Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 552
  • 700
  •   1
Отговори
# 90
Не, аз не намирам прилика между Aigner Oud и Черното Булгари. Аз него не го харесвам, а и като цяло много рядко правя прилики между отделни парфюми.
По същия начин никога не асоциирам парфюмите с музика и не отварям клиповете с  асоциациите на други хора, защото те нищо не ми говорят, не ме докосват и няма смисъл да си губя времето.

Много ти благодаря за хубавите думи! Heart Eyes Hug bouquet
Можеш, ако желаеш да промениш от настройките на профила си името, което ние тук във форума ще виждаме и примерно да останеш само маги или както пожелаеш, без това да се отрази на регистрационния ти ник.

# 91
  • Добрич
Благодаря ти, но мисля, засега да използвам мненията ви за "огледална терапия" т.е. информираността да ме въздържа от безполезни покупки, а и чувството, че си сред хора, които могат да те разберат ....
Имам, предвид, че когато съм с приятелки у дома, се усетих, че вече крия шкафа с парфюми, за да не разберат, че съм зависима...или луда...и за да не е толкова анонимно...
аз съм от Добрич, а в този град не можеш просто така да си ходиш и купуваш от Мола...трябва ти четене, търсене, подбиране, поръчване и ....нещо за отказване....ха, ха, ха...
Апропо, лични поздравления за познавачеството ти относно парфюмите, последно четох за - Aigner Oud...не мислиш ли, че трепти на една линия с Черното Булгари, само че с по-малко роза в него.....и повече рафинираност в полза на Айгнер?

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 21:46 от magi_pet8899

# 92
  • Добрич
Не, аз не намирам прилика между Aigner Oud и Черното Булгари. Аз него не го харесвам, а и като цяло много рядко правя прилики между отделни парфюми.
По същия начин никога не асоциирам парфюмите с музика и не отварям клиповете с  асоциациите на други хора, защото те нищо не ми говорят, не ме докосват и няма смисъл да си губя времето.

Много ти благодаря за хубавите думи! Heart Eyes Hug bouquet
Можеш, ако желаеш да промениш от настройките на профила си името, което ние тук във форума ще виждаме и примерно да останеш само маги или както пожелаеш, без това да се отрази на регистрационния ти ник.

А аз, се опитвам да правя прилики между различните парфюми - това също е терапия и ме въздържа от покупки,....лично аз нямам нужда от много еднаквост между съставките, а от все по-различни и силни неща, напримерно вече се уверих, че многото фланкери в една и съща парфюмна къща не са необходими, достатъчно е "парфюма майка".
Това е една идея и за "нова Тема", кой парфюм на кого прилича като средни и остатъчни нотки, това ще откаже от безмислени покупки тези от нас, които не търсят еднаквост при усещането си....

# 93
Хахахаха в такъв случай какво ще кажеш за Ла Ви Е Бел Ланком ЕДП вариант, който са окрали най-безсрамно от Бомбата ЕДП на Виктор и Ролф, и който стана обаче, в пъти по-голям хит от последната?

# 94
  • София
Ако Galop има близост с Cuir d'Agne, каквато и роза да са сложили много ме замисля.Аз имам втория и е толкова труден, понякога главоболен, дори отблъскащ аромат, малко са случаите, в които ми е харесвал да го ... помириша от капачката.Понякога ми мирише просто на кожа, качествена, скъпа кожа.Опитвах се да го замажа с нещо друго отгоре, обаче не става.Не съм сигурна, но май цветовете на глога миришат толкова силно и неприятно и нарциса така изостря силата им, че направо става кошмар.

# 95
  • Добрич
Или друга Тема - кой парфюм с кой друг,
след ден-два при едни и същи връхни дрехи /сака, пуловери/, и вече използван върху коса можеш да комбинираш...и така да се чувстваш различна..
какво имам предвид...
Тази зима и пролет 1 ден Велурената орхидея - 1 ден след това Черната /обратното още не съм пробвала/, или....Идола на Герлен във всички възможни комбинации след това с класическия на Нарцисо Родригес....може би аз се улисвам ...или оливам....

# 96
densi, това е така с Ла ви и Бомбата, даже тя е по-хубава от двата! Но аз, като прохождаща някога в парфюмната тема преди 10 години, никога не бях чувала за тези Viktor&Rolf. Crazy Освен това, дори днес, след стотиците имена, флакони и аромати, минали през ръцете ми, пак Viktor&Rolf ми звучи... тъпо, честно казано, като име на дизайнерски бранд. Все едно "Ангел и Мойсей"; "Стоян и Виктор"; "Пижо и Пенда"... Да, знам - Долче и Габана, но това е друга бира. Не може да се кръстиш Viktor&Rolf и да смяташ, че ще стъпиш на една плоскост с D&G, щото така звучи почти като тях. Ето това е маркетингова недомислица, която им струва популярноста на първообраза, че и по-добър парфюм от двата с Ла ви. Но Ланком... Кой не е чувал за Ланком, за Изабела Роселини като рекламно лице, за всичките купища козметика и т.н. Та такива ми ти неща. Simple Smile Малко повече идейност продава много повече от качеството в наши дни, за жалост!

