Искам да кажа ... (87)

• 75 417
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
Флорче, много хубаво момче си имаш!
Захир - прекрасна си и ти и прическата ти!
Честит празник на момчето на Светалчо!

# 436
Благодаря, Флорче  Heart Eyes Леле, голям сладур твоя, какви подредени зъбки  Crazy Маниачка съм на тема зъби  Embarassed Дребната спи още, а аз не мога да мигна. Сега ще звъня за резултатите

# 437
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Джули, Мари, благодаря за пожеланията за рожденика.
Майското цвете още не е проговорило истински, Джули. Благодаря, че си запомнила и се интересуваш.
Има малък напредък, обаче. Иначе е много умно дете - всичко разбира, реди пъзели, гледа като голям човек, (като "дърто",според израза на майка ми Joy). Една приятелка каза, че като гледа в очите му, вярва в прераждането. Голяма мъжкарана е, нищо момичешко няма - бандитка и половина. Joy
Мен ме смущава това забавяне, обаче родителите са спокойни, защото около тях доста деца проговориха около третата година. Аз не споделям с тях своите притеснения, защото не искам да ги напрягам, много са чувствителни и треперят на децата. Четох, че това е една от възможните причини - прекалена родителска любов и грижа, желанията се улавят още във въздуха, преди да бъдат изказани и на децата не се налага да се борят за внимание. Друга възможна причина била вроден перфекционизъм - детето разбира, че няма да произнесе думата правилно и затова не я повтаря. Не се чувства готово да проговори. Теории всякакви. Ако знаеш обаче някакви упражнения или игри за ускоряване на процеса, ще се радвам много да ги споделиш с мен.
След около месец ще тръгне на детска ясла и  много разчитам, че това ще се отрази положително.

ПС - изпуснах Захир, тю! Joy
Благодаря на всички ви за пожеланията - аз съм тук още час и половина и после "адио Маро" Joy Чакам да ме вземат. Там, където отивам, няма обхват - ще ви кажа после това добре ли е или не. Joy

Флорче, тоя сладур има страхотно излъчване - на щастлив, спокоен и уверен човек.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 12:48 от svetal4o27

# 438
  • София
Аууу, Флорче, страхотен е!  Heart Eyes

# 439
  • До морето
Флорче, много хубав четвъртокласник имаш  Heart Eyes И наистина какви хубави бели зъби, няколко деца около мен сега почнаха да сменят зъби и всичките са от криви, по- криви?! Що така?!? Едното сега ще слага брекети - 4000 лв. егати цените  Whistling

Изтървах Захир, но да й пожелая приятно плаване и попътен ватяр  Laughing

Аз съм в нова чуденка - за НГ Рим със самолет отпадна, после минахме през Мадрид, Виена и сега последно Будапеща и то с коли. Идеята е хем да пообиколим коледните базари, хем да изкараме една различна Нова Година на площада. Ще сме заедно с брат му на ММ и неговото семейство. Проблемът е, че малката няма как да я опна да чака в студа на площада и аз сигурно ще си остана в хотела с нея, което не ми е чак такава болка (важното е, че ще сме 5 дни в Будапеща, сепак), ама ММ ще каже, че остава с нас и то цялото упражнение се обезсмисля. Другият вариант е да не я взимам, ама някак си не ми се тръгва без нея и да я зарежем баш на празника. Тя не, че разбира, че е НГ, ама все пак..... Много ми е смотано сега, юрнахме се да организираме и сега се чудя какво да правя. Вие какво ще кажете?

# 440
Марипоса, на колко години е?  Ако е под 4г, просто я оставете и отидете сами.

# 441
  • София
Аз бих казала да я оставиш, ако има на кого. Въпреки че съм от тези, които не пътуват без децата си, в такава ситуация бих се замислила, тя е твърде мъничка.

