БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 140 935
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Ох, как да не се боядисвам - много съм побеляла и не мога да ходя така. И аз подозирам, че може да е от боята,но това е положението.
Момичета,
Препоръчайте ми нещо за коса - за косопад...Ужас. Косата ми е супер изтощена от това боядисване и много ми пада...Опитах с маски /яйце, зехтин, мед и т .н./, но няма кой знае какъв ефект.
Много е просто - спрете с боядисването Simple Smile
И не се гвацайте с кокосово масло и животински витамини, от едното ще си докарате чудесно свръх омазняване на скалпа, а другото като нищо ще ви докара някоя алергия или най-малкото дерматит на скалпа.

# 541
препоръчах темата за къната - за няколко пъти се наслагва и на бели коси Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/?topic=1011455.msg36409860#new

# 542
Привет, имам въпрос относно натуралното шипково масло, ако някой е наясно. На моето пише Contains natural Retinol Acid (Vitamin A) но в съдържанието има само Organic rosa mosqueta (rose hip) seed oil (99%), tocopherol (vitamin E) antioxidant to preserve the freshness of the oil без да е указан процента на ретинола. Чудя се, дали това съдържание е пренебрежимо малко или да спра продукта за слънчевите сезони, с оглед на фоточувствителността на кожата?

Маслото от роза Москета в състава си съдържа транс-ретинова киселина, което представлява естествен витамин А. В съдържанието на продукта, който си купула не го пише, тъй като витамина е част от самото масло, а не е добавен допълнително. Витамин Е е изписан, тъй като е добавен допълнително като антиоксидант. Използвай си спокойно маслото, няма да предизвика фоточувствителност. Добре е да използваш и слънцезащитен крем, тъй като макар да няма проявена фоточувствителност, слънцето нанася вреди върхи кожата.

# 543
Момичета,
Препоръчайте ми нещо за коса - за косопад...Ужас. Косата ми е супер изтощена от това боядисване и много ми пада...Опитах с маски /яйце, зехтин, мед и т .н./, но няма кой знае какъв ефект.

Здравей Сарита!
За моята коса аз използвам масло за подхранване и растеж, което сама съм разработила. Ако искаш да го опиташ - пиши ми да ти изпратя линк и повече информация за продукта.
Маслото е направено от рициново, арганово и бадемово масло. Допълнително е обогатено с етерично масло от розмарин. Комбинацията от масла е такава, че поддхранва косата, тъй като само здравата коса може да расте, а розмарина стимулира растежа. Маслото се използва като маска - с отмиване. Добре е да стоиш с него максимално дълго време, но и 2 часа са достатъчни. Препоръчвам маска да се прави поне 2 пъти месечно.

# 544
Момичета,

Здравей Сарита!
За моята коса аз използвам масло за подхранване и растеж, което сама съм разработила. Ако искаш да го опиташ - пиши ми да ти изпратя линк и повече информация за продукта.
Маслото е направено от рициново, арганово и бадемово масло. Допълнително е обогатено с етерично масло от розмарин. Комбинацията от масла е такава, че поддхранва косата, тъй като само здравата коса може да расте, а розмарина стимулира растежа. Маслото се използва като маска - с отмиване. Добре е да стоиш с него максимално дълго време, но и 2 часа са достатъчни. Препоръчвам маска да се прави поне 2 пъти месечно.

Да не объркам с обръщението, но моля ви, оставете вашите експерименти за себе си - това, което предлагате, е сериозно законово нарушение! Кой ще бъде отговорен, ако на въпросната дама почне усилено да и пада косата, или получи друг дерматологичен проблем? Та дори вие не знаете какви точно масла сте си закупили - не вярвам да са ви дали истински документи - спецификация, ИЛБ, анализен сертификат, и дали вие сте им направили входящ контрол!
Отделно от това, косата израства от скалпа, т.е. има отношение къмто здравия космен фоликул, както и съотношението анагенна/талогенна фаза!
Наистина е крайно време домашните експерименти да са само и единствено за лична употреба!
Поне с розмариновото масло сте ги поспасили от гранясване, ако не друго.

# 545
Ох, как да не се боядисвам - много съм побеляла и не мога да ходя така. И аз подозирам, че може да е от боята,но това е положението.
Момичета,
Много е просто - спрете с боядисването Simple Smile
И не се гвацайте с кокосово масло и животински витамини, от едното ще си докарате чудесно свръх омазняване на скалпа, а другото като нищо ще ви докара някоя алергия или най-малкото дерматит на скалпа.
Има и лекарствени препарати за целта, но задължително трябва да спрете боядисването, защото си скапвате скалпа и микрофлората му.
Миноксидил е лекарството, но понеже има и фармацевти, нека се изкажат компетентно.

# 546
Момичета,

Здравей Сарита!

Да не объркам с обръщението, но моля ви, оставете вашите експерименти за себе си - това, което предлагате, е сериозно законово нарушение! Кой ще бъде отговорен, ако на въпросната дама почне усилено да и пада косата, или получи друг дерматологичен проблем? Та дори вие не знаете какви точно масла сте си закупили - не вярвам да са ви дали истински документи - спецификация, ИЛБ, анализен сертификат, и дали вие сте им направили входящ контрол!
Отделно от това, косата израства от скалпа, т.е. има отношение къмто здравия космен фоликул, както и съотношението анагенна/талогенна фаза!
Наистина е крайно време домашните експерименти да са само и единствено за лична употреба!

