Юлски бебета 2016

• 42 075
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София - Варна
Смайл, оправи ли се бебето вече?
Аз понеже мия с лява ръка, ще се опитам да обясня как я държа, но твоето трябва да е огледално на моето, ха-ха.
Значи хващам й лявата ръка горе на подмишницата между своя палец и показалец/цяла длан. Останалата част от дясната ми ръка/ предмишницата минава през гърдите на бебето и го крепи. С лява ръка съответно мия. Ако я държа мн време така, малко й полилавяват ръцете, но нямам друг начин.
Сълзички баткото доби чааак към годинката. Не е ли мн рано за плач със сълзи? Някой беше писал за бебе със сълзички.
Ние бяхме днес на детска консулт.
 В резултат на дивото лапане малката е качила 1300гр. за 34 дни и вече е 5070гр. и 61см. Днес прави точно 2 месеца.
Иначе диването си изгради някакъв си свой режим и яде в едни и същи часове, но през деня прави паузи от по 2 часа. С нищо не се залъгва. Пищи за мляко и става патладжанена. Ако й дам вода, я изцоква до дъно и нея. Товари си стомаха само. Нося я на ръце, за да минат поне 2 часа и някакви минути от предходното хранене, но не винаги пожънвам успех с това начинание. Яде по 130мл. 7 пъти...
През деня изобщо не спи, не седи нито в слинг, нито я кенгуру, нито в количка. Над тия неща е. Нищем спи по 7 часа средно, някой път се буди все още.
Не правиха имунизация заради стафилокока в носа. Сега ще слагаме Бактробан в носовете, аз, тя, и брат й, обаче съм скептично настроена. Таз бактерия е мн упорита, баткото я влачи веч над година, при все че третирахме дори с антибиотик, аз - кой знае откога...
В резултат на него не сме направилу последните 2 имунизации, но поне са само 2, а на нея колко ли време ще ги отлагаме! Умът ми не го побира и малко се притеснявам.
Пак ще ходим на ортопед за пръстчето на крака. Педито рече, че трябва да се почака дали ще се оправи малко само. В противен случай би пречило на прохождането при самото стъпване и се коригирало чрез оперативна интервенция около годинката на детето. Доста й е закривен пръстът, под останалите отива.
Пипа, ти ще правиш ли имунизации при наличието на стрептокок в носа?

# 121
И аз я държа с една ръка под гърдичките. Тъй като се притеснявам, че много и притискам млечните жлези и слагам сгъната хавлия върху гърдичките и тогава вдигам. И на мойто му е побелял езика и има две точици на небцето. Откак се роди ги има. Гледаха го преди 2 седмици, уж няма млечница. Преди не давах водичка, но ме хвана шубето и вече давам редовно да си плакне устичката.
Засега правим само масажи. Казаха ми от 2 месец с гимнастиката. А от 3 уж да слагаме по корем,ама аз я слагам от 1 и вече си държи главичката горе долу стабилно. Под наклон не се научи да спи, изсулва се, спи си по гръб и това е. Не обича на страни и по корем.

# 122
Аз вода не съм давала до сега. И от ден 1ви никога не съм го мазала с никакви кремове и пудри и никога не се е подсичал. Работих в козметична компания и нямам доверие на никакви кремове. В повечето случай имат обратен ефект за кожата. За да не се подсече бебето е най-важно гънките да се подсушават много добре, а с крема те остават влажни в памперса.

# 123
Afrikancho, и моят е лакомник. През деня яде на час и половина- два, а нощем на 3, но на кърма незнам по колко милилитра изпива. За 6 седмици е качил 2,500 и е порастнал 11 см. Почвам да се притеснявам дали не е над нормата с килограмите.

# 124
  • Варна
Африканче, нашата педиатърка абсолютно отказа да ги трепем тия бактерии. Даже нали уж имахме конюнктивит и капах една седмица антибиотични капки и мислех , че е от носа. След 7,8 дни пак имаше ужасни секрети в двете очи и този път педи ми каза да не капя капки,само преварена вода. На следващия ден нищо. Оказаха се слъзните каналчета. Аз обаче пак настоявах за бактериите в носа,но накрая педиатърката ми се скара и ми каза да забравя, че има такава бактерия изолирана  Grinning Много деца били така и щом няма активна хрема,няма да трепем всички бактерии с капките. Все пак си има флора,която ще унищожим. С две думи не пречи на ваксините,ако няма активна хрема!
 Иначе плачем със сълзи от около месец! Сега очите се възпаляват отвреме навреме и то за по ден и минават. Правя й масажче на слъзните каналчета.
 При нас така или иначе се отлага ваксината заради жълтеницата. Ще чакаме билирубина да падне под 50 . Миналата седмица беше 80 паднал от 220.
 Също така понеже таткото има жестока алергия, педиатърката ни посъветва джипито да не бие двете ваксини заедно! Много ме е страх от тия ваксини.
 Бубалече, какво стана с вас?
 А някой ходил ли е на Трансфонтанелна ехография? На нас ни влиза в пакета за детска консултация, но заради жълтеницата и конюнктивитите съвсем изключихме та сега ще ходим след няколко дни,но фонтанелата е вече много малка и не знам дали ще се получи прегледа.
 За ортопед още в самото начало като я преглеждаха , казаха че няма да има нужда,но ние пак ще отидем за всеки случай,въпреки че вече минаваме втория месец.

# 125
Африканчо, вчера ни изписаха. Уж е излекувана, но има още сополки и слагам физ. разтвор. Сега пък мен нешо се опитва да ме хваща и пия витамини, прополки и някакъв билков сироп ще си взема.
Ние ваксина засега няма да бием.
Тя също яде на 2- 2.5часа.
За миенето питах, защото аз я хващах с една ръка като палеца е под едната мишница, показалецът до вратлето и другите пръсти са под другата мишница, но вече ми тежи доста и порасна и така  не става вече. Сега ще пробвам през гърдите да е ръката.Така може би ще е по-добре.
Докторката ми каза щом вече е на 50дена може масажи, гимнастика и да я обръщам по корем, за да укрепва мускулите на гърба и вратлето.

# 126
Аз явно само подхващам някакси различно и странно бебчо за да му мия дупето. Ама това го правя главно защото ака докато яде или веднага след това, та за да не го натискам по коремчето и да го обръщам и за да нр повърне, си го държа в поза бебе обърнат си е хръбче и леко с ръката му прихващане крачетата, така че само дупето увисва, все едно го държа за тоалетната, едни време както се издържаха децата за да пишкат....не знам дали го обясних....

Да попитам - вашите бебчета какво правят когато не ядат и не спят!?!?
Слагам го в шезлонг, в столчето за колата, в леглото с пеещи се играчки отгоре....всичко е интересно най- много за 10 мин...после се почва мрън мрън....ако не се обърне внимание прераства в истеричен рев...Ама вече забелязвам че го прави нарочно, не го боли нищо, не е гладен...явно му се доспива не знам...но най- често гледам да го приспя да дремне поне 1 час преди следващото хранене.

През деня на 3-4 часа, само последноъо вечерното идва по- раничко че не издържа...
П
Вечер в 21:30-22, после чак в 6 сутринта, но нещо му става последните 2-3 вечери се буди поне по 3-4 пъти през 1-2 часа....не е гладен защото с малко люшкане заспива за 5-10 мин пак...но какви са тиябпробуждания не знам Sad

# 127
Моят момък започна да си лапа ръчичката.... има ли други бебета, които правят така? Не е гладен защото го прави като се приспива май, ама голямо усмукване пада.

