Парфюмни размисли и страсти-201

• 112 548
  • 700
  •   1
Отговори
# 180
Fashion Decree също имам и много харесвам, но имам голям проблем с него- след половин час спирам да го усещам.Само в най-големите жеги го усещах по продължително.Но явно за първи път проблема май е в моя нос.Околните твърдят, че го усещат. Zozina при теб как е трайността?

Не съм Zozina, но да кажа - и при мен е така. Имаше един период, в който го проучвах много внимателно. През лятото се усеща много по-дълго. През студените месеци даже не го регистрирам аз.
Pipi_, благодаря! Значи не е само при мен, жалко, защото ужасно много го харесвам. Hug

# 181
Такаааа аз отидох в Сефора да тествам новите Шанел и си излязох с Орхидеята-Царевица на Том Форд. Реших, че аз мога да живея без него и няма да го ползвам, освен понякога за тестове, но колекцията ми не може и така го прибрах сиротен. Laughing Laughing Laughing
Никой около мен не го харесва и на всички им мирише на варена царевица, но ....... Mr. Green

Очаквано новата 5-тица ми харесва много. Аз съм си Шанел фен и никога не съм се съмнявала, че и този ще е супер мой и ще ми лежи чудесно. Да лек е, да студен е, да анорексичен е, да о де колонест е, но на мен всичките тези неща ми харесват. Мъжът ми го хареса още повече и искаше да го купим, но аз не купувам никога парфюм на първо четене. Искам все пак да проследя трайност и да поразпръскам няколко проби, за да съм сигурна, че плащам 177 лв. правилно.

# 182
Благодаря ви за поздравите за моя първокласник! Hug
Замина напръскан с Esprit d'Oscar- неговия и на брат му (3 клас  Crazy) парфюмен подпис. Пръскам на дреха и леко в косата. Влачат невероятен шлейф. Не беше моя идеята въобще, да си призная. Любовта им към аромата беше съвсем спонтанна и искрена. Носят го от миналата година (купих им резерва, за всеки случай).
Аз избрах Шалимар Инишъл. Май ми го удавиха.  Laughing

Да продължа с моите шлагери тогава, преди да са ме прекъснали.

Юни- Шалимар във всякакви концентрации (този месец често е доста студен), AA Mandarine Basilic- в хладно време държи и 8 часа, последните 2 години Angel Eau Sucree, който се превърна в основен летен парфюм и придоби едва ли не статус на подпис. Heart Eyes

Юли- Shalimar L'eau, който се е превърнал в символ за морето, Classique EdT, Angel Eau Sucree
Август- За жегите AA Pamplelune, Balmain Ivoire (прекрасен на топло!), вечер Songes
Септември- Sicily, Shalimar Initial, Safari, Eau Parfumee au The Rouge
Октомври-  Galliano, Vol de Nuit extrait, Angel Eau Sucree 2014 (в студ, дъжд и мъгла е супер!), Esprit d'Oscar

Ноември- От поне 5 години свързвам този месец с Hilary Duff With Love- празнувала съм с него 3 поредни рождени дни. Нещо в него ми напомня за смокиновото сладко на леля ми, за уют, обич и хармония. Heart Eyes И разбира се, не на последно място Coromandel и Hypnotic Poison.

Общо взето тези ги въртя целогодишно, и въпреки това носейки Коромандел през юни, си мислех за Коледа.  Laughing Беше много хладно цяла седмица и отнесох много комплименти.
Като се замисля, ароматите ги пенсионирам след 5-6 години. Обичам да повтарям, но любовта ми не е вечна. С някои ще се разделя по принуда, тъй като са спрени от производство.
Не съм носила отдавна Byzance, от страх, че ще свърши. Rolling Eyes А сега и е сезона, добре че се сетих. Миналата есен я усетих в метрото и вървях в шлейфа и известно време- страхотен парфюм, и толкова различен от всички нашумяли диабетни бомби! Не че не ги нося и аз, но духът на Byzance е нещо съвсем различно...ееех..

Никой не споменава Angel Muse.Само аз ли съм в луд възторг от него? Пачулито е фантастично, сочно и мокро. Не е прашно, от тези които засядат в гърлото. И лешниковият крем е пухкав като пяна на капучино. Вкусен, носим аромат, идеален точно за сега. Изпръсках половин дребосъчко от 30мл, ще подновявам, така изглежда. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 07:25 от Deziderata

# 183
Много интересно как децата са харесали Esprit d'Oscar, а не вкусният Angel Muse Laughing Да са ти живи и здрави малките парфюмни експерти Laughing

# 184
Денси, благодаря!   Hug  Само целенасочено пробвам вече. Нямам време за магазини, и нямам нови парфюмни любови.

И аз съм Шанел фен. Не очаквам особено присъствен аромат от новия L'Eau, но това не мисля, че е идеята.  Шанелите са ме изненадвали. Спомням си, че Eau Premiere не ме впечатли като излезе, но постепенно стана от любимите ми. Първоначалното ми впечатление за 1932 също се промени след като го носих по-сериозно. Радвам се, че ти харесва!  Сега ще съм по-мотивирана да го пробвам скоро.

