Отслабване със Сиофор - тема 5

• 83 614
  • 671
  •   1
Отговори
# 495
Така и не разбрах каква е ползата от хляба... дори когато го ядях.

# 496
Ползата от хляба е в...  парата. Като се яде хляб се наяжда човек с една пържола,  а като не яде хляб и две пържоли могат да не му стигнат. Smile

# 497
  • Sofia
Това не е точно така. По-скоро си мислим, че е така по силата на навика. Като не ядеш ВХ и пиеш метформин (но и без него) апетитът толкова намалява (защото инсулинът намалява), че се засищаш с много по-малко храна. Сега цяла пържола ми е трудно да изям. Без хляб и с много малко зеленчуци. Преди изяждах голяма салата, цяла пържола, гарнитура, хляб и десерт. ММ, който преди можеше да изяде 3 пържоли или 6-7 кюфтета плюс другото, а сега се задоволява с такива гурме порции, че ми е трудно да повярвам. Колкото по-малко ВХ ядеш, толкова по-малко ти се яде.
А иначе да пиеш метформин и да ядеш ВХ  без ограничения.... не виждам смисъл. Малко е като да се лекуваш от алкохолизъм с водка.

# 498
Не знам,  аз си ям по две пържоли със салатата. Не ми е намалял апетита. Сигурно защото не съм много стриктна - днес например ядох малко диня.
Но и аз ям основно месо. В едно хранене не смесвам протеини,  в смисъл ако има месо,  няма да ям яйце,  сирене или кашкавал. Както и всички други в къщи. Затова месото в къщи много се харчи. А откакто ям без хляб,  още по-бързо се харчи.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 23:12 от lu_lu

# 499
  • Sofia
Най-вероятно. Първият шоколадов бонбон те връща в изходна позиция.

# 500
Не съм яла шоколадови бонбони от преди Нова година.

# 501
  • Sofia
Беше пример просто. Какъвто и да е нережимен ВХ има същия ефект. Нали ти каза, че не си стриктна.

# 502

И аз така. Въпреки, че не съм била пристрастена.
За мен това е най-ненужната храна.
Не случайно в другите държави изобщо не е на почит хляба. И особено пък белия.

# 503
  • София

И аз така. Въпреки, че не съм била пристрастена.
За мен това е най-ненужната храна.
Не случайно в другите държави изобщо не е на почит хляба. И особено пък белия.
Обаче в нашата държава старите хора казват "Никой не е по-голям от хляба". Не мога да го твърдя със сигурност, ама най-вероятно старите българи не са страдали в голямата си част от ИР, пък основно хляб са ядяли. Не искам да споря с никого, защото темата никак не е повърхностна както се изкарва тук. Има си разните там нюанси. Но все пак всеки сам решава за себе си. Хубаво е да има различни виждания.

# 504
Коя тема е повърхностна?

# 505
  • Варна

[/quote]

И аз
Обаче в нашата държава старите хора казват "Никой не е по-голям от хляба". Не мога да го твърдя със сигурност, ама най-вероятно старите българи не са страдали в голямата си част от ИР, пък основно хляб са ядяли. Не искам да споря с никого, защото темата никак не е повърхностна както се изкарва тук. Има си разните там нюанси. Но все пак всеки сам решава за себе си. Хубаво е да има различни виждания.
[/quote]

Извинете, но като видя този тип изказвания за хляба, традиционно използвани, като оправдание за яденето му - няма как да се съглася. Във времето, когато старите хора са използвали фразата, хляба не е имал нищо общо със сегашната си форма и състав, захарта е била по празници, газираното, палмови и всякакви други отровни мазнини не са съществували в менюто на българина. Да не говорим за физическата активност - в пъти по-голяма в сравнение със сегашната. И да вероятно всички тези фактори са ги предпазили от ИР.

# 506
+1 за поста на Antoinetka.
И друго, ИР е открита скоро, преди 30-40 години.
Преди това се е лекувал диабета, който може да се избегне, ако се промени храненето още във фаза ИР.

# 507
  • Sofia
Тази поговорка се е родила във времена, когато хлябът е бил основната храна. Защото е бил най-евтината, най-достъпната, най-лесната за пренасяне и съхранение (без хладилник) храна. Всичко друго (лук, малко сирене или мляко, малко постна манджа) е било добавка към хляба. Но когато хлябът е бил гарантирано пълнозърнест, без Е-та и доста черен и ако човек прекарва целия си ден в тежък физически труд не е голям проблем. Сега нито хлябът е същият, нито ние се движим толкова. Изобщо не може да става дума за сравнение.

# 508
  • София
Коя тема е повърхностна?
Темата за полезността на хляба ТУК се дискутира повърхностно и едностранно Simple Smile
Обаче честно казано предвид настроенията не смятам и да я зачеквам. Simple Smile Нито аз ще ви убедя, нито вие мен и затова и този път ще спазя принципа си по спорни теми да дискутирам само с единомишленици. Така или иначе от самото начало изопачихте думите ми и не ги разбрахте правилно. Излишно е да се занимавам с обяснения.

# 509
  • Стара Загора
Здравейте!
Съвета ми е да правите кардио 2-3 пъти в седмицата, а през останалото време да тренирате с тежести.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 20:51 от Fitnes Instruktor

Общи условия

Активация на акаунт