БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 140 885
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Аз имам същия проблем косата по принцип ми е с мазни корени и сухи краища и аз ползвам балсам, маски за да я омекотя но не се получава сигурно не съм попаднала на точните продукти приемам съвети

Аз съм доволна от един балсам на марката Oma Gertrude, доста евтин, до на мен ми действа много добре, има различни. Купувам се го в едно магазинче до халите, но сигурно го има и онлайн някъде.
Може ли координати за магазинчето, моля.

Намира се на ул. „Екзарх Йосиф“ 22, близо е Централна баня, "Биодарове" се казва

# 256
Здравейте!

В търсене съм на нов крем за лице.Бих желала да е био ,органик натурелен,hand made,без алкохол и вредни съставки. На 34г. съм, смесен тип кожа, имам пигментни петна.Също така се колебая за крем с екстракт от охлюв. Досега ползвах кремовете на Alteya organics , мн.са хубави,но искам да разнообразя.
Моля ,ако някоя дама е ползвала някакъв крем и е останала доволна да сподели мнение.

# 257
Candy, кожата ти звучи подобна на моята - комбинирана, с тази разлика че кремовете на Алтея на мен са ми тежки при дълга употреба, само вечер мога да ги слагам. От моя опит бих препоръчала от зоя.бг да погледнеш различните кремове на handmade naturals (създателката на марката е българка Flutter), ползвала съм и околоочен с роза и няколко други, от всички бях много доволна. Най-добрият крем обаче, който ми е легнал на сърцето и е със страхотен състав е пробиотичният с вит.С на Andalou, също от зоя.бг.

# 258
Цитат
Най-добрият крем обаче, който ми е легнал на сърцето и е със страхотен състав е пробиотичният с вит.С на Andalou, също от зоя.бг.
Линда, поръчах го и аз тия дни от ай херб, имаше намаление, излезе ми към 28 лева. Така че скоро ще го имам - от сега знам, че няма начин да не ми хареса. Още съм във възторг от лилавия. Единственото ми притеснение е да не ми дойде прекалено лек за зимата, че тогава кожата ми става суха. Ако и с това се справи - край, повече друг крем няма да погледна  Grinning

# 259
Еха Тъмнозелена, честито Hug той ти е излезнал без пари направо, трябва и аз да почна да пазаря оттам. Аз пък се канех на лилавия сега за по-хладното време, поне за нощен, обаче много ме изкушаваше и масления им арганов серум и взех него накрая. Ами и той е толкова добър като всичко пробвано досега на марката, не е като никой друг маслен серум (камо ли чисто масло), с които винаги лъсвам. Лицето ми става супер мекичко, а кожата усещам по-плътна някак, сочна, и то без да ми мазнее. И състава е страхотен отново...просто съм много възхитена от нещата им.

# 260
Линда Hug

Ще разгледам в Зоя. Алтея смного ги харесвам,ползвам много техни продукти.И на мен в топлото кремовете ми мазнеят, за зимата са супер.Ще взема още един на Алтея и един от Зоя и ще редувам.

# 261
Погледни балансирания за комбинирана кожа на handmade naturals, не е като да е някое леко флуидче, но не омязнява и в същото време аз лично усещах богато намазана кожата. Може би за дневен да ти е добре с него...той е един от малкото кремове изобщо, които съм повтаряла.

# 262
Здравейте!

В търсене съм на нов крем за лице.Бих желала да е био ,органик натурелен,hand made,без алкохол и вредни съставки. На 34г. съм, смесен тип кожа, имам пигментни петна.Също така се колебая за крем с екстракт от охлюв. Досега ползвах кремовете на Alteya organics , мн.са хубави,но искам да разнообразя.
Моля ,ако някоя дама е ползвала някакъв крем и е останала доволна да сподели мнение.

Много съм доволна от тези кремове, почистващите, тоник гел и околоочен ползвам също:
http://www.aquasource.net/DisplayProduct.aspx?cid=6&pid=27

# 263
Здравейте!

Опитай някой от кремовете на Helixium, органични с екстракт от охлюв и сребро. Има ги в биомагазините, но можеш и в нета да ги намериш. Ползвах тре от техните продукта и съм изключително доволна.

# 264
Здравейте!

Ето този е страхотен за смесена кожа, хем попива бързо и кожата става страхотна, хем не отежнява, съставките му са супер и има ecocert, и няма изхабяване. Препоръчвам с две ръце.
https://www.beautyskin.bg/mia-hoyto/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0% … 1%86%D0%B5-UNELMA

Конбинирам го с този серум и ми се отразява мнооого добре на кожата. Но серумът ми е подарък и нямам представа дали се продава някъде или може да се поръча.
https://www.supermood.fi/store/absolute-bliss-serum/

# 265
Заглеждам един гел за измиване на лице, толкова великолепен състав и цена има /12 лв за 354 мл без доставката/, че чак не мога да повярвам! Затова взех да търся под вола теле и си зададох и въпроса: възможно ли е да е пълен съставът? Не виждам в него консервант, все нещо трябва да го предпазва да не се развали. Или има такова вещество, но аз не го разчитам като консервант. Ето съдържанието:

Azadirachta indica (neem) aqueous extract, carica papaya (papaya) leaf extract, saponified cocos nucifera (coconut) oil*, decyl glucoside, cocos nucifera (coconut) water*, glycerin, cocos nucifera (coconut) aromatic extract, lavandula hybrida oil.

Иначе отзивите в сайта, в който го гледам, са прекрасни и никак не са малко.

# 266
Заглеждам един гел за измиване на лице, толкова великолепен състав и цена има /12 лв за 354 мл без доставката/, че чак не мога да повярвам! Затова взех да търся под вола теле и си зададох и въпроса: възможно ли е да е пълен съставът? Не виждам в него консервант, все нещо трябва да го предпазва да не се развали. Или има такова вещество, но аз не го разчитам като консервант. Ето съдържанието:

Azadirachta indica (neem) aqueous extract, carica papaya (papaya) leaf extract, saponified cocos nucifera (coconut) oil*, decyl glucoside, cocos nucifera (coconut) water*, glycerin, cocos nucifera (coconut) aromatic extract, lavandula hybrida oil.

Роля на консервант играе главно етеричното масло от лавандула. Simple Smile

# 267
  • При децата ми

Може ли да кажеш кой е гела?

# 268
Скрит текст:

Може ли да кажеш кой е гела?
[/quote]

Everyday Coconut, Face Wash, For All Skin Types, Cleansing and Purifying, в iherb го гледам. Доставката му е скъпа ако се поръчва самостоятелно, но аз поръчвам и други неща и някои намаляват стойността ѝ.

Cherry Lady, благодаря!

# 269

Роля на консервант играе главно етеричното масло от лавандула. Simple Smile
Абсолютно несъстоятелно твърдение, фантасмагории.
Защо го казвам?
Първо: консервантите трябва да са работещи във водната среда, демек водоразторими (там, и само там се развиват бактериите, общо казано), а лавандуловото масо се отделя от нея като неразтворимо във вода;
Второ: Никъде, никога не е имало данни за антимикробиална ефикасност на лавандулово масло към бактерии, дрожди и плесени! Казвам го от експертизата си на 15 години опит и познания в козметиката, не от блогчета и прочие измислици! Моля за експертна литература, а не за преразказ по интернет!
Трето: Няма такова нещо като "главно консервант", това е фантасмагория; Има консервиращи съставки, които убиват бактериите (плесени и дрожди в степен, която е дадена от ЕФ и ЕС).
Четвърто: Използва се европейска фармакопея за микробиална чистота (под 1000 колонии на грам продукт), и много, много знания по химия и микробиология.

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 13:54 от Tatti

Общи условия

Активация на акаунт