по МАТ, а за разширените по НЕ.

# 616
Дойче шуле изобщо не ни е списъка - заради немския език и местоположението.
Ще се мъчим за МГ, АГ, Христо Ботев, Икономическия, краен случай Строителния...
Май трябва да видя какви паралелки ще сформират догодина посочените училища, а и какво друго може да го заинтригува в други училища.
Мисля, че по му се отдава ММ в сравнение с БЕЛ, а пък винаги резултатите на матурите по БЕЛ са по-добри.
Добре е с АЕ, ходи вече няколко години допълнително в едно от частните училища. Има и сертификати, но в АГ се кандидатства с ММ и БЕЛ, а не с АЕ.

# 617
delia, успех в избора на училище и подготовката за НВО.

# 618

Благодаря!
То май аз съм по-притеснена от ученика...

# 619

Благодаря!
То май аз съм по-притеснена от ученика...

Нормално. И у нас ние със съпруга ми бяхме по-притеснени от ученика. Laughing

# 620
Русенски мами имам нужда от информация. Има ли корабче, което плава по Дунав? Синът ми е рожденик в неделя и ми се иска такава изненада да му приготвя.

# 621
Преди години за 1.06. пускаха едно корабче до Дунав мост и обратно, но за наши дни не съм чувала.

# 622
  • Русе, България
Миналата година имаше корабче, плаващо редовно два или три дни в седмицата. Тръгваше от ресторант Понтона. Предполагам, че от ресторанта могат да дадат информация дали се движи и сега и какво е разписанието.

# 623
  • Русе
В повечето училища резултатите по математика и български на матурите се удвояват. В МГ мисля, че се утроява математиката.....
Да, май наистина се утроява, а не удвоява както бях писал по-горе. Благодарение на синът ми, не се е налагало да зная подробности. Но сега ще внимавам повече, че догодина пак ще имаме матура Simple Smile, дано да е пак безпроблемна.

Успех на кандидатстващите!

Едно време Елктротехникума беше мечта (а и други техн. училища), но сега май няма интерес към инженерните науки. Съжалявам много за това, предтавям си как всички деца са бъдещи прависти, мениджъри и депутати Sad .

# 624
Може би като цяло техникумите не са желани, защото нивото било много ниско, а дисциплината под всякаква критика. Чувам, че пред корабния и механото се въртяли и дилъри...
Само за Иконома (от бовшите техникуми) съм чувала, че държат на присъствието и дисциплината.
Не знам.... За това и питах тук, де...

# 625
  • Русе
 Аз за пред АГ не съм чувал за никакви дилъри, дори и на слънчогледови семки Simple Smile ....

Да не кажа, че в това отношение, по-застрашени са т.нар. престижни училища, където родителите изпращат децата си с минимум 20лв. джобни.  Не защото децата са кой знае какво, а защото родителите се смятат за кой знае какви и после се чудят и не разбират. Не всички, но като правило .....

Но е така, електротехникума и др. подобни западат, защото няма интерес, модата е друга. Знаещите деца отиват другаде, няма наплив, там оставт деца без интерес, нивото пада, учителите нямат итерес да преподават и т.нат. В Китай има много инженери, пък си нямат меджъри , да бе, да  Simple Smile .... Но това е положението.

ПП Щях да заберавя:

Аз мисля че е в бл.Тотлебен,но нищо друго не знам.

Човекът е открит, в бл. "Тотлебен" е наистина, вх. В ет.4.
 Благодаря!

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 14:53 от ramlim

# 626

В повечето училища резултатите по математика и български на матурите се удвояват. В МГ мисля, че се утроява математиката.....
Да, май наистина се утроява, а не удвоява както бях писал по-горе. Благодарение на синът ми, не се е налагало да зная подробности. Но сега ще внимавам повече, че догодина пак ще имаме матура Simple Smile, дано да е пак безпроблемна.

Успех на кандидатстващите!

Едно време Елктротехникума беше мечта (а и други техн. училища), но сега май няма интерес към инженерните науки. Съжалявам много за това, предтавям си как всички деца са бъдещи прависти, мениджъри и депутати Sad .

Ами то си зависи от нас, родителите, накъде ще насочим децата. Лично аз съм решила да пратя сина си именно в техникум, по-разумно ми се струва да излезе с някаква професия от и без друго кошмарното средно образование, отколкото да го товаря с амбиции и очаквания. Като завърши средното, сам да си решава накъде ще продължи.

# 627
Може би в техникум ще е добре, ако въведат дуалното образование. Инъче при тази остаряла материална база не знам до каква степен биха усвоили професия. Може би има изключения... newsm78
lylia, към кой техникум сте се насочили? (Пардон  Embarassed, професионална гимназия)

Да се допълня: Като гледам обявите за работа се търсят заварчици, електро/мотокаристи, шофьори на ТИР. Чувала съм, че специалистите ВиК са също търсени и добре платени (имахме миналата седмица проблем с канализацията във входа). Плочкаджии и всякакви строителни специалности...
Обаче, строителния техникум от години нямал паралелки със строителни специалности, само комп. дизайн и подобни (инфо от майка на дете 8 кл). Няма проф. квалификация шлосер, заварчик в нито един техникум. Уж щяло да има някакви защитени специалности, ама май ги няма... Не знам, като започна да разсъждавам и ми става лошо. Взела съм много навътре нещата явно...

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 15:47 от delia

# 628
Все още не съм се насочила към нищо конкретно, тази година ще бъдем шести клас, затова изчаквам да видя накъде евентуално ще го завее вятъра сина ми и ще избирам към края на седмия клас. Иначе на мен повечето неща са ми интересни, ама нали няма аз да ги уча ... За дуалното съм съгласна напълно, би било чудесно, ако действа.

# 629
Миналата година имаше корабче, плаващо редовно два или три дни в седмицата. Тръгваше от ресторант Понтона. Предполагам, че от ресторанта могат да дадат информация дали се движи и сега и какво е разписанието.
Не съм от Русе, ако някой успее да ми даде информация ще съм много благодарна.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт