БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 140 862
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Таня 2, не разбирам за кой продукт точно питаш на Алтеа, отваря се само сайта им, но не конкретен продукт... Аз харесвам Алтеа, имам серум и крем и мога да кажа, че от малкото български неща, които съм ползвала, тези са много хубави... Мисля да пробвам и други техни продукти, защото качеството им не отстъпва на много по-скъпите и известни марки, а и имат ефект, поне при мен..; Peace

Последна редакция: нд, 23 юли 2017, 22:51 от lunna pateka

# 166
На minnii22 линка не е към сайта на Алтея, а на Зоя. Ето към този крем: https://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D … %D0%BC%D0%BB.7788
Не бих му възлагала големи надежди за подмладяване, точно каквото са написали е - има малко екстракт от две тревички, към края на списъка, между двата консерванта, и полизахариди от сена, привличащи вода, "за да изглежда кожата сочна и млада". В готу кола наистина се съдържа Madecassoside, който има анти-ейдж действие, стимулира синтеза на колаген и процеса на епитализация, но като цяло не мисля, че ще е чудо на чудесата, няма такова чудо за 8 паунда. Крем като крем.

# 167
На minnii22 линка не е към сайта на Алтея, а на Зоя. Ето към този крем: https://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D … %D0%BC%D0%BB.7788
Не бих му възлагала големи надежди за подмладяване, точно каквото са написали е - има малко екстракт от две тревички, към края на списъка, между двата консерванта, и полизахариди от сена, привличащи вода, "за да изглежда кожата сочна и млада". В готу кола наистина се съдържа Madecassoside, който има анти-ейдж действие, стимулира синтеза на колаген и процеса на епитализация, но като цяло не мисля, че ще е чудо на чудесата, няма такова чудо за 8 паунда. Крем като крем.
Благодаря за отговора:blush:BlushBlush

# 168
Някой пробвал ли е биокозметичен продукт на Urtekram? Много ме питат за тях, но аз нямам личен опит за споделяне.

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 16:02 от bubanka

# 169
Аз не съм ползвала. Но пък исках да попитам и аз за мнения - за Andalou
Много прилични ми се струват като състав, а малко отзиви намирам, поне на български.
Разглеждам този анти ейдж крем с голям интерес:
http://andalou.com/resveratrol-q10-night-repair-cream

# 170
  • Варна
Аз в момента ползвам спрей-балсам за по-лесно разресване с алое вера. Харесва ми, защото не прави косата по-тежка или лепкава, не омазнява, както ми се е случвало с други финиш продукти, а си върши работата. И една опаковка стига за векове.

Ето този е: https://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B1%D0%B0% … ters=Urtekram-m28

# 171
Аз в момента ползвам спрей-балсам за по-лесно разресване с алое вера. Харесва ми, защото не прави косата по-тежка или лепкава, не омазнява, както ми се е случвало с други финиш продукти, а си върши работата. И една опаковка стига за векове.

Ето този е: https://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B1%D0%B0% … ters=Urtekram-m28
Интересен продукт, на мокра или на суха коса се ползва?

# 172
  • Варна
На влажна го ползвам, защото косата ми в момнта е много суха, третирана и лесно се заплита. Ако има нужда, после пръскам и в краищата, вече след изсушаването.

# 173
Аз ползвам крема в оранжевата кутия на Andalou, много съм доволна, първия ми изхабен докрай крем последните години, който ще повторя и изпадам в ужас, че е на дъното, а още се мотам с поръчката. Сега смятам да опитам и някои тоници за лице.
За протокола кожата ми е смесена, по-често омазняваща се, има от време на време някоя пъпчица, с правилни грижи тена е равен, бръчки не боря.

# 174
Аз ползвам крема в оранжевата кутия на Andalou, много съм доволна, първия ми изхабен докрай крем последните години, който ще повторя и изпадам в ужас, че е на дъното, а още се мотам с поръчката. Сега смятам да опитам и някои тоници за лице.
За протокола кожата ми е смесена, по-често омазняваща се, има от време на време някоя пъпчица, с правилни грижи тена е равен, бръчки не боря.
Благодаря за отзива! Аз чакам тия дни техен лосион за тяло с лавандула, и други неща съм си харесала, в това число и оранжевия крем, но ми се вижда по-дневен, а в момента търся нощен. Тиквената маска също я умувам, един от най-оригиналните им продукти се води.

# 175
И аз лосион съм набелязала също да взема, чудя се и на някои неща за коса.
Иначе оранжевия крем на по-суха кожа може и да е лек, но за нормална и смесена е страхотен. Аз го ползвах и денем и нощем, вкл. и като околоочен (все още не съм сигурна дали тая работа с отделен околоочен не е малко маркетинг Rolling Eyes) и наистина съм възхитена. Кожата ми е много по-озарена и често не слагам и бб крем.

# 176
Не е чисто биологичен продукт, но го препоръчвам и сега е на промоция в Douglas - Douglas Naturals шампоан с арганово масло. Разкошен е, въпреки, че си има особеностите и не е напълно за всеки. Аз си го купих на намаление за 17 лв, иначе е 30.

# 177
   Радвам се, че открих тази тема. Желая да използвам и търся по магазините да бъдат донякъде продуктите, които купувам органични и био. Грижа ми е за здравето и не искам да използвам продукти, които са изцяло създадени на химична основа.

# 178
  • София
Привет и от мен! Няма голям опит с натурална козметика, но бих опитала. Все повече се замислям върху това, че някои от продуктите, дори и на скъпи марки, са с твърде много вредни химикали. Записвам се за идеи при вас.

Един продукт, който си взех случайно и много ми хареса (много повече от маслата на Боди Шоп) е на една българска фирма, ето това:

# 179
Скрит текст:
Цитат
Един продукт, който си взех случайно и много ми хареса (много повече от маслата на Боди Шоп)
Маслата на Боди шоп, а и въобще повечето им работи, според мен ги развалиха, не знам дали има връзка с това, че компанията вече е собственост на Лореал. Имам три и сигурно ще ги изхвърля, не мога вече да понасям тази изкуствена миризма, да не говорим пък за оцветителите. Сега като им погледнах състава и ми стана лошо... как съм могла да ги ползвам изобщо се чудя? Глупост от моя страна, много се бях впечатлила навремето от концепцията на Анита, вдъхновена от неща, в духа на:
Цитат
Когато си живял шест месеца с хора, които трият телата си с кокосово масло и тези тела са великолепни, или когато си мил косата си с кал и виждаш, че помага, решаваш да скъсаш с всякакви условности.
Та чак да останеш с впечатлението, че си попаднал на натурална козметика. Ама всеки бърка, важното е да се учим.
Петя, това масло на Wooden Spoon изглежда много добре като състав, а как е върху кожата? Бързо ли попива, остава ли мазно усещане след като попие?

Общи условия

Активация на акаунт