Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 600
  • 700
  •   1
Отговори
# 150
Това Диора ли е? Защо те разочарова, сподели моля?! Hug bouquet
Hug
densi, съгласна съм с всичко, което беше писала за него по-рано. Да, хубав парфюм е. Да, подходящ е за подарък и да.... няма как да сбъркаш с него.
Обаче, Miss Dior е моята линия и аз добре я познавам от три, четири години. Любимият ми фланкър е този от 2011, с ягодките, на който му махнаха Cherie-то от името и ягодите от състава. Всичко след това нося и харесвам и edp от 2012 и  edt от 2013 и блууминг букета от 2014. Неносим ми е Le Parfum.
Без дезодорант Miss Dior в чантата през лятото не излизам, а силки боди миста, от тази година, е разкошен. В общи линии - да ти призлее от Мис Диор. Mr. Green
Absolutely Blooming е събрал всичко, което не харесвам по малко от линията. Отнели са свежестта на Блууминг Букета и са го приближили повече към Le Parfum, поне в началото. Диорски ягодки моят нос не долавя, а само сини плодчета, които обаче аз не харесвам в парфюм. Фрагрантика мълчи за амбър, обаче аз го надушвам /без да съм на 100% сигурна/, защото също не харесвам тази съставка. Харесвам синтетичният му заместител. Силен и интензивен аромат е, но трайността му не е кой знае каква. В драйдауна ми се развива както  edp.
Радвам му се, но ако трябва да съм откровена, La Nuit Tresor Lancome го бие по точки.

П.П. Допреди два-три часа му напъвах панделката/не че ще си я сложа на шала Joy/, обаче освен да я счупя, друго не виждам какво бих могла да направя с нея. Embarassed
Сега всичко ми се изясни, благодаря! Hug Пълната противоположност съм и затова разбира се, новият Диор ми харесва. От всичките излезли парфюми от линията най-много харесвам и бих носила Le Parfum. Grinning В Absolutely Blooming усещам ягодите, но и горски плодове, както си написала. Амбър обожавам. Тук не съм усетила, но ще потърся. За трайността вече писах, че не е нещо особено, въпреки че в жегата навън всички знаем, нищо не вирее. Когато поднових онзи ден в ранен следобяд парфюма вътре на нормални температури без климатик, той беше траен до вечерта, а вчера вътре климатика го накара да разцъфти много хубаво и да стане още по-траен. Този парфюм според мен е за по-хладно време.
Много ми харесва. Heart Eyes
Пред мен продавачката махна панделката и нейният колега, като я видя как я напъва и каза, че нищо няма да постигне, освен да я счупи, на което тя му отговори смело, че се маха, както и на всички други парфюми от линията и наистина я махна.

Дези, честит да е първокласника и да изкласи всичко с голям успех и много здраве! Hug bouquet

# 151
  • София
densi, винаги си ми много точен ориентир в избора на парфюм, знам къде вкусовете ни съвпадат и какво от това, което ти харесваш, аз не мога да нося.
Въпреки различията си ми парфюмно другарче, с мнооого опит. Hug

Честит първокласник и от мен.  bouquet

# 152
Voleur de Roses допреди година и повече се водеше мъжки във фрагрантика. Промениха го , скоро видях че се води вече унисекс. Някой може и да помни. По времето когато  го харесах и купих за пръв път беше само man. Имам го и сега, ползвам го рядко , винаги се развива различно. Накупиха го много хора, махнаха , размениха. Там пачулито ми в повечето случаи е доста мухливо, но има моменти когато хващам далечен шоколад аз. Този парфюм ако трябва да го опиша с една дума е готик. Simple SmileКак ме подсетихте за него , супер сте ей сега ще си го припомня. Hug

Дезидерата, честит първокласник bouquet

ПП. Zozina, абе ние с теб като гледам имаме разни съвпадения. То усещанията може да са различни, обаче ще те следя внимателно Hug Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 09:48 от raznejena*

# 153
  • София
Voleur de Roses допреди година и повече се водеше мъжки във фрагрантика. Промениха го , скоро видях че се води вече унисекс. Някой може и да помни. По времето когато  го харесах и купих за пръв път беше само man. Имам го и сега, ползвам го рядко , винаги се развива различно. Накупиха го много хора, махнаха , размениха. Там пачулито ми в повечето случаи е доста мухливо, но има моменти когато хващам далечен шоколад аз. Този парфюм ако трябва да го опиша с една дума е готик. Simple SmileКак ме подсетихте за него , супер сте ей сега ще си го припомня. Hug

Дезидерата, честит първокласник bouquet

ПП. Zozina, абе ние с теб като гледам имаме разни съвпадения. То усещанията може да са различни, обаче ще те следя внимателно Hug Simple Smile

raznejena* точно така го усещам и аз и бях сигурна, че са го променили на унисекс във Фрагрантика, просто чаках някой да потвърди. Благодаря. Hug
Zozina, още веднъж благодаря и на теб за корекцията, най-малкото винаги е приятно да знаеш, че някой чете това, което пишеш. bouquet

# 154
  • София
Здравейте! Искам да ви попитам използвали ли сте парфюма Lalique - Amethyst и какво е мнението ви за него? Траен ли е?

# 155
seemly, raznejena, абсолютно сте прави. Фрагрантика ме е подвела мен. Вярно пише, че е за мъже и жени там, но сега си разгледах подробно шишето и на френски си пише много ясно, че е само за мъже. Така,че фрагрантика е малко като уикипедия, пише се ама какви са източниците, не знаем....Не знам, например, от къде идва приликата с Perles De Lalique, аз не долавям прилика.
Та явно без да знам съм си купила мъжки парфюм и съм си съвсем по темата в тоя случай Laughing Но има и един друг момент, може новите издания в черните бутилки вече да са си унисекс, аз имам старото....
raznejena, аз нямам много оформен стил при парфюмите, харесвам какво ли не. А понякога някои нотки, дето си мисля, че са перфектни за мен и е това е моето нещо, като го тествам се оказва, че грам не е за мен, така, че аз гледам крайния продукт, а не нотите....
Друго мое много любимо нещо с пачули е Fashion Decree, но него го нямам за голямо мое съжаление...

# 156
О да, крайния продукт е важен. То една-две съставки може да развалят картинката. Но все пак да се ориентира човек какво да пробва след описание и тн. също не  е малко. Fashion Decree още не съм пробвала, предполагам че ще ми хареса.

Deziderata, казвай по-късно  за септември, октомври Grinning

# 157
  • Бургас
Аметиста на Лалик много си го харесвам Heart Eyes.Плодов,сочен парфюм с преобладаващи касис и къпини не много сладък, супер разхлаждащ,за мен е летен. Далеч е от парфюмчетата-компоти,този е плътен и с  характер.Трайността му е средна,макс пет часа.Този му е двойник за моя нос-http://www.fragrantica.com/perfume/Lanvin/Jeanne-Lanvin-Couture-14704.html Показаният е нетраен. Peace

# 158
Друго мое много любимо нещо с пачули е Fashion Decree, но него го нямам за голямо мое съжаление...
Той и Туберозата на Нишане са следващи два парфюма, които ще купя. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 159
  • Варна
След малко отивам да си взема нишовите пробички и нямам търпение да разбера по-екстравагантните аромати дали ще ми допадат или ще си я карам на масовки.  Laughing Обичам да ви чета!  Heart Eyes

# 160
Той и Туберозата на Нишане са следващи два парфюма, които ще купя. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Супер, много е хубав Fashion Decree, но аз сега съм силно влюбена в Atkinsons Her Majesty The Oud ....това ми е силна мания за момента, винаги като ходя да тествам нещо, ходя без парфюм, за да се напръскам обилно с него....дано по-нататък сколасам да си го сложа в гардероба.

# 161
Аз не го познавам все още него, но обичам страстно Oud Save The Queen Atkinsons.

Деска, какво поръча и очакваш от нишовите? Hug

# 162
  • София

И кое е по-осезаемо като нотка според теб пачулито или албицията?
Наскоро имах възможност да се насладя на разцъфтяла албиция и както ми беше представена от мой познат, възрастен мъж на 68 г., който си е засадил 3 дървета пред блока, "аромат по-хубав от френски парфюм". Много ми хареса, обаче съвсем забравих да я проверя влага ли се в аромати наистина и сега видях, че е и една от нотките в http://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/This-is-Her-39358.html , който вече го има в София.

# 163
  • София
Здравейте! Искам да ви попитам използвали ли сте парфюма Lalique - Amethyst и какво е мнението ви за него? Траен ли е?

При мен трае на кожа и след къпане, а на дрехи - и след пране.
Има обаче хора, които изобщо не го регистрират като аромат.
На трети им е средна работа.
Пробвай.

# 164
  • Варна
Деска, какво поръча и очакваш от нишовите? Hug

Парфюми често споменавани тук в годините. Мадамата на Жулиет хас а гън ,Нинфео мио ,на Аква ди парма - Нобиле Магнолиа и Блу Медитеранео.(извинете ме за кирилицата на тези съкровища,дано не се смеете много  Mr. Green) Peace

Общи условия

Активация на акаунт