# 128
  • Варна
И на нашата отскоро юмручетата са все в устата. Обикновено когато е гладна.
 И ние вече обръщаме внимание на играчките даже скоро й дадох една,стисна я в ръчичка и хоп в устата,но я изтърва преди да я напъха.
 Преди няколко дни я бях сложила на една страна и нашият бяс се завъртя по корем  Simple Smile
 Момичета до кой месец пада косата на бебето? Нашата си стои. Нито расте ,нито нищо. Май става по-светла от раждането , ама не съм сигурна.
 И постоянно ближе с езика,това което й е близо до устата .

# 129
Моят момък започна да си лапа ръчичката.... има ли други бебета, които правят така? Не е гладен защото го прави като се приспива май, ама голямо усмукване пада.
Да , същата работа от около 10 дни, т.е. от както стана на 2 мес.
Прави го като се е наял, или като му се спи...Аз съм чела че бебетата просто имат нужда да задоволят сукателния си рефлекс и инстинкт, и ако сукането по време на хранене не му е достатъчно, затова продължава да търси нещо за смучене...затова и най често се прибягва до биберон залъгалки. ама така не ми се иска да го свиквам с биберон...

# 130
Аз не му давам биберон.
Косичката мисля, че вече му окапа. Има косъмчета по дрехите и по пелените.
А за играчките още не може да ги хваща (на два навършени месеца е), ако му сложа играчка в ръката я държи, но не се сеща сам да хване Simple Smile

# 131
И нашата бебка последните дни започна на будува през деня. Мислех, че това започва по-късно Thinking
Юмручета и пръсти яде от началото. Досега го асоциирах с глад и я слагах на гърда, но последните дни си мисля да не би да го прави и когато й се спи, но не може. Тогава пак я слагам на гърда, за да се унесе. Общо взето от както намали дневния сън ми е все по гърдите Tired
Вчера за първи път я пробвах със залъгалка, въпреки че имам притеснения дали няма да се отрази на сукането й, но то пък се оказа, че тя не иска и я плюе.
С играчки още не сме я пробвали, но от 2-3 дена й правим масажи и гимнастика.
Вашите бебета по колко средно спят през деня и от когато намалиха часовете?

# 132

Да попитам - вашите бебчета какво правят когато не ядат и не спят!?!?
Слагам го в шезлонг, в столчето за колата, в леглото с пеещи се играчки отгоре....всичко е интересно най- много за 10 мин...после се почва мрън мрън....ако не се обърне внимание прераства в истеричен рев...Ама вече забелязвам че го прави нарочно, не го боли нищо, не е гладен...
[/quote]
При нас е същата работа иска да го държа в ръце и да обикалям из апартамента а той да разглежда, това може да го прави по цял ден. Иначе всичко останало е интересно само първите 10 мин.

# 133
  • Варна
 Моята госпожица още от родилното е с биберон,защото първите дни нямах кърма и много ревеше милата. Храних я и от шише с АМ , откакто тръгна кърмата всичко ОК . Яде и от шише когато се изцедя, цока си с бибероните ,но си предпочита мамината гърда! Не е проблем да превключва. Аз се чувствам и по-спокойна с биберона,защото като се нахрани и й го дам да цока не връща толкова много храна и не се задавя. Иначе вече съм се информирала как става отказването от Бибата. Ако обаче досега не сте давали биберон,няма смисъл.
  От около месец будуваме през деня и спи на пресекулки.

# 134
Здравейте, ние вече сме на 6 седмици. Хапва добре на 3-3,5 часа през деня, след вечерното хранене заспива и около 3-4 часа през нощта се буди веднъж за хранене , след това чак сутринта в 7-8 часа и завъртаме пак цикъла. Яде около 110 гр.,веднъж го пробвах със 125 гр., но на два пъти върна малко и прецених, че засега му е много, независимо какво пише на кутиите с АМ. За подсичането - от началото мажа дупето и гънките с Павловича мас, досега не се е подсичал. Има нещо като пърхут (не са крусти) и се чудя от шампоана ли е или му е суха кожата на главата - и в тази връзка да попитам: мажете ли с нещо главата на бебчето след къпане (масло, олио, лосион) или не?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт