Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 61

• 62 414
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
piti,и аз съвсем скоро стартирам и на мен ми е притеснено,но ще се успокояваме взаимно. Hug
Аз моите хапченца почти ги привърших,имам още три и на пети ден от спирането им стартирам.С къс протокол ще съм,сега още сме на фаза изследвания.

Стефи, спокойствие и само спокойствие 😄 Аз изчаквам да свърши ретроградния меркурий и затова този месец го пропуснах.

# 46
  • София
Здравейте мили дами Simple Smile сред вас има ли някой при д-р Димитър Цветков клиника Надежда? Хубав ден Simple Smile

# 47
Здравейте мили дами Simple Smile сред вас има ли някой при д-р Димитър Цветков клиника Надежда? Хубав ден Simple Smile
Можеш да попиташ и в темата за Надежда, има със сигурност.

# 48
  • Sofia
АЗ съм при Цветков Simple Smile

# 49
  И аз съм при Цветков.

# 50
  • Ruse, Bulgaria
Здравейте момичета, да се запиша и аз в темичката. Едно кратко резюме за мен - на 38 години съм все още (7ми януари ми е рд) започнах първото си инвитро след 2 неуспешни инсета миналия окт и януари. Имам един спонтанен аборт в 10 седмица с близнаци когато бях на 35 и 2 години в неуспешни опити след това, докато решихме вече и с намесата на лекари да опитаме. Това е общо взето с 2 думи.

Сега бях планирана за инвитро от дата 1ви септември. Като пих противозачатъчни близо 35 дена без прекъсване. На 31ви август ми дойде цикъла и на 1ви(четвъртък) бях на преглед с 4х4фоликула в двата яйчника. Назначиха ми дози пурегон по 200 - 4 дена. В понеделник бях на консултация на 6ти ден от цикъл и 4инжекции, фолис - 9, но не бяха мръднали. Назначиха ми и менопур 75 с пурегон 200, утре пак съм на преглед но съм много напрегната, страх ме е от резултата, ако не мръднали или много бавно растат, и т.н..  newsm45 newsm45 Weary ще се пръсна от напрежение Cry Praynig

Успех на всички, желая ви го от сърце.
Мирена

# 51
Мирена,успех утре на прегледа.Дано да са пораснали фолукулчетата.Стискам палци. Hug

# 52
Здравейте, момичета!
Аз идвам от темата Предстой ми инсеминация. Е моят мина и вчера разбрахме - резултат. Моят мъж е много скептично настроен към инсетата и настоява за инвитро, докторът ми - Богомил Бойчев, Тутркан, казва, че инало смисъл до 3, а това ни беше първата. Та така изборът е мой дали да продължим с това или да преминем към инвитро.
Проблем миналата година др Александров, Варна не намери ини предложи инсе, но в последствие го смених. На новото място не правихме изследвания.  
Въпроса ми към вас е задължителните изследвания преди инвитро не се правят на същия цикъл с инвитрото, нали? Тоест сега ако на този цикъл ме изследват и направят ЦС, на другия месец ще е процедурата?
Има ли сред вас пациентки на др Бойчев?
Ще ми е от полза мнението ви и съветите ви, каквито и да са те!
Благодаря и успех на всяка една от вас! 🍀🙏🏼👶🏼

# 53
Ramona0406,ние изследванията ги направихме в цикъла преди процедурата.

# 54
Рамона, направете всички изследвания и тогава рашавайте как ще продължите. Инсе се прави задължително след проверка на тръбите!!!

# 55
  • Ruse, Bulgaria
Добро утро момичета, пожелавам ви един слънчев и усмихнат уикенд.

Благодаря *steffie* за палчетата, резултатът от прегледа бе много добър, слава богу, направо бях глътнала бастуна от напрежение тази седмица - от понеделник до петък ми се стори като цял месец.

Имам фоликули, най - големия за момента от вчерашния преглед бе 13, 2 по 11, 4,5или 6 по 10 , 2по 9 и 7 и 4малки, поне толкова запомних, понеже не съм в Бг и малко ми е по сложно с езика да разбирам вс и термините вкл. Завишиха ми дозите и към пурегона и менопура добавиха и оргалутран за да не овулират ако някой избяга напред с размерите. В понеделник пак на преглед и предполагам че ще правим пункция в сряда, въпреки че може и в петък да е. Но поне вече съм спокойна.

Благодаря и успех на всички момичета  bouquet

# 56
Здравейте отново!
А ако сега направим всички необходими за инвитрото изследвания, на другият месец( защото нали на същия няма как да се прави) направи инсеминация отново, и пак е неуспешна. И дефакто на втория месец след изследванията решим инвитро ще ми се наложи ли пак да правим тези изследвания?
Или с други думи- каква е давността на задължителните изследвания преди инвитро?

# 57
Ramona,зависи от клиниката. В повечето серологията - спин, васерман и т.н. важи 3 месеца, а спермограма и мб - 1 месец. Цитонамазка - 3 м. Дано не те подвеждам, но в Пловдив са с такава давност.

# 58
Рамона,
ЦС важи дълго време - година/година и нещо, може и повече.
Цитонамазка, хламидия, мико и уреаплазма - шест месеца,
Серология, спин, васерман, хепатит - три месеца,
Спермограма по преценка на доктора между един и три месеца,
МБ един месец,
ТСХ, ФСХ, пролактин важът една година
Кръвна картина, глюкоза креатинин и утайка важът една седмица тях може да ги пуснеш с направление от ЛЛ
Не се сещам за др ако има нека момичетата да кажат.

# 59
Рамона,най-добре питайте в клиниката,която сте избрали.Някои клиники държат изследванията да са правени при тях и да не стане така,че после да искат пак да ги правите.
Цитонамазка и микробиология ми взеха в клиниката в седмицата преди опита,кръвни пуснахме десетина дена преди очаквания цикъл.Спермограма си имаме от преди около шест месеца и не ни искат нова,взеха само микробиология на еякулат.Цветна снимка няма да правя пак по причина,че вече нямам тръби.
Живот и здраве в сряда започваме. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт