Перилни препарати и омекотители – 41

• 70 010
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Сехмет, няма да усетиш съществена разлика между 5- и 7-кг пералня в количеството дрехи, които ще успееш да напъхаш. Просто можеш да переш по-обемни неща, като завивки. Така че няма да се наложи и съществена промяна в дозировката, нито пък да събираш със седмици непрани дрехи. Наистина, първоначално е добре човек да си тегли сухото пране, за да добие представа.
Моята е 8-кг и единствената реална разлика е, че мога да изпера всички чаршафи и хавлиени кърпи наведнъж, а преди се налагаше да ги разделям  Grinning
Изобщо, отчитам по-големия капацитет като силно положително качество.

# 136
Ходих в Техномеркет и точно тя ми вика "Вземи ме, вземи ме!" Гледам я - на пръв поглед има всичко, което искам от една пералня. После четох упътването и излезе, че има всичко, което искам и не съм знаела, че искам.

TAED, и на теб благодаря.
Колко прах слагаш за 6 - 6,5 кг?

Аз гледам да намеря възможно най-малка с "екстрите", на които държа, ти викаш да взема с най-голяма вместимост. Laughing Не ща да въртя полупразни перални.

# 137
Ходих в Техномеркет и точно тя ми вика "Вземи ме, вземи ме!" Гледам я - на пръв поглед има всичко, което искам от една пералня. После четох упътването и излезе, че има всичко, което искам и не съм знаела, че искам.

TAED, и на теб благодаря.
Колко прах слагаш за 6 - 6,5 кг?

Аз гледам да намеря възможно най-малка с "екстрите", на които държа, ти викаш да взема с най-голяма вместимост. Laughing Не ща да въртя полупразни перални.

Няма да въртиш полупразни перални. Следващият път погледни барабаните, ще се учудиш, че не са чак толкова по-големи.

Прах слагам различно в зависимост от това дали искам по-високо ниво на водата по време на пране или не , но да речем с 20-30 % повече от тозата за 4-4.5 кг.

Ако искаш съвет за машина от мен (модела не за конкретния магазин): https://www.tehnomix.bg/bosch-waw-28560-eu

# 138
Много благодаря за препоръката. Машината изглежда супер, но знаеш ли кое ме притеснява. Ето това:
Цитат
Продължителност на цикъла при стандартна програма за памучно пране на 60 °C, пълно зареждане - 275 мин и 270 мин при частично зареждане и 270 мин при стандартна програма за памучно пране на 40 °C, частично зареждане
На Miele програмата й памук 60° е 119 мин. 270 минути са 4,5 часа. Какво е туй чудо!

# 139
  • София
Еми как да изпере 9 кг с 2 л вода и 18 вата енергия  Joy Като ги мОри 4 часа  Joy Joy
Моята натъпкана с включени всякакви екстри е стигала макс до 3,33 ч. На мен не ми пречи. Важното е, че пере качествено.

# 140
Такова нещо аз не съм виждал, вероятно става въпрос за енергоспестяващ режим.

Стандартната програма за памук е около 140-150 мин, 170 мин с допълнително изплакване. При по-малко количество пране, машината съкращава допълнително времето с около 20-25 мин.
Можеш да съкратиш това време почти наполовина с опцията speed perfect. С тази опция и допълнително изплакване дължината на цикъла за памучни тъкани е около 90 мин.

Мога да ги проверя точно ако те интересува, но това са порядъците.

Хубавото на тази машина е, че не се опитва да пере без вода. Нивото на водата е горе-долу колкото на старото Miele, а новите са по-пестеливи.

# 141
  • оттам, откъдето започва България
Еми как да изпере 9 кг с 2 л вода и 18 вата енергия  Joy Като ги мОри 4 часа  Joy Joy
Моята натъпкана с включени всякакви екстри е стигала макс до 3,33 ч. На мен не ми пречи. Важното е, че пере качествено.
Моята при 60 градуса 8 кг пране е 3.50 ч., ама толкова чак не съм я тъпкала. На 40 градуса е 3.03 ч. И мен не ме притеснява времето, важно е изпирането, макар че на тези програми плакненето е час и нещо.  Peace

# 142
Възможно е да е еко режим, но не са го написали и се плеснах по челото. Това, което пишеш ти, е доста по-нормално.
Между другото, сега гледах едно видео в ютюб и човекът пише отдолу, че барабана на тази бил същия размер като старата му пералня, декларирана като 6-килограмова, така че сега разбирам предното ти мнение.
Ще помисля по въпроса и ще разуча още.

Обаче нека да не превръщаме темата в "препоръки за перални" и да обсъждаме конкретни модели, защото такава тема вече има. Интересуваше ме дозирането и благодаря на всички за мненията.

Момичета и момчета, как да не е важно времето? Примерно си пускам пералнята в 10 часа на нощна тарифа. Кога трябва да простирам, ако пере 4 часа и не искам дрехите да стоят цяла нощ вътре?
Моята пере около два часа и половина на памук 60° и сега, когато нощната тарифа почва в 23 часа, ползвам отложен старт, ама самоделка. Купих едно уредче, което включва тока в определен час. Така че я настройвам да се включва в 4,30 и до 7 е изпрала. Смятам да си го ползвам и зимата, че денем по-добре съхнат дрехите. Поне докато си купя пералня с истински отложен старт.

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 20:11 от Sekhmet

# 143
  • оттам, откъдето започва България
Знам, че спамим, ама да споделя, че аз само веднъж ползвах отложения старт и не виждам нужда от него. Пералнята е икономична, та не се налага да пестя като пускам на нощна енергия. Освен това и аз не обичам прането ми да остава в пералнята за дълго, т. е. като изпере веднага се изкарва прането и се подсушава уплътнението и преградата на чекмеджето, както и самото чекмедже.
Барабанът на моята със сигурност не е същия като в тези на 5 кг.  Peace

# 144
Новите машини имат отложен старт, а и моторите на Bosch и Miele са толкова тихи, че няма проблем да се ползват през нощта.

Без да искам да сменям темата, само искам да кажа, че програмирането на високите серии на Bosch е много гъвкаво откъм време температури, ниво на вода...можете да променяте почти всичко. Това беше и една от причините да ги предпочета пред Miele. Miele също имат подобни модели, но цената вече е към 2000 лв.

# 145
  • Бургас
Моята пералня е като препоръчаната от TAED, но за 8 кг. Пускам я и с малко и с много дрехи, направо е супер, особено след мъките ми с един 17 годишен индезит, който беше буквално железен и не искаше да ме оставя. Grinning
На майка ми избрахме малък, 5 килограмов бош, наистина люкчето е като на детска играчка в сравнение с моя. Нейната пералня (има я в посоечения сайт на Техномикс и нея) когато съм я пускала изписва на дисплея тежестта на прането в началото, след няколко завъртания.

# 146
  • София
Аз по принцип не ползвам отложен старт, но не е ли при пералните като при всички други машини, т.е. да избираш кога да свърши програмата? Т-е- например си я нагласяш така че да свърши в 7 сутрин, например и да си ги простреш/пъхнеш в сушилня веднага след това, а не да стоят мокрите изпрни дрехи часове наред в машината.

# 147
Различно е. Има модели, при които избираш кога искаш да е приключила с прането, а други се избира кога искаш да се включи. Примерно при този модел, който съм харесала, е второто.

Както и да е. Нещо за някой прах да кажете между другото? Пробвахте ли новото ОМО за цветно тези, които си го купихте? Mr. Green

# 148
  • София
Ей сега свърши програмата. Но дрехите са тъмни и без видими замърсявания, така че практически не мога да оценя представянето. Но бързо ще произведем петна и ще се поправим  Mr. Green

# 149
Нещо за някой прах да кажете между другото?

Какво да кажа. Свърши този за бяло вкъщи. Минавайки покрай един гараж мернах мегаперли. Оказаха се съвсем пресни и купих един пакет. Трябва да го кажа защото е така: избелващата система на този препарат си остава най-доброто на пазара, въпреки някои други кусури.

Общи условия

Активация на акаунт