Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 565
  • 700
  •   1
Отговори
# 165
Деска, какво поръча и очакваш от нишовите? Hug

Парфюми често споменавани тук в годините. Мадамата на Жулиет хас а гън ,Нинфео мио ,на Аква ди парма - Нобиле Магнолиа и Блу Медитеранео.(извинете ме за кирилицата на тези съкровища,дано не се смеете много  Mr. Green) Peace
Супер да разкажеш. Hug

Много искам да пробвам новите два аромата на Zadig & Voltaire, които вчера имаха представяне за медиите. Били много хубави и двата, и още тези дни отивам да ги видя.

# 166
Oud Save The Queen Atkinsons също е красив, но все пак трябва да се избира, като цяло аз съм почитателка на стила на бранда и не мога да кажа, че нещо не ми харесва от техните творения (поне от това, което съм пробвала). И двата ми харесват, но няма как да ги имам и двата.
veka, усещам доста пачули, но е смекчено от въпросното цвете, а аз все пак не разбирам особено от ботаника, та въпросните нотки не мога да кажа в какво процентно съдържание са...но пачулито със сигурност го разпознавам и мога да кажа, че е в количества в началото на парфюма.

# 167
  • Добрич

Дезидерата, а можеш ли да дадеш няколко примера...месец-парфюм ....и за да не изядем темата ...може да са унисекс

Писах, писах и всичко изчезна. Това пък не ми се беше случвало от години! ooooh!
Втори опит, но ще се съкратя за всеки случай. Ще включа само шлагери които нося от години и/или нося сериозни количества въпреки че са по-нови (Захарните Ангели, например).

Януари- Cuir Beluga, Cuir Amethyste, и двата са унисекс, и двата нося в сняг. Не е задължително да е януари, но съм забелязала че нося един от двата по разни сезонни партита.
Забелязала съм, че в сняг Виолетовият Ангел при мен се развива най-добре, или поне ми харесва най-много в такова време.
Февруари- Innocent, Citizen Queen, Insolence. Градската кралица също харесвам най-много в студено време, на топло усещам амброксан. Харесвам я винаги, но ми се струва най-обаятелна през зимата и ранна пролет.
Март- Мечти за пролет- Signorina, JPG Classique EdP,  но е все студено- Black Orchid, LL Lolita Lempicka ( на топло пудреният ирис отстъпва пред пралинките, виолетките също стават по-силни и звънливи. Съвсем друг става аромата Heart Eyes)
Април- Вали като из ведро- Angel Eau Sucree 2014, Covet, London
Май- Най-сетне пролет- AP Maitresse, Un Jardin Mediterranee (унисекс). Средиземноморските градини се равиват прекрасно на по-умерени температури. В жегите стават много по-сладки и трайността намалява. На около 20 градуса го обичам най-много.

Втора част ще публикувам по-късно.
Днес имам първокласник. Grinning

Честит ти малък първокласник, нека много те радва с успехите си занапред! И благодаря ти за отговора...и като казах първокласник ...Ели Сааб ...според мен е правен точно за нашия голям 24 май, и аз не мога да му намеря друго време от годината освен седмиците между 15 - 28 май....

# 168
В момента се зарежда новия парфюм Chanel No 5 L'Eau в София.

# 169
  • София
Bright Crystal, Атти благодаря ви, за отговорите Hug Всъщност аз имам мосричка, но аромата ми е толкова особен и специфичен, че исках да чуя и вие как го определяте. При мен трайността е час-два Grinning явно наистина е много индивидуално. Този на Lanvin не съм го заглеждала, но определено ще го проуча по-обстойно. bouquet

# 170
  • Чукарландия
Много искам да пробвам новите два аромата на Zadig & Voltaire, които вчера имаха представяне за медиите. Били много хубави и двата, и още тези дни отивам да ги видя.

С нетърпение чакам и от теб отзиви, Денс!  Heart Eyes  Hug
Ковачева ми подпали фитила, чакам ти да го "довършиш"!  Joy

# 171
Благодаря момичета  Hug темата е супер полезна и приятна  bouquet
Ще погледна и Bon Bon Couture- той как е като трайност? Кое му е по- специфичното?

# 172
Харесвам много унисекс аромати, имам доста такива.И мъжки харесвам даже, но си ги нося само в къщи.
Потвърждавам,че Voleur de Roses преди се водеше мъжки, старата бутилка.Любимец си ми е той на мен и го нося и навън. Laughing
Fashion Decree също имам и много харесвам, но имам голям проблем с него- след половин час спирам да го усещам.Само в най-големите жеги го усещах по продължително.Но явно за първи път проблема май е в моя нос.Околните твърдят, че го усещат. Zozina при теб как е трайността?
raznejena* и Zozina и двете ви следя много внимателно, мисля че имаме доста съвпадения при парфюмните любимци. Hug
За новия Galop - още от като започнахте да пишете за него имам чувството, че ще прилича на Kelly Caleche и за това чакам търпеливо тест, дано да греша.

