НОЕМВРИЙЧЕ гладно няма, мама хапва си за двама! - Тема 7

• 64 069
  • 700
  •   1
Отговори
# 600
Моя брeменелски мозък съвсем забрави, че трябва да си взема час за монитор, ако не родя на термин, но не трябва да чакам до последния момент, защото може и да нямат свободни. Сега остава и заради тази глупост да пренося. Както и да е, каквото е писано ще става.

Иначе багажа е готов, аз психически съм готова, само чакаме бебка да се накани. Аз така и не си купих нощо да й слушаме тоновете в домашни условия (една джаджа по-малко у дома), но ММ казва че сърцето й се чува доста ясно и затова някои вечери го карам да го слуша.  Grinning  Така съм по-спокойна.

Това което си купих е овлажнител за въздух, но гледам за сега влагата у дома е ок. Може би защото тези дни валя доста. В нашата спалня още не сме пуснали радиатора (нали казват че изсушават въздуха), но в на детето нощем работи. То няма и чак такава нужда. Т навън тези дни стига до 25º. Днес ми се наложи да изляза за малко и времето беше чудесно. Вече така съм се наплашила да не ме почне кашлицата и с основание, че когато застудя малко и още не бяхме пуснали радиаторa в салона, веднага ме хвана гЪрлото и на следващия ден се появи лека кашлица (така си ме почна и предните пъти). Сега и да ми е топло не спирам радиатора, явно вече се е превърнала в хронична и трябва много да внимавам, най-вече заради бебка.

За багажа, помпа няма да взимам. Сложих памперси, кърпички за дупе, кремче за дупе, еднократни гащи за мен, памучни превръзки, душгел за бебето, ножичка за ноктите, абсорбиращи дискове за сутиен (нямам идея как ги наричате в БГ), дрешки: няколко бодита с къс и дълъг ръкав, пижамки, космонавт, шапки, ръкавички да не се драска, чорапки, одеалце, плетен комплект в случай, че е топло за космонавта, лигавници. Текстилните неща ми заеха половината сак. Не помня дали трябваше да си взимам четка и паста за зъби, но май ще е добре да сложа, за всеки случай. Помня, че имаше доста неща в банята, но какви точно съм забравила. Като на хотел си бяхме малко.  Mr. Green

# 601
  • Рим
И аз се присъединявам към предпочитащите форума!  Hug

Имам профил във фейсбук, но не го чувствам близък като среда за общуване. Съжалявам, че толкова много ноемврийки са изцяло там от доста време, но какво да се прави - въпрос на личен избор! (Не ми допада идеята за тайни групи и прочие! И аз оставам тук  Peace )

# 602

За тези, които ще кърмят, ето и размера на стомахчето на бебечето като се роди:

Ден 1, Ден 3, 1 седмица, 1 месец. Така ще си нaправите изводите, колко количество кърма може да изпие.  Simple Smile

За багажа да добавя-  и при нас осигуряват всичко за бебето, но аз предпочитам още от началото да си я свиквам, на нещата които аз съм избрала.  Simple Smile

# 603
И аз обещавам да не оставям форума, момичета, няма да ви оставим само двете да си пишете! Simple Smile

За помпата и аз много се чудих и май реших след раждането да видя как вървят нещата, не виждам смисъл от нея, ако си имам кърма. Да не говорим, че има бебета, които не близват биберони и залъгалки тогава пък съвсем, дори и в редки случай няма да мога да я ползвам... Ако се наложи да вземем таткото ще тича да вземе Grinning
Честно казано същото обмислях и за стерилизатора (ако е само на кърма малката). Все пак взехме обаче - в случай, че ме резнат за секцио знам, че кърмата слиза по-бавно и първите дни сигурно ще се дохранваме с АМ.

И един въпрос - какво представлява обменната карта, която се взима от проследяващия лекар? Понеже моя ме пита на предпоследния преглед дали си пазя всички документи и изследвания, които сме правили - все си мислех, че той трябва да има някаква история на тези 9 месеца, но започвам да се съмнявам Grinning

# 604
  • Рим

За тези, които ще кърмят, ето и размера на стомахчето на бебечето като се роди:

Ден 1, Ден 3, 1 седмица, 1 месец. Така ще си нaправите изводите, колко количество кърма може да изпие.  Simple Smile

Лара, това е готино!  Laughing И аз съм го срещала, ама на английски! Няма смисъл да се шашка човек, то си показва бебето и по напишканите и нааканите памперси дали се храни добре! Просто мамите с първо дете винаги минават през тази несигурност за всичко... после се научават и следват инстинкта!  Hug

Относно помпата, аз не помня дали писах, но ако ми се наложи, ще я взема под наем от аптеката до нас! За купуване, нямам намерение. Ще видим!