# 442
Много лъчезарно дете, на добър час!
Страхотна прическа и цвят, аз съм от тези, дето се забоядисваха още на 17 заради белокосие, смених доста цветове, но златистокафявото ми остана фавотирт в последните години.
Светълчо, запомних, че нали и на мен това ми е дерта, а и детенцето на кумовете се развива абсолютно идентично на Ени - късно прохождане  и късно проговаряне. Проговаряне при него, силно казано, тъй като е на 2,10 и няма и дума още...От една страна е добре, че родителите не са притеснени, щом  детето е будно и всичко разбира е чудесен знак, така би усетило тяхното напрежение и нещата могат да се усложнят с насилствено пресиране, водене по специалисти и тн. особено ако е по сензитивно и чувствително дете. Това, което обаче можете да направите на първо време е точно да се намали по възможност предугаждането на желанията - оставете я, ако иска нещо да опита да намери начини да ви го покаже, а по-нататък и опити да го каже. Примерно, да почне да сочи водата, ако е жадна, а вие да изговаряте нейните мисли на глас ''искаш вода, жадна ли си''? и тн. И така за други битови ежедневности или по време на игра - нека се опитва да изрази искането си, вие пък ''мислете на глас'', това според мен помага за отприщването при някои дечица. Това, че ще ходи и на градина е допълнителен плюс Hug Надявам се скоро да се похвалиш с една неспирна скороговорка у дома Simple Smile
От Мтел ме зарибиха миналата седмица, че като дългогогдишен и лоялен клиент получавам безплатен таблет. На мен не ми е нужен, но Ени обича да слуша песнички и да гледа Мики Маус поредица, мисля също да го пробвам като четец. Някакъв си Дива, дори не бях ги чувала Simple Smile Дано излезне нещо от него.

# 443
  • До морето
Марипоса, на колко години е?  Ако е под 4г, просто я оставете и отидете сами.

Тогава ще е на 1г. и 1м., живот и здраве. Оф, така ще е най- лесно, ама пусто, не искам без нея.

# 444
Аз не бих я оставила, както и никъде не ходим без децата. Зор е понякога, но така го чувстваме и двамата.

# 445
  • София
Аз те разбирам, по същия начин се тръшнах, че не искам без нея на едно такова пътуване-празнуване на същата възраст и после само съжалявах.

# 446
Флорче, разбивач на дамски сърца ще е, да знаеш Heart Eyes

Марипоса, аз бих я оставила у дома, но ти си знаеш Peace

# 447
  • София
Марипоса, ние без детето не ходим по почивки и екскурзии. Лично аз няма да замина никъде, ако има пречка и детето ми да дойде. Луда работа, но съм си такава.  Crazy

Да похваля дъщеря ми, че това лято издържа геройски месец и половина на село при баба си и дядо си. Е, през определени интервали, но важното е, че й хареса, а аз си отдъхнах. В момента също е там, тъй като и без това сме още бездомници.  Mr. Green

# 448
Момичета, благодаря за хубавите думи.

Малко са ни проблемни зъбите. Имам чувството, че така и не може да се научи да ги мие като хората. Все го дебна и му ровя из устата, понякога го връщам да се измие наново, на него естествено му става неприятно, сърди се…   

Иначе наистина са прави, а всъщност много накриво тръгнаха в началото. Но пък не са толкова бели, колкото бяха млечните.

Тази сутрин за първи път усетих студена нотка във въздуха. Нямам търпение да извадя „юргана“. Много ми е любим точно този момент, в който се усеща как есента идва, а аз се сгушвам по одеялото, толкова ми е уютно. 

Марипоса, ти си знаеш детето. Моят на тая възраст беше толкова труден, че с радост бих го оставила на някой и през ум не би ми минало доброволно да пътувам с него (а се налагаше в онзи период).

# 449
Изпуснах Захир но се адвам че е доволна..

Аз днес едвам гледам, вчера се видяхме  в 16 ч с приятелки и откарахаме до 1 през нощта.
Няма такава говорилня..Още ме боли главата. Но си ги обичам де.
Днес последен работен - тъкмо влязох в кондиция и пак никой няма да има следващата седмица.  Crazy

Дечко си идва довечера - силно ми е домъчняло вече. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт