Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 578
  • 700
  •   1
Отговори
# 135
  • на терасата
Не е по темата, но да споделя. Аз за себе си съм намерила "лекарство", което ми помага, когато неистово ми се приискат всичките парфюми, обсъждани в темата или намерени във фрагрантика по някаква обсъждана съставка.
Поръчвам си пробички и се чувствам истински щастлива, когато бъркам в пликчето и се чудя коя от всички да разнося. Предполагам ви е много познато подобно състояние, само че вместо да гърмя бутилки, които да се чудя после какво да ги правя, си взимам пробички. Понякога по 2 от вид, за да имам за 2 разносвания. Вследствие на тази тактика, съм спестила доста пари, които съм дала за неща, които наистина харесвам и няма да ми омръзнат на 10-тия милилитър. Е, случва се да ми омръзнат на 30-тия или 40-тия, но пък затова има размени Simple Smile Отливките от размяна също са много удобен вариант да пробваме много неща, без да трупаме излишни милилитри.

Не съм колекционер на парфюми, за да се чувствам задължена на притежавам бутилка от всеки парфюм, който е излязал на пазара, но съм любопитна да помириша колкото се може повече аромати. В магазин обичам да подушвам всички Ленори, Силани и т.н. от битовата химия, има ли тестер на нещо, задължително пробвам, независимо дали е в аптека, Кауфланд...

В случая с парфюмите, пробичките и отливките вършат идеална работа, за да задоволя ароматното си любопитство.

# 136
  • Добрич
Бижу, Денс, вие наистина си нямате друга работа! Hug
Щом така подпалвате чергите, моля да ми споделите коя Бомба е най-Убава ЕДП, ЕДТ или Екстремната? Hug
Или и трите? Joy
Crazy Flutter
Ами аз намерих нееещичко тормозещо ме в едП и избрах след много време и преминаване през ЛВЕБ Екстремната, ето тази http://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Flowerbomb-Extreme-2013-19330.html  защото има няколко Екстремни издания.

Колкото до харесването... Толкова е индивидуално, че не мога да си представя как мнението на някого, че харесва или не харесва един, вкупом с други два аромата, може да ми повлияе. Ако ще трябва да подредя споменатите три парфюма то те са Flowerbomb Extreme, Angel  и накрая, като дори мога без него както вече и направих - La Vie Est Belle.

Маги, всичките тези въпроси, които така дръзновено задаваш, тук отдавна са обсъдени в теми и без теми и по много пъти! Crazy Не можем с 2 или три парфюма, това е отговорът! Laughing

Съгласна съм с вас, че са обсъждани, ама нали така се случва движението напред, а и новите парфюмни усещания ....променят чувства и мнения....ако си писал преди 4 години за два любими парфюма, то за това време са се появили още 10...
е ок...друга тема тогава...
През кои две седмици от сезонната година, кой парфюм се разкрива на макс най-красиво...
Задавам този въпрос, защото това установих самата аз като чувство, преди да започна да чета....всеки парфюм има своите 14-15 дни, през които е божествен ...може би зависи и кога е създаван като сезон...знам ли....

# 137
Днес тествах едновременно и сравних по молба на Bright Crystal Heart Eyes новия Miss Dior Absolutely Blooming Christian Dior и Miss Dior Blooming Bouquet Christian Dior от 2014 година.
Двата парфюма се разкриват абсолютно различно, като новия е за мен в пъти по-хубав, доста по-сладък и плодов, както и много по-добре композиран в развитието си. Намирам го и за доста по-траен. Единият е пробван на едната ръка в предлакът, другият на другата.
Този от 2014 година е без малини и горски плодове, и не е толкова резлив, а е по-синететичен някак заради цитрусите може би. Новият е ярко розов в представите ми, а другият е пастелно розов, такова е и излъчването, и шлейфа им. Лично за себе си винаги бих избрала по-сладкия и наситен вариант. В базата идват розите с муска и нещата се поизравняват, но това се случва след около 2-4 часа, като Absolutely Blooming остава докрая много по-сладък и кремест.

Пробвах и новият Rose Goldea Bvlgari. Силно женствен аромат, с много рози и красива бутилка. Подходящ е за пролет-есент и показва много приличен интензитет и трайност. Офисен аромат с млади, червени рози и доста санталово дърво плюс муск. Само за почитателки на рози. Нищо особено и изненадващо, но приятен и лежерен.

Маги, за мен две седмици са абсолютно недостатъчни за проследяването на евентуалното най-добро развитие на даден аромат. Аз лично пробвам често каквото ми се прииска и рамки поставям на парфюмите. Най-добър пример за това са цитрусите. Те се развиват по абсолютно различен и еднакво красив начин и трите летни месеца, и трите зимни.

До края на седмицата очакваме новата, есенна колекция грим на Шанел и новата 5-ца. Нямам търпение! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 14:56 от densi

# 138
  • Добрич
Днес тествах едновременно и сравних по молба на Bright Crystal Heart Eyes новия Miss Dior Absolutely Blooming Christian Dior и Miss Dior Blooming Bouquet Christian Dior от 2014 година.
Двата парфюма се разкриват абсолютно различно, като новия е за мен в пъти по-хубав, доста по-сладък и плодов, както и много по-добре композиран в развитието си. Намирам го и за доста по-траен. Единият е пробван на едната ръка в предлакът, другият на другата.
Този от 2014 година е без малини и горски плодове, и не е толкова резлив, а е по-синететичен някак заради цитрусите може би. Новият е ярко розов в представите ми, а другият е пастелно розов, такова е и излъчването, и шлейфа им. Лично за себе си винаги бих избрала по-сладкия и наситен вариант. В базата идват розите с муска и нещата се поизравняват, но това се случва след около 2-4 часа, като Absolutely Blooming остава докрая много по-сладък и кремест.

Пробвах и новият Rose Goldea Bvlgari. Силно женствен аромат, с много рози и красива бутилка. Подходящ е за пролет-есент и показва много приличен интензитет и трайност. Офисен аромат с млади, червени рози и доста санталово дърво плюс муск. Само за почитателки на рози. Нищо особено и изненадващо, но приятен и лежерен.

Маги, за мен две седмици са абсолютно недостатъчни за проследяването на евентуалното най-добро развитие на даден аромат. Аз лично пробвам често каквото ми се прииска и рамки поставям на парфюмите. Най-добър пример за това са цитрусите. Те се развиват по абсолютно различен и еднакво красив начин и трите летни месеца, и трите зимни.

До края на седмицата очакваме новата, есенна колекция грим на Шанел и новата 5-ца. Нямам търпение! Heart Eyes

О, разбира се, че не са достатъчни месеци, години, но може би не съм разбрана, имах предвид, че по време на целогодишното проследяване..лично за себе си откривам, че даден парфюм, точно в тях /тези две седмици от характерно време/ е на макс красив....

# 139
Едно от любимите ми парфюмни занимания е проследяването на даден аромат при определени температурни условия.   Heart Eyes
Едни обичам в сняг и си ги нося тогава, други ме изненадват при 20-25 градуса, трети нося в определени месеци. Но това са любимците които нося от години. Всички нови придобивки трябва да минат през същия процес, който ми носи много приятни изживявания и изненади.
А любимите ми парфюмни теми са точно сезонните- любопитно ми е какво носят останалите, за да не пропусна нещо.  Laughing

Аромат за деня: Guerlain Mahora Heart Eyes

# 140
  • Бургас
О да,злато си ми ти, Дени Heart Eyes,благодарско,че ги сравни и то толкова бързо!Влюбих се в Диора от 2014г,точно за мен е правен,между другото тук из Бургас доста мацки ухаят на него Crazy.Чакам и този от 2016г,със сигурност ще го харесам,защото вкусовете ни съвпадат и ще реша кой да купя.Мерси,че обсъждаш и парфюми за по-младите дами от темата,благодарение на твое ревю в блога ти днес съм с това-http://www.fragrantica.com/perfume/Carven/L-Eau-de-Toilette-23434.html Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Не е за тук това инфо,но в Дъглас червилата на Ести  в синята гилза, са намалени на 50.40лв,аз лично ги обожавам и пак си купих едничко. Blush

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 16:11 от Bright Crystal

# 141
  • Чукарландия
Безумно съм влюбена! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Получих си днес Aigner N°1 Oud и Ultimate Baldessarini (с уговорката, че са за ММ, но не е сигурно, особено за първия Peace). Наистина прекрасен ууд съчетан с роза. Мога сега вече спокойно да кажа, че типичен унисекс, а ми харесва. На ММ дори и да не му допадне, с удоволствие ще си го сложа в моето гардеробче. Hug
А Ултимейт си е точно за него. Красив парфюм, за хубав мъж. Wink

Благодаря на всички, които ми помогнахте в избора! Щастлива съм, че ще го изненадам приятно през октомври! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 16:43 от BBeLLa

# 142
  • София
О неее, който има и харесва много Ла Ви е Бел ЕДП, трябва моментално да го метне и размените или продаде, и да си поръча Бомбата ЕДП на Ангел и Моисей  Laughing Wink, защото тя е много по-хубавия парфюм.

Аз си нося Ла Ви-то и получавам следните коментари: "М-м-м... тук ми мирише на Флауърбомб". За мен разковничето на този парфюм не е в химията с кожата, а в дозата. Нямах време да дочета до 10 стр. Довечера ще пиша за унисекс ароматите.

На първо четене, Юбилейният ми аромат Absolutely Blooming,  ме разочарова. Имах по-различни очаквания. Ще си го нося, обаче.

# 143
Това Диора ли е? Защо те разочарова, сподели моля?! Hug bouquet

# 144
  • Добрич
Едно от любимите ми парфюмни занимания е проследяването на даден аромат при определени температурни условия.   Heart Eyes
Едни обичам в сняг и си ги нося тогава, други ме изненадват при 20-25 градуса, трети нося в определени месеци. Но това са любимците които нося от години. Всички нови придобивки трябва да минат през същия процес, който ми носи много приятни изживявания и изненади.
А любимите ми парфюмни теми са точно сезонните- любопитно ми е какво носят останалите, за да не пропусна нещо.  Laughing

Аромат за деня: Guerlain Mahora Heart Eyes

Дезидерата, а можеш ли да дадеш няколко примера...месец-парфюм ....и за да не изядем темата ...може да са унисекс

# 145
  • София
Харесвам и нося унисекс аромати. Преди всичко през лятото, най-вече свежи и цитрусови. Също възприемам мъжете по-добре с унисекс, отколкото с типично мъжки парфюми.
Харесвам да нося обаче и типично мъжки представител според Фрагрантика - Voleur de Roses.

Това Диора ли е? Защо те разочарова, сподели моля?! Hug bouquet
Hug
densi, съгласна съм с всичко, което беше писала за него по-рано. Да, хубав парфюм е. Да, подходящ е за подарък и да.... няма как да сбъркаш с него.
Обаче, Miss Dior е моята линия и аз добре я познавам от три, четири години. Любимият ми фланкър е този от 2011, с ягодките, на който му махнаха Cherie-то от името и ягодите от състава. Всичко след това нося и харесвам и edp от 2012 и  edt от 2013 и блууминг букета от 2014. Неносим ми е Le Parfum.
Без дезодорант Miss Dior в чантата през лятото не излизам, а силки боди миста, от тази година, е разкошен. В общи линии - да ти призлее от Мис Диор. Mr. Green
Absolutely Blooming е събрал всичко, което не харесвам по малко от линията. Отнели са свежестта на Блууминг Букета и са го приближили повече към Le Parfum, поне в началото. Диорски ягодки моят нос не долавя, а само сини плодчета, които обаче аз не харесвам в парфюм. Фрагрантика мълчи за амбър, обаче аз го надушвам /без да съм на 100% сигурна/, защото също не харесвам тази съставка. Харесвам синтетичният му заместител. Силен и интензивен аромат е, но трайността му не е кой знае каква. В драйдауна ми се развива както  edp.
Радвам му се, но ако трябва да съм откровена, La Nuit Tresor Lancome го бие по точки.

П.П. Допреди два-три часа му напъвах панделката/не че ще си я сложа на шала Joy/, обаче освен да я счупя, друго не виждам какво бих могла да направя с нея. Embarassed

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 23:50 от seemly

# 146
seemly, една бърза корекция Voleur de Roses е унисекс, тъй като и аз го имам, нося и харесвам, затова се замислих дали пък не съм си купила мъжки Лартизан и проверих....унисекс е...не, че има някакво значение като ни харесва, но за да сме точни...

# 147
  • София
Да, сега погледнах, че е унисекс.
Останала съм с впечатление, че е мъжки, защото преди време се бях засилила да го купувам и това ме отказа. Реших, че виала, който ползвах  не е достатъчен да преценя и ако е правен за мъже, след време ще излезе някоя нотка и ще почне да ми "мъжкарее".
Благодаря за корекцията bouquet

# 148
На мен не ми мъжкарее, обичам си го, но ми е за по-хладно време. Не съм много по пачулито, но "крадецът на рози" си го нося с голяма радост...

# 149

Дезидерата, а можеш ли да дадеш няколко примера...месец-парфюм ....и за да не изядем темата ...може да са унисекс

Писах, писах и всичко изчезна. Това пък не ми се беше случвало от години! ooooh!
Втори опит, но ще се съкратя за всеки случай. Ще включа само шлагери които нося от години и/или нося сериозни количества въпреки че са по-нови (Захарните Ангели, например).

Януари- Cuir Beluga, Cuir Amethyste, и двата са унисекс, и двата нося в сняг. Не е задължително да е януари, но съм забелязала че нося един от двата по разни сезонни партита.
Забелязала съм, че в сняг Виолетовият Ангел при мен се развива най-добре, или поне ми харесва най-много в такова време.
Февруари- Innocent, Citizen Queen, Insolence. Градската кралица също харесвам най-много в студено време, на топло усещам амброксан. Харесвам я винаги, но ми се струва най-обаятелна през зимата и ранна пролет.
Март- Мечти за пролет- Signorina, JPG Classique EdP,  но е все студено- Black Orchid, LL Lolita Lempicka ( на топло пудреният ирис отстъпва пред пралинките, виолетките също стават по-силни и звънливи. Съвсем друг става аромата Heart Eyes)
Април- Вали като из ведро- Angel Eau Sucree 2014, Covet, London
Май- Най-сетне пролет- AP Maitresse, Un Jardin Mediterranee (унисекс). Средиземноморските градини се равиват прекрасно на по-умерени температури. В жегите стават много по-сладки и трайността намалява. На около 20 градуса го обичам най-много.

Втора част ще публикувам по-късно.
Днес имам първокласник. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт