БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 140 963
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Да попитам и аз относно алоето. Ако си закупя натурално листо, колко време мога да го съхранявам и ползвам?
Привет, сега попадам на тази тема. От много време ползвам продукти с алое вера, но не всички са качествени. Търсете по продуктите да има печат на опаковката от Международния научен съвет по алое. Всички сертифицирани продукти могат да се видят в сайта http://www.iasc.org/
Ако не ме лъже паметта, за да се получи техния печат вътре трябва да има поне 15% гел от алое. Сертификатът се издава всяка година наново.

Иначе листата се откъсването им не са много трайни, защото гелът много бързо се окислява и губи полезните си свойства. А само той е полезен, кората не трябва да я има в продуктите. Ако се ползва натурално листо - късаш, белиш кората и ползваш гела дали за пиене дали за мазане няма значение.

# 76
  • София
Да попитам и аз относно алоето. Ако си закупя натурално листо, колко време мога да го съхранявам и ползвам?
Привет, сега попадам на тази тема. От много време ползвам продукти с алое вера, но не всички са качествени. Търсете по продуктите да има печат на опаковката от Международния научен съвет по алое. Всички сертифицирани продукти могат да се видят в сайта http://www.iasc.org/
Ако не ме лъже паметта, за да се получи техния печат вътре трябва да има поне 15% гел от алое. Сертификатът се издава всяка година наново.

Иначе листата се откъсването им не са много трайни, защото гелът много бързо се окислява и губи полезните си свойства. А само той е полезен, кората не трябва да я има в продуктите. Ако се ползва натурално листо - късаш, белиш кората и ползваш гела дали за пиене дали за мазане няма значение.

Благодаря за отговора!
Досега не съм ползвала алое в този вид, но гледах един клип, в който използваха гел от листо. Понеже ми се стори доста висока цената на алоето за листо и целите, за които ще го ползвам, направо си взех да си го гледам в саксия и да си късам, когато ми е необходимо.

# 77
  • София
Момичета, ползвали ли сте гъба коджак от Зоя? И какво е мнението ви?

Има тема за гъбите конджак. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=831990
Лично аз съм доволна, моята я взех от "Балев Био". Тя вече доста намали размера си и може би е вече за изхвърляне.

# 78
  • Варна

_Addicted_, хубаво си направила Simple Smile Но го изчакай поне 2-3 годинки, за да му се натрупат в гела полезните вещества и кусай винаги най-външните листа, тоест най-големите. То не че има как вътрешните да се откъснат де, ама да кажа. Като се ползва по-дълго много добре се отразява на кожата Simple Smile

# 79
  • София

_Addicted_, хубаво си направила Simple Smile Но го изчакай поне 2-3 годинки, за да му се натрупат в гела полезните вещества и кусай винаги най-външните листа, тоест най-големите. То не че има как вътрешните да се откъснат де, ама да кажа. Като се ползва по-дълго много добре се отразява на кожата Simple Smile
Ех, 2-3 годинки...
Дано лятото дръпне по- бързо като го изнеса навън. Grinning

# 80
  • Варна
Ще дръпне, няма къде да иде. Аз за годинките го казах на база това, което съм чела, не за друго. Хайде ще споделиш след това отзиви Wink

# 81
  • София
Разбира се! Само че вчера, като се зачетох и пишеше, че само един вид има лечебните свойства, този, който се гледа в дворно място, цъфти червен и става огромен. Ще видим де. Иначе ми трябваше за  един крем за вежди с ЯЧРМ, витамин Е и гел от алое. Peace

# 82
  • Варна
Мда, не всяко алое е полезно. Истинското Алое Вера е Алое Барбадензис Милър. Това е точно онова полезно Алое Вера. Те стават огромни наистина. Едното листо тежи повече от 1кг. Simple Smile

# 83
  • София
Мда, не всяко алое е полезно. Истинското Алое Вера е Алое Барбадензис Милър. Това е точно онова полезно Алое Вера. Те стават огромни наистина. Едното листо тежи повече от 1кг. Simple Smile
Да, точно такива листа продават в "Балев Био"  20лв/кг.

# 84
Момичета, ползвали ли сте гъба коджак от Зоя? И какво е мнението ви?

Да, аз ползвам такава, много е удобна и лесна за използване, но имай предвид, че трябва да я намокриш добре преди употреба, иначе е като шкурка...

# 85
Момичета,имате ли впечатления от червилата bellapierre? bouquet
В един от бг сайтовете има оферта за дневен сет от 4 цвята,та се чудя...не съм ги пробвала.

# 86
  • София
Има ли синтезирана информация за най-често използваните вредни съставки (и в каква степен) в козметичните препарати?

# 87
Използвате ли някакъв по- изчистен фон дьо тен?

# 88
  • София
Препоръчайте ми крем. Става дума за кожно раздразнение/зачервяване и слаба болезненост - от протритаване най-вероятно, на по-нежната част на интимната... област?
Дерматолог преди време ми бе предписал и Дермалибур (за помощен крем в лечението на малко по-друг проблем)  и сега като чета описанието е точно за това е
Скрит текст:
Dermalibour крем обединява успокояващите и епителизиращите свойства на Овеса Rhealba и заздравяващите свойства на цинков оксид, медни и цинкови соли. В състава на Дермалибур крем е добавено масло от Овес Реалба с възстановяващи наранената кожа свойства.
, но като видях състава... се замислих дали да си го купя. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 09:07 от Starrydream

# 89

Общи условия

Активация на акаунт