# 185

Никой не споменава Angel Muse.Само аз ли съм в луд възторг от него? Пачулито е фантастично, сочно и мокро. Не е прашно, от тези които засядат в гърлото. И лешниковият крем е пухкав като пяна на капучино. Вкусен, носим аромат, идеален точно за сега. Изпръсках половин дребосъчко от 30мл, ще подновявам, така изглежда. Heart Eyes

И аз много го харесах- до там че след първата проба не спрях да го мисля две седмици и накрая просто  си взех една малка 30-тичка. При мен не е чак толкова сладък, вкусен е много,  но ветивера някак си слага рамка на сладостта и  го спира от превръщането в захарна бомба. Много ми е уютен и е доста траен, което идеално ме устройва.  Чудесен е за лятото и  според мен .

Тези дни пробвах  и  Orchid soleil . Много вкусен сметанов сладолед , но чак като утихне. Преди това и на моята кожа изкарва някаква остра нотка, която не мога да определя каква е - не е мазут, не е царевица, но не е приятна. Всъщност,  ако не беше тази нотка,  мисля че щеше да ми хареса . Предполагам, обаче  че на правилната кожа би стоял чудесно.
Пробвах и  Good girl на  Carolina Herrera -не ми се стори нещо кой знае какво.  Действително ми заприлича на други парфюми, но го пробвах само на блотер, не на кожа.
Иначе мога да се похваля,  че вчера наред с някой нишови мостри ми дойде  и бутилчица Cafe chantant  на Nobile 1942 и съм много щастлива. Heart Eyes

# 186
  • Sofia
Докато сме на кожена вълна, някой пробвал ли е вече лимитираното издание на La Panthere? Според фрагрантика кожата е осезаема. http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/La-Panthere-Eau-de-Pa … imitee-38189.html

Обувката на СН ми напомня нещо от 90-те, май един евтин Franck Olivier - тежка и потна сладост.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 10:47 от Karen

# 187
  • София
Deziderata, да са ти живи и здрави учениците!
Бих искала да те попитам пробвала ли си Cuir Beluga как се държи в пролетните месеци?Аз съм го тествала два пъти през април и май.Дали от времето или и аз не знам, но ми се стори много тих, много нежен, чак се чудя дали самата аз ще си го усещам.Тествах го на китката на ръката.В зимните месеци пак ли е така близък до тялото или не?

# 188
  • София
Обувката на СН и мен не ме впечатли като аромат. Много ми харесва на външен вид и дълго се чудих дали да не я купя само за това, но се отказах.
Новият Шанел № 5 ми е много любопитен и ще го видя при първа възможност. Аз много харесвам О Премиер и подозирам, че ще сдобия и с този.  Simple Smile

По темата нося унисекс аромати като Градините на Мосю Ли и Градините на покрива. И двата съм ги подновявала.  Peace

Денси за темата!  bouquet

# 189
Orchid soleil мога да го оприлича на мухозол и на нищо друго. Извинявам се на почитателите му, но не намирам друга, по-подходяща дума. Едва издържах да се прибера и да си измия ръката. Никога вече не бих си причинила такова нещо. Дори и консултантката го изкоментира многозначително и го определи като "особен", но "след време се променял". Joy Променя се- грънци.

# 190
  • Варна
Аз пък ни Fashion Decree, ни обувката харесвам. Лепкави, задушни и тегави са ми, пачулито им е ужасно.

По темата на темата - харесвам и нося унисекс аромати, но мъжки не. Не ми се е случвало тенденциозно да купя мъжки парфюм за себе си. Харесвам женствени аромати и дори за ЛМ като избираме, винаги бягам от натрапчиво мъжкарските. Много са ми груби и без финес.

# 191
Пет дни ми трябваха да реша 50 или 100! ooooh! Егати Везната, егати чудото Tired Добре че не взимам решения за световния ред! Mr. Green Радостна, отговорността е твоя Laughing след онези думи "пристрастяващ аромат" и "следващата бутилка ще е 100 мл", накрая реших, че направо ще е 100! Crazy
За Noir Exquis иде реч! Party

# 192
Orchid soleil мога да го оприлича на мухозол и на нищо друго. Извинявам се на почитателите му, но не намирам друга, по-подходяща дума. Едва издържах да се прибера и да си измия ръката. Никога вече не бих си причинила такова нещо. Дори и консултантката го изкоментира многозначително и го определи като "особен", но "след време се променял". Joy Променя се- грънци.
Нали? Whistling Whistling Whistling
Само няколко човека тук в темата видях да са харесали този аромат, иначе отзивите са  ooooh! Не знам защо така.
Че се променя, променя се и хубав става надолу, сметанов, ама докато се промени........... Joy

Бижу, честито хубав е този парфюм и си заслужава голяма бутилка! Hug bouquet

Good girl Carolina Herrera не е въобще нещо кой знае какво. Прилича на други, банален си е, но е страшно купуван, както и предполагах, защото е със странна бутилка и е лесно харесваем аромат. 30-тиците свършвали много бързо и постоянно искали нови зареждания. Има и много сериозна реклама и към момента се бил търсил много ми казват, като питам за малка бутилка по магазините.

# 193
Good girl Carolina Herrera няма да си взема дори заради синята обувка, нито My Burberry Black. Първият съм го имала в лицето да други парфюми, във втория ме дразни плодовата нота Sick 
Така и не харесах Fashion Decree, но там вина изцяло носи розата, проблем с пачулито нямам Flutter
По темата - нося унисекс, няколко Л'Артизан-а и Ермесанси, Cuir Amethyste, Floriental, Five O`Clock Au Gingembre, а напоследък заглеждам един мъжки и го пробвам многократно, ох, на пазаруване отива работата  Mr. Green

# 194
  • Чукарландия
А аз точно заради това обичам Fashion Decree - и розата, и пачулито в него са ми прекрасни, премерени, аристократични! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт