БИО/органична и натурална козметика - тема 6

• 140 862
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:
Моля, ако не желаеш да бъдеш в помощ на потребителите, не се намесвай, няма нужда от изпъкване кой колко знае.
А, не, има нужда, определено.
Защото преди мноооого време, когато аз започнах да пиша в тази тема,
си мислех, че уж нещо си там разбирам...
И като си гледам сега постовете назад - ме обхваща искрен и заслужен срам.
Защото за 5 години, внимателно следене какво казва CI,
аз вече имам по-малък проблем с козметиката,
дъщеря ми няма обриви,
харча много по-малко пари за кремове

Скрит текст:

и косата ми е с 30 сантиметра по-дълга...

Много нови потребителки, изобщо не са наясно кой е той, какъв е,
и истината е, че новодошлите честичко се държат с презрително снизхожедние.
Което пък за по-дълго пишещите в темата,
гледайки отстрани, е меко казано арогантно.

Между другото, неотдавна започнах да си правя едно файлче...
Ровя в старите теми и си копирам постовете на CI,
за да събера поне някакви основни базови знания на едно място,
които да бъдат в помощ не само на мен.

И аз така! Преди ползвах много повече продукти, и сега като се замисля, струва ми се, че голяма част от тях са ми създавали проблеми на кожата, за които след това търсех още и още средства. В момента съм само с три продукта: измиващ, тоник и крем. Като кремът е два вида: дневен със слънцезащита и нощен. Нощният зимата ми беше с киселини, сега минах на такъв с пептиди. Ами ето, аз не се вманиачавам особено, пептидите са продукт на т.нар."химия" Simple Smile, но ми е достатъчно базата да бъде натурална. 100% натуралната козметика е чудесна за млада кожа, но на 40+ не ми изглежда разумно да зачеркна напълно чудесата на науката и да разчитам само на гени, екстракти и масла. От какво спестих най-вече? От коректори, хайлайтери, фон дьо тени, ВВ-кремове и пр - всичко, с което прикривах недостатъци на кожата. След като веднъж си я докарах в състояние на добро здраве, просто нямам нужда от тях.

# 571
Благодаря за защитата! Добре,че не вързвам Simple Smile Темата е не за козметика, а за натурална и био такава. Както и не е за стари и нови пишещи. А хейтърски и псевдо-профи мнения не са полезни никому. Не ми харесва да чета и срещам груби хора,но грубостта си е за тях, в крайна сметка.

Аз поне търся без алуминий и фталати козметики, без peg и т.н. Затова споделям. И дано намеря сайт,който ги окачествява с макс негативна оценка,че да разчитам на него. Не мога да гугълвам всяка съставка.

За натурален деодорант ползвах една смеска на Зоя с грейпфрут и др., напр. арарут. Да не вярваш,ефективно е, но се маже. Малко неудобно е Simple Smile

# 572

Аз поне търся без алуминий и фталати козметики, без peg и т.н. Затова споделям. И дано намеря сайт,който ги окачествява с макс негативна оценка,че да разчитам на него. Не мога да гугълвам всяка съставка.

За натурален деодорант ползвах една смеска на Зоя с грейпфрут и др., напр. арарут. Да не вярваш,ефективно е, но се маже. Малко неудобно е Simple Smile
Аз също търся такава козметика. Не мога да избегна всичко вредно в света около мен, затова се старая да поне козметиката за мен и семейството ми, битови препарати и храна да бъде възможно най - чиста.
Аrino, кой е този продукт на Зоя? Не съм го срещала. В момента отновно ползвам стик от Зоя, но не е ефективен на 100%.

# 573
  • Бургас
Момичета записвам се с интерес да следя темичката.

Моля за съдействие да избера подходящ продукт за коса. От 2 години някъде тотално ми се промени косата,хормони, почна и да побелява, до сега нямах такъв проблем.

Трябва ми боя а коса, която да смени досегашните безамонячни. Проблема е, че дори и да покрият белите коси, след седмица избива бялото. Биядисвам я в черно. До сега съм редувала на Лореал и на Гарние Олиа, еекта е един и същ, бързо избива бялото, иначе покрива в момента на боядисване.

Отделно ми трябва шампоан и балсам и маска може би, косата ми поизтъня и стана суха в крайщата и много бързо се омазнява в корените. Мия я през 2-3 дни, тъй като и спортувам и не мога да си позволя да ходя с потна коса, та ми трябва нещо за честа употреба. Къса е, на каре до раменете.

Благодаря ви предварително!

# 574
Аз ползвам балсам и шампоан на konopka, и един балсам съм имала farbschutz, от зоя пак. Доволна съм.

За боядисване освен къна,няма какво друго. Има специална супер темичка, има линк тук преди 1-2 стр, има шанс и за белите коси.

Деото е в едно бурканче,правят го по рецепта на колежка, в магазина ще те разберат за какво говориш. Малко е скъпо,според мен,но май ще взимам. Дадоха ми тестер сега,взеха ми малко от техния в една кофичка, да го пробвам. Може и ти да пробваш.

# 575
  • In the land of Never Never
Момичета записвам се с интерес да следя темичката.

Моля за съдействие да избера подходящ продукт за коса. От 2 години някъде тотално ми се промени косата,хормони, почна и да побелява, до сега нямах такъв проблем.