Приятен ден на всички ви!  Peace

# 605
Дами, аз наскоро бях на лекция за кърменето. Това, което там ни споделиха.
Първи ден - от 3 до 5 мин.
Втори ден - от 7 до 10 мин.
Трети ден - 15 мин.
Като първите 10 минути са най-важни.
До колкото разбрах кърмата може да се замразява и до 2 месеца е годна за полване, та ако случайно в някакъв момент майката не може да кърми, да дава от вече изцедената. Simple Smile

# 606
Ех, момичета  Hug Аз планирам секцио за към края на ноември, но вече се вълнувам, какво ли остава за мамите, на които терминът наближава  Hug
Лара, рисунката за размера на бебешкото стомахче е много сладка Simple Smile
Аз имам някаква механична помпа от една приятелка. Добре е да я разгледам и стерилизирам. Имам още неща за докупуване, а вече ми е тежко и нищо не ми се прави. Снощи за пръв път ме обхвана някакъв страх! От раждането, от мислите всичко ли ще е наред с беба, от как ще се справя, че ми е за първи път! Хормони сигурно...

# 607
  • София
Относно фейсбук групата - момичетата не искат нови членове. Познават се вече лично и качват много снимки - сега на бебетата, които се родиха и не искат непознати да имат достъп.
Аз също харесвам форума и пиша и тук и във групата, а тя е тайна, защото е от самото начало, когато почти никоя от нас не искаше приятели във фейсбук да разбират, че са бременни.
Няма лошо да си направите още една група и то не пречи да се пише и тук и там. Аз пиша сравнително често, а и други момичета, които са във групата продължават да пишат тук.

Днес бях на тонове в Надежда и се засякохме с едно от момичетат и ходихме до Неделя да си поговорим. От 12 часа до 16.00 бяхме там и не можем да се наприказваме.  hahaha
Тоновете са добри и няма изгледи да тръгва да се ражда. Ще си чака датата момичето на мама  Heart Eyes

Вече имаме и кошче - люлка, което ще седи в нашата спалня и ще може да се мести, защото ММ сега й слага колелца. Пускам едно фото за онагледяване Simple Smile

Скрит текст:

# 608
Леле Магнолия, като от приказките е люлката и креватчето.
Да си ги ползвате със здраве! Laughing

# 609
Леле Магнолия, като от приказките е люлката и креватчето.
Да си ги ползвате със здраве! Laughing

И аз тъкмо това щях да напиша! Приказни са!

# 610
Ех, момичета  Hug Аз планирам секцио за към края на ноември, но вече се вълнувам, какво ли остава за мамите, на които терминът наближава  Hug
Лара, рисунката за размера на бебешкото стомахче е много сладка Simple Smile
Аз имам някаква механична помпа от една приятелка. Добре е да я разгледам и стерилизирам. Имам още неща за докупуване, а вече ми е тежко и нищо не ми се прави. Снощи за пръв път ме обхвана някакъв страх! От раждането, от мислите всичко ли ще е наред с беба, от как ще се справя, че ми е за първи път! Хормони сигурно...
Ние с теб ли имахме един термин. 5.12 и аз ще съм секцио към края на ноември.а все още нищо не сме купили живот и здраве от утре се мятаме с покупките.
И аз не мисля да се присъединявам към фб групата,тука е някакси уютно и приятно...  Hug

# 611
Хахахаха, голям смях, щете не щете в групата, групата не ви ще!  Joy Което пък ми припомня с какъв кеф го затрих профила във " воайор бук" и сега не мога да се похваля със конкретен снимков материал колко много имам, колко много обикалям, колко много съм щастлива, колко много умна съм и колко хубави и фотогенични сме с мъжлето...  Joy Joy Joy

# 612
И аз затрих ФБ профила си отдавна и съм много доволна, затова и пиша тук.
Днес на УЗИ, всичко е наред, даже имам 1.5 разкритие, никакви болки, нищооооо.
Остава ми още една седмица до термин, мисля, че ще си изкарам дотогава.

Багажът е в бойна готовност отдавна, взех си и помпа за всеки случай Sunglasses

# 613
  • Рим
помбер, ти си почти на финал! Относно разкритието, вчера, докато ми записваха тоновете, дойде една мацка с първа бременност в 39-та седмица. Тя беше с 1 см разкритие, но я върнаха вкъщи, макар че май й се щеше да я оставят Laughing Тя твърдеше, че има нетърпими контракции и изглеждаше притеснена, но много вероятно или имаше нисък праг на поносимост на болката, или просто не знаеше какво да очаква милата! Закачиха я да й засичат тонове и контракции, но се оказа, че са фалшива тревога. Беше сериозно разочарована, че ще се прибира пак  Flutter

При мен видях, че за около час е засечена една по-силна контракция, която аз си усетих и нарочно погледнах апарата да си сверя часовника - индикаторът се покачи почти до 80 и после отпусна. Аз не знам какво точно измерват с тези цифри, но после позачетох, че "истинските" родилни контракции, освен че зачестяват упорито (накрая всеки 3-5 минути), трябва да са минимално с интензитет 100, според апарата - каквото и да значи това! Утре ще погледна по-внимателно машината.

# 614
Алегрия, да използвам да те питам, долната линия показва контракции със скала от 0 до 100,по - нагоре със стрелкички се отбелязва движението на бебетата, след това е сърдечния ритъм, а най отгоре с едни камбанки (поне при мен е така)  се отразява какво? Докато записваме тоновете, самия апарат от време на време писука, и като питах акушерката какво значи този звук, тя отвърна, че просто апарата така си правел. По - късно обаче забелязах на записа над сърдечния ритъм, че има едни камбанки, които явно кореспондират именно на този звук, който апарата е издавал. Някой да има идея тези камбанки какво отразяват?

Общи условия

Активация на акаунт