# 97
magi_pet8899, добре дошла! Hug Hug
Много добре си се ориентирала, относно терапията.
Аз я прилагам от няколко години и е ефикасна.
А и човек в някакъв момент се насища, открива големите любови, подържа ги налични.
Чувства се добре.
Няма нищо общо с финанси или време.
Много сме така, поне така си мисля.  Laughing

Zozina, определено след твоето мнение ще искам да пробвам Галоп, но пък без да бързам.

# 98
  • Добрич
Хахахаха в такъв случай какво ще кажеш за Ла Ви Е Бел Ланком ЕДП вариант, който са окрали най-безсрамно от Бомбата ЕДП на Виктор и Ролф, и който стана обаче, в пъти по-голям хит от последната?

Ето виждаш ли, който вече притежава Ла Ви е Бел, сега трудно след твоя коментар би поръчал на сляпо Бомбата....или обратно

# 99
Ето виждаш ли, който вече притежава Ла Ви е Бел, сега трудно след твоя коментар би поръчал на сляпо Бомбата....
О неее, който има и харесва много Ла Ви е Бел ЕДП, трябва моментално да го метне и размените или продаде, и да си поръча Бомбата ЕДП на Ангел и Моисей  Laughing Wink, защото тя е много по-хубавия парфюм. А ако е наистина голям фен да си я допоръча и да си носи с кеф и двата, в идващото студено и лошо време, и му гарантирам, че може да наслагва по коса, и палта, и все ще му е гот.

Бижу, така е абсолютно права си и си го написала много хубаво. Hug bouquet

# 100
О неее, който има и харесва много Ла Ви е Бел ЕДП, трябва моментално да го метне и размените или продаде, и да си поръча Бомбата ЕДП на Ангел и Мойсей  Laughing Wink, защото тя е много по-хубавия парфюм.
О, да и точно това направих! Sunglasses Whistling Че даже и екстремна версия си избрах Blush
Мерси, densi! Hug

А, и цената? Цената! Появи се Бомба от никому неизвестните в широк спектър Viktor&Rolf и те и поискаха купища пари за тогава... Че кой би се втурнал да я изкупува тази бомба като не знае нищичко за тези Viktor&Rolf, които искат да им се плати за бомба безумна сума. Когато излезе Бомбата, тя беше безумно скъпа за времето си и за името на творците си. Никой не рискува за такива неща, най-малко пък тези, дето отиват в мола и казват: искам най-новия парфюм на D&G, Версаче, Гучи... и продавачката пита: искате ли да го помиришете все пак?! О, не! нали е най-новия и най-скъпия? Да! Добре, завийте ми два. Mr. Green

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 21:52 от Бижy

# 101
О неее, който има и харесва много Ла Ви е Бел ЕДП, трябва моментално да го метне и размените или продаде, и да си поръча Бомбата ЕДП на Ангел и Мойсей  Laughing Wink, защото тя е много по-хубавия парфюм.
О, да и точно това направих! Sunglasses Whistling Че даже и екстремна версия си избрах Blush
Мерси, densi! Hug
Аз също и то с Екстремната. Laughing Само, че Ла Ви ЕДП никога не купих, въпреки че съм голям фен на сладостта на Цветната ЕДП.
Купих си и лятна, розова Бомба и си я нося и нея с кеф, вместо многото фланкъри на Ланком. Heart Eyes

Напръсках се сега след душ, един път с Обувката. Никак не ми прилича на Елиън, той е много по-хубав. Ама много. Peace

# 102
densi, това е така с Ла ви и Бомбата, даже тя е по-хубава от двата! Но аз, като прохождаща някога в парфюмната тема преди 10 години, никога не бях чувала за тези Viktor&Rolf. Crazy Освен това, дори днес, след стотиците имена, флакони и аромати, минали през ръцете ми, пак Viktor&Rolf ми звучи... тъпо, честно казано, като име на дизайнерски бранд. Все едно "Ангел и Мойсей"; "Стоян и Виктор"; "Пижо и Пенда"... Да, знам - Долче и Габана, но това е друга бира. Не може да се кръстиш Viktor&Rolf и да смяташ, че ще стъпиш на една плоскост с D&G, щото така звучи почти като тях. Ето това е маркетингова недомислица, която им струва популярноста на първообраза, че и по-добър парфюм от двата с Ла ви. Но Ланком... Кой не е чувал за Ланком, за Изабела Роселини като рекламно лице, за всичките купища козметика и т.н. Та такива ми ти неща. Simple Smile Малко повече идейност продава много повече от качеството в наши дни, за жалост!

Това може да е валидно за Европа, но в Канада по-продаваният парфюм е Бомбата.
Ланком е по-принцип по-трудно продаваема марка.
Нямам представа как е в щатите.
Казвам го, защото известно време съм работила в този бранш и знам статистиките.
Както и Диор е по-трудно вървящата марка, докато в Европа продажбите и са сравними със Шанел.

# 103
  • София
Нямаше ли един Корес, който беше копие на flower bomb?  newsm78

# 104
Нямаше ли един Корес, който беше копие на flower bomb?  newsm78
Има, ама е копие на Ла Ви е Бел, но е за мен и той по-хубав. Кореса с личи е. Горещо го препоръчам за проби на всички фенове на сладости. Още повече, че има и страхотна цена.
http://www.fragrantica.com/perfume/Korres/Vanilla-Freesia-Lychee-12112.html
http://www.korres.bg/product/43

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 22:04 от densi

Общи условия

Активация на акаунт