Трябва ми боя а коса, която да смени досегашните безамонячни. Проблема е, че дори и да покрият белите коси, след седмица избива бялото. Биядисвам я в черно. До сега съм редувала на Лореал и на Гарние Олиа, еекта е един и същ, бързо избива бялото, иначе покрива в момента на боядисване.

Отделно ми трябва шампоан и балсам и маска може би, косата ми поизтъня и стана суха в крайщата и много бързо се омазнява в корените. Мия я през 2-3 дни, тъй като и спортувам и не мога да си позволя да ходя с потна коса, та ми трябва нещо за честа употреба. Къса е, на каре до раменете.

Благодаря ви предварително!
Също ползвах Лореал, безамонячните варианти, а в момента съм на Phyto, и там има химия, но би трябвало да е по-щадяща. Понася ми добре. Но не съм правила проучване по въпроса, предварително се извинявам за лаишкото си мнение на по-образованите по темата.
Освен това съм чела, че черните цветове са най-алергизиращи, а и могат да бъдат канцерогенни. Майка ми се боядисваше в черно, и й излязоха едни пъпки по носа, маза ги с какво ли не, и един доктор и каза да спре боята, всичко се изчисти за няколко дни.
Моят естествен цвят е тъмно кестеняв, а сега съм в нюанс на тъмно русо, който е с основен номер 7 в повечето серии бои. Като си с по-светъл цвят, при прорастване на посивялата коса не се получава рязка граница. Освен това, казват че тъмната коса изостря чертите на лицето, а това с годините не е за предпочитане. Пък и на мен мечтата ми винаги е била да съм блондинка Simple Smile 
За подхранване на корените помага арганово масло, втрива се и се оставя няколко часа. За шампоаните и балсамите имаше коментари по-рано в темата и съм съгласна, че е много проблемно да намериш добър с естествени съставки, а е и много индивидуално как действат. Аз ги сменям с надеждата да попадна на нещо по-добро.  На мен лично на Andalou ми харесаха, балсам и шампоан, за боядисани коси, имаше ги в Зоя.

# 576
CI, да, трябва човек да има базисно образование, но не всеки е длъжен да бъде вещ във всяка област на науката.
Ти може и да си навътре в твоята професия, защото си изучил материята в дълбочина, имаш практически опит, но когато стигнеш до въпрос, изискващ знания и умения от друга област, отиваш при съответния специалист.
Ето защо ние, неотдали се в дълбочината на науката, наречена химия, нямаме тези знания за съставките и търсим да се информираме дали чрез този форум, или от сайтове за проверка на съставките.
Подигравателното отношение към потребителката по - горе е нелепо, не може всички да сме знаещи като теб.
Явно и аз трябва така да процедирам в моята област - с подигравка да показвам на хората колко са невежи в материята.
P.S. Дори и прабаба ми е знаела, че в алуминиев съд храна не трябва да пренощува, защото не е полезно. Не знаела за химичните свойства на този метал, но го е правила.
Моля, ако не желаеш да бъдеш в помощ на потребителите, не се намесвай, няма нужда от изпъкване кой колко знае.
Права сте, няма смисъл от намесата ми. Преди не повече от десетина дни си похабих повече от час да обяснявам най-подорбно на същата всезнаеща дама, учтиво и разбираемо защо не се използват фталати (при все, че диетилфталат в парфюмите е абсолютно безвреден, за разлика от диоктил фталат, който е пластификатор на ПВЦ за меко ПВЦ). Нооо, както се казва, не били компютри, а компоти.
Дето се вика, стигнахме ги американците... А бяхме начело по IQ в света заедно с евреите.... Говорим за средна интелигентност, не говорим за специални и експертни познания!
В заключение се извинявам за моята... поява.

# 577
Чета от време на време темата за къната и билките, там съм чела добри отзиви за някаква билкова боя "Култиватор" на Хенафокс, не се боядисвам, виждала съм 2-3 бели косъма на главата си.

# 578
Момичета, някакви отзиви за естонската марка Dr. Konopka's? Шампоаните и балсамите ме интересуват конкретно. Много демократични цени за голям обем в зоя.бг. Чудя се дали да не направя още един опит. Поне вече му хванах цаката как да се отърва от пърхота като ударя на дърво Simple Smile

# 579
Момичета, някакви отзиви за естонската марка Dr. Konopka's? Шампоаните и балсамите ме интересуват конкретно. Много демократични цени за голям обем в зоя.бг. Чудя се дали да не направя още един опит. Поне вече му хванах цаката как да се отърва от пърхота като ударя на дърво Simple Smile
Набелязала съм ги и чакам да свършат шампоана и маската, и ще пробвам техни продукти.

# 580
Аз си купих шампоана от Лили. Не е лош, но няма да повторя. Преми ми косата, поне нямам сърбеж....засега. Но аз съм с много чувствителен скалп.

# 581
  • Варна
Аз съм доволна от шампоаните, както и от оранжевата маска за коса, розовата също е хубава.

# 582
# 583
  • Sredets/Burgas
Хубаво е зеленото кремче, не е нещо особено, леко и хидратиращо. Купих си такъв миналата пролет...
Не можах обаче да го използвам, защото направо ми беше противен аромата.
И най-важното за темата, че този крем нито е био, нито е натурален.
За другия не мога да кажа нищо... не го знам.

# 584
аз бях взела от същата серия на боди бюти, но нощния и не можах да го използвам докрай, защото миризмата ми идваше в повече, беше супер лепкав след нанасяне цялото ми леце лепкаше и не ми се стори да попива добре  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт