Отслабване със Сиофор - тема 5

• 82 959
  • 671
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,аз съм с ИР от 2015 приемах по 1500мг Сиофор на ден,свалих малко по малко 10кг и през 2016 успях да забременея.През цялата бременност се изследвах нямаше проблем качих 20 кг .Сега след раждането ми останаха 10 кг изследвах се но само 0 мин инсулин и захар бяха в норма.Мисля да започна отново приема защото след диета свалих 2 кг а и пак  ми прилошава от глад на всеки два часа както преди да лекувам ИР.

# 91
Здравейте дами,
да попитам пия от 20 дена метфогама ,първо беше само сутрин по 425мг, след това сутрин и вечер, сега трябва да почна сутрин обед и вечер по 425 , но не мога. Винаги като увелича дозата ме заболява главата. При някой от вас имало ли е такъв страничен ефект . От няколко дена се опитвам да увелича дозата и се отказвам , защото много ме боли глава. Трябва да достигна до сутрин ,обед и вечер по 850мг. Просто не ми е ясно как ще стане.

# 92
  • Ню Йорк
Здравейте дами,
да попитам пия от 20 дена метфогама ,първо беше само сутрин по 425мг, след това сутрин и вечер, сега трябва да почна сутрин обед и вечер по 425 , но не мога. Винаги като увелича дозата ме заболява главата. При някой от вас имало ли е такъв страничен ефект . От няколко дена се опитвам да увелича дозата и се отказвам , защото много ме боли глава. Трябва да достигна до сутрин ,обед и вечер по 850мг. Просто не ми е ясно как ще стане.

Глава никога не ме е боляла, но пък увелича ли дозата и ме подгонва такова разстройство, че не е за приказване.

# 93
  • София
Вече месец съм доста редовна с пиенето на метформин (открих, че от метфодиаб не ми е лошо), но диарията си я има. Стане ли 16ч и не смея да мръдна.
За да пия хапчетата си пуснах неплатен отпуск, дано има ефект.
От месец съм и на доста стриктен режим плюс спорт по малко всеки ден, но още нямам и килограм махнат Sad

# 94
Да , за разстройство съм чела ,но аз пък нямам даже запек получавам на 3-4 дена. А вие какви хапчета пиете ? Моите са Метфогамма , да не би да има разлика в качеството на метформина в различните марки. Сега от няколко дена нямам главоболие но си пия три пъти по 425 мг. Ще пробвам пак вечер да увелича на 850 . Може да е просто съвпадение със жегите и да не е от хапчетата. Но до тук 2 пъти пробвах вечер по 1 и все ме боли глава следващите 2 дена. Като ефект усещам че апетита ми е на половина. -2 кг за тези 20 дена.

# 95
  • Ню Йорк
Да , за разстройство съм чела ,но аз пък нямам даже запек получавам на 3-4 дена. А вие какви хапчета пиете ? Моите са Метфогамма , да не би да има разлика в качеството на метформина в различните марки. Сега от няколко дена нямам главоболие но си пия три пъти по 425 мг. Ще пробвам пак вечер да увелича на 850 . Може да е просто съвпадение със жегите и да не е от хапчетата. Но до тук 2 пъти пробвах вечер по 1 и все ме боли глава следващите 2 дена. Като ефект усещам че апетита ми е на половина. -2 кг за тези 20 дена.

Аз съм на метфогамма от години. В началото пиех 3 по 1000, после ми ги намалиха на 3 по 850, но поради стомашните проблеми сега карам на 2 по 850 и горе долу крепя положението с тоалетната Wink

# 96
Елица, и аз съм като теб. И за двете неща.
Хем главоболие, хем запичане...
На мен никога, нищо не може да ми предизвика разстройство.

# 97
  • София
След колко време прием с режим и спорт (лек) видяхте ефект в колограмите (който е имал/има много за сваляне)?

# 98
 Аз по принцип имам редовен стомах, но откакто пия тези хапчета не знам какво става. Днес пък съм с разстройство. Може да е някой летен грип  и не си изпих вечерната доза. надявам се да не е проблем ако прескачам доза когато ме боли глава или червата както днес.