# 173
Не издирвам специално юнисекс аромати, но имам няколко. Има и други, които според моя нос са напълно юнисекс, но маркетинг им слага етикети за мъже или жени. "   Повечето от екслузивите на Шанел за мен са юнисекс. Изобщо, въпрос на възприятие е.

Между другото, Шанел, поне на тяхната уеб страница, е започнал да рекламира парфюми като юнисекс категории: "Girl meets boy: Scents that break tradition." 

Аз нося Kelly Caleche, EDP, и за мен кожата в него не е демонстративна.

Лятото свършва и с носталгия пробвах Perfect Coconut Milk на Sarah Horowitz. Доста приятен, сладък парфюм е, с лек нюанс на бадеми, но не и перфектен кокос. По-скоро ми напомня за гореща чаша мляко със захар. Уютен е и може би бих го носила през зимата. Нищо не дразни в него; просто не е това, което очаквам от кокосов аромат в момента.

Днес: Chanel 5 Eau Premiere Simple Smile

# 174
Pixie, добре завърнала се, много се радвам да те видя отново тук! Липсваше много!
Имаш да разказваш може би за парфюмни проби и любови или не?! Heart Eyes Hug bouquet

# 175
Lady Vengeance, аз не притежавам Fashion Decree, харесвам го много, но....Което означава, че нямам преки наблюдения върху трайността му. От това, което пробвам със сигурност е над 2-3 часа, но не съм се вглеждала, не съм засичала.
Галоп не прилича на Кели, според мен, само за секунди леко ме лъхна Кели, но не е това случая...Галоп е много въздушен и прозрачен и според мен може да се носи лесно, без да задушава, въпреки кожата...Пък и би било пълно търговско фиаско, ако прилича на Кели. Защо ще си купиш Галоп, ако имаш Кели. Даже си мисля на моменти, че Галоп спокойно може да мине за унисекс.

# 176
  • София
Аз пробвах новия Chanel 5 L'Eau - тотално разочарование, толкова слаб парфюм не съм очаквала, че някой може да създаде, още повече Шанел.На едната ръка си пръснах 6-7 пъти, началото е хубаво, цитрусово, после идва онази типичната нотка за Шанел, която прилича на нещо, което няма да напиша и на финала се усеща хубав муск.Обаче като цяло парфюма няма никаква сила, никакво излъчване, толкова е слаб, че направо е безпомощен.Цялостната проекция на моята кожа е най-много час.Въпросният Olivier Polge, на когото не съм му следила творчеството, но последните му неща за Шанел като Misia, Boy, Chance eau Vive и сега Chanel No 5 L'Eau, за мен са тотално разочарование.Пазете си старите Шанели, момичета  Joy!

Тествах и This is Her Zadig & Voltaire и за мен не е никакво wow.Хубав е, но някакси през цялото време ми напомня за обувката на CH, който е по-хубав и по-наситен.На финала двата аромата определено се различават, за първи път ме дразни сандалово дърво толкова много.Мъжкият го помирисах от блотер, взех и виал, но определено не ми допада, много силно усещам тамяна, а той е нотка, която не понасям.

Вчера тествах новия Miss Dior Absolutely Blooming   и ми хареса.Не ми прилича на никой от предишните Мис Диор, от които ми става лошо.Напротив този е много приятен и не бих го определила като аромат за млади дами - аромат за всяка възраст е стига да се хареса на дамата.Напомняше ми на нещо, после съжалих че не проверих, на ето този La Nuit Tresor Lancome , но като усещане, а не като копие.

Има ново Версаче за мъже Versace Pour Homme Dylan Blue, което на мен много ми хареса.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 20:02 от veka

# 177
  • Бургас
veka,благодаря и на теб за много добрия отзив за Диора bouquet,дано вече и тук да го има...Нощният Трезор го обожавам. Heart Eyes

# 178
  • София
veka,благодаря и на теб за много добрия отзив за Диора bouquet,дано вече и тук да го има...Нощният Трезор го обожавам. Heart Eyes

Моля, макар аз да не съм коректив. Peace Трябва да го има в Бургас, защото го пробвах в Бюти зоун.

# 179
Fashion Decree също имам и много харесвам, но имам голям проблем с него- след половин час спирам да го усещам.Само в най-големите жеги го усещах по продължително.Но явно за първи път проблема май е в моя нос.Околните твърдят, че го усещат. Zozina при теб как е трайността?

Не съм Zozina, но да кажа - и при мен е така. Имаше един период, в който го проучвах много внимателно. През лятото се усеща много по-дълго. През студените месеци даже не го регистрирам аз.

Общи условия

Активация на акаунт