На фона на многобройните лоши рецепти за домашна козметика и некомпетентните съвети, които се вихрят из интернет, разбирам негативното Ви отношение.
Все пак Ви моля без да сте информирана отностно моята компетентност, маслата които използвам и сертификатите и документите, които изисквам от доставчика на масла, да не правите хапливи коментари.

# 547
Форумът е всеки да споделя, както и всеки да преценява дали да се вслушва.

П.с. чудно ми е защо си говорите на Вие?!...

# 548

Съгласна съм напълно. Смятам, че дамата към която съм се обърнала със съвет е достатъчно интелигентна, за да прецени дали да ми се довери или не. Не насилвам никого и не се опитвам да налагам мнение. Както вече споделих разбирам негативната реакция на CI, но също така я считам за малко прибързана и необоснована.

Отговарям на Вие защото не познавам потребителя отсреща и не се чувствам комфортно да говоря на ти. За мен това е начин да покажа уважението си към събеседника.

# 549
Момичета,

Здравей Сарита!

На фона на многобройните лоши рецепти за домашна козметика и некомпетентните съвети, които се вихрят из интернет, разбирам негативното Ви отношение.
Все пак Ви моля без да сте информирана отностно моята компетентност, маслата които използвам и сертификатите и документите, които изисквам от доставчика на масла, да не правите хапливи коментари.

Драга НелиБ, много добре чета какво сте написала и какво съм ви отговорил. Винаги стоя зад всяка своя дума. Съветвам ви да го прочетете още веднъж, за да избягвате некоретни отговори. Домашна козметика се прави само за свои нужди (вашето здраве и живот са лично ваша работа все пак), не и за хора, за които вие няма и не можете да понесете отговорност. Преди 2 странички писах, че ВСЕКИ, абсолютно ВСЕКИ козметичен продукт за ПАЗАРА (демек за други хора) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има досие и оценка за безопасност. Ако не знаете, поинтересувайте се, или поне прочетете 2 страници назад. Не е редно, да не говорим, че е незаконно, да разпространявате свои неща ей така.
Отдавна мина времето на гаражните (в случая може би кухненски) истории, не мислите ли? Доверието е едно, морала обаче изисква коректност.

# 550

Целта на моето участие е да накарам хората да се научат да правят информиран и честен избор. Нищо повече. Вслушване е едно, но е редно и да се каже, че безплатни лабораторни зайчета не е морално да се практикува в XXI век.
Нормално е непознати да се обръщат един към друг във второ лице множествено число. Може би е старомодно, но аз така смятам.

# 551
Някой дали знае, ако си купиш ампула с ХК, тези за мазане, пресипеш я в някакво друго шишенце и я мажеш цяла седмица, този контакт с въздуха, намалява ли качествата й? Както и ако я смесиш с масло?

# 552
Момичета,

Здравей Сарита!

Драга НелиБ, много добре чета какво сте написала и какво съм ви отговорил. Винаги стоя зад всяка своя дума. Съветвам ви да го прочетете още веднъж, за да избягвате некоретни отговори. Домашна козметика се прави само за свои нужди (вашето здраве и живот са лично ваша работа все пак), не и за хора, за които вие няма и не можете да понесете отговорност. Преди 2 странички писах, че ВСЕКИ, абсолютно ВСЕКИ козметичен продукт за ПАЗАРА (демек за други хора) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има досие и оценка за безопасност. Ако не знаете, поинтересувайте се, или поне прочетете 2 страници назад. Не е редно, да не говорим, че е незаконно, да разпространявате свои неща ей така.
Отдавна мина времето на гаражните (в случая може би кухненски) истории, не мислите ли? Доверието е едно, морала обаче изисква коректност.

Напълно съм наясно с изискванията за козметични продукти предлагани в ЕС, регулациите в България и оценките на безопасност.
Твърде непознати сме, за да ме оценявате като неморална...

Смятам да прекратя този спор тук.

# 553
Сарита, мога да споделя мооя опит с боядисването и с белите коси и спорадично лек косопад.
Маските с масла- никакъв ефект даже ми влошиха състоянието на косата.
Да не говорим за страничните ефекти с трудното измиване на маслата и евентуално премиване впоследствие за да се махне мазното.
За боите цял живот се боядисвам, преди от желание за друг цвят сега поради необходимост.
Появява ми се сезонно лек косопад, засега с две три измивания с шампоан ми се оправя - Давинес за Косопад полвам и биорга цистифан - това са нещата, от които съм видяла ефект, други не коментирам щото са отишли в кофата.

За къната- отврат, да не говорим за трудното нанасяне, обаче станах шарена, един цвят белите коси , друг цвят останалата коса, плюс страхотно изсушаване, доста време ми отне да си оправя косата след къносването, повече не бих си го причинила.
Ползвам готови маски за хидратиране и лесно разресване.
Та в случай, че косопода не се дължи на хормонални или други проблеми - добрият избор на козметика се справя да е хем боядисана, хем в добро състояние косата.

От козметиката, за която е темата има няколко неща, от които съм доволна, но като цяло този тип козметика не успя да ме спечели изцяло, прекалено много греди ударих с нея, че да и се доверявам безрезервно.
Лошото в ;ялата работа е, че като отвориш интернет и бъка само то позитиви, с които се маркират рекламните съобщения, а отрицателен опит рядко се споделя, а такъв има доста.

# 554
Така е, къната може да е натурлен продукт, но не може да се постигне цветът с боя. Търсила съм био/органик боя, но на БГ пазара няма такава. Изключение е боята на основата на къна.

Общи условия

Активация на акаунт