Относно ефекта от хапчетата- намалиха ми апетита и най-вече желанието за сладко. Но си трябва и диета- много по-лесно ми е да спазвам диета сега. Преди ми беше немислимо с този зверски глад. За около месец съм - 3 кг. Нямам някаква специална диета , но гледам да не ям хляб всеки ден и съм хапнала и около 1 кг  сладолед за целия месец.( това ми е цялото сладко). Избягвам ориз и картофи. Тренировки в фитнеса  - 12бр по час и половина , като задължително тичам на кростренажора 2 пъти по 15-20мин.Имам да свалям около 25 кг( вече са 22  Laughing ) . От години не съм сваляла и кг така че това е голямо постижение за мен

# 99
Brayda, аз бързо започнах да свалям, но бях 110 кг.  Simple Smile

# 100
  • София
И аз имам за сваляне 20-25кг (не знам точно колко съм в момента но скоро бях 80-85)
Имам едни панталони, които меря чат пат, но са ми толкова тесни, колкото като почнах.
Все си мисля, че като има много кг за сваляне и не ям сладко и тесто и тнт и пия хапчетата и всеки ден на кростренажора у нас, ще имам ефект бързо.
При мен хапчетата не ми намалят апетита. Всеки път като мине 1-2 часа от яденето и хапчето зверски ми се дояжда сладко. Понякога ям праскова, понякога устоявам на желанието, друг път сдъвквам дъвка без захар и така.
Не мога да схвана логиката. Имам ИР 100% (инсулина на гладно ми е 10-11, захарта 5-5.5), защо нямам ефект не знам.
Надявам се да дойде по-късно защото иначе трябва да търся проблема другаде, а не знам къде ....

# 101
И аз имам за сваляне 20-25кг (не знам точно колко съм в момента но скоро бях 80-85)
Имам едни панталони, които меря чат пат, но са ми толкова тесни, колкото като почнах.
Все си мисля, че като има много кг за сваляне и не ям сладко и тесто и тнт и пия хапчетата и всеки ден на кростренажора у нас, ще имам ефект бързо.
При мен хапчетата не ми намалят апетита. Всеки път като мине 1-2 часа от яденето и хапчето зверски ми се дояжда сладко. Понякога ям праскова, понякога устоявам на желанието, друг път сдъвквам дъвка без захар и така.
Не мога да схвана логиката. Имам ИР 100% (инсулина на гладно ми е 10-11, захарта 5-5.5), защо нямам ефект не знам.
Надявам се да дойде по-късно защото иначе трябва да търся проблема другаде, а не знам къде ....

Един фитнес инструктор ми каза, че всеки ден на крос тренажора не е хубаво. Организма се изтощава и минава в режим пестене на енергия, каквото хапнеш си го лепи, а не го харчи на момента. Кардиото трябва да е объркващо- 1 ден кардио ,след това 1 почивка -така няколко пъти после два поредни дни кардио два-три почивка и така ги месиш един или два, някой път може и три поредни кардио но после задължително почивка. Така тялото се обърква и не знае кога да пести и кога да отдава енергия. Относно желанието за сладко- аз съм си взела лентички за измерване на кръвна захар. Ако изпитвам зверско желание за сладко обикновено захарта ми е доста паднала. Може би организма не ти е свикнал с дозата метформин която му даваш и ти пада захарта. На мен доктора ми каза да гледам да си поддържам кръвната захар да не се вдига или пада рязко- затова спрях и ориза и хляба и картофите.
Относно килограмите - повече от 2-3 на месец не очаквам да мога да сваля

# 102
  • София
Ще взема предвид това, което ми казваш за кардиото, мерси!
За кз и аз си мисля, че ми пада. На обременяването на 120-та минута кз ми беше 2.9 и ми се ядеше нещо сладко безумно много. Ако ям примерно таратор през 1-2 часа не ми пада съответно и не ми се яде сладко, но това ядене цял ден май не е препоръчително.
За представата за килограмите и аз съм на това мнение, не искам повече от 3 на месец, но поне откъм корем малко да бях свалила.
Ще продължавам и ще си купя кантар (може пък и да съм свалила, въпреки дрехите по които се меря)

Иначе диарията е много досадна. Не знам дали освен пробиотик да взимам нещо за запичане, защото тогава не знам дали хапчетата ще действат...
Ето днес вече съм била 8 пъти до вц, добре че сме си в нас иначе е голям кошмар.
Гледам да не излизам следобед или да не ям и да не пия хапче ако ще излизам... изобщо много трудно се съчетава с ежедневието.

# 103
  • Ню Йорк
Аз години наред пия какви ли не метформинови препарати, пих даже и виктоза и въпреки това, което твърдят ендокринолозите никога не ми се е случвало лекарство да ми намали апетита. Яло ми се е винаги, яде ми се и сладко, ограничавам се насила.

# 104
На мен пък даже ми увеличи апетита.

Общи условия

Активация на акаунт