Аз понеже мия с лява ръка, ще се опитам да обясня как я държа, но твоето трябва да е огледално на моето, ха-ха.
Значи хващам й лявата ръка горе на подмишницата между своя палец и показалец/цяла длан. Останалата част от дясната ми ръка/ предмишницата минава през гърдите на бебето и го крепи. С лява ръка съответно мия. Ако я държа мн време така, малко й полилавяват ръцете, но нямам друг начин.
Сълзички баткото доби чааак към годинката. Не е ли мн рано за плач със сълзи? Някой беше писал за бебе със сълзички.
Ние бяхме днес на детска консулт.
В резултат на дивото лапане малката е качила 1300гр. за 34 дни и вече е 5070гр. и 61см. Днес прави точно 2 месеца.
Иначе диването си изгради някакъв си свой режим и яде в едни и същи часове, но през деня прави паузи от по 2 часа. С нищо не се залъгва. Пищи за мляко и става патладжанена. Ако й дам вода, я изцоква до дъно и нея. Товари си стомаха само. Нося я на ръце, за да минат поне 2 часа и някакви минути от предходното хранене, но не винаги пожънвам успех с това начинание. Яде по 130мл. 7 пъти...
През деня изобщо не спи, не седи нито в слинг, нито я кенгуру, нито в количка. Над тия неща е. Нищем спи по 7 часа средно, някой път се буди все още.
Не правиха имунизация заради стафилокока в носа. Сега ще слагаме Бактробан в носовете, аз, тя, и брат й, обаче съм скептично настроена. Таз бактерия е мн упорита, баткото я влачи веч над година, при все че третирахме дори с антибиотик, аз - кой знае откога...
В резултат на него не сме направилу последните 2 имунизации, но поне са само 2, а на нея колко ли време ще ги отлагаме! Умът ми не го побира и малко се притеснявам.
Пак ще ходим на ортопед за пръстчето на крака. Педито рече, че трябва да се почака дали ще се оправи малко само. В противен случай би пречило на прохождането при самото стъпване и се коригирало чрез оперативна интервенция около годинката на детето. Доста й е закривен пръстът, под останалите отива.
Пипа, ти ще правиш ли имунизации при наличието на стрептокок в носа?
Много деца били така и щом няма активна хрема,няма да трепем всички бактерии с капките. Все пак си има флора,която ще унищожим. С две думи не пречи на ваксините,ако няма